Connect with us

Actualitate

CELCO împădureşte Dobrogea

Published

on

Mai aproape de mediul înconjurător. Celco, cel mai important producător de BCA din Dobrogea, împreună cu Asociația EcoAssist, cu sprijinul primăriei Mihail Kogălniceanu au demarat un amplu proiect de plantare în Dobrogea. Campania a început deja în satul Luminița, acolo unde sute de voluntari au fost prezenți şi au dat o mână de ajutor.

”Astăzi ne aflăm aici pentru o idee pe care am avut-o împreună cu colegii mei, cu colectivul CELCO, să dăm curs acestei idei și să o punem în practică. Pădurea Celco. Ne dorim acest lucru pentru că vrem să dovedim responsabilitate socială, sî ne implicăm în menținerea unui mediu natural și cât mai sănătos. Astăzi am împădurit 1,6 hectare, mai avem încă două hectare și mergem înainte împreună cu primăria să dezvoltăm și să ajungem la zeci de hectare. Să facem o pădure mare în această zonă minunată, în acest cadru natural frumos”, a declarat  Niculae Dușu, președintele Celco SA.

Sub sloganul „Împădurim Dobrogea”, acțiunea a pus accent pe calitatea plantării. Brandul Celco își propune ca în următorii trei-patru ani să susțină împădurirea a peste 20 hectare de teren.

Mihai Enescu, inginerul silvic al Asociației EcoAssist „Plantăm fapte bune în România” a împărtășit faptul că activitatea de plantare este un real succes deoarece au fost prezenți foarte mulți voluntari. A mai menționat și că o singură specie de copac se pretează acestui sol din Dobrogea. „Mă bucură foarte mult faptul când văd numărul mare de voluntari care participă la acțiune. Avem în jur de 250 de oameni entuziaști și chiar dornici să facă o faptă bună. Există o singură specie plantată denumită sălcioara cea care se pretează foarte bine pentru aceste terenuri care sunt cu piatră multă, pe bază de calcar, ce limitează paleta de specii pe care o putem utiliza”.

După 45 de ani plini de profesionalism și perseverență în domeniu, Celco a decis ca în paralel cu activitatea sa,  totodată să ia amploare şi proiectele care ajută mediul înconjurător.

Prezentă la activitatea de „Împădurire a Dobrogei”, Ancuța Daniela Belu, primarul din Mihail Kogălniceanu, a declarat: „Acțiunea plantăm fapte bune în România a ajuns și în localitatea Mihail Kogălniceanu. Este prima pădure înființată pe 1,6 ha prin această inițiativă cu ajutorul societății Celco SA, prima pădure Celco în localitatea Mihail Kogălniceanu. În toamnă vom continua plantarea de puieți pe o suprafață de aproape două hectare. Sperăm să reziste și să ne bucurăm cu toții de beneficiile pădurii din Kogălniceanu.”

Voluntarii au sosit în număr mare şi au dat o mână de ajutor în acţiunea de împădurire desfăşurată în satul Luminiţa.

„Acțiunea e foarte interesantă. De mult timp așteptam să particip la o astfel de acțiune. Este prima dată când particip și din acest motiv sunt extrem de entuziasmată.”

„Am plantat câteva rânduri, am săpat, iar acum urmează să le și udăm.”

„Am venit să plantez și să ajut natura. Am plantat și am săpat. Este o acțiune foarte frumoasă și ajută mediul înconjurător.”

„Foarte frumos. Le mulțumim organizatorilor și să sperăm că din ce în ce mai mulți antreprenori se luminează și o să deschidă ochii și să facem lucruri frumoase ca aici.”

Celco, cel mai inovator producător în domeniul fabricării materialelor de construcţii va dezvolta acest proiect de plantare pe viitor, următoare sa ţintă fiind localitatea Corbu.

Actualitate

Proiect dedicat exporturilor ucrainene, lansat de TTS în Portul Constanța

Published

on

Transport Trade Services (TTS) a inaugurat un proiect logistic complex dedicat exporturilor ucrainene, care asigură o creștere importantă a fluxurilor de marfă ucrainene transportate din porturile Reni și Ismail via canalul Dunăre-Marea Neagră până la încărcare pe nave maritime în Portul Constanța.
Proiectul are ca efect eliminarea din lanțul logistic a danelor și spațiilor de depozitare din portul Constanța ca urmare a utilizării terminalului de geamanduri TTS din rada interioară a portului Constanța unde mărfurile sunt transbordate direct din barje în navele maritime.
Sâmbătă, a ancorat LAUSANNE, prima navă maritimă cu o capacitate de 31.000 tone, transbordul pentru primul convoi de grâu fiind deja realizat.
Marfa este preluată de către grupul TTS pe barje din portul Reni și va fi descărcată direct în navă, determinând o creștere a capacității de operare și de transfer a Portului Constanța pentru cerealele provenite din Ucraina.
Nava LAUSANNE este prima sosită, parte a unei relații comerciale de durată, creată în mod special pentru a ajuta Ucraina să-și exporte cerealele prin Portul Constanța.

Continue Reading

Actualitate

4.000 lei, ajutor prin Programul „Cald în casa ta” pentru termoficarea locuinței, la Năvodari

Published

on

Având în vedere situația prezentată de SC Termica Distribuție Năvodari privind numărul de abonați branșați la serviciul centralizat de termoficare (apă caldă și căldură), a datoriilor acumulate de către populație, precum și înștiințarea Rompetrol Energy de a majora prețul gigacaloriei de la 100 lei la 837 lei, fără TVA, mă văd nevoit să iau măsuri pentru a proteja cetățenii vulnerabili ai orașului.
În momentul de față, Termica mai are aproximativ 1.000 de abonați, iar datoriile acestora ajung la peste 1,5 milioane lei, în condițiile în care gigacaloria costa 100 lei. La un preț de 1.138 lei (producere și transport), cât ar costa gigacaloria din această toamnă, proabil că sistemul de termoficare își va înceta activitatea.
De aceea, am inițiat un program care se numește „Cald în casa ta”, destinat să ajute famiile nevoiașe, branșate în prezent la Termica, să își monteze alte surse de încălzire și apă caldă în locuințe.
Familiile care au venit minim pe cap de locuitor de 1.386 lei net sau 2.053 lei pentru persoanele singure, vor putea primi, o singură dată, un ajutor financiar de 4.000 lei pentru a-și putea achiziționa o centrală termică (gaz sau curent), calorifere, calorifere electrice, boilere sau orice alt echipament sau serviciu necesar branșării și termoficării locuinței.
Regulamentul acestui program se află în dezbatere publică, poate fi consultat pe site-ul Primăriei Năvodari, iar orice sugestie sau propunere din partea dvs este bine-venită. Proiectul va intra spre aprobare în Consiliul Local la finalul acestei luni.
Știu că suma propusă nu acoperă total cheltuielile pentru branșare și termoficare, dar este un ajutor ce nu poate fi neglijat și sunt convins că va fi util.
Regulamentul poate fi consultat aici 🔛https://bit.ly/3NEvl77

Continue Reading

Actualitate

O clădire din centrul vechi al Constanţei, reabilitată

Published

on

Continuă reparaţiile imobilelor aflate în zona peninsulară a municipiului.

S-a semnat astăzi ordinul de începere a lucrărilor de refacere a faţadei clădirii din Stradela Vântului, nr. 4, cea mai îngustă arteră pietonală din Constanţa.

„Fațada clădirii va fi refăcută complet, în nuanțe apropiate de cele originale, intervențiile fiind necesare atât în vederea asigurării exploatării optime, cât și pentru crearea unei imagini urbanistice conforme cu specificul arhitecturii zonei”, au precizat reprezentanții RAEDPP Constanța.

Valoarea lucrărilor este de aproximativ 58.000 de lei. Termenul de execuţie este de 30 de zile de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Continue Reading

Actualitate

Corina Martin, Secretar General FPIOR : “Proiectul de ordonanță propus de Ministerul de Finanțe va avea un impact sever asupra industriei ospitalității din România!”

Published

on

Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) atenționează că modificările aduse codului fiscal așa cum au fost publicate astăzi, 5 iulie, în proiectul de ordonanță propus de Ministerul de Finanțe vor avea un impact sever asupra industriei ospitalității din România!

Conform proiectului de ordonanță privind modificarea Codului Fiscal publicat astăzi pe site-ul Ministerului Finanțelor, se propune creșterea TVA- ului de la 5% la 9% în HORECA. De asemenea, se propune abrogarea Legii 170 privind impozitul specific, ceea ce trece automat tot sectorul HORECA pe impozit pe venit, chiar dacă operatorii sunt sau nu sunt microîntreprinderi.

Federația Patronatelor din Industria Ospitalitătii din România face APEL la toți parlamentarii României să ia în considerare faptul că, așa cum am spus public și săptămâna trecută, impactul sever asupra HORECA vine pe fondul tuturor celorlalte crize cu care ne confruntăm și ne-am confruntat ca industrie de peste 2 ani încoace.

„Considerăm că NU ESTE momentul pentru o impozitare crescută și pentru eliminarea unor facilități fiscale!  Facem APEL la toți parlamentarii României să ia în considerare impactul sever pe care aceste măsuri îl vor avea în industria HORECA și să își asume politic că au adoptat măsuri ÎMPOTRIVA Industriei Ospitalității din România! Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) va face toate demersurile necesare și posibile pentru a se asigura că parlamentarii înțeleg impactul negativ al acestor măsuri asupra industriei și că vor corecta aceste propuneri, în sensul eliminării lor.” menționează Corina Martin, Secretar General FPIOR.

Continue Reading

Nordis Hotels

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222