Connect with us

Turism

Cele mai spectaculoase, dar în egală măsură periculoase aeroporturi de pe mapamond

Published

on

Uneori, destinaţii dintre cele mai spectaculoase din lume pot fi şi periculoase. Iar pentru a ajunge în astfel de locuri, turiştii trebuie să îndure câteva manevre destul de riscante ale piloţilor de avion, în momentul aterizării sau a decolării. Şi e bine de ştiut că există în anumite zone ale lumii aeroporturi de-a dreptul ciudate şi, în egală măsură, periculoase.

Madeira, Portugalia

Considerată o destinaţie de vis în Europa, Madeira a devenit renumită în Europa şi datorită aeroportului pe care aterizează zilnic mii de turişti. Pista de aterizare și decolare foarte scurtă şi îngustă obligă piloții să zboare direct spre dealuri și apoi să întoarcă brusc pentru a putea ateriza. Turiştii care se încumetă să viziteze această insulă trebuie să aibă sânge rece pentru a face faţă aterizării pe o astfel de pistă care practic se încheie la doar câţiva metri de o prăpastie spre ocean. Totodată, în urma unui accident aviatic produs în 1977, pista aeroportului a fost extinsă pe piloni, deasupra apei, pentru a o face mai sigură pentru aterizare.

“Aeroportul din Madeira este, într-adevăr, aeroportul considerat a fi cel mai periculos din lume ca şi experienţă la aterizare şi decolare şi asta nu din cauza faptului că este pe o insulă, ci pentru că este amplasat pe malul mării, iar vânturile de forfecare de pe acel aeroport crează senzaţii tari. Am fost în Madeira şi pot spune că a fost o experienţă extraordinară. Chiar consider că a fost cea mai dificilă aterizare de care am avut parte. Nu pot spune că mi-a fost frică, însă era acel tremur al avionului, se simţeau acele vibraţii puternice datorate vântului de forfecare, avionul era smuls din când în când în timpul aterizării. A fost o experienţă inedită!”, declară CRISTIAN BĂRHĂLESCU, manager-ul agenţiei ICAR TOURS

Gibraltar, Peninsula Iberică

Un alt aeroport periculos din Europa este cel din Gibraltar. O veritabilă provocare pentru piloţi care au de efectuat o aterizare pe o pistă de numai 1.800 de metri, care se intersectează totodată cu autostrada din zonă. Astfel, în momentul aterizării sau a decolării, avioanele au prioritate în faţa autoturismelor, şoseaua fiind închisă circulaţiei. Restricţii sunt şi în privinţa companiilor aeriene. Doar piloţii de la British Airways, EasyJet și Monarch au voie să aterizeze în Gibraltar.

St. Maarten, Caraibe

Spectaculos, periculos şi cu siguranţă, unic în lume! Aeroportul din St. Maarten, Caraibe sfidează orice limită. Călătorii care sosesc aici trăiesc o adevărată provocare în momentul aterizării, în egală măsură cu turiştii care se află pe vestita plajă Maho şi simt avionul cum trece razant desupra lor. Aeroportul este situat la o altitudine de doar patru metri deasupra nivelului mării şi dispune de o pistă lungă de numai 2.300 de metri.

sursa: weather.com

sursa foto: wikipedia.org, madeira-web.com, mylivepost.com

Turism

Se caută soluții eficiente

Published

on

Toleranță zero față de patronii care nu își respectă clienții. Asta promite Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în acest sezon estival. Sănătatea turiștilor este mai presus de orice, iar autoritățile anunță că cei care nu se vor conforma legii vor suporta amenzi. Patronii de pe litoral se plâng, însă, de numărul excesiv de controale și spun că astfel de acțuni nu fac decât rau, atât investitorilor cât și clienților.

Patronii de restaurante se plâng și spun că numărul mare de controale din anii trecuți a pus o presiune în plus pe angajați. Nu de puține ori, aceștia trebuiau să stea la dispoziția organelor de control, fiind nevoiți să îi ignore pe cilenți. Iar de când a început pandemia, haosul a fost cu atât mai mare. Nu a existat o organizare coerentă și nu de puține ori, controalele s-au suprapus și nu au făcut altceva decât să deranjeze clienții.

Conducerea  Autorității Naționale Pentru Protecția Consumatorului a anunțat toleranță zero față de cei care încalcă legea. Președintele ANPC susține că aproape 80%  dintre unitățile de pe litoral funcționează legal și respectă normele în vigoare, însă sunt și excepții.

Iar în aceste cazuri, măsurile trebuie să fie dintre cele mai drastice. Motiv pentru care primul pas făcut de autorități este o campanie de consiliere a agenților econimici.

Președintele ANPC promite, de asemenea, că acțiunile de control nu se vor mai suprapune. Fiecare instituție se va rezuma competențele pe care le are, iar presiunea asupra agenților economici va fi redusă cât mai mult cu putință.

 

Continue Reading

Actualitate

Vin bani de la Uniunea Europeană, pentru turismul românesc

Published

on

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 500 de milioane de euro (aproximativ 2,437 miliarde RON) menită să sprijine întreprinderile care își desfășoară activitatea în domeniul turismului, al cazării și al serviciilor alimentare, precum și agențiile de turism, în contextul epidemiei de coronavirus.

Sprijinul public, sub formă de subvenții directe, va acoperi până la 20 % din pierderile de venituri (sau, în cazul anumitor agenții de turism care aplică un regim special, volumul facturilor emise pentru servicii turistice, inclusiv marja) pe care beneficiarul le-a înregistrat între 1 ianuarie și 21 decembrie 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

Măsura urmărește să ajute beneficiarii să își acopere nevoile de lichidități și să își continue activitățile în timpul și ulterior pandemiei. Sprijinul nu va depăși 1,8 milioane EUR/beneficiar, iar ajutorul va fi acordat cel târziu la 31 decembrie 2021.

Continue Reading

Turism

” RESTAURANT SIGUR – Noi ne-am vaccinat pentru siguranță voastră”

Published

on

Asociația RESTO ne asigură că Restaurantele, Cafenelele, Barurile, Beach Barurile și locațiile care afișează pe ușa de acces Stickerul “Membru RESTO – Restaurant SIGUR”.

”Ne dorim să transmitem un semnal de siguranță și încredere clienților și turiștilor noștri și vom anunța, rând pe rând, locațiile care au personalul vaccinat , fără a ne obliga angajații, ci adoptând o politică de recomandare atent monitorizată. În acest fel, participăm la facilitarea relaxării și derulării vacanțelor și servicilor turistice în România și în destinația Litoral, mai ales in apropierea deschiderii Sezonului estival 2021”, transmite asociația.

Astăzi , RESTO participă la constituirea grupului de lucru pentru îndrumarea și sprijinirea agenților economici din industria operatorilor din turism din județul Constanța, grup constituit sub coordonarea Prefecturii Constanța.  Vor fi dezbătute, de asemenea, direcții de acţiune pentru promovarea turismului local, precum și măsuri pentru desfășurarea vacanțelor de 1 Mai și Paște pe Litoral.

Totodată, joi, 15 aprilie, Asociatia Patronala RESTO și conducerea ANPC vor derula o întâlnire de informare si prevenţie a agenţilor economici de pe litoral, cu participarea preşedintelui și a directorului General ANPC, Claudiu Dolot şi respectiv Paul Anghel.

Sursa: Comunicat RESTO

Continue Reading

Turism

Grecia îşi deschide porţile pe 14 mai

Published

on

Turiştii din alte state UE vor putea călători în Grecia şi vor putea să-şi petreacă vacanţele fără carantină din 14 mai, a anunţat viceministrul elen al Turismului, Sofia Zacharaki, la postul elen de televiziune Skai. Există şi condiţii. Turiştii vor trebui să fie vaccinaţi sau vor prezenta un test PCR negativ.

Aceste reglementări se vor aplica şi pentru ţările din afara UE, printre ele fiind Serbia şi Marea Britanie, a adăugat Zacharaki.

Grecia a propus un certificat de vaccinare valabil la nivelul întregii Uniuni Europene, pentru a uşura călătoriile, afectate de pandemie, în condiţiile în care sectorul turistic este responsabil pentru 20% din PIB-ul Greciei şi asigură locuri de muncă pentru una din cinci persoane.

Organizaţia Mondială a Turismului a anunţat că anul trecut au călătorit în Grecia doar 7,4 milioane de persoane.

 

Continue Reading

Curtea Brancoveneasca

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta