Connect with us

Cultura/Educatie

Concert caritabil de Crăciun

Published

on

Duminică, 16 decembrie, de la ora 18.00, IPS Teodosie va asista la Concertul Caritabil de Crăciun, aflat la a IV-a ediție, la parohia „Sf. Ierarh Vasile cel Mare” (str. Ion Neculce, nr. 2G, Cartier Inel 2) din Constanţa.

Își vor da concursul cinci grupuri corale: Grupul bizantin „Sf. Vasile cel Mare” (dirijor: protopsalt Prof. Drd. Marian Bostan), Corala „Sf. Antim Ivireanul” a Protopopiatului Oltenița, jud. Călărași (dirijor: Ștefan Voicu), Corul „Sf. Dionisie Exiguul” al Seminarului Teologic Ortodox din Constanța (dirijori: arhid. prof. Ioan Adrian Clinciu și protopsalt prof. drd. Marian Bostan), Corul Penitenciarului Poarta Albă – secția exterioară Valu lui Traian (dirijori: pr. capelan Ionuț Vaseliu și pr. capelan Bogdan Talpău); Corul „Belcanto” al Şcolii gimnaziale nr. 39, „Nicolae Tonitza” din Constanţa (dirijor: prof. Ana-Maria Nanu), artist Mirela Paraleu și elevi.

Fondurile strânse în urma acestui eveniment vor fi folosite pentru ajutorarea Nicoletei-Georgiana Grigoraș, mamă a două fetițe gemene, în vârstă de 5 ani, diagnosticată cu cancer la sân.

Mă numesc Grigoraș Georgiana Nicoleta, am 36 de ani, și am depistat la început anului că am cancer la sân, gradul IV malign. Din dorința de a trăi cât mai mult timp posibil iubirea pe care am întâlnit-o, am decis și pentru copiii mei, să lupt cu toate mijloacele pe care le am. Am făcut chimioterapie și acum radioterapie și sper să fie totul bine să pot să îmi văd fetele crescând mari”, a mărturisit mama, greu încercată de boală.

Familia Grigoraş stă cu chirie, într-o garsonieră aflată în spatele bisericii „Sf. Vasile cel Mare”, în blocul PN 4. Singurul posibil venit al familiei este cel al tatălui, care acum este în căutarea unui loc de muncă. Fetițele au vârsta de 5 ani și sunt în grupa mare la grădinița „Steluțele Mării”.

Evenimentul este susţinut de către Grupul de firme DACRIS, RIK și Master Sound. Parteneri media sunt: „Radio Dobrogea”, „ConstanţaNews”, „Radio Constanța”, și „Tomisul Ortodox”.

Cultura/Educatie

Tabăra Internațională de Pictură „Lucian Grigorescu” din municipiul Medgidia, a ajuns la cea de-a XVIII-a ediție!

Published

on

În dimineața acestei zile, Primăria Municipiului Medgidia a găzduit conferința de presă menită să marcheze începutul celei de-a optsprezecea ediții a tradiționalei Tabere Internaționale de Pictură „Lucian Grigorescu”.
La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai administrației publice locale, artiștii participanți, publicul pasionat de artă din municipiu și celebrul critic de artă Alice Dinculescu.
Și în acest an, cincisprezece renumiți pictori din diverse părți ale țării și ale lumii se reunesc pentru a da culoare unor viziuni unice asupra frumuseții și simbolisticii românești.
Tabăra se va desfășura pe o durată de 8 zile, în perioada 17 – 25 august 2022 și va cuprinde o excursie de documentare pe meleaguri românești, urmată de un atelier de creație și încheiată printr-o somptuoasă expoziție de tablouri.
Pentru toți cei interesați, în perioada 21-23 august 2022, interval orar 10.00 – 18.00, pictorii vor putea fi vizitați în cadrul atelierului de pictură din incinta Hotelului „Stadion”, etajul nr.3.

Continue Reading

Cultura/Educatie

Transportul elevilor, omis din nou în proiectul rectificării bugetare, transmit reprezentanții Asocieției Elevilor Constanța

Published

on

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) solicită Guvernului să acorde mai multă importanță bugetului pentru educație și să nu neglijeze transportul elevilor!

Transportul elevilor a fost un subiect adesea abordat de-a lungul anilor și este în continuare una dintre problemele sistemului educațional. Accesul elevilor la educație nu este o glumă, însă este tratat ca una. Lipsa de interes acordată acestui subiect este unul dintre motivele pentru care sute de elevi nu pot ajunge la școală, fiindu-le luat dreptul la educație.

Pentru ca elevii să poata beneficia de transport gratuit, este necesar să fie asigurate anumite sume din bugetul de stat. Totuși, legea a fost încălcată timp de 2 ani, Guvernul refuzând să asigure aceste sume. În acest context, consiliile județene din țară refuză să asigure gratuitatea elevilor navetiști. La nivelul proiectului de rectificare bugetară aceste sume sunt din nou omise.

Abandonul școlar este constant în creștere, însă Guvernul refuză să ia măsuri în acest sens. În acest context, elevii navetiști ce provin dintr-o familie fără posibilități materiale sunt lăsați de izbeliște de către stat, ajungând în imposibilitatea de a ajunge la școală.

Batjocura Guvernului în legătură cu transportul gratuit al elevilor vine la un an după adoptarea OUG 50/2021, ordonanță prin care a fost blocată asigurarea gratuității elevilor navetiști. Solicităm Guvernului să acorde sumele necesare transportului gratuit al elevilor prin rectificarea bugetară!

Continue Reading

Actualitate

Începe Festivalul BLACK SeaMPHONY

Published

on

Au mai rămas două zile până va începe Festivalul BLACK SeaMPHONY, eveniment în care muzica întâlnește Marea Neagră.

Prima ediție a Festivalului Black SEAmphony va avea loc la Constanța, în perioada 19-21 august, în Piața Ovidiu, începând cu ora 20:30 în fiecare zi. Orchestra Simfonică București a pregătit, pentru cele trei zile în care Black SEAmphony Festival va răsuna la malul Mării Negre, invitați speciali, nume importante ale scenei muzicii clasice.

Concertul de deschidere al festivalului PE ARIPILE MUZICII, va fi dirijat de Andrei Tudor și va aduce pe scena din Piața Ovidiu, de la ora 20:30, alături de Orchestra Simfonică București, pe soprana Irina Baianț.

Irina Baianț este o culoare intensă în muzica clasică, o strălucire aparte care îmbină muzica clasică cu pop și crossover, soprana care sparge tiparele standard ale fiecăruia, în percepția despre operă. Cu o vastă experiență scenică, zeci de mii de triluri colorate pe care le-a dat lumii în ultimii zece ani de carieră, a dus România pe harta internațională a performanței lirice, cu lumina ei caldă și catifelată între palmele aplauzelor. Publicul va asculta coloane sonore din filme celebre precum: Războiul Stelelor, Titanic, Game of Thrones, Rocky, Zorro, Cei Șapte Magnifici și altele.

Sâmbătă, publicul este invitat la o întâlnire extraordinară cu tenorul de pop-opera Alessandro Safina, iar duminică, pe scena din Piața Ovidiu va urca flautistul Cătălin Oprițoiu, ambii alături de Orchestra Simfonică București.

Evenimentul este organizat de Primăria Constanța, în parteneriat cu Asociația Philson Young, și face parte din prima ediție a Festivalului BLACK SeaMPHONY.

Din dorința de a oferi iubitorilor de muzică posibilitatea de a intra în contact cu muzica de calitate, Orchestra Simfonică București dezvoltă concepte muzicale originale și inovatoare, abordând o paletă variată de repertoriu, de la muzica clasică până la stiluri mai puțin convenționale, precum muzică de film, pop/rock și crossover. Misiunea sa este promovarea excelenței în muzică și atragerea tinerilor către sălile de concert. Desemnată Ambasador Cultural al României, Orchestra Simfonică București a concertat alături de artiști de talie internațională și are statutul de instituție de utilitate publică.

Continue Reading

Cultura/Educatie

Experiență senzorială unică pe litoralul românesc! Vezi filmul The Meg (Confruntare în adâncuri) plutind pe Marea Neagră

Published

on

Joi, 18 august 2022, între orele 20.30 – 22.30, constănțenii și turiștii au ocazia de a lua parte la un eveniment unic pe litoralul românesc. Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, prin Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, în parteneriat cu Zoom Beach Constanța, vă invită la o proiecție cinematografică ce se va transforma într-o experiență senzorială!

Locația filmului MEG: Confruntare în adâncuri, este Plaja Zoom, cea care a găzduit în perioada iulie-august proiecții în aer liber, organizate de  Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, răspunzând de această dată ideii inedite, de a invita constănțenii și turiștii de pe litoral la o proiecție de film altfel!

„FILM LA APĂ”!

Pe malul mării va fi amenajat un ecran de dimensiuni mari, iar spectatorii vor “trăi” confruntarea cu un monstru din adâncuri, plutind pe paddle-uri, caiace și alte obiecte gonflabile. Participarea este gratuită, iar 35 de paddle-uri vor fi puse la dispoziție, fără costuri, de echipa centrului de sporturi acvatice Wego Kite Spot, situat tot pe plaja ZooM Beach.  Pentru cei care vor să vadă filmul de pe apă, le recomandăm să aibă ținute adecvate. De asemenea, organizatorii anunță că cele 35 de paddle-uri puse la dispoziție gratuit vor fi ancorate în zone prestabilite, totul pentru siguranța participanților. Zona este în apropierea malului unde apa nu depășește un metru adâncime. Cei care doresc să urmărească filmul de pe apă și au propriile caiace, paddle-uri și alte obiecte gonflabile, sunt bine veniți. Fiind un film horror, vizionarea filmului va fi plină de surprize! Astfel amatorii de senzații tari, sunt invitați la o experiență inedită! Vă așteptăm pe Plaja Zoom, începând cu ora 20.00. Filmul va fi proiectat începând cu ora 20:30. Vă promitem o seară memorabilă!

În cazul în care doriți să urmăriți The Meg de pe plajă, veți avea la dispoziție o zonă special amenajată (capacitatea de 50 de persoane).

Despre Meg:  Confruntare în adâncuri  – este un film de acțiune SF de groază american regizat de Jon Turteltaub. O producție Warner Bros. Pictures și Gravity Pictures. Filmul are la bază cartea Meg: A Novel of Deep Terror, publicată în 1997 de Steve Alten. Pelicula îi are în rolurile principale pe Jason Statham, Li Bingbing, Rainn Wilson, Ruby Rose, Winston Chao și Cliff Curtis și urmărește o echipă de oameni de știință în înfruntarea cu un megalodon (un monstru subacvatic) în timpul unei misiuni de salvare pe fundul Oceanului Pacific.

Trailer oficial – https://www.youtube.com/watch?v=udm5jUA-2bs

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” prin Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” în parteneriat cu Zoom Beach.

Continue Reading

Nordis Hotels

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222