Connect with us

Societate

Cod galben de instabilitate atmosferică! Ce zone sunt vizate

Published

on

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o informare meteo valabilă, pe tot teritoriul României, de astăzi de la ora 10.00, până la ora 23.00.

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a țării, dar îndeosebi în jumătatea de vest.

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, descărcări electrice și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe suprafețe mici 40…50 l/mp.

Totodată, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Societate

Reținut pentru trafic de droguri

Published

on

Un tânăr a ajuns după gratii după ce a fost prins în flagrant delict la scurt timp după ce ar fi vândut aproximativ 18 grame de droguri de mare risc, în schimbul a 5.000 de lei. Procurorii DIICOT și polițiștii Antidrog i-au percheziționat și locuința unde au descoperit și ridicat peste 140 de grame de droguri de mare risc, aproximativ 4.000 de lei, un telefon mobil și un laptop. Se pare că tânărul ar fi comercializat drogurile la festivalul de muzică electronică organizat în stațiunea Mamaia.

Încă un exemplu de pe litoral vine să întărească afirmațiile și temerile autorităților cum că lupta cu drogurile ar fi pierdută. Un tânăr de 26 de ani a fost reținut de anchetatori după ce a fost prins în flagrant delict la scurt timp după ce ar fi vândut aproximativ 18 grame de de droguri de mare risc, în schimbul a 5.000 de lei. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța  Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat și percheziții la domiciliul bărbatului bănuit de trafic de droguri de mare risc. În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate peste 140 de grame de droguri de mare risc, aproximativ 4.000 de lei, un telefon mobil și un laptop.

Din cercetările efectuate a rezultat că bărbatul ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, în cursul lunii septembrie, pe perioada desfășurării unui festival de muzică electronică organizat în staţiunea Mamaia droguri de mare risc, cu sume cuprinse între 800 și 5.000 de lei. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța. Zeci de tineri care aveau asupra lor substanțe interzise nu au putut participa la festival. La ediția din primăvară au fost depistate de asemenea mai multe persoane care încercau să introducă în festival substanțe interzise. Au fost descoperite aproximativ 2,5 kilograme de droguri care urmau să fie comercializate sau consumate.

Continue Reading

Societate

CCINA organizează Salonul de Mobilă – Home Deco în luna octombrie

Published

on

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța invită publicul la Salonul de Mobilă – HOME DECO, ce se va organiza la Pavilionul Expozitional Constanța, în intervalul 12 – 15 octombrie 2023!
Tematica târgului este una diversificată și cuprinde:
– mobilier clasic și modern pentru casă;
– mobilier pentru birouri;
– mobilier pentru spații comerciale;
– decorațiuni interioare (perdele, draperii, covoare, mochete).
Salonul reprezintă o invitație pentru publicul care dorește să ofere stil modului și spațiului de viață. Deschis atât specialiștilor, cât și publicului larg, Salonul de Mobilă – HOME DECO constituie o provocare pentru alegerea între clasic și contemporan, între emoția interioarelor tradiționale și confortul interioarelor cu design modern și funcțional.
Inovația, culoarea, funcționalitatea și, nu în ultimul rând, raportul calitate – preț au devenit și pentru cumpărătorul din România, criterii importante în viața de zi cu zi. În consecință, producătorii și distribuitorii din România se pregătesc cu mari eforturi pentru a expune la Salonul de Mobilă – HOME DECO, oferte pe gustul și posibilitățile financiare ale diverselor segmente de cumpărători.
Pentru înscrieri, întrebări sau alte detalii, nu ezitați să ne contactați la adresele de e-mail: expo@ccina.ro, iulian.bulei@ccina.ro, george.nenciu@ccina.ro sau la numerele de telefon: 0734 885 013 sau 0734 885 012.

Continue Reading

Societate

„Resurse de apă și zone umede”, din nou în conferință la porțile Deltei

Published

on

Lucian Simion, consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat la deschiderea oficială a Conferinței Internaționale „Resurse de apă și zone umede“, organizată de Asociația Română de Limnogeografie în colaborare cu Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării și coordonată de profesor universitar doctor docent Petre Gâștescu, o somitate în domeniul geografiei și limnogeografiei la nivel național și internațional.

La eveniment, alături de participanți din domeniul de referință, au mai fost prezenți guvernatorul Rezervației Biosferei Delta Dunării, Gabriel Marinov, primarul municipiului, Ștefan Ilie, precum și directorul general al INCDDD, Marian Tudor.

„Vreau să vă mulțumesc, în numele președintelui Consiliului Județean Tulcea, domnul Horia Teodorescu, pentru faptul că ați ales județul nostru în vederea organizării acestui eveniment științific. Este clar că discuțiile despre resursele de apă în România nu puteau avea loc decât în Delta Dunării. Aceasta, cu atât mai mult cu cât de curând  s-au împlinit 33 de ani de la recunoașterea și certificarea acestei zone inestimabile care este Rezervația Biosferei Delta Dunării. Județul nostru nu este prima dată centru de interes pentru mediul științific, și aici aș vrea să amintesc simpozionul organizat în urmă cu o lună de zile de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare Delta Dunării, ca fiind un reper la nivel mondial în ceea ce înseamnă comunicarea pe tema protecției mediului. Alegerea județului Tulcea pentru organizarea unor astfel de conferințe internaționale ne onorează și în acelasi timp ne garantează recunoașterea valorii județului pe care îl reprezentăm! Așteptările de la mediul științific sunt foarte mari în contextul schimbărilor climatice prin care trecem. Sunt provocări foarte mari la care oamenii de știință trebuie să dea răspuns. Prin cercetările lor, dânșii trebuie să ajute la inițierea de noi politici și proiecte pentru a preîntâmpina schimbările majore care au loc în zonele umede, cu prioritate pentru noi, în Delta Dunării. Mulțumim, pe această cale, domnului profesor universitar doctor docent, Petre Gâștescu, pentru că, iată, aduce din nou la Tulcea nume reprezentative din domeniul cercetării, atât din țară, cât și de peste hotare. Vă felicit pentru întreaga dumneavoastră activitate, domnule profesor, și vă doresc mult succes dumneavoastră și lucrărilor întregii conferințe!”, a declarat, cu acest prilej, reprezentantul la vârf al Consiliului Județean Tulcea, Lucian Simion.

Continue Reading

Societate

Cel mai ambițios proiect de reconversie urbană, în Constanța, printr-un parteneriat între Oil Terminal și IULIUS

Published

on

Pe data de 14 septembrie 2023, la sediul Ministerului Energiei, Oil Terminal S.A. și compania IULIUS au semnat un contract de parteneriat. Astfel, un teren de 38 de hectare deținut de Oil Terminal S.A., societate pe acțiuni din care Ministerul Energiei deține 87,75%, inactiv de peste 10 ani și care a găzduit spații de depozitare a produselor petroliere, este redat orașului ca o zonă urbană sustenabilă și accesibilă pentru întreaga comunitate, cu aport la dezvoltarea economică, turistică, socială și culturală a orașului Constanța.

Pe lângă investiția estimată la peste 800 milioane de euro în valorificarea terenului ca proiect ce integrează grădini urbane, birouri, zonă de shopping și divertisment, facilități educaționale și culturale, dar și o infrastructură integrată pentru susținerea mobilității și conectivității, IULIUS va achita către Oil Terminal S.A. o taxă anuală de superficie de 2 milioane de euro, indexabilă.

„Acest parteneriat între o companie cu capital majoritar de stat și un antreprenor român serios, cu rezultate demonstrate, reprezintă cea mai mare șansă de dezvoltare pentru Constanța și Dobrogea. Obiectivul este transformarea comunității printr-un spațiu modern, atrăgător pentru oportunități economice și turism, indiferent de sezon. Încurajăm toate companiile din portofoliul Ministerului Economiei să încheie astfel de parteneriate, într-un mod competitiv și transparent și să contribuie astfel la bunăstarea românilor prin crearea de locuri de muncă și prin creșterea calității vieții”, a declarat Sebastian Burduja, Ministrul Energiei. 

„Acest parteneriat reprezintă materializarea unui obiectiv foarte important din strategia de dezvoltare pentru anii 2020 – 2025 a Oil Terminal S.A., privind valorificarea unui teren inactiv de peste 10 ani, întrucât activitatea anterioară a devenit incompatibilă pentru a se desfășura în oraș, aproape de zone locuibile. Astfel, ne susținem implementarea proiectelor investiționale conexe activității principale. Aveam nevoie de un partener cu viziunea și capacitatea de a fructifica acest teren nu doar ca demers de business, ci ca unul cu impact pentru comunitate. Ne bucurăm că, la invitația noastră lansată public, IULIUS a fost printre companiile care au depus oferte și singura care și-a asumat ecologizarea terenului, un criteriu principal în procesul de selecție. Cunoscând experiența IULIUS, avem convingerea că orașul va câștiga un proiect cu un rol definitoriu pentru dezvoltarea Constanței, ca urmare a unei investiții istorice pentru regiunea de sud-est a României și nu numai”, a declarat Viorel – Sorin Ciutureanu, Directorul General Oil Terminal. 

Prima etapă: ecologizarea terenului 

Reintroducerea terenului în circuitul economic va fi realizată prin construirea unui proiect de regenerare și dezvoltare urbană de către IULIUS, iar acest parteneriat va contribui la creșterea gradului de acoperire a nevoilor comunității locale și regionale și la îmbunătățirea calității vieții, într-un mod sustenabil și responsabil. Ca primă etapă a asocierii, IULIUS și-a asumat stingerea obligațiilor de mediu cu privire la teren și ecologizarea acestuia, un obiectiv prioritar al Oil Terminal S.A., care a fost și un criteriu definitoriu în demersul de selecție al partenerului pentru valorificarea acelui activ. Ecologizarea terenului a reprezentat o preocupare a companiei pentru un timp îndelungat, însă Oil Terminal S.A. nu a dispus de fonduri proprii disponibile pentru realizarea lucrărilor necesare.

„Constanța este noua noastră destinație, oraș cu un potențial major de creștere și capital uman valoros. Obiectivul nostru este unul ferm, acela de a oferi comunității locale un proiect deschis și util tuturor, cu grădini urbane și funcțiuni de relaxare, divertisment și culturale, dar și un hub de oportunități de dezvoltare, prin care vor fi create numeroase locuri de muncă. Credem cu tărie în potențialul Constanței și avem expertiza și resursele necesare pentru a realiza un proiect care să susțină orașul portuar să capitalizeze pe toate atuurile sale și să devină unul dintre centrele regionale puternice economic. Vom face acest lucru alături de comunitatea locală, înțelegând în profunzime nevoile și așteptările locuitorilor, așa cum am făcut și în cazul celorlalte proiecte de regenerare urbană de la Iași, Timișoara și Cluj-Napoca”, a declarat Iulian Dascălu, Președintele companiei IULIUS. 

Proiect mixed-use cu parc, grădină botanică, pol de business și concepte de divertisment  

Proiectul va fi dezvoltat după conceptul de oraș în oraș, iar aici oamenii vor avea acces la toate facilitățile de care au nevoie pentru un stil de viață urban sustenabil. Demersul va integra o grădină botanică și parc cu funcțiuni de relaxare, sport și entertainment în aer liber, dar și o componentă de birouri, astfel încât să se creeze oportunități investiționale și să susțină retenția tinerelor talente locale și dezvoltarea centrului universitar. Va fi și o destinație pentru shopping și recreere, cu noi concepte de retail și entertainment, fresh market cu producători și antreprenori locali, restaurante, bistrouri și cafenele tematice, dar și funcțiuni culturale și de divertisment, care să asigure posibilități de petrecere a timpului liber într-o manieră calitativă tot timpul anului.

Oil Terminal S.A. este o companie petrolieră cu o tradiție de peste 125 de ani, cu o poziție strategică în zona Mării Negre, fiind cel mai mare operator de produse pe mare, cu rezultate ce reflectă performanța. Asocierea cu IULIUS se încadrează în strategia de dezvoltare durabilă a companiei, prin valorificarea activelor neutilizate, în degradare și consumatoare de resurse, în vederea modernizării activelor existente și dezvoltării de noi capacități de depozitare. Totodată, prin diversificarea activității, Oil Terminal S.A. dorește să contribuie și la realizarea unei investiții majore în Constanța, care să conducă la crearea de noi locuri de muncă, la activități de susținere economică, o îmbunătățire a calității vieții și nivelului de trai, atractivitatea turistică a orașului și dezvoltarea de funcțiuni sociale.

IULIUS are 25 de ani de experiență în real estate și expertiză în dezvoltarea unor proiecte de regenerare urbană de anvergură în Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Suceava, care includ retail, office, entertainment și parcuri ample. Investițiile IULIUS au condus la dezvoltarea orașelor ca destinații de business pentru companii internaționale și atracții turistice, crearea a 35.000 de locuri de muncă, realizarea unor grădini de mari dimensiuni cu facilități pentru petrecerea timpului liber, implementarea unor strategii de sustenabilitate integrate, prin construcții verzi și operare responsabilă, dar și asigurarea de infrastructură pentru conectivitate și mobilitate.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222