Connect with us

Turism

Cele mai vizitate oraşe în 2018

Published

on

V-aţi făcut planurile de vacanţă pentru 2019? Dacă mai staţi încă pe gânduri, atunci ar trebui să luaţi în considerare şi topul realizat de Global Destination Cities Index, care a stabilit care sunt cele mai vizitate oraşe din lume, în 2018. În realizarea acestui top s-au luat în calcul mai multe criterii. Printre acestea, numărul vizitatorilor care au sosit în acel oraş, numărul de zile petrecute în destinaţia aleasă, cât şi datele privind cheltuielile de călătorie şi suvenirurile cumpărate de turişti. Nu mai puţin de 162 de oraşe de pe întreg mapamondul au fost selectate pentru realizarea acestui clasament, iar noi vă prezentăm mai jos top 3 al celor mai vizitate oraşe din lume.

Locul 3 Paris, Franţa

Evident, dintr-un asemenea top select nu putea lipsi „oraşul luminilor”. Nu mai puţin de 17 milioane de turişti din întreaga lume au vizitat Parisul pe parcursul anului 2018. Totodată, capitala Franţei este una dintre cele mai scumpe capitale din lume, dovadă stă faptul că aici, turiştii au cheltuit, în medie, 301 dolari pe zi.

Locul 2 Londra, Marea Britanie

Peste 20 de milioane de turişi şi-au petrecut cel puţin un sejur, în 2018, în Londra. Obiectivele turistice pe care le oferă oraşul de pe Tamisa sunt cu adevarat deosebite, numeroase şi extrem de ofertante, aşa că pot reprezenta motivul pentru care turiştii aleg să îşi petreacă câteva zile de neuitat în capitala Marii Britanii.

Locul 1 Bangkok, Thailanda

Pentru al treilea an consecutiv, liderul acestui top este Bangkok. O veritabilă metropolă care, în ultimii ani, a devenit un pol al turismului la nivel mondial. Potrivit index-ului Global Destination Cities, 21,98 milioane de turişti din toate colţurile lumii au sosit în Bangkok, fie că şi-au petrecut întregul şejur în capitala Thailandei, fie că au plecat de aici în alte destinaţii mai exotice. Şi constănţenii, la fel ca majoritatea românilor, au prins gustul unor astfel de vacanţe, iar Thailanda şi implicit Bangkok-ul au reprezentat în 2018 destinaţii tot mai râvnite.

„Nu este deloc surprinzător acest top, ţinând cont că Thailanda reuşeşte să uimească în primul rând prin servicii, peisaje, amabilitate. De asemenea, foarte importantă este şi accesabilitatea; din toată lumea se poate merge către Thailanda la preţuri foarte bune, accesibile am putea spune.”, declară CRISTIAN BĂRHĂLESCU, manager-ul agenţiei ICAR Tours

Tarifele pentru un sejur în Thailanda diferă, desigur, în funcţie de numărul de zile şi de condiţiile de cazare alese şi pot începe de la 700-800 de euro/persoană.

sursa: Global Destination Cities Index

sursa foto: wikipedia.org, mandarinoriental.com, visitlondon.com, bangkok.com

Turism

Sprijin… și nu prea

Published

on

În incercarea de a-și salva afacerile grav afectate de pandemie, patronii din domeniul HORECA mai fac un pas înainte. S-a dat startul la inscrierile pentru ajutoarele de stat nerambursabile. Se merge pe principiul “primul venit, primul servit” și chiar dacă șansele de a beneficia de aceste granturi sunt mici, patronii spun că este nevoie de astfel de măsuri pentru a salva acest domeniu.

Agenți de turism, hotelieri, patroni de terase sau restaurnate, deopotriva, cu toții au avut de suferit din cauza coronavirusului. De când s-a declanșat pandemia, rezervările au început să se anuleze pe bandă rulantă, restauranele și terasele s-au închis, iar hotelurile la fel.

În tot acest timp, operatorii din turism, agenții, hotelierii sau patronii de tarase, au cerut de urgență măsuri pentru ca afacerile lor să nu se ducă pe apa sâmbetei. Chiar și așa, multe agenții de turism nu au mai putut să acopere pierderile și au tras obloanele.

Ca să evite însă un nou faliment, Asociația Națională a Agențiilor de Turism vrea acum măsuri concrete de sprijinire a acestui domeniu. Iar primul pas pare să fi fost făcut odată cu deschiderea sesiunii de înscrieri pentru obținere de împrumut de la stat, din fonduri nerambursabile. 7.000 de firme se înscriseseră deja la 10 minute de la lansarea aplicaţiei, iar după jumătate de oră, erau mai bine de 13.000. Valoarea totatala a granturilor este de 150.000 de euro.

Ideal ar fi, susțin operatorii ca aceste granturi oferite de stat să fie egale cu valoarea taxelor achitate în anul 2019, iar acest lucru ar trebui realizat până cel târziu la finalul anului 2020. De asemenea, este nevoie de reducerea cotei de TVA la 5% pentru agenţiile de turism începând cu 1 ianuarie 2021 dar și prelungirea acordării voucherelor de vacanţă.

Continue Reading

Recomandarea saptamanii

Recomandări pentru vacanța de sărbători

Published

on

Deși mai timid anul acesta, având în vedere contextul actual, românii se gândesc deja la vacanța de iarnă. Fie că vorbim de Crăciun sau de Revelion, ofertele sunt numeroase, iar rezervările prind deja contur.

Și anul acesta, cele mai atractive destinații, dar și cele mai solicitate pentru sărbătorile de iarnă sunt stațiunile montane din România. Cu toate acestea, agenții de turism propun și destinații externe, cum ar fi Turcia, Grecia sau Egipt.

“Au fost lansate oferte pentru România, dar destul de timid, dar există preferințe care sunt acoperite de toate ofertele lansate deja și au fost lansate, de asemenea, ofertele pentru destinații externe, pachetele pentru revelioanele în străinătate, iar cea mai solicitată rămâne Turcia, pentru că sunt tarife scăzute față de anii anteriori. Egiptul, de asemenea, Grecia, oferte pentru insula Creta, mai călduroasă în lunile de iarnă.”, declară CORINA MARTIN, manager agenție de turism

Desigur, există oferte și pentru românii care se vor încumeta să călătorească mai mult și mai departe. De pildă, Laponia, cunoscută și ca “Țara lui Moș Crăciun” este pregătită să își întâmpine și în acest an turiștii din lumea întreagă.

“Laponia este o destinație pe care românii deja o știu, pentru că de vreo 15 ani se organizează cel puțin un zbor charter în fiecare an. Anul acesta, ar fi trebuit să nu mai fie, dar cumva a apărut o agenție de turism care și-a asumat acest risc, riscul unui zbor direct în condițiile actuale. Dar cumva noi am văzut acest zbor direct ca pe un avantaj, pentru că vom solicita testare covid la urcarea în avion și practic vom avea garanția că toată lumea este în regulă și vom călători fără griji. Pachetul include și asigurare storno, care are și clauză covid, asta însemnând că dacă cineva este cumva depistat pozitiv, nu mai poate veni în excursie, dar își poate recupera 100% banii plătiți pe excursie.”, declară RĂZVAN PASCU, antreprenor marketing turistic 

Deși turismul mondial trece printr-o perioadă deloc favorabilă, atâta vreme cât sunt respectate întocmai măsurile de siguranță, turiștii se pot bucura fără griji de o binemeritată vacanță.

sursa foto: santaclausvillage.com

Continue Reading

Actualitate

Statul român ar putea garanta 100% din valoarea voucherelor de turism oferite ca alternativă la returnarea banilor

Published

on

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA)  face demersuri pentru a veni în sprijinul operatorilor economici din turism și propune garantarea în procent de 100% a voucherelor oferite ca alternativă la rambursare, aferente călătoriilor anulate în contextul pandemiei COVID-19.

În ședința de guvern, de săptămâna trecută, a fost prezentată o Ordonanță de Urgență pentru instituirea a două scheme de ajutor de stat, sub formă de garanții și sub formă de granturi, destinate operatorilor economici din turism.

Proiectul de act normativ prevede ca statul român să garanteze, în procent de 100%, voucherele oferite turiștilor de către agențiile de turism și structurile turistice cu funcțiuni de cazare, ca alternativă la rambursările în numerar aferente călătoriilor anulate, în cazul insolvenței emitenților voucherelor.

În egală măsură, se dorește acoperirea primelor de garantare datorate de beneficiarii schemei de ajutor de stat pentru garantarea voucherelor oferite turiştilor, ca alternativă la rambursările pentru pachetele turistice şi serviciile unice de călătorie, anulate în contextul pandemiei COVID-19.

Cele două scheme de ajutor de stat vor avea o durată limitată, până la 31 decembrie 2020. Prin urmare, vor fi garantate doar voucherele emise până la această dată, indiferent de durata lor de valabilitate. Măsurile de sprijin propuse vor intra în vigoare doar după aprobarea Comisiei Europene.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta