Connect with us

Turism

Cele mai frumoase insule din “Vechea Eladă”

Published

on

Când spui “Grecia”, spui “polul turismului european”. Sau, cel puţin, una dintre ţările cu un potenţial turistic uriaş, de-a lungul anilor. Iar frumuseţea insulelor greceşti este incontestabilă. Atât de multe la număr, fiecare cu diversitatea sa, fiecare cu farmecul său aparte. Atât de multe posibilităţi, încât alegerea destinaţiei de vacanţă devine o misiune destul de dificilă.

Zakynthos

Insula Zakynthos este cunoscută ca Zante sau „Floarea Levantului”, iar turiştii greci vin aici încă dinainte ca această destinaţie să îşi câştige renumele la nivel internaţional. Zakynthos este renumită în primul rând pentru plajele sale largi, cu nisip fin, dar şi pentru vegetaţia luxuriantă sau pentru fauna rară a cărei emblemă o reprezintă ţestoasele Caretta, protejate prin lege. Pe lângă frumuseţile naturale, insula oferă turiştilor pasionaţi să redescopere farmecul trecutului, posibilitatea de a pătrunde în tainele civilizaţiei bizantine de odinioară. Totodată, în ultimii ani, viața de noapte a devenit suficient de provocatoare pentru a atrage şi tinerii turiști. Aşadar, este o destinaţie ideală, atât pentru familiştii convinşi, cât şi pentru turiştii care caută aventură şi distracţie.

Mykonos

Mykonos a devenit, în ultimii ani, un pol al distracţiei în “Vechea Eladă”. Totodată, insula se bate cu Santorini pentru titlul de “regină a Cicladelor”.  E drept, deşi nu este o destinaţie la fel de populară precum Santorini, are avantajele sale greu de egalat. În Mykonos nu vei avea răgaz să te plictiseşti, indiferent că e zi sau noapte. În afară de plajele superbe şi de peisajele fascinante cu care se poate lăuda, Mykonos iese în evidenţă şi datorită barurilor şi cluburilor de noapte, fără îndoială, cele mai bune din insulele Greciei.

Santorini

Despre Santorini se pot spune multe… Cu siguranţă, atunci când visezi la o vacanţă în Grecia, primul lucru la care te gândeşti este această destinaţie cu totul şi cu totul aparte. Santorini nu iese în evidenţă în mod deosebit datorită plajelor sale, ci în mod cert datorită structurii oraşului: vestitele căsuţe albe în contrast cu albastrul mării sunt reprezentative şi unice în lume. Iar iubitorii de călătorii ştiu prea bine că în nicio altă destinaţie de pe mapamond nu ar avea ocazia să admire un apus mai spectaculos decât de pe o terasă din Oia, vestitul sat pitoresc din Santorini.

„Santorini se pretează foarte tare la pachete pentru luna de miere. Avem, de exemplu, un pachet cu tarif redus în această perioadă, cu plecare din 12 iunie, 7 nopţi de cazare, la preţul de 1090 euro/cameră, la hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus. Pachetul mai include biletul de avion şi transfer de la aeroport la hotel. Totodată, mai avem pachete şi pentru 4 stele, cu toate mesele incluse pe zi, la un tarif de 1743 euro/cameră.”, declară SILVIA CROITORU, agent de turism ICAR Tours

Astfel, nici nu e de mirare că, odată ce au vizitat măcar una dintre aceste insule, majoritatea turiştilor români, şi nu numai, revin pentru a descoperi mai mult din farmecul “Vechii Elade”.

sursa foto: discovergreece.com, greektravel.com

Turism

Se caută soluții eficiente

Published

on

Toleranță zero față de patronii care nu își respectă clienții. Asta promite Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în acest sezon estival. Sănătatea turiștilor este mai presus de orice, iar autoritățile anunță că cei care nu se vor conforma legii vor suporta amenzi. Patronii de pe litoral se plâng, însă, de numărul excesiv de controale și spun că astfel de acțuni nu fac decât rau, atât investitorilor cât și clienților.

Patronii de restaurante se plâng și spun că numărul mare de controale din anii trecuți a pus o presiune în plus pe angajați. Nu de puține ori, aceștia trebuiau să stea la dispoziția organelor de control, fiind nevoiți să îi ignore pe cilenți. Iar de când a început pandemia, haosul a fost cu atât mai mare. Nu a existat o organizare coerentă și nu de puține ori, controalele s-au suprapus și nu au făcut altceva decât să deranjeze clienții.

Conducerea  Autorității Naționale Pentru Protecția Consumatorului a anunțat toleranță zero față de cei care încalcă legea. Președintele ANPC susține că aproape 80%  dintre unitățile de pe litoral funcționează legal și respectă normele în vigoare, însă sunt și excepții.

Iar în aceste cazuri, măsurile trebuie să fie dintre cele mai drastice. Motiv pentru care primul pas făcut de autorități este o campanie de consiliere a agenților econimici.

Președintele ANPC promite, de asemenea, că acțiunile de control nu se vor mai suprapune. Fiecare instituție se va rezuma competențele pe care le are, iar presiunea asupra agenților economici va fi redusă cât mai mult cu putință.

 

Continue Reading

Actualitate

Vin bani de la Uniunea Europeană, pentru turismul românesc

Published

on

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 500 de milioane de euro (aproximativ 2,437 miliarde RON) menită să sprijine întreprinderile care își desfășoară activitatea în domeniul turismului, al cazării și al serviciilor alimentare, precum și agențiile de turism, în contextul epidemiei de coronavirus.

Sprijinul public, sub formă de subvenții directe, va acoperi până la 20 % din pierderile de venituri (sau, în cazul anumitor agenții de turism care aplică un regim special, volumul facturilor emise pentru servicii turistice, inclusiv marja) pe care beneficiarul le-a înregistrat între 1 ianuarie și 21 decembrie 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

Măsura urmărește să ajute beneficiarii să își acopere nevoile de lichidități și să își continue activitățile în timpul și ulterior pandemiei. Sprijinul nu va depăși 1,8 milioane EUR/beneficiar, iar ajutorul va fi acordat cel târziu la 31 decembrie 2021.

Continue Reading

Turism

” RESTAURANT SIGUR – Noi ne-am vaccinat pentru siguranță voastră”

Published

on

Asociația RESTO ne asigură că Restaurantele, Cafenelele, Barurile, Beach Barurile și locațiile care afișează pe ușa de acces Stickerul “Membru RESTO – Restaurant SIGUR”.

”Ne dorim să transmitem un semnal de siguranță și încredere clienților și turiștilor noștri și vom anunța, rând pe rând, locațiile care au personalul vaccinat , fără a ne obliga angajații, ci adoptând o politică de recomandare atent monitorizată. În acest fel, participăm la facilitarea relaxării și derulării vacanțelor și servicilor turistice în România și în destinația Litoral, mai ales in apropierea deschiderii Sezonului estival 2021”, transmite asociația.

Astăzi , RESTO participă la constituirea grupului de lucru pentru îndrumarea și sprijinirea agenților economici din industria operatorilor din turism din județul Constanța, grup constituit sub coordonarea Prefecturii Constanța.  Vor fi dezbătute, de asemenea, direcții de acţiune pentru promovarea turismului local, precum și măsuri pentru desfășurarea vacanțelor de 1 Mai și Paște pe Litoral.

Totodată, joi, 15 aprilie, Asociatia Patronala RESTO și conducerea ANPC vor derula o întâlnire de informare si prevenţie a agenţilor economici de pe litoral, cu participarea preşedintelui și a directorului General ANPC, Claudiu Dolot şi respectiv Paul Anghel.

Sursa: Comunicat RESTO

Continue Reading

Turism

Grecia îşi deschide porţile pe 14 mai

Published

on

Turiştii din alte state UE vor putea călători în Grecia şi vor putea să-şi petreacă vacanţele fără carantină din 14 mai, a anunţat viceministrul elen al Turismului, Sofia Zacharaki, la postul elen de televiziune Skai. Există şi condiţii. Turiştii vor trebui să fie vaccinaţi sau vor prezenta un test PCR negativ.

Aceste reglementări se vor aplica şi pentru ţările din afara UE, printre ele fiind Serbia şi Marea Britanie, a adăugat Zacharaki.

Grecia a propus un certificat de vaccinare valabil la nivelul întregii Uniuni Europene, pentru a uşura călătoriile, afectate de pandemie, în condiţiile în care sectorul turistic este responsabil pentru 20% din PIB-ul Greciei şi asigură locuri de muncă pentru una din cinci persoane.

Organizaţia Mondială a Turismului a anunţat că anul trecut au călătorit în Grecia doar 7,4 milioane de persoane.

 

Continue Reading

Curtea Brancoveneasca

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta