Connect with us

Actualitate

CELCO împădureşte Dobrogea

Published

on

Mai aproape de mediul înconjurător. Celco, cel mai important producător de BCA din Dobrogea, împreună cu Asociația EcoAssist, cu sprijinul primăriei Mihail Kogălniceanu au demarat un amplu proiect de plantare în Dobrogea. Campania a început deja în satul Luminița, acolo unde sute de voluntari au fost prezenți şi au dat o mână de ajutor.

”Astăzi ne aflăm aici pentru o idee pe care am avut-o împreună cu colegii mei, cu colectivul CELCO, să dăm curs acestei idei și să o punem în practică. Pădurea Celco. Ne dorim acest lucru pentru că vrem să dovedim responsabilitate socială, sî ne implicăm în menținerea unui mediu natural și cât mai sănătos. Astăzi am împădurit 1,6 hectare, mai avem încă două hectare și mergem înainte împreună cu primăria să dezvoltăm și să ajungem la zeci de hectare. Să facem o pădure mare în această zonă minunată, în acest cadru natural frumos”, a declarat  Niculae Dușu, președintele Celco SA.

Sub sloganul „Împădurim Dobrogea”, acțiunea a pus accent pe calitatea plantării. Brandul Celco își propune ca în următorii trei-patru ani să susțină împădurirea a peste 20 hectare de teren.

Mihai Enescu, inginerul silvic al Asociației EcoAssist „Plantăm fapte bune în România” a împărtășit faptul că activitatea de plantare este un real succes deoarece au fost prezenți foarte mulți voluntari. A mai menționat și că o singură specie de copac se pretează acestui sol din Dobrogea. „Mă bucură foarte mult faptul când văd numărul mare de voluntari care participă la acțiune. Avem în jur de 250 de oameni entuziaști și chiar dornici să facă o faptă bună. Există o singură specie plantată denumită sălcioara cea care se pretează foarte bine pentru aceste terenuri care sunt cu piatră multă, pe bază de calcar, ce limitează paleta de specii pe care o putem utiliza”.

După 45 de ani plini de profesionalism și perseverență în domeniu, Celco a decis ca în paralel cu activitatea sa,  totodată să ia amploare şi proiectele care ajută mediul înconjurător.

Prezentă la activitatea de „Împădurire a Dobrogei”, Ancuța Daniela Belu, primarul din Mihail Kogălniceanu, a declarat: „Acțiunea plantăm fapte bune în România a ajuns și în localitatea Mihail Kogălniceanu. Este prima pădure înființată pe 1,6 ha prin această inițiativă cu ajutorul societății Celco SA, prima pădure Celco în localitatea Mihail Kogălniceanu. În toamnă vom continua plantarea de puieți pe o suprafață de aproape două hectare. Sperăm să reziste și să ne bucurăm cu toții de beneficiile pădurii din Kogălniceanu.”

Voluntarii au sosit în număr mare şi au dat o mână de ajutor în acţiunea de împădurire desfăşurată în satul Luminiţa.

„Acțiunea e foarte interesantă. De mult timp așteptam să particip la o astfel de acțiune. Este prima dată când particip și din acest motiv sunt extrem de entuziasmată.”

„Am plantat câteva rânduri, am săpat, iar acum urmează să le și udăm.”

„Am venit să plantez și să ajut natura. Am plantat și am săpat. Este o acțiune foarte frumoasă și ajută mediul înconjurător.”

„Foarte frumos. Le mulțumim organizatorilor și să sperăm că din ce în ce mai mulți antreprenori se luminează și o să deschidă ochii și să facem lucruri frumoase ca aici.”

Celco, cel mai inovator producător în domeniul fabricării materialelor de construcţii va dezvolta acest proiect de plantare pe viitor, următoare sa ţintă fiind localitatea Corbu.

Actualitate

“Fii Moș Crăciun pentru o zi și fă pe cineva fericit!”

Published

on

Sub sloganul ”Fii Moş Crăciun pentru o zi şi fă pe cineva fericit!”, Caravana Saraiu a pornit la drum. La fel ca şi în anii trecuţi, “vestitorii lui Moş Crăciun” sunt oamenii care încearcă să facă o faptă bună pentru a fi alături de semenii lor nevoiaşi în preajma Sărbătorilor de iarnă.

Haideţi să oferim un zâmbet la fiecare lacrimă, o binecuvântare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grijă şi un răspuns la fiecare întrebare. Ne-am bucura să vă alăturaţi Caravanei, pentru a ajuta persoanele fără posibilităţi materiale cu orice donaţie care ar fi de mare ajutor; îmbrăcăminte, jucării, dulciuri, alimente neperisabile. Vă aşteptăm alături de noi!”, declară DORINELA IRIMIA, inițiatorul proiectului și primarul comunei Saraiu

Sute de copii din centrele speciale de îngrijire din județul Constanţa, dar şi bătrânii nevoiaşi vor primi pachete cu alimente şi se vor bucura şi de alte surprize, pentru ca Sărbătorile de iarnă să aibă cu adevărat farmec.

Cum vă puteți implica?

În perioada 12 noiembrie – 12 decembrie, puteți dona alimente, dulciuri, jucării sau rechizite pentru copiii fără părinți sau pentru bătrânii neajutorați.

Donațiile se fac la sediul de pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 40 Constanța. De asemenea, în vederea susținerii eforturilor Asociației Dragi Părinți Teodor și Ioana Maica Tereza, orice sumă este binevenită, iar donațiile se pot face în contul: RO43CECEB00030RON0955926

Iar pentru orice alte informații, vă stau la dispoziție două numere de telefon: 0729 165 339 sau 0722169617

Continue Reading

Actualitate

Comisia Europeană: proceduri de infringement împotriva a 23 de state membre. România se află printre ele

Published

on

Comisia Europeană a lansat proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva a 23 de state membre și a Regatului Unit. Măsura a fost luată pentru neadoptarea noilor norme care reglementează coordonarea la nivelul UE a tuturor serviciilor mass-media audiovizuale, atât programele de televiziune tradiționale, cât și serviciile la cerere, precum și platformele de partajare a materialelor video.

Aceste noi norme vizează crearea unui cadru de reglementare adecvat erei digitale, care să conducă la un peisaj audiovizual mai sigur, mai echitabil și mai diversificat. Se consolidează astfel protecția telespectatorilor, acordându-se o atenție specială siguranței persoanelor vulnerabile, cum ar fi minorii, se extinde aplicarea normelor privind discursul de incitare la ură la platformele de partajare a materialelor video și se promovează diversitatea culturală în cadrul serviciilor mass-media audiovizuale.

În același timp, se introduc, pentru prima dată, noi cerințe de independență pentru autoritățile naționale de reglementare a mass-media și se protejează pluralismul mediatic.

„În urmă cu doi ani, am convenit împreună, inclusiv statele member, să modernizăm normele UE referitoare la conținutul audiovizual. Aceste norme îi protejează mai bine pe toți telespectatorii, în special pe cei mai vulnerabili, cum ar fi minorii, promovează diversitatea culturală și protejează pluralismul mass-media. Cu toate acestea, niciunul dintre aceste beneficii nu se va materializa dacă normele rămân doar pe hârtie. Fac apel la statele membre să pună în aplicare aceste norme fără întârzieri suplimentare, pentru a asigura un mediu online mai sigur, mai echitabil și mai diversificat.”, a declarat Thierry Breton, comisarul pentru piața internă.

Termenul pentru transpunerea directivei în legislația națională a fost 19 septembrie 2020 și numai Danemarca, Ungaria, Țările de Jos și Suedia au notificat măsuri de transpunere și au declarat că notificarea este completă.

Prin urmare, Comisia a trimis scrisori de punere în întârziere Belgiei, Bulgariei, Cehiei, Germaniei, Estoniei, Irlandei, Greciei, Spaniei, Franței, Croației, Italiei, Ciprului, Letoniei, Lituaniei, Luxemburgului, Maltei, Austriei, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei, Slovaciei, Finlandei, precum și Regatului Unit, solicitându-le să furnizeze informații suplimentare. Aceste țări au la dispoziție două luni pentru a răspunde.

Continue Reading

Actualitate

Constanța: Incidența cazurilor de COVID-19 a scăzut

Published

on

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 7.753 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 30.740 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 430.605 de cazuri și 304.188 pacienți vindecați. De asemenea 1.253 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 196 de decese, 129 bărbați și 67 femei, 184 dintre decese sunt ale unor persoane care au prezentat comorbidități. Până astăzi, 10.373 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.667. Dintre acestea, 1.204 sunt internate la ATI.

În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate  190 noi cazuri, ajungându-se la un total de 14.200 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 47 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost reconfirmate pozitiv.

Incidența cazurilor în ceea ce privește județul Constanța a scăzut la 6.50 per 1.000 de locuitori, iar în ceea ce privește municipiul incidența cazurilor a săczut în urma măsurilor luate de către autorități la 9.54.

Menționăm faptul că în data de 24 noiembrie au fost înregistrate  noi decese pe teritoriul județului Constanța. Numărul de decese la care a ajuns Constanța depășește 270.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 14.200 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, peste 271 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 556 de persoane internate, dintre care 543 din județul Constanța și 13 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2.025 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 4.856 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 167 de cadre didactice, 322 de elevi, 89 de studenți și 42 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 754 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (195), asistenți medicali (322) și personal auxiliar (237).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 551 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta