Connect with us

Societate

CELCO te invită să te alături campaniei #plantez!

Published

on

Actualitate

Clienţii City Insurance, societate aflată în insolvenţă, sunt protejaţi

Published

on

Deținătorii unei polițe de asigurare emisă de Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A sunt protejați prin lege, în urma retragerii autorizației de funcționare și constatarea stării de insolvență a acestei societății.

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) va prelua evidențele complete ale dosarelor de daună, precum și evidențele tehnico-operative și contabile aferente acestora, în termen de 30 de zile de la data retragerii autorizației de funcționare a societății. Imediat după preluarea acestora, FGA va publica listele potențialilor creditori de asigurare și va face plățile în conformitate cu prevederile legale. Cei care aleg să denunțe polița deja emisă, o pot face după care se pot asigura la o altă companie autorizată.

 

Continue Reading

Societate

Primăria Constanța înlocuiește coșurile vechi cu unele noi, mai spațioase

Published

on

După achiziționarea noilor modele de coșuri de gunoi stradale potrivite pentru zonele de promenadă și zonele intens circulate, Primăria Constanța a început înlocuirea celor existente.

Coșurile de gunoi vechi, cele mai multe dintre ele având cuva metalica ruginită ori au fost vandalizate, sunt ridicate de angajații Direcției Generale Gestionare Servicii Publice, urmând ca unele dintre ele să fie recondiționate, iar cele ce nu mai pot fi folosite să fie casate.

Ulterior, coșurile recondiționate vor fi reamplasate în parcuri, pe bulevarde și în toate spațiile în care este nevoie de coșulețe stradale, în funcție de necesități și de cât de mult sunt circulate zonele respective.

Amintim că, de curând, municipalitatea a achiziționat pentru zonele de promenadă, zone pietonale, intens circulate, coșuri de gunoi de mari dimensiuni (110 litri), acoperite pentru a reduce la zero riscul de împrăștiere și care au fost construite din materiale rezistente la radiațiile UV, la mediul coroziv de la malul Mării Negre și, mai ales, la comportamentul agresiv al unor cetățeni certați cu bunul simț.

Acestea înlocuiesc recipientele de 38, 60 sau maximum 70 de litri din zonele amintite.

Facem din nou apel la constănțeni să le folosească și să nu mai arunce gunoiul la întâmplare, să păstreze curățenia și să nu mai lase urme pe unde trec.

Doar împreună putem avea un oraș curat și frumos, prin care să ne plimbăm cu plăcere.

Continue Reading

Sanatate

O nouă serie de vouchere INFANT

Published

on

A început distribuirea voucherelor în cadrul programului INFANT. În anul 2021, 34 de cupluri sau femei singure care până acum s-au aflat în imposibilitatea de a avea copii au apelat la ajutorul Primăriei Constanța pentru a beneficia a sprijin financiar pentru procedurile de fertilizare in vitro. Dintre acestea 21 de dosare au fost aprobate, 2 au fost respinse și 11 sunt în analiză.

Astfel, începând din această săptămână, 21 de cupluri sau femei singure ce nu pot avea copii dispun de resursele financiare necesare fertilizării in vitro. Mai exact, Primăria Constanța, prin DGAS, le acordă vouchere în valoare de 10.000 lei, pe care le pot folosi pentru decontarea procedurilor care sunt destul de costisitoare.

Pentru creșterea natalității în rândul populației de pe raza municipiului Constanța, până la sfârșitul anului tinerii interesați încă mai pot depune cereri în cadrul programului INFANT. Municipalitatea a alocat fonduri pentru acest an pentru 100 de vouchere.

Documente necesare:

– solicitare pentru înscriere (formular 2);

– adeverința de la unitatea sanitară parteneră (formular 1) cu indicația de FIV care atestă că solicitanții sunt eligibili pentru intrarea în programul “INFANT”;

– copii după actele de identitate ale solicitanților care să ateste domiciliul stabil în Constanța în ultimii 3 ani;

– declarația de consimțământ (formular 3) privind prelucrarea datelor cu caracter personal și consultarea bazelor de date pentru confirmarea criteriilor de eligibilitate prevăzute la art.3 pct.e.

Toate documentele trebuie să fie scanate și vizibile.

Documentele necesare și Regulamentul programului “INFANT” se pot vizualiza și descărca accesând site-ul Primăriei Constanța, secțiunea INFANT.

Continue Reading

Societate

Vreți să fiți pompieri? Se fac angajări din sursă externă la ISU Dobrogea

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” organizează concursuri pentru angajarea de personal prin încadrare directă, din sursă externă. Au fost scoase la concurs 74 de posturi de subofițeri și două de ofițeri.

O problemă majoră cu care se confruntă pompierii din Constanța, dar și din întreaga țară, în ultimii ani, o reprezintă deficitul de personal. La sfârșitul lunii august, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne arătau că intenționează să recurgă la încadrarea de soldați și gradați profesioniști, similar măsurii adoptate de Armată după renunțarea la serviciul militar obligatoriu pe timp de pace. Până la aplicarea acestei măsuri, și în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență se va recurge la angajarea de personal prin încadrare directă, din sursă externă.

La nivelul ISU Dobrogea au fost scoase la concurs 74 de posturi de subofițeri și unul de ofițer, respectiv: un post de ofițer I în cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunicațiilor, un post de ofițer principal I la Secretariatul Tehnic Permanent al CJSU, 32 posturi de conducători auto autospeciale și 42 posturi de subofițer obiectiv principal.

Cei interesați de postul de ofițer I la Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunicațiilor trebuie să aibă studii superioare de lungă durată sau studii universitare de licență, militare sau civile, în domeniile fundamentale: matematică și științe ale naturii, științe inginerești, științe sociale. Pentru ofițer principal I se cer studii universitare în domeniile științe inginerești, științe sociale, științe umaniste și arte, matematică și științe ale naturii etc.

Pentru cele 32 de posturi de conducători auto autospeciale, sunt necesare studii liceale absolvite cu diplomă de bacalaureat, gradul militar este de sergent major, iar posturile sunt împărțite astfel: Detașamentul Special de Pompieri Cernavodă – 15 posturi, Detașamentul de Pompieri Cernavodă – 8 posturi, Detașamentul de Pompieri Medgidia – 4 posturi, Stația de Pompieri Hârșova – 4 posturi, Secția de Pompieri Mangalia – 1 post,

Cele 42 de posturi de subofițeri obiectiv principal sunt de sergent major și sunt împărțite în următoarele structuri: Detașamentul Special de Pompieri Cernavodă – 22 posturi, Detașamentul de Pompieri Cernavodă – 7 posturi, Detașamentul de Pompieri Medgidia – 4 posturi, Stația de Pompieri Hârșova – 1 post, Detașamentul de Pompieri Palas – 3 posturi, Detașamentul de Pompieri „Slt. Fripis Marius” Constanța – 4 posturi, Secția de Pompieri Mangalia – 1 post.

Printre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei interesați de ocuparea posturilor, enumerăm: să aibă cetățenia română și domiciliul în România; să cunoască limba română, scris și vorbit; să aibă capacitate deplină de exercițiu; să fie apți din punct de vedere medical, fizic și psihologic; să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniți; să aibă un comportament corespunzător cerințelor de conduită admise și practicate în societate; să nu aibă antecedente penale, cu excepția situației când a intervenit reabilitarea; să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni; să nu fi fost destituiți dintr-o funcție publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani; să nu fi desfășurat activități de poliție politică, astfel cum sunt definite prin lege; să îndeplinească condițiile de ocupare prevăzute în fișa postului pentru încadrarea în funcții de cadru militar prin încadrare directă. Candidații nu trebuie să depășească vârsta de 27 de ani împliniți în anul în curs.

Cererile de înscriere și alte documente trebuie depuse online, pe adresa de mail resurse_umane@isudobrogea.ro până pe 27 septembrie, ora 15.00. Mai multe detalii se găsesc pe site-urile web ale IGSU și ISU Dobrogea, iar relații suplimentare se obțin la numerele de telefon: IGSU – 0212086150 interior 27348; ISU Dobrogea – 0241617381, interior 27140, în zilele lucrătoare, între orele 09.00 – 15.00.

Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, deficitul de personal se ridica anul acesta la aproximativ 100 de posturi.

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222