Connect with us

Diverse

Cine concurează la Ursul de Aur

Published

on

Site-ul oficial al competiţiei anunţă că programul competiţiei oficiale a celei de-a 69-a ediţii a Festivalului de la Berlin a fost publicat şi 17 filme în regia unor personalităţi precum Fatih Akin, François Ozon, Isabel Coixet şi Zhang Yimou, concurează pentru un premiu Ursul de Aur.

Potrivit acelaiaşi surse, din cele 17 pelicule, şase lungmetraje vor fi prezentate în afara competiţiei, în timp ce 20 dintre aceste filme, produse sau coproduse de 25 de ţări, vor fi prezentate în premieră mondială.

Un detaliu de remarcat este că din cele 17 filme din competiţie, şapte au regizori femei. De asemenea, actriţa franceză Juliette Binoche este preşedintele juriului competiţiei, însă nu au fost anunţaţi şi restul membrilor din juriu.

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului de film de la Berlin va avea loc în perioada 7 – 17 februarie.

Mai jos sunt filmele din selecţia oficială a Festivalului de la Berlin 2019:

“Yi miao zhong (One Second)”, de Zhang Yimou (China)

“Der Boden unter den Füßen/ The Ground beneath My Feet”, de Marie Kreutzer (Austria)

“Di jiu tian chang/ So Long, My Son”, de Wang Xiaoshuai (China)

“Elisa y Marcela/ Elisa & Marcela”, de Isabel Coixet (Spania)

“Der Goldene Handschuh/ The Golden Glove”, de Fatih Akin (Germania/ Franţa)

“Gospod postoi, imeto i’ e Petrunija/ God Exists, Her Name is Petrunya”, de Teona Strugar Mitevska (Macedonia/ Belgia/ Slovenia/ Croaţia/ Franţa)

“Grâce à Dieu/ By the Grace of God”, de François Ozon (Franţa)

“Ich war zuhause, aber/ I Was at Home, But”, de Angela Schanelec (Germania/ Serbia)

“The Kindness of Strangers”,de Lone Scherfig (Danemarca/ Canada/ Suedia/ Germania/ Franţa) – filmul de deschidere

“Kız Kardeşler/ A Tale of Three Sisters”, de Emin Alper (Turcia/ Germania/ Olanda/ Grecia)

“Mr. Jones”, de Agnieszka Holland (Polonia/ Marea Britanie/ Ucraina)

“Öndög”, de Wang Quan’an (Mongolia)

“La paranza dei bambini/ Piranhas”, de Claudio Giovannesi (Italia)

“Répertoire des villes disparues/ Ghost Town Anthology”, de Denis Côté (Canada)

“Synonymes/ Synonyms”, de Nadav Lapid (Franţa/ Israel/ Germania)

“Systemsprenger/ System Crasher”, de Nora Fingscheidt (Germania)

“Ut og stjæle hester/ Out Stealing Horses”, de Hans Petter Moland (Norvegia/ Suedia/ Danemarca)

“Varda par Agnès/ Varda by Agnès”, de Agnès Varda (Franţa) – documentar, în afara competiţiei

“Vice”, de Adam McKay (SUA) – în afara competiţiei

“L’adieu à la nuit/ Farewell to the Night”, de André Téchiné (Franţa/ Germania) – în afara competiţiei

“Amazing Grace”, de Alan Elliott (SUA) – documentar, în afara competiţiei

“Marighella”, de Wagner Moura (Brazilia) – în afara competiţiei

“The Operative”, de Yuval Adler (Germania/ Israel/ Franţa/ SUA) – în afara competiţiei

În 2018, trofeul Ursul de Aur i-a revenit lungmetrajului “Nu mă atinge-mă/ Touch me not”, al regizoarei Adina Pintilie, care a primit şi premiul pentru cel mai bun film de debut.

sursa: Mediafax.ro

sursa foto: corn.org, wikipedia.org

 

 

 

Diverse

S-a încheiat recensământul de probă

Published

on

Peste 50 de mii de gospodării au participat la recensământul de probă, desfășurat în perioada 1 februarie – 31 martie, în România. Recensământul de probă a vizat testarea capacităţii de colectare a datelor, modul de funcţionare a soluţiei tehnice pentru auto-recenzare, precum şi organizarea fluxului de lucru în procesul de recenzare.

Institutul Naţional de Statistică a efectuat în perioada 1 februarie – 31 martie 2021 recensământul de probă, în etapa de pregătire a Recensământului populaţiei şi locuinţelor care va avea loc în cursul anului 2022, iar la acesta au participat 50.000 de gospodării din întreaga ţară, conform unui comunicat emis de INS.

În privința recensământului propriu-zis care se va desfăşura în prima parte a anului 2022, fiecare persoană va avea posibilitatea de a se autorecenza prin simpla accesare a unui link, se elimină complet chestionarele pe hârtie, iar recenzorii vor folosi tablete puse la dispoziţie de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Potrivit INS, recensământul de probă a avut în vedere testarea următoarelor activităţi: organizarea generală a recensământului (inclusiv aspecte metodologice); colectarea, înregistrarea, stocarea şi prelucrarea datelor; funcţionalitatea sistemului integrat IT; reacţia populaţiei în ceea ce priveşte cunoaşterea scopurilor recensământului, recepţionarea conţinutului acestuia şi gradul de participare la recensământ.

Recensământul de probă al populaţiei şi locuinţelor s-a desfăşurat în trei etape. INS precizează că recensământul de probă şi-a atins obiectivele propuse şi a furnizat informaţiile necesare pentru îmbunătăţirea în continuare a modului de organizare şi desfăşurare a recensământului propriu-zis din anul 2022. Informaţiile colectate au fost prelucrate în conformitate cu legislaţia în vigoare privind protecţia datelor cu caracter personal şi anonimizate imediat după intrarea în sistem. De asemenea, datele colectate la recensământul de probă nu vor fi făcute publice, nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele pur statistice şi nici diseminate în vreun fel.

sursa foto: arenamedia.ro

Continue Reading

Diverse

Se lucrează la eliminarea cablurilor electrice suspendate

Published

on

Cablurile suspendate pe stâlpi fac ca imaginea orașului Constanța, în unele zone, să nu fie una chiar primitoare. Din acest motiv, Primăria Constanța, în colaborare cu operatorii reţelelor de comunicaţii, lucrează în această perioadă pentru eliminarea acestora.

După ce deținătorii rețelor au finalizat lucrările de etichetare și cosmetizare a cablurilor din cartierul Tomis Nord, delimitat de strada Soveja, bulevardul Aurel Vlaicu, bulevardul Tomis și bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zilele acestea se lucrează la tăierea surplusurilor și a cablurilor rămase neetichetate.

Odată cu finalizarea acestei etape, lucrările de etichetare vor fi reluate în alte cartiere ale Constanței.

Participanții la trafic sunt rugați astfel să dea dovadă de înțelegere și să evite parcarea pe trotuarele de pe tronsonul pe care derulează lucrări.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Diverse

Îndemn pentru responsabilitate

Published

on

Atenționare pentru constănțeni. Autoritățile locale îi sfătuiesc pe cei care folosesc bicicletele din sistemul de bike sharing să se asigure că le returnează în mod corespunzător. În cazul în care se constată dispariția echipamentului, cetățenii pot fi trași la răspundere.

Odată cu acest avertisment, constănțenii trebuie să aibă în vedere procedura de returnare în siguranță a bicicletelor:

– să aleagă un slot liber cu LED de culoare verde.

– să apropie cardul de cititorul din partea dreaptă a acestuia, iar atunci când se aude semnalul sonor, se deschide poarta, iar LED-ul este de culoare portocalie.

– doar în acest moment poate fi cuplată bicicleta

– să verifice blocarea corespunzătoare a bicicletei prin tragerea acesteia înapoi.

– să se asigure că led-ul porții este de culoare verde.

Conform „Regulamentului privind utilizarea sistemului de bike-sharing din municipiul constanța și stațiunea Mamaia”, în cazul în care se constată dispariția echipamentului, se va stabili cărui utilizator îi aparține responsabilitatea, iar acesta va trebui să achite o sancțiune penalizatoare de 2.430 lei reprezentând contravaloarea prețului total de achiziție al bicicletei.

De asemenea, utilizatorul nu poate închiria o altă bicicletă, dacă anterior nu a predat-o în mod corespunzător.

Continue Reading

Diverse

Stațiunea Mamaia, în curățenie generală

Published

on

Stațiunea Mamaia a intrat în curățenie generală. Echipele acționează succesiv în cele șase zone de intervenție  în care a fost împărțită stațiunea. Astfel, stațiunea Mamaia își va întâmpina așa cum se cuvine turiștii odată cu debutul sezonului estival.

Pe lângă curățenia stradală, măturarea, spălarea trotuarelor și a carosabilului, aspirarea frunzelor, igienizarea platformelor de deșeuri, echipele execută lucrări de îndepărtare a nisipului adus de vânt pe promenadă, în zonele publice și pe căile de acces. Niciun aspect nu va fi neglijat, asigură reprezentanții Primăriei Constanța, astfel încât, la sfârșitul lunii aprilie, atât constănțenii, cât și turiștii să se poată bucura de o stațiune curată, ecologizată și igienizată.

De asemenea, reprezentanții Primăriei fac un apel la agenții economici din stațiune să asigure curățenia incintelor proprii și să își întâmpine vizitatorii în locuri curate și igienizate.

Pe această cale, municipalitatea atrage tuturor atenția: Păstrați curățenia! Aruncați gunoiul în locurile special amenajate și nu la întâmplare sau pe lângă acestea!

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Curtea Brancoveneasca

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta