Connect with us

Diverse

Cele mai frumoase plaje din Europa

Published

on

Nu aţi apucat încă să plecaţi într-o vacanţă în această vară? Nu-i nimic, nu e timpul pierdut. Dacă vă bate gândul să vă programaţi un binemeritat concediu, atunci ar trebui să luaţi în considerare câteva repere esenţiale. TripAdvisor a realizat clasamentul anual al celor mai frumoase plaje din Europa. Aşadar, haideţi să le descoperim şi noi.

La fel ca în fiecare an, portalul de turism TripAdvisor a realizat clasamentul celor mai frumoase plaje din Europa. Destinaţii pe care turiştii sunt îndemnaţi să le viziteze măcar o dată în viaţă, pentru a rămâne cu amintiri memorabile. Indiferent că vorbim de plaje arhicunoscute, ce atrag turiştii ca un magnet, fie plaje pe placul celor care caută în mod deosebit linişte.

Surprinzător sau nu, pe primul loc în acest clasament se află o renumită plajă din Spania. La Concha din San Sebastian este una dintre cele mai cunoscute plaje urbane din Europa şi este totodată destul de exclusivistă, ţinând cont că are doar un kilometru lungime şi o lăţime de aproximativ 50 de metri. De altfel, San Sebastian este o staţiune vestită în sezonul estival, mult râvnită de turişti de pe întreg mapamondul. În San Sebastian, practic, vizitatorii pot găsi tot ce îşi doresc pentru o vacanţă reuşită. Restaurante, baruri şi cafenele pentru toate gusturile, cluburi şi terase pentru viaţa de noapte, dar şi multă linişte în zonele mai puţin aglomerate.

Pentru a afla ce plajă ocupă locul doi în acest clasament vom da o fugă în cea mai mare insulă din Marea Mediterană. În Sicilia, mai exact, acolo unde se regăseşte Spiaggia dei Conigli, în traducere, Plaja Iepurilor. Această plajă este situată pe insula Lampedusa, între Tunisia şi Malta. Peisajele sălbatice ale acestei regiuni sunt de o frumuseţe rară, iar nisipul alb şi apa liniştită sunt motive întemeiate ce atrag turiştii în această zonă. Totuşi, e bine de ştiut că Spiaggia dei Conigli din Lampedusa este o destinaţie nu foarte cunoscută şi promovată, întrucât plaja este situată într-o zonă destul de izolată şi greu accesibilă.

În cele din urmă, o plajă din Portugalia completează clasamentul celor mai frumoase plaje din Europa. Deşi este situată într-un mic orăşel pescăresc, Plaja Falesia şi-a căpătat notorietatea sa datorită farmecului său mediteranean. Cu o lungime de aproximativ şase kilometri, Falesia este una dintre cele mai întinse plaje din Peninsula Iberică şi a început să conteze tot mai mult, în ultimii ani, pe harta turistică a Portugaliei.

sursa foto: europeanbestdestinations.com

Actualitate

Vestigiile submerse ale anticului TOMIS, vor fi explorate

Published

on

Primăria Municipiului Constanța anunță lansarea proiectului „Vestigii subacvatice”, un proiect dedicat tinerilor, inclus în agenda de activități a programului Constanța – Capitala Tineretului din România 2021 – 2022.

Echipați în costume de scufundare și însoțiți de ghizi, scafandrii arheologi, 300 de tineri vor face scufundări la adâncimi cuprinse între 2 și 8 metri, în zona Cazino Constanța, în perioada 28 iulie – 20 august. Scufundările se vor desfăşura în zilele de: 28, 29, 30 iulie, 3, 4, 5, 6, 10, 11, 12, 13, 17, 18, 19, 20 august 2021, între orele 09:00 – 18:00. Înainte de începerea turului ghidat, scafandrii arheologi îi vor instrui pe tineri pentru scufundare.

Cei 300 de tinerii care vor participa la program, vor fi aleşi de partenerul proiectului, Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret Constanța. Aceștia trebuie să aibă vârsta de minim 18 ani și să nu aibă probleme medicale.

 

 

 

Continue Reading

Diverse

Continuă reabilitarea marcajelor rutiere

Published

on

Continuă programul de reabilitare a marcajelor rutiere din municipiul Constanța. Zilele acestea, echipele administratorului drumului public intervin în mai multe zone din oraș pentru recondiționarea marcajelor rutiere.

În această perioadă, echipele administratorului drumului public retrasează marcajele rutiere pe toate străzile și bulevardele pe care au fost efectuate asfaltări sau acolo unde acestea s-au deteriorat și nu mai erau vizibile. Lucrările se desfășoară noaptea pentru a nu îngreuna traficul rutier.

Pentru a spori vizibilitatea mijloacelor de semnalizare rutieră, au fost aplicate marcaje din material bicomponent la trecerea de pietoni situată pe bulevardul Tomis, în zona Sala Sporturilor.

De asemenea, au fost retrasate marcajele transversale pe strada Nicolae Iorga și pe bulevardul Aurel Vlaicu, tronsonul cuprins între pasajul IPMC și intersecția cu Șoseaua Mangaliei.

Reprezentanții municipalității reamintesc faptul că marcajele rutiere nu pot fi executate imediat după asfaltare, ci după aproximativ trei săptămâni.

Participanţii la trafic sunt rugaţi să circule cu prudenţă şi cu viteză redusă în zonele în care se efectuează lucrări.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Diverse

Mangalia va avea un nou cimitir ortodox

Published

on

Municipiul Mangalia va avea un nou cimitir ortodox.  În ultima ședință, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre referitor la Regulamentul Local de Urbanism și Planul Urbanistic Zonal aferente înființării unui nou cimitir ortodox, în localitate.

Acesta va fi amplasat pe strada Oituz, în zona Castelului de apă, la ieșire din Mangalia, spre comuna Albești. Noul amplasament va avea o suprafață totală de aproximativ 4,7 ha, pe care se vor putea amenaja circa 7000 de morminte, conform normelor în vigoare.

”Am depus mari eforturi pentru a răspunde nevoilor comunității, în această direcție. Documentația de urbanism a fost una foarte stufoasă, dar suntem mulțumiți că am trecut de acest prim pas pentru înființarea noului cimitir. În prezent, lucrăm la documentația tehnică și sperăm ca, până la sfârșitul acestui an, să intrăm cu lucrările în teren. În momentul de față, cele două cimitire ortodoxe pe care le administrăm sunt deja supraaglomerate și de aceea vom încerca să finalizăm procedurile legale cât mai curând, pentru a începe amenajarea noului cimitr.”, declară CRISTIAN RADU, primarul Mangaliei

Conform documentației de urbanism, accesul principal se va face din latura de Nord a străzii Oituz, printr-o circulație auto și pietonală. La interior, cimitirul va fi prevăzut cu alei de circulație pietonală, principale și secundare. Totodată, va fi dotat cu mobilier urban și iluminat ambiental. De asemenea, noua locație va avea o parcare de peste 100 de locuri, iar în perimetrul apropiat pot fi edificate construcții anexe, de tipul serviciilor funerare, spații tehnice, etc.

sursa foto: Primăria Mangalia

Continue Reading

Diverse

Restricții de circulație pe str. Unirii

Published

on

Atenție, șoferi! Zilele acestea, sunt restricții totale de circulație pe un tronson al străzii Unirii. Administratorul dumului public a fost nevoit să ia această măsură pentru a permite echipelor de muncitori să desfășoare în condiții optime lucrările de asfaltare în zonă.

Reprezentanții administratorului drumului public recomandă șoferilor să evite circulația pe strada Unirii, tronsonul delimitat de strada Zorelelor și bulevardul Mamaia. După finalizarea lucrărilor de frezare a carosabilului între strada Zorelelor și strada Locotenent Gheorghe Economu, echipele de intervenție vor turna asfaltul, circulația autovehiculelor fiind restricționată total marți și miercuri, în intervalul orar 08:00-17:00. Asfaltul clasic a fost îmbunătăţit cu o mixtură asfaltică stabilizată, care va oferi rezistență și elasticitate produsului finit. Acest tip de asfalt se va turna pe sectoarele de drum intens circulate și pe cele pe care rulează mijloacele de transport în comun.

În paralel, pe tronsonul delimitat de strada Locotenent Gheorghe Economu și bulevardul Mamaia continuă lucrările de frezare a asfaltului, motiv pentru care circulația va fi închisă.

Conducătorii auto care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt sfătuiți să nu parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil pentru a evita ridicarea autovehiculelor.

De asemenea, autoritățile fac un apel către participanții la trafic să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zona în care se execută lucrări.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Le Charme RESTAURANT

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222