Connect with us

Diverse

Compania câinelui, cel mai bun medicament.

Published

on

Cine are un animal de companie poate spune cât de mult reprezintă acesta în viaţa unui om. Câtă bucurie şi veselie aduce şi cum este o modalitate frumoasă de a primi şi oferi dragoste necondiţionată. Dintre toate animalele de companie, pe primul loc în topul preferinţelor este căţelul.

Cunoscut ca un adevărat prieten al omului, câinele aduce nenumărate beneficii în viaţa stăpânilor. Care sunt aceste beneficiile aflăm de la specialişti.

În cazul copiilor sunt nenumărate beneficii pentru care să păstrezi în casă un animal. Un studiu la care au participat copii cu vârste cuprinse între cinci şi şapte ani a arătat că aceia care deţineau animale de companie se îmbolnăveau mai puţin şi mergeau la şcoală cu trei săptămâni mai mult decât cei care nu trăiau acasă alături de un patruped. Academia Americană de psihiatrie a copilului şi adolescentului încurajează părinţii să-i crească pe cei mici alături de un animal de companie. Beneficile de ordin psihologic sunt multe – un copil care învaţă să aibă grijă de animalul său şi pe care îl tratează cu blândeţe şi răbdare, va adopta acelaşi comportament şi în relaţie cu semenii săi.

Mai mult, studiile au demonstrat că cei care provin din familii deţinătoare de animale de companie au un grad ridicat de empatie şi aptitudini sociale superioare celor care nu au un animal în casă. Pentru cei care au până în patru ani nu este recomandată pisica. Pentru că cel mic o poate maltrata din curiozitate, aşa cum face unei păpuşi, şi este destul de riscant. La căţei nu sunt probleme dacă nu este unul de talie foarte mare. În schimb, este recomandat copiilor să crească alături de un animal de companie datorită faptului că ei devin mai rezistenţi la alergeni. În caz contrar, ei vor putea dezvolta mai uşor boli de piele sau alergii”, a explicat medicul veterinar Cornel Gingăraşu.

Studiile au confirmat că animalul de companie poate linişti spasmele, poate stabiliza tensiunea arterială şi poate alunga stările depresive. Jumătate de oră de mângâiat şi joacă, iar starea de bine şi de relaxare se instalează. Toate aceste beneficii sunt confirmate şi prin numărul tot mai mare de persoane care au în preajma lor un câine.

Cercetătorii au dovedit că un câine reuşeşte să înlăture stresul şi oboseala şi că îl ajută pe stăpânul său să facă mai bine faţă celor mai grele încercări, printr-un psihic mai puternic. Simpla prezenţă a animalului are un efect calmant şi relaxant. O explicaţie ştiinţifică a acestui efect, valabilă pentru orice activitate plăcută, este că interacţiunea cu animalul de companie scade nivelul de cortizon din organismul nostru şi creşte nivelul serotoninei şi al dopaminei. Cortizonul este hormonul stresului, serotonina este hormonul responsabil de starea de bine, iar dopamina este hormonul asociat plăcerii.

Sursa: adevarul.ro

Actualitate

Au revenit atacurile cu link-uri malițioase, prin intermediul mesajelor pe rețelele social media

Published

on

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează asupra campaniei de transmitere a unor mesaje-capcană cu textul ,,seamănă cu tine?”, ,,apari în acest video?” sau ,,tu ești în videoclip?”. Mesajele primite de utilizatorii români sunt în română sau engleză și conțin de regulă un link malițios, pe care expeditorul pretinde a fi un video sau o poză în care apare persoana căreia i-a transmis mesajul. Este doar o metodă de a stârni curiozitatea utilizatorului și a-l determina să dea click.

De obicei, accesarea acelui link nu afișează nimic pe dispozitiv, dar poate duce la pierderea accesului pe contul de social media folosit în acel moment. În alte cazuri, redirecționează utilizatorul către o pagină de phishing care arată similar cu cea de autentificare Facebook, dar cu un domeniu total diferit.

În cazul în care ați dat click pe acel link sau vedeți că din contul dvs s-au transmis astfel de mesaje, echipa DNSC recomandă:

 • schimbați imediat parola contului de Facebook și activați autentificarea în 2 pași (2FA);
 • asigurați-vă că nu au fost acordate permisiuni unor aplicații terțe din Facebook. Pentru asta, este necesar să vă logați în contul de Facebook și să navigați la categoria Settings & Privacy (Setări și Confidențialitate) și apoi Settings (Setări). Ulterior, mergeți către categoria Permissions (Permisiuni) și apăsați pe Apps and Websites (Aplicații și Site-uri), pentru a verifica la ce aplicații ați oferit acces. Eliminați acele aplicații pe care le considerați suspecte. Apăsați pe aplicația respectivă, apoi pe butonul de Remove (Elimină) pentru a vă proteja contul de accesul neautorizat la aplicații terțe suspecte;
 • verificați aplicațiilor instalate pe dispozitiv, pentru a vă asigura că nu au fost adăugate unele noi, necunoscute;
 • verificați setările de confidențialitate, pentru a vă asigura că nu există modificări, acordând atenție sporită aplicației Facebook și locațiilor pe care nu le recunoașteți, unde contul dvs. de social media apare ca fiind logat;
 • scanați dispozitivul cu o soluție de securitate (antivirus).

 

Continue Reading

Actualitate

Târgul de Crăciun își deschide porțile!

Published

on

Primăria Constanța, cu sprijinul Festival du Bonheur, vă invită în Parcul Arheologic Constanța, la cel mai mare eveniment în aer liber dedicat Crăciunului.

De miercuri, 1 decembrie, vizitatorii târgului vor descoperi magia sărbătorilor la cele peste 20 de căsuțe ce îi vor aștepta cu bunătăți de sezon, decorațiuni de Crăciun, haine, jucării, mâncăruri delicioase, băuturi calde și colinde.

Cei mici se vor întâlni cu Moș Crăciun, vor participa la ateliere de creaţie sau se vor bucura de patinoar. Și pentru ca sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej de a dărui bucurie și căldură, cei care doresc vor putea dona jucării.

Accesul la târg se va face în baza Certificatului Digital European și este permis doar persoanelor vaccinate cu schemă completă și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei și persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi a confirmării infectării cu virusul SARS-Cov-2. Sunt exceptați copiii cu vârsta mai mică de 12 ani. Nu este permis accesul cu un Certificat Digital Electronic emis în baza unui test!

Târgul de Crăciun, din Parcul Arheologic Constanța, va fi deschis în perioada 1 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022, astfel:

 • miercuri – duminică – 12:00 – 21:00;
 • luni și marți – închis;
 • 25 decembrie 2021 și 1 ianuarie 2022 – închis.

Patinoarul va fi deschis zilnic, între orele 12:00-21:00.

 

Continue Reading

Actualitate

,,Unul dintre cei mai importanți transportatori din România are probleme cu lichiditățile?! A semnat două tranzacții de eșalonare a unor datorii cu două firme creditoare”, scrie ZiuaNews

Published

on

<<Firma Internațional Alexander SRL din Arad, administrată de omul de afaceri  Simion Ioan Apreutese, este considerată unul dintre cei mai importanți transportatori din România. Totuși, în pofida acestei etichete, Internațional Alexander SRL pare să aibă probleme cu lichiditățile, de vreme ce și-a eșalonat datoriile pe care le are față de două companii private.

E drept că datoriile sunt ,,modice” – aproape 50 mii euro, o bagatelă, cum s-ar spune, având în vedere puterea financiară a lui Simion Ioan Apreutese, cel care deține un adevărat “imperiu” -, dar negocierile au început încă din luna octombrie a anului 2019, cu firma LENGYEL COMPANY S.R.L., și au continuat, în luna iulie 2020, cu firma CRISMAN RAMON TRANS S.R.L.>>, conform unui articol publicat de jurnaliştii de la  ZiuaNews.

Citeşte mai departe …

 

Sursa foto: ZiuaNews

 

 

Continue Reading

Actualitate

Un comandant român premiat de IMO

Published

on

International Maritime Organization a decernat premiile Bravery at Sea. Anul acesta, 23 de state membre și 4 organizații partenere IMO au făcut 37 de nominalizări pentru cele 3 secţiuni de premiere:
 • Premiul anual Exceptional Bravery at Sea;
 • Certificat of commendation (Certificat de elogiere/recunoaștere);
 • Letter of commendation (Scrisoare de elogiere/recunoaștere).
În premieră, România a nominalizat trei comandanți români care, împreună cu echipajele lor, au salvat (în 2020) pe mare 27 de vieți: cdt Bogdan Rusu, cdt Florin Negrău și cdt Constantin Dinu.
Dintre cei 3 nominalizați, cdt. Bogdan Rusu a primit premiul ,,Letter of commendation”. Este prima formă de recunoaștere, din istoria premiilor IMO, a contribuției unui navigator român la salvarea vieții pe mare.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222