Connect with us

Uncategorized

Cheesecake cu fructe de pădure

Published

on

Ingrediente:

Pentru blat

 • 150g biscuiţi digestivi, marunţiţi;
 • 5-6 linguri de unt;
 • 25g zahar alb sau brun.

Pentru cremă

 • 220g cremă de brânză sau mascarpone;
 • 220g brânză de vaci slabă;
 • 60g smântână slabă;
 • o jumătate de linguriţă extract de vanilie;
 • 2 pliculeţe sau 20g de gelatină;
 • 120g zahăr pudră;
 • 500g fructe de pădure proaspete.

Mod de preparare:

Pune biscuiţii într-o pungă pe care o poţi sigila şi foloseşte un sucitor pentru a-i marunţi. Amestecă biscuiţii digestivi mărunţiţi cu untul şi zahărul într-un vas. Într-o formă pentru prăjituri, apasă acest amestec cu o lingură sau cu degetele curate până când se lipeşte de fundul vasului şi de pereţii acestuia. Lasă forma la răcit pentru cel puţin o oră

Amestecă brânza de vaci şi crema de brânză cu mixerul până când amestecul devine cremos. Adaugă smântâna, zahărul şi extractul de vanilie. În timp ce combini aceste ingrediente, adaugă gelatina amestecată cu puţină apă, dupa instrucţiunile de pe pachet.

A sosit timpul să adaugi fructele, iar aici îţi poţi folosi imaginaţia. Optează pentru un amestec de zmeură, afine, căpşuni şi mure pentru a beneficia de fructele de sezon. Amestecă uşor crema şi fructele de pădure cu o lingură. Păstrează câteva fructe pentru a decora cheesecake-ul. Toarnă cu atenţie mixul obţinut în forma pe care ai ţinut-o la frigider pentru cel puţin o oră şi decorează cu fructele de pădure rămase. Cheesecake-ul va trebui să stea la răcit pentru câteva ore înainte să îl poţi servi.

Poftă bună!

Sursă Imagine: bucataras.ro

Uncategorized

UE recrutează specialiști în relații externe

Published

on

Oficiul European pentru Selecția Personalului (EPSO) informează că Uniunea Europeană recrutează specialiști (gradele AD 5 și AD 7) în domeniul relațiilor externe.

Atribuțiile principale ale personalului selectat vor fi:

 • promovarea și protejarea intereselor și a valorilor UE în relațiile sale cu țările terțe și cu organizațiile internaționale;
 • acordarea de sprijin în aplicarea politicii externe și de securitate comune (PESC) a Uniunii;
 • cooperarea cu serviciile diplomatice naționale din statele membre ale UE, precum și cu Consiliul UE și cu Comisia Europeană, pentru a asigura coerența între diferitele domenii ale acțiunii externe a Uniunii.

Condiţiile de participare la procesul de selecţie sunt:

 • cetățenie europeană;
 • cunoașterea temeinică a uneia dintre cele 24 de limbi oficiale ale UE;
 • cunoașterea la un nivel satisfăcător a limbii engleze sau franceze;
 • pentru gradul AD 5, trebuie să fi absolvit studii universitare de cel puțin 3 ani, urmate de cel puțin 1 an de experiență profesională în domeniul relațiilor externe;
 • pentru gradul AD 7, trebuie să fi absolvit studii universitare de cel puțin 3 ani, urmate de cel puțin 7 ani de experiență profesională în domeniul relațiilor externe sau să fi absolvit studii universitare de cel puțin 4 ani, urmate de cel puțin 6 ani de experiență profesională relevantă.

Persoanele selectate își vor desfășura activitatea în cadrul Serviciului European de Acțiune Externă (SEAE).

Termenul limită pentru depunerea candidaturii este 13 octombrie 2020, ora 12:00 (după-amiaza), ora Bruxelles-ului.

Mai multe informații despre criteriile și procedura de selecție, precum și despre modalitatea de depunere a candidaturii găsiţi la adresa web : external-relations.eu-careers.eu.

 

 

Continue Reading

Uncategorized

Turismul aerian, pe avarii

Published

on

În plină pandemie şi criza generată de COVID aeroporturile româneşti se zbat să supravieţuiască. La mare, de exemplu, poţi judeca turismul şi după cursele aeriene. Mihail Kogălniceanu este un aeroport pustiu unde aterizează 3 avioane într-o săptămână. Situaţia este la fel peste tot. Traficul aerian de pasageri s-a prăbuşit de la începutul crizei. În aceste condiţii bulgarii au reuşit să ne ia faţa până  şi la acest capitol. Pe aeroportul din Varna sunt 10 zboruri zilnic iar la Burgas 21.

Avem o mare frumoasă cu plaje de lux, dar şi cu staţiuni încăpătoare. Avem şi un aeroport în Constanţa, pentru ca turiştii să ajungă mai uşor pe litoral. Pentru oricine, asta ar fi reţeta succesului în turism. Doar că în România, este fix pe dos. În cea mai aglomerată lună a anului, August, doar un avion aterizează pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Este o cursă de la Londra, o dată pe săptămână. Turişti cât să-numeri pe degetele de la o mână.

Şi din păcate situaţia este la fel pe mai toate aeroporturile din România. Criza provocată de pandemia de Covid a dus la disponibilizări în masă, rezilieri de contracte şi zboruri anulate pe bandă rulantă. Puţine au fost situaţiile în care s-au găsit soluţii de moment. Aşa se face că în primele şase luni ale anului numărul de pasageri a scăzut de la 10 milioane la doar 4. Numai în luna iulie scăderea a fost de 75 la sută. Per total anul acesta se aşteaptă la o scădere de aproximativ 60 la sută.

În aceste condiţii ajutoarele financiare oferite de către statul român aeroporturilor şi companiilor aeriene sunt aproape vitale pentru a putea depăşi această criză.

Reprezentanţii companiilor aeriene româneşti susţin că dacă situaţia nu se va înrăutăţi va exista o stabilizare şi atunci  putem vorbi despre o revenire pentru anul viitor. Asociaţia Internaţională de Transport aerian este însă mai pesimistă şi dă ca termen de revenire la nivelul înregistrat înainte de declanşarea crizei, anul 2024.

 

Continue Reading

Uncategorized

Autobuzul CiTy Tour, tras pe dreapta

Published

on

Traseele City Tour cu autobuzele etajate au fost suspendate în această dimineaţă, în Constanţa, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Potrivit reprezentanţilor CT Bus, autobuzele etajate vor reveni în trafic imediat ce vremea o va permite.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta