Connect with us

Turism

Cele mai frumoase locuri in care sa mergi de Craciun in Romania

Published

on

Sarbatorile de iarna parca nu sunt nicaieri mai frumoase, ca in tara noastra. Zona geografica, obiceiurile si bucatele traditionale, toate contribuie ca aceste plaiuri mioritice sa fie unice in lumea asta mare. Tocmai de aceea noi am selectat locurile in care sa mergi de Craciun in Romania.

1.Maramures

De Craciun alegeti Maramuresul! Este una dintre cele mai frumoase regiuni din Romania, inconjurata de padurile dese ale Carpatilor, care cu greu sunt de patruns, pe timp de iarna. Satele maramuresene se anima, in perioada sarbatorilor, de glasurile colindatorilor, imbracati in straie populare. Oamenii satului reusesc inca, sa pastreze obiceiurile din stramosi si riturile locului. Primitori si cu un dar al firii natural, gazdele va vor pune pe masa ce au ei mai bun din bucatele traditionale.

Traditii in Maramures. Sursa foto: adevarulfinanciar.ro
Sursa foto: adevarulfinanciar.ro

Si daca vreti sa faceti putina miscare, orasul Borsa este locul perfect. Aici se afla una dintre cele mai mari trambuline naturale din Europa, de 113 metri, pe care va puteti incerca schiurile. Mai puteti admira bisericile din lemn, specifice zonei, Cimitirul Vesel de la Sapanta, precum si cea mai inalta cadere de apa, Cascada Cailor, la care puteti ajunge cu telescaunul, pentru o priveliste de basm. Daca nu v-am convins, poate reuseste sa va convinga o plimbare cu mocanita pe Valea Vaserului din Viseul de Sus.

2.Fundata, judetul Brasov

Fundata este ”satul turistic”al Romaniei aflat la cea mai mare altitudine, de 1360 de metri. Localitatea se afla pe culoarul Rucar-Bran si este strajuita de Bucegi si Piatra Craiului, ce fac din aceasta zona una dintre cele mai pitoresti. Vaile adanci, dealurile si casele aruncate pe ici pe colo, neingradite de garduri, compun un peisaj rural autentic.

Fundata, Brasov. Sursa foto: fundata-sirnea.ro
Sursa foto: fundata-sirnea.ro

3.Balvanyos

Dupa un an intreg de munca, sarbatorile de iarna ne permit ragazul de a sta in sanul familiei si de a aduna oameni dragi langa noi. Statiunea Balvanyos din judetul Covasna poate fi locul ideal de relaxare, datorita apelor sale minerale. Un adevarat taram al vindecarii trupului si sufletului. Puteti vizita Cetatea Balvanyos, Cimitirul Pasarilor, Pestera Sulfuroasa-cea mai mare din Europa, cu o emisie de 3000 de metri cubi de hidrogen sulfuric.

Balvanyos SPA. Sursa foto: balvanyosresort.ro
Sursa foto: balvanyosresort.ro
Lacul Sfanta Ana. Sursa foto: balvanyosresort.ro
Lacul Sfanta Ana. Sursa foto: balvanyosresort.ro

De asemenea faceti o plimbare, dupa mesele grele, pana in zona Lacului Sfanta Ana- un lac vulcanic unic in Europa. Aici, distractia este garantata. Va puteti da cu sania pe drumul ce duce spre lac.

4. Garda de Sus, judetul Alba

Petreceti un Craciun, departe de aglomeratie si agitatia orasului, intr-un sat parca uitat de lume, dar binecuvantat de cer. In satul Garda de Sus, de pe Valea Ariesului, este patria motilor. Colindele, peisajele rurale si bucatele traditionale fac din acest loc alegerea excelenta pentru a va petrece sarabatorile de iarna.

Muntii Apuseni. Sursa foto: galeriafoto.com
Sursa foto: galeriafoto.com

5. Voineasa

In judetul Valcea, pe valea raului Lotru se afla statiunea Voineasa. Inconjurata de paduri de brad si fag, statiunea este destinatia ideala pentru iubitorii sporturilor de iarna. Cea mai mare atractie a zonei Vidra-Obarsia Lotrului este Transalpina Ski Resort. In apropiere de Voineasa veti gasi cea mai moderna statiune montana, cu peste 80 de kilometri de partii, de pana la 2100 de metri altitudine. Nu uitati de aparatul de fotografiat, de pe partie puteti admira si Lacul Vidra.

Transalpina Ski Resort. Sursa foto: greatnews.ro
Sursa foto: greatnews.ro

6.Sibiu

Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania, care in lunile de iarna ofera un adevarat spectacol, datorita straielor sale de sarbatoare. Puteti admira miile de lumini colorate de pe strazile medievale ale orasului. Tot aici puteti descoperi mici comori la Targul de Craciun, ce se desfasoara in Piata Mare din Sibiu. Nu ratati o plimbare pe Podul Minciunilor, o vizita a Muzeului Brukenthal sau chiar un spectacol la Teatrul Radu Stanca.

Sibiu. Sursa foto: Facebook Sibiu Atractii-Turistice/ Hasa Lucian
 Sursa foto: Facebook Sibiu Atractii-Turistice/ Hasa Lucian

7. Bucovina

Si regiunea Bucovinei pastreaza datinile stravechi, iar sarbatorile de iarna sunt un adevarat ritual, de la pregatirea bucatelor, a casei si pana la zilele de colind. Aceste meleaguri ale strabunilor sunt incarcate cu legende, iar traditiile sunt mostenite din generatie in generatie.

Bucovina. Sursa foto: Sorin Onisor/discoverbucovina.info
Sursa foto: Sorin Onisor/discoverbucovina.info

Regiunea este incarcata si de istorie, nu mai putin de 35 de monumente si rezervatii naturale, toate incadrate intr-un peisaj natural ce iti taie respiratia. Monumentele pictate ale acestui tinut magic au fost incluse si in Patrimoniul UNESCO. Pentru cei nostalgici dupa vacantele petrecute la bunici, localnicii va pot plimba, prin aceste tinuturi, cu sania trasa de cai.

8. Sinaia

La o gala dedicata schiului din Austria, Sinaia a primit distinctia de cea mai buna statiune montana din Romania. Investitiile recente si implicarea autoritatilor au facut din aceasta zona, una dintre cele mai apreciate atractii turistice. In vacanta de Craciun, zaboviti si la castelele Peles si Pelisor, pentru a admira arhitectura cladirilor si operele de arta, ce se regasesc aici. Daca vremea o permite, nu ratati monumentele naturale, simboluri ale zonei, Babele si Sfinxul.

Castelul Peles, Sinaia. Gabi Jguma/flickr.com/wikipedia.org
Sursa foto: Gabi Jguma/flickr.com/wikipedia.org

9. Sambata de Sus

In Tara Fagarasului exista un sat de poveste numit Sambata de Sus. Daca nu ati fost niciodata, petreceti aici Craciunul, anul acesta, cu intreaga familie. In preajma sarbatorilor de iarna, in satul de la 1437, are loc an de an, o traditie din strabuni, ce a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO.

Manastirea Sambata de Sus. Sursa foto: libertateapentrufemei.ro
Sursa foto: libertateapentrufemei.ro

In seara de Craciun o ceata de feciori umbla cu colinda prin tot satul, iar in prima zi de sarbatoare acestia se duc la biserica, apoi intreg alaiul petrece la Caminul Cultural. Dupa zilele petrecute in tihna, puteti vizita Castelul Brancoveanu, Manastirea Sambata de Sus-o constructie spectaculoasa sau puteti admira caii de la herghelia de aici.

10. Cazanele Dunarii

O destinatie atipica pentru vacanta de Craciun, dar un loc incarcat de istorie care are farmecul lui atat vara cat si in anotimpul alb. Cazanele Dunarii bucura privitorul cu peisaje extraordinar de frumoase. Iar pentru cei care se incumeta, si lasa frigul deoparte, pot face chiar o plimbare pe Dunare. Daca alegeti sa petreceti aici sarbatorile, slujba de Craciun are loc la Manastirea Mraconia, ce se afla pe malul apei. In aceasta zona a tarii, puteti descoperi traditiile locale si bucatele specifice.

Portile de Fier, Mehedinti. Sursa foto: Frans van Nes/Wikimedia Commons
Sursa foto: Frans van Nes/Wikimedia Commons

Turism

Brașov – capitala turismului românesc și a sporturilor de iarnă

Published

on

Extinderea domeniului schiabil, deschiderea aeroportului și diversificarea vieții culturale pot face din Brașov capitala sporturilor de iarnă și a turismului românesc. Aceasta este concluzia participanților la dezbaterea publică “Turismul românesc: Între impas și oportunitate”, organizată de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Alianța pentru Turism (APT) și Camera de Comerț și Industrie Brașov (CCIBV).

Prezent la discuții, Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a declarat: “Consider că subiectul este de mare interes şi necesită un dialog continuu, constant şi eficient între factorii de decizie din domeniul turistic, autorităţile administraţiei publice locale şi administraţia centrală, care împreună pot contribui la stimularea dezvoltării turismului în România şi la repoziţionarea acestuia ca pilon de creştere economică sustenabilă. Judeţul Braşov a fost în ultimii patru ani principala destinaţie turistică a României şi continuă să îşi menţină poziţia fruntaşă, în ciuda condiţiilor economice dificile cauzate de pandemie.” Domnia sa a vorbit despre oportunitatea pe care Brașovul o are odată cu deschiderea aeroportului, care va facilita accesul turiștilor români sau străini, cât și despre îmbunătățirea infrastructurii – drum alternativ înspre/dinspre Brașov pe Valea Doftanei – care vizează creșterea gradului de ocupare turistică a județului pe tot parcursul anului. “Pentru îndeplinirea acestui deziderat al nostru, pe lângă implicarea activă a administraţiei judeţene în tot ceea ce înseamnă susţinerea activităţilor turistice, sunt necesare măsuri concrete de la nivel central care să determine relansarea turismului după perioada pandemică”, a concluzionat Președintele CJ Brașov.

La rândul său, Primarul Municipiului Brașov, Allen Coliban, a declarat: “Extinderea domeniului schiabil și promovarea evenimentelor culturale diversificate vor face din Brașov un centru turistic important. Mizăm, de asemenea, pe educația în turism – la nivel de Brașov se traduce în dezvoltarea învățământului dual, școala hotelieră și universitate – ce dezvoltă personal specializat care sa lucreze în turism”. Primarul Brașovului a vorbit, de asemenea, despre inovare și digitalizare care vor contribui la transformarea Brașovului în hub turistic important în zona Centru. “Printre obiectivele avute în vedere de Primărie, pot enumera Parcul Natural Brașovia pentru un turism eco, durabil, renovarea Centrului Vechi și a clădirilor de patrimoniu cât și investiții în promovare, cultură si domeniul schiabil”, a punctat Allen Coliban.

Alături de autoritățile publice locale, reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Brașov, organizații patronale recunoscute în domeniu, la dezbatere au participat și reprezentanți ai mediului de afaceri, antreprenori angrenați în turism care susțin nevoia implicării active în acest sector care trebuie să reprezinte un pilon stabil de creștere și dezvoltare durabilă economică.

Ștefan Țînț, proprietarul Grand Hotel Teleferic din Poiana Brașov, a ridicat problema forței de muncă din sector. Domnia sa consideră că legislația pieței muncii trebuie revizuită, astfel încât să ofere angajatorilor români care angajează personal din spațiu extracomunitar siguranța că aceștia nu pot migra de la un angajator la altul. “Avem nevoie de personal specializat în turism și din acest motiv suntem nevoiți să importăm forță de muncă, în special din zona extracomunitară (Asia). Legislația în domeniu lasă însă un avantaj real pentru cei care angajează lucrători extracomunitari aflați deja în țară în detrimentul celor care plătesc taxe de aducere și formalitățile legale. Trebuie gandită o formulă echitabilă în acest sens”, a declarat Ștefan Țînț.

De aceeași parere este și Călin Ile, Președinte al Federației Industriei Hoteliere din România ( FIHR) care crede că trebuie lucrat în continuare la scoaterea economiei “gri” la suprafață, la măsuri de susținere și dezvoltare a forței de muncă calificate și funcționale în domeniu, la internaționalizarea serviciilor pentru a putea vorbi de turism de calitate în țara noastră. “ Dacă toate aceste deziderate vor fi aplicate, cred că în următorii cinci ani putem vorbi de dublarea numărului de turiști în România, din care 40% să reprezinte turiștii străini și 60% români”, a concluzionat Ile.

Moderatorii evenimentului au fost: Cristina Chiriac, Președintă a CONAF și Andreea Negru, Președintă a Asociației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton, iar ca organizator și speaker a fost prezent Dragoș Anastasiu, Președinte al Alianței pentru Turism. La dezbatere, au luat parte în calitate de speakeri: Silviu Costea, Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Brașov, Adrian Veștea, Președinte al Consiliului Județean Brașov, Mihai Văsii, Prefect – Instituția Prefectului Județul Brașov, Allen Coliban, Primarul Municipiului Brașov, Eleonora Ion, Membru al CONAF Brașov, Călin Ile, Președinte al Federației Industriei Hoteliere din România, Ștefan Țînț, administrator al Teleferic Grand Hotel, Roxana Cojocea, Președintă a Asociației de Turism Poiana Brașov, Daniela Marișcu, Fondatoarea Aquatica Experience, Lucian Marinescu, Membru al Consiliului de Administrație al Companiei Hoteliere Intercontinental România/Premiere Hospirality, Petre Gorgon– partener „Rows- Roads with Stories”.

Proiectul “Turismul românesc: Între impas și oportunitate” va continua pe 29 septembrie la Vâlcea, în octombrie la Suceava, în noiembrie la Cluj și București. Demersul vine în sprijinul operatorilor din turism şi servicii conexe, în vederea identificării de soluţii la problemele cu care aceştia se confruntă şi cu scopul poziţionării turismului românesc pe axa de dezvoltare sustenabilă. Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin subliniază că a iniţiat acest proiect naţional în contextul în care turismul, lovit crunt de criza coronavirus, caută soluţii pentru revenirea la normalitate.

  • Organizatori:CONAF, Alianța pentru Turism, Camera de Comerț și Industrie Brașov, Asociatia Nationala a Antreprenorilor,
  • Parteneri: Școala de Business, Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton, EXIM Bank
  • Sponsori: Do Security, Agricin, Salesianer, Radisson Blu,
  • Parteneri media: Antena 3 Constanța, Agerpres, Antena 3 Vâlcea, Ziarul News, EVZ, Capital, The Diplomat, Obiectiv Vocea Brăilei, Ziarul Bursa, Revista Cariere, Tranzit, Chindia Media, Money, Profit TV, Vocea Vâlcii, Litoral TV, Canal 33, Cluj Today, Brasov.net, La pas prin Brasov, NewsBv.ro, Transilvania360, Radio Brasov, MixTv, TvBv, Ultima Ora.

Sursa foto: CONAF

Continue Reading

Actualitate

„Turismul românesc: între impas și oportunitate”- cea de-a doua dezbatere publică care pune accent pe soluțiile de revenire a turismului în era post-pandemie va avea loc la Brașov

Published

on

Seria evenimentelor dedicate revigorării turismului românesc și identificării de oportunități viabile pentru ca această ramură economică să reprezinte un procent crescut din PIB continuă cu dezbaterea de la Brașov – cel mai important oraș din regiunea de dezvoltare Centru, pe 2 septembrie, pe platoul din fața Cetățuiei de pe Strajă a Brașovului. Camera de Comerț și Industrie Brașov s-a alăturat organizatorilor, aducând plus valoare proiectului prin recunoscuta sa implicare in susținerea mediului de afaceri brașovean.

La nivel național, județul Brașov ocupă locul II, după județul Constanța, constituind cea mai importantă și frecventată zonă sub aspectul turismului cu caracter montan, concentrând totodată o mare diversitate de obiective turistice.

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin CONAF împreună cu Alianța Pentru Turism au inițiat o serie de dezbateri publice, în marile centre turistice din țară, pentru a face o radiografie a problemelor actuale din domeniul turistic și a prezenta, public, o serie de măsuri venite să stimuleze acest sector.

Cristina Chiriac, Președinte CONAF, a declarat: “Turismul joacă un rol important datorită potențialului său economic și de ocupare a forței de muncă, precum și implicațiilor sale sociale și de mediu. Județul Brașov ocupa la sfârșitul anului 2019 locul 5 la nivel național în privința contribuției la Produsul Intern Brut. Cred că un sistem eficient de evaluare, un management al calităţii consecvent şi pe termen lung şi un sistem de informare acurat ar trebui să însoţească viitoarea dezvoltare a sectorului turistic, astfel încât ponderea turismului în PIB, la nivel național să crească simțitor. Avem nevoie de profesionişti bine pregătiţi şi motivaţi, relaţii comerciale orientate către consumatori, inovaţii şi procese de învăţare care să contribuie la dezvoltarea turismului în următoarea perioadă. “

“Vorbim mereu despre potențialul uriaș pe care turismul îl are și ne gândim la câteva orașe și zone, care atrag cei mai mulți turiști. Nu este suficient să avem natura încă sălbatică, locuri autentice, orașe istorice, trebuie să facem lucruri, să acționăm aliniat și punctual, să construim parteneriate public-private și să schimbăm mentalitatea de tip „la noi nu se poate”. România poate avea o strategie coerentă pentru creșterea ponderii turismului în economie și în promovarea țării noastre”, a declarat Dragoș Anastasiu, Președintele Alianței pentru Turism APT.

Deși am traversat o perioadă dificilă la nivel mondial, în care turismul a fost grav afectat de pandemie, în prima jumătate a acestui an,  sosirile turiștilor au crescut cu 52%, iar pe județe numărul de sosiri ale turiştilor în structurile de primire turistică a înregistrat valori mai mari în: Braşov (424.600 persoane), Municipiul Bucureşti (326.900 persoane), Constanța (198.900 persoane), Prahova (176.400 persoane), Bihor (169.700 persoane), potrivit datelor INS pentru perioada 1 ianuarie-30 iunie 2021.

Pe țări, cele mai multe sosiri ale turiştilor străini cazaţi în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au provenit din Germania (23.900), Italia (18.70), Franţa (12.700), S.U.A. (11.800) și Ungaria (9.800).

“Avem potențial turistic ridicat, însă este necesar să facem modificări structurale importante: prelungirea sezonului turistic pe litoral până la cel puțin 9 luni, măsuri de susținere și încurajare a mediului privat care optează pentru desfășurarea extinsă a activității, cât și îmbunătățirea calității serviciilor și personal calificat care să satisfacă și cele mai exigente cerințe. Anul 2021 este unul al incertitudinii post-pandemice, cu toate că s-au făcut pași de revenire la normalitate, totuși suntem sub umbrela unor semne de întrebare majore la nivel mondial. Trebuie avut în vedere că investiția în dezvoltarea industriei turistice, fie că vorbim de stimulente fiscale sau măsuri punctuale dedicate acestui sector, va genera plus valoare și venituri cel mai devreme în 2023. Ca urmare, cred că astăzi, trebuie concretizată o strategie viabilă care să contribuie peste 2-3 ani la creșterea ponderii turismului în PIB”, a concluzionat Președintele CONAF.

Proiectul “Turismul românesc: între impas și oportunitate” va continua pe 29 septembrie la Râmnicu Vâlcea, în octombrie la Suceava, în noiembrie la Cluj și București. Demersul vine în sprijinul operatorilor din turism şi servicii conexe, în vederea identificării de soluţii la problemele cu care aceştia se confruntă şi cu scopul poziţionării turismului românesc pe axa de dezvoltare sustenabilă. Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin subliniază că a iniţiat acest proiect naţional în contextul în care turismul, lovit crunt de criza coronavirus, caută soluţii pentru revenirea la normalitate.

Organizatori: CONAF, Alianța pentru Turism, Camera de Comerț și Industrie Brașov, Asociatia Nationala a Antreprenorilor,

– Parteneri: Școala de Business, Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton, EXIM Bank

–  Sponsori: Do Security, Agricin, Salesianer, Radisson Blu,

–  Parteneri media: Antena 3 Constanța, Agerpres, Antena 3 Vâlcea, Ziarul News, EVZ, Capital, The Diplomat, Obiectiv Vocea Brăilei, Ziarul Bursa, Tranzit, Chindia Media, Money, Profit TV, Vocea Vâlcii, Litoral TV, Canal 33, Cluj Today, Brasov.net, La pas prin Brasov, NewsBv.ro, Transilvania360, Radio Brasov, MixTv, TvBv, Ultima Ora.

Sursa foto: CONAF

Continue Reading

Actualitate

CFR Călători: legături directe cu stațiunile de la Marea Neagră până pe 15 septembrie

Published

on

Deși programul estival Trenurile Soarelui 2021 se încheie pe 5/6 septembrie, CFR Călători asigură până la data de 15 septembrie 2021 continuitatea călătoriei până la Mangalia prin menținerea unor legături cu trenuri directe din București Nord, Iași și Suceava. De asemenea, se vor asigura legături din București Nord la trenuri dinspre Baia Mare, Beclean pe Someș, Sighetu Marmației, Bistriția Nord, Cluj Napoca, Brașov, Arad şi Craiova.

Până la data de 15 septembrie 2021, vor avea circulația prelungită până la Mangalia următoarele trenuri:

  • IR 1581/ R 8385 București Nord (plecare 07:10) – Constanța (sosire 09:31/ plecare 09:45) – Mangalia (sosire 10:46);
  • R 8378/ IR 1582 Mangalia (plecare 11:55) – Constanța (sosire 13:06 /plecare 14:00) – București Nord (sosire 16:19);
  • IR 1585 / R 8397 București Nord (plecare 17:10) – Constanța (sosire 19:32/plecare 19:45) – Mangalia (sosire 20:46);
  • R 8382/ IR 1580 Mangalia (plecare 06:30) – Constanța (sosire 07:42/plecare 08:20) – București Nord (sosire 10:40);
  • IR 12862 / R 8383 Iași (plecare 22:30)/ Suceava (plecare 22:31) – Constanța (sosire 06:50/plecare 07:45) – Mangalia (sosire 08:53);
  • R 8398 / IR 12861 Mangalia (plecare 20:00) – Constanța (sosire 21:08/plecare 22:00) – Iași (sosire 06:16) / Suceava (sosire 05:49).

Conexiunea dintre București și Constanța va fi asigurată zilnic de 18 trenuri, din care 14 InterRegio (câte 7 pe sens) şi 4 Regio (câte 2 pe sens). După data de 15 septembrie 2021, legătura cu Constanța se va menține atât cu trenuri directe din Brașov, Iași/Suceava, cât și prin trenurile cu schimbare în București Nord dinspre marile orașe din țară.

 

Continue Reading

Turism

Sezon estival perfect, în Bulgaria

Published

on

Bulgaria, tărâm românesc. Cel puțin în privința numărului de turiști autohtoni, care au luat cu asalt, în acest sezon estival, litoralul bulgăresc. În stațiunea Albena, de pildă, gradul de ocupare în majoritatea hotelurilor este de 100%, iar la unul dintre resort-urile de lux, ponderea turiștilor români este de 95%.

Zilnic, recepțiile unităților de cazare din stațiunile bulgărești abundă de turiști. În marea lor majoritate, români. Cei mai mulți dintre aceștia aleg hotelurile all-inclusive de 4 și 5 stele și afirmă că au găsit aici locul potrivit pentru o vacanță perfectă, din care nu le lipsește nimic.

“Ne place pe litoralul bulgăresc, considerăm că raportul preț-calitate este unul foarte bun comparativ cu România. Am ales Albena pentru ceea ce ne oferă ca și facilități de agrement pentru copii și pentru serviciile all-inclusive am ales anul acesta.”, spune o turistă din România

“După cum vedeți, aici avem o zonă foarte frumoasă de piscine și cu un mic aquapark amenajat, avem în interior și un centru spa, cu piscină, sală de sport și multe alte facilități. Și un lucru interesant, în hotel avem la etajele 8 și 9 camere executive, iar pentru aceste camere, oaspeții au la dispoziție lounge-ul VIP, care are o vedere superbă către mare.”, declară ELENA DOROVSKAYA, general manager hotel 5 stele

“Ținând cont că suntem în al doilea an de pandemie, ne așteptam să fie cel mult la nivelul anului trecut, însă spre surpriza noastră plăcută, a mers cu mult mai bine decât anul trecut, iar acum suntem la capacitate maximă.”, declară DIMA PUSNAVA, director Romanian Market Albena

Un alt punct de referință pe harta turismului bulgăresc este acest resort de 5 stele, unic pe litoralul Mării Negre. Aici, turiștii au parte de un veritabil răsfăț și nu puțini sunt cei care revin aici an de an.

“În această locație în care ne aflăm acum și care este unică pe tot litoralul bulgăresc sau chiar din Europa, gradul de ocupare este de 100%, din care 95% sunt români. Este singura locație în care avem 18 piscine, dintre care 8 piscine infinity și 10 piscine normale.”, declară DIMA PUSNAVA, director Romanian Market Albena

Iar pentru ca lecția de turism impusă bulgari să fie completă, este bine de amintit faptul că sezonul estival în țara vecină va continua până în luna octombrie. Iar ofertele de vacanță cu discount-uri considerabile pentru anul viitor vor fi cât de curând disponibile.

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222