Connect with us

Turism

Cele mai vizitate oraşe în 2018

Published

on

V-aţi făcut planurile de vacanţă pentru 2019? Dacă mai staţi încă pe gânduri, atunci ar trebui să luaţi în considerare şi topul realizat de Global Destination Cities Index, care a stabilit care sunt cele mai vizitate oraşe din lume, în 2018. În realizarea acestui top s-au luat în calcul mai multe criterii. Printre acestea, numărul vizitatorilor care au sosit în acel oraş, numărul de zile petrecute în destinaţia aleasă, cât şi datele privind cheltuielile de călătorie şi suvenirurile cumpărate de turişti. Nu mai puţin de 162 de oraşe de pe întreg mapamondul au fost selectate pentru realizarea acestui clasament, iar noi vă prezentăm mai jos top 3 al celor mai vizitate oraşe din lume.

Locul 3 Paris, Franţa

Evident, dintr-un asemenea top select nu putea lipsi „oraşul luminilor”. Nu mai puţin de 17 milioane de turişti din întreaga lume au vizitat Parisul pe parcursul anului 2018. Totodată, capitala Franţei este una dintre cele mai scumpe capitale din lume, dovadă stă faptul că aici, turiştii au cheltuit, în medie, 301 dolari pe zi.

Locul 2 Londra, Marea Britanie

Peste 20 de milioane de turişi şi-au petrecut cel puţin un sejur, în 2018, în Londra. Obiectivele turistice pe care le oferă oraşul de pe Tamisa sunt cu adevarat deosebite, numeroase şi extrem de ofertante, aşa că pot reprezenta motivul pentru care turiştii aleg să îşi petreacă câteva zile de neuitat în capitala Marii Britanii.

Locul 1 Bangkok, Thailanda

Pentru al treilea an consecutiv, liderul acestui top este Bangkok. O veritabilă metropolă care, în ultimii ani, a devenit un pol al turismului la nivel mondial. Potrivit index-ului Global Destination Cities, 21,98 milioane de turişti din toate colţurile lumii au sosit în Bangkok, fie că şi-au petrecut întregul şejur în capitala Thailandei, fie că au plecat de aici în alte destinaţii mai exotice. Şi constănţenii, la fel ca majoritatea românilor, au prins gustul unor astfel de vacanţe, iar Thailanda şi implicit Bangkok-ul au reprezentat în 2018 destinaţii tot mai râvnite.

„Nu este deloc surprinzător acest top, ţinând cont că Thailanda reuşeşte să uimească în primul rând prin servicii, peisaje, amabilitate. De asemenea, foarte importantă este şi accesabilitatea; din toată lumea se poate merge către Thailanda la preţuri foarte bune, accesibile am putea spune.”, declară CRISTIAN BĂRHĂLESCU, manager-ul agenţiei ICAR Tours

Tarifele pentru un sejur în Thailanda diferă, desigur, în funcţie de numărul de zile şi de condiţiile de cazare alese şi pot începe de la 700-800 de euro/persoană.

sursa: Global Destination Cities Index

sursa foto: wikipedia.org, mandarinoriental.com, visitlondon.com, bangkok.com

Turism

Taxă pentru turiști, în stațiunile din sudul litoralului

Published

on

Vești proaste pentru turiștii care vor veni în acest sezon estival în vacanță, în sudul litoralului. Mai exact, în Mangalia și cele 6 stațiuni: Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp. Vor fi nevoiți să își modifice bugetul de vacanță pentru că administrația locală a introdus o nouă taxă. 5 lei de persoană pentru fiecare noapte petrecută într-un spațiu de cazare clasificat.

Hotărârea a fost luată de consiliul local Mangalia, la finele anului trecut, iar în luna martie a fost modificată, astfel că începând din acesta lună, cei care se vor caza în sudul litoralului, vor plăti această taxă specială. Valoarea ei este de 5 lei pe zi pentru fiecare persoană. Administrația promite că banii vor fi cheltuiți pentru dezvoltarea infrastructurii turistice şi întreţinere în Mangalia şi în staţiunile arondate, precum şi promovare.

Și hotelierii din stațiune cred că zona de sud are nevoie de revitalizare, iar acești bani sunt necesari. Turiștii sunt însă sceptici că banii vor fi folosiți pentru dezvoltarea stațiunilor și mai cred că și taxa este destul de mare pentru turiștii care cu greu reușesc să strângă bani pentru o vacanță pe litoralul românesc.

Vor fi însă și turiști exceptați de la plata taxei. Este vorba de pensionari, veteranii de război și turiștii veniți cu bilete de tratament. Taxa se va încasa la recepția structurilor de cazare și, ulterior, va ajunge la bugetul local.

 

Continue Reading

Actualitate

Reduceri de 10% la oferta Interrail Pass, pentru seniori

Published

on

Pentru călătoria cu trenul în Europa a seniorilor (vârsta peste 60 de ani), CFR Călători recomandă oferta Interrail Pass care vine cu reduceri de 10% pentru ambele variante:

  • Interrail Global Pass;
  • Interrail One Country Pass.

Oferta este valabilă atât la clasa I cât și la clasa a II-a. Spre deosebire de alte variante de călătorie, Interrail Pass permite o mai mare flexibilitate şi oferă posibilitatea efectuării de călătorii nelimitate în 33 de ţări europene, sau doar într-o ţară la alegere, în timpul perioadei de valabilitate. Oferta Interrail Global Pass este valabilă şi pe parcursul ţării de rezidenţă, pentru o călătorie dus-întors

Detalii despre tarife preț întreg și alte informații sunt disponibile pe  www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic Internațional/Interrail și pe  http://www.interrail.eu/.

Oferta Interrail Pass este vândută în birourile CFR Călători din staţii şi în agenţiile CFR Călători deschise traficului internaţional. Pentru informații despre circulația trenurilor internaţionale, călătorii pot solicita detalii la telefon 021 314 55 28 (trafic internațional Gara de Nord București) sau pot accesa link-ul: https://bileteinternationale.cfrcalatori.ro/ro/booking/search.

 

 

Sursa: CFR Călători

Continue Reading

Turism

Se caută soluții eficiente

Published

on

Toleranță zero față de patronii care nu își respectă clienții. Asta promite Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în acest sezon estival. Sănătatea turiștilor este mai presus de orice, iar autoritățile anunță că cei care nu se vor conforma legii vor suporta amenzi. Patronii de pe litoral se plâng, însă, de numărul excesiv de controale și spun că astfel de acțuni nu fac decât rau, atât investitorilor cât și clienților.

Patronii de restaurante se plâng și spun că numărul mare de controale din anii trecuți a pus o presiune în plus pe angajați. Nu de puține ori, aceștia trebuiau să stea la dispoziția organelor de control, fiind nevoiți să îi ignore pe cilenți. Iar de când a început pandemia, haosul a fost cu atât mai mare. Nu a existat o organizare coerentă și nu de puține ori, controalele s-au suprapus și nu au făcut altceva decât să deranjeze clienții.

Conducerea  Autorității Naționale Pentru Protecția Consumatorului a anunțat toleranță zero față de cei care încalcă legea. Președintele ANPC susține că aproape 80%  dintre unitățile de pe litoral funcționează legal și respectă normele în vigoare, însă sunt și excepții.

Iar în aceste cazuri, măsurile trebuie să fie dintre cele mai drastice. Motiv pentru care primul pas făcut de autorități este o campanie de consiliere a agenților econimici.

Președintele ANPC promite, de asemenea, că acțiunile de control nu se vor mai suprapune. Fiecare instituție se va rezuma competențele pe care le are, iar presiunea asupra agenților economici va fi redusă cât mai mult cu putință.

 

Continue Reading

Actualitate

Vin bani de la Uniunea Europeană, pentru turismul românesc

Published

on

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 500 de milioane de euro (aproximativ 2,437 miliarde RON) menită să sprijine întreprinderile care își desfășoară activitatea în domeniul turismului, al cazării și al serviciilor alimentare, precum și agențiile de turism, în contextul epidemiei de coronavirus.

Sprijinul public, sub formă de subvenții directe, va acoperi până la 20 % din pierderile de venituri (sau, în cazul anumitor agenții de turism care aplică un regim special, volumul facturilor emise pentru servicii turistice, inclusiv marja) pe care beneficiarul le-a înregistrat între 1 ianuarie și 21 decembrie 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

Măsura urmărește să ajute beneficiarii să își acopere nevoile de lichidități și să își continue activitățile în timpul și ulterior pandemiei. Sprijinul nu va depăși 1,8 milioane EUR/beneficiar, iar ajutorul va fi acordat cel târziu la 31 decembrie 2021.

Continue Reading

Curtea Brancoveneasca

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222