Connect with us

Turism

Cele mai frumoase insule din “Vechea Eladă”

Published

on

Când spui “Grecia”, spui “polul turismului european”. Sau, cel puţin, una dintre ţările cu un potenţial turistic uriaş, de-a lungul anilor. Iar frumuseţea insulelor greceşti este incontestabilă. Atât de multe la număr, fiecare cu diversitatea sa, fiecare cu farmecul său aparte. Atât de multe posibilităţi, încât alegerea destinaţiei de vacanţă devine o misiune destul de dificilă.

Zakynthos

Insula Zakynthos este cunoscută ca Zante sau „Floarea Levantului”, iar turiştii greci vin aici încă dinainte ca această destinaţie să îşi câştige renumele la nivel internaţional. Zakynthos este renumită în primul rând pentru plajele sale largi, cu nisip fin, dar şi pentru vegetaţia luxuriantă sau pentru fauna rară a cărei emblemă o reprezintă ţestoasele Caretta, protejate prin lege. Pe lângă frumuseţile naturale, insula oferă turiştilor pasionaţi să redescopere farmecul trecutului, posibilitatea de a pătrunde în tainele civilizaţiei bizantine de odinioară. Totodată, în ultimii ani, viața de noapte a devenit suficient de provocatoare pentru a atrage şi tinerii turiști. Aşadar, este o destinaţie ideală, atât pentru familiştii convinşi, cât şi pentru turiştii care caută aventură şi distracţie.

Mykonos

Mykonos a devenit, în ultimii ani, un pol al distracţiei în “Vechea Eladă”. Totodată, insula se bate cu Santorini pentru titlul de “regină a Cicladelor”.  E drept, deşi nu este o destinaţie la fel de populară precum Santorini, are avantajele sale greu de egalat. În Mykonos nu vei avea răgaz să te plictiseşti, indiferent că e zi sau noapte. În afară de plajele superbe şi de peisajele fascinante cu care se poate lăuda, Mykonos iese în evidenţă şi datorită barurilor şi cluburilor de noapte, fără îndoială, cele mai bune din insulele Greciei.

Santorini

Despre Santorini se pot spune multe… Cu siguranţă, atunci când visezi la o vacanţă în Grecia, primul lucru la care te gândeşti este această destinaţie cu totul şi cu totul aparte. Santorini nu iese în evidenţă în mod deosebit datorită plajelor sale, ci în mod cert datorită structurii oraşului: vestitele căsuţe albe în contrast cu albastrul mării sunt reprezentative şi unice în lume. Iar iubitorii de călătorii ştiu prea bine că în nicio altă destinaţie de pe mapamond nu ar avea ocazia să admire un apus mai spectaculos decât de pe o terasă din Oia, vestitul sat pitoresc din Santorini.

„Santorini se pretează foarte tare la pachete pentru luna de miere. Avem, de exemplu, un pachet cu tarif redus în această perioadă, cu plecare din 12 iunie, 7 nopţi de cazare, la preţul de 1090 euro/cameră, la hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus. Pachetul mai include biletul de avion şi transfer de la aeroport la hotel. Totodată, mai avem pachete şi pentru 4 stele, cu toate mesele incluse pe zi, la un tarif de 1743 euro/cameră.”, declară SILVIA CROITORU, agent de turism ICAR Tours

Astfel, nici nu e de mirare că, odată ce au vizitat măcar una dintre aceste insule, majoritatea turiştilor români, şi nu numai, revin pentru a descoperi mai mult din farmecul “Vechii Elade”.

sursa foto: discovergreece.com, greektravel.com

Turism

Cum ne vom organiza vacanțele în 2021. Previziuni privind cele mai populare destinații ale românilor

Published

on

Coronavirus-ul încă există, dar acest lucru nu înseamnă că nu ne putem bucura de vară și de concediu în siguranță. Singura condiție este să respectăm cu strictețe măsurile de siguranță, de distanțare socială și de igienă.

”Dacă 2020 a fost anul incertitudinilor din punct de vedere al călătoriilor, pentru 2021 avem speranțe mari. De ce? Pentru că avem deja un istoric, știm cum să ne protejăm și pentru că vrem să trăim iar emoția alegerii vacanței!”, declară SEBASTIAN CONSTANTINESCU, director general Travel Planner.

Iata câteva idei despre cum să-ți organizezi vacanța în 2021:

 1. Găsește o agenție de turism care să-ți fie alături în alegerea destinației și ofertei perfecte pentru tine, care te va ține la curent cu reglementările în vigoare pentru destinația aleasă și care te va reprezenta în orice situație întâmpinată.
 2. Alege o destinație mai apropiată de casă (Bulgaria, Grecia, Turcia). Deoarece aviația a fost una dintre industriile puternic afectate, turismul va căpăta o tentă regională, majoritatea turiștilor preferând să călătorească cât mai aproape de casă.
 3. Alege să călătorești cu automobilul personal. Este mult mai sigur decât transportul cu autocarul sau cu avionul. Vei asigura, până la destinație, siguranța familiei/prietenilor fără să fii nevoit să împarți spațiul cu străini.
 4. Înainte de a face o rezervare, vorbește cu agentul tău de turism sau documentează-te despre situația locală privind cazurile de infecție COVID-19: câte cazuri au fost în ultimele zile și săptămâni, care sunt restricțiile impuse de autorități, ce condiții trebuie îndeplinite.
 5. Caută ofertele ce au condiții superflexibile. Early booking-ul rămâne o variantă ideală de a beneficia de reduceri substanțiale. În contextul actual poți face o rezervare cu un minimum de avans (5%), diferența urmând a fi achitată până cu 7-15 zile înainte de plecare.
 6. Last minute-ul va fi probabil o tendință generală pentru 2021, însă nu te poți baza niciodată că o astfel de ofertă va exista sau nu pe destinația / hotelul care te-ar putea interesa.
 7. În contextul actual, măsurile luate de hotelieri și flexibilitatea ofertelor vor conta mai mult decât prețul plătit pe un pachet turistic. Alege o ofertă convenabilă, însă înainte de toate asigură-te că îndeplinește toate aceste aspecte, chiar dacă asta înseamnă să plătești puțin mai mult.
 8. Verifică dacă țara de destinație impune carantinarea sau testarea la intrare. De asemenea, dacă România impune carantinarea/autoizolarea la întoarcerea din concediu.
 9. Obține informații în prealabil cu privire la datele de contact ale ambasadelor și consulatelor din România în țările de tranzit sau în țara de destinație – cea mai bună sursă fiind site-ul Ministerului Afacerilor Externe.
 10. Verifică dacă hotelul a luat toate măsurile de prevenție, în conformitate cu reglementările în vigoare. De asemenea, întreabă dacă acesta oferă toate serviciile dorite de tine (dacă este permis accesul la SPA, piscină interioară, loc de joacă pentru copii etc).
 11. Caută hoteluri/resorturi mari unde se vor putea respecta distanțarea socială și măsurile de siguranță. De asemenea, să fii sigur că hotelurile de lanț și de renume vor pune preț întotdeauna pe siguranța oaspeților.

Este posibil ca o parte dintre hoteluri să nu se deschidă nici în 2021, așa cum s-a întâmplat în 2020. Acest lucru s-ar putea să pună presiune pe cerere (care va fi în creștere față de 2020), așadar dacă ai un hotel preferat e bine să îl rezervi din timp. Acest aspect reprezintă un motiv în plus pentru a vă adresa agențiilor de turism, care cunosc foarte bine evoluția pieței și ofertelor.

 1. Este de recomandat mai mult ca niciodată să-ți faci o asigurare de călătorie.
 2. Pregătește-te să ai în bagaj un mic safety kit necesar în aceste timpuri: gel dezinfectant, măști, mănuși etc.
 3. Încearcă să faci plățile doar cu cardul. Astfel, eviți să pui mâna pe bancnote și ești mult mai safe.

Probabil că ofertele speciale se vor păstra, dar există avantajul major că turiștii își pot alege ofertele la un preț avantajos, cu un avans mic. Ne așteptăm să crească interesul pentru vacanțe, mai ales după apariția vaccinului. Pe lângă aceasta, și dorința oamenilor de a călători a crescut. În general, a scăzut calitatea serviciilor. Este normal pentru această perioadă, ținând cont că hotelierii au pierdut sume uriașe. Totuși sunt hoteluri care au ales să păstreze investițiile. De aceea, clienții trebuie să se intereseze la agențiile de turism pentru acele deal-uri care merită. Putem spune că agențiile de turism au devenit mai importante ca oricând, consideră consultanții Travel Planner.

sursa foto: outoftown.com

Continue Reading

Turism

UNTOLD Odyssey, un nou concept

Published

on

UNTOLD, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Europa, lansează un concept nou de entertainment și le propune celor dornici de experiențe exclusiviste, de această data pe apă, UNTOLD Odyssey – un festival organizat pe un vas de croazieră, în Marea Mediterana. Vasul de croazieră va străbate destinații de top de pe harta mondială a distracției – Roma, Ibiza și Barcelona. Line-up-ul va fi de excepție, iar la bordul vasului vor urca unii dintre cei mai mari artiști și DJ-i de pe glob, care au făcut show-uri memorabile la festivalul UNTOLD.

UNTOLD Odyssey se va desfășura în perioada 9 – 13 iunie 2021. În cele cinci zile de croazieră, cei aflati pe vas vor avea parte de concerte live, show-uri de artificii și experiențe care vor face din această călătorie, una memorabilă. Pe lângă experiența unei croaziere pe mare, UNTOLD Odyssey va găzdui și 5 scene de muzică, de la EDM la techno și trance, zece restaurante incluse în tarif și 7 restaurante gourmet, zeci de baruri și zone de lounge, piscine, spa-uri, Aqua Park, săli de fitness, piste de alergare și de bowling, terenuri de baschet și fotbal, minigolf, bungee jumping, săli de jocuri, cazino, saloane de frumusețe, galerii de artă, o bibliotecă și magazine de lux.

 

Continue Reading

Actualitate

FAPT: “Turismul trebuie să devină o prioritate pentru noul guvern!”

Published

on

Turismul trebuie să devină o prioritate pentru noul govern! Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din Romania atrage atenția asupra importanței creării unei instituții guvernamentale dedicate pentru turism.

Turismul se numără printre sectoarele cele mai afectate de pandemia de COVID-19, iar revigorarea acestui sector necesită o cooperare între toți actorii interesați și factori decidenți, coordonat de un minister de resort.

“Crearea unei instituții guvernamentale distincte este obligatorie în contextul impactului negativ major pe care pandemia de coronavirus l-a avut asupra industriei ospitalității. Această nouă structură va trebui să fie cea care va îndruma și coordona măsurile atât de necesare pentru salvarea a ceea ce a mai rămas din industrie.

Odată depășite provocările pandemiei, o structură distinctă va trebuie să susțină atragerea a cât mai multor fonduri europene în domeniul industriei ospitalității și va trebui să revigoreze serios imaginea României în afara țării. Acestea sunt doar două motive, dintr-o listă lungă, pentru care consider obligatorie nevoia unei structurii dedicate turismului. De asemenea, subliniez că acesta va trebui să fie mai eficientă și mai suplă decât cele pe care le-am avut în trecut. E necesar ca aceasta să livreze rezultate palpabile și apoi se poate discuta despre responsabilități și resurse suplimentare.”, declară MIHAI JURCA, președinte FAPT

FAPT are ca scop dezvoltarea turismului la nivel național, prin coordonarea activităților turistice într-un mod coerent, care să servească interesele membrilor și promovarea acestora pe plan național și internațional. Federația susține dezvoltarea unei organizații de management al destinației la nivelul României. Federația numără unele din cele mai importante organizații de management a destinației din România.

sursa foto: directbooking.ro

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta