Connect with us

Actualitate

CELCO împădureşte Dobrogea

Published

on

Mai aproape de mediul înconjurător. Celco, cel mai important producător de BCA din Dobrogea, împreună cu Asociația EcoAssist, cu sprijinul primăriei Mihail Kogălniceanu au demarat un amplu proiect de plantare în Dobrogea. Campania a început deja în satul Luminița, acolo unde sute de voluntari au fost prezenți şi au dat o mână de ajutor.

”Astăzi ne aflăm aici pentru o idee pe care am avut-o împreună cu colegii mei, cu colectivul CELCO, să dăm curs acestei idei și să o punem în practică. Pădurea Celco. Ne dorim acest lucru pentru că vrem să dovedim responsabilitate socială, sî ne implicăm în menținerea unui mediu natural și cât mai sănătos. Astăzi am împădurit 1,6 hectare, mai avem încă două hectare și mergem înainte împreună cu primăria să dezvoltăm și să ajungem la zeci de hectare. Să facem o pădure mare în această zonă minunată, în acest cadru natural frumos”, a declarat  Niculae Dușu, președintele Celco SA.

Sub sloganul „Împădurim Dobrogea”, acțiunea a pus accent pe calitatea plantării. Brandul Celco își propune ca în următorii trei-patru ani să susțină împădurirea a peste 20 hectare de teren.

Mihai Enescu, inginerul silvic al Asociației EcoAssist „Plantăm fapte bune în România” a împărtășit faptul că activitatea de plantare este un real succes deoarece au fost prezenți foarte mulți voluntari. A mai menționat și că o singură specie de copac se pretează acestui sol din Dobrogea. „Mă bucură foarte mult faptul când văd numărul mare de voluntari care participă la acțiune. Avem în jur de 250 de oameni entuziaști și chiar dornici să facă o faptă bună. Există o singură specie plantată denumită sălcioara cea care se pretează foarte bine pentru aceste terenuri care sunt cu piatră multă, pe bază de calcar, ce limitează paleta de specii pe care o putem utiliza”.

După 45 de ani plini de profesionalism și perseverență în domeniu, Celco a decis ca în paralel cu activitatea sa,  totodată să ia amploare şi proiectele care ajută mediul înconjurător.

Prezentă la activitatea de „Împădurire a Dobrogei”, Ancuța Daniela Belu, primarul din Mihail Kogălniceanu, a declarat: „Acțiunea plantăm fapte bune în România a ajuns și în localitatea Mihail Kogălniceanu. Este prima pădure înființată pe 1,6 ha prin această inițiativă cu ajutorul societății Celco SA, prima pădure Celco în localitatea Mihail Kogălniceanu. În toamnă vom continua plantarea de puieți pe o suprafață de aproape două hectare. Sperăm să reziste și să ne bucurăm cu toții de beneficiile pădurii din Kogălniceanu.”

Voluntarii au sosit în număr mare şi au dat o mână de ajutor în acţiunea de împădurire desfăşurată în satul Luminiţa.

„Acțiunea e foarte interesantă. De mult timp așteptam să particip la o astfel de acțiune. Este prima dată când particip și din acest motiv sunt extrem de entuziasmată.”

„Am plantat câteva rânduri, am săpat, iar acum urmează să le și udăm.”

„Am venit să plantez și să ajut natura. Am plantat și am săpat. Este o acțiune foarte frumoasă și ajută mediul înconjurător.”

„Foarte frumos. Le mulțumim organizatorilor și să sperăm că din ce în ce mai mulți antreprenori se luminează și o să deschidă ochii și să facem lucruri frumoase ca aici.”

Celco, cel mai inovator producător în domeniul fabricării materialelor de construcţii va dezvolta acest proiect de plantare pe viitor, următoare sa ţintă fiind localitatea Corbu.

Actualitate

Șapte decenii de existență pentru Divizionul 146 Nave Minare-Deminare

Published

on

Divizionul 146 Nave Minare-Deminare a organizat vineri, 30 iulie, în portul militar Constanța, o ceremonie militară pentru a marca cei 70 de ani de la înființarea „Divizionului 596 Dragaj”, precursorul actualei unități militare și prima structură operativă a Marinei Militare destinată să asigure securitatea căilor de comunicații maritime, prin misiuni de dragaj în raioanele maritime din dreptul zona de responsabilitate de la Marea Neagră, în care au fost lansate baraje de mine în cel de-Al Doilea Război Mondial.

În cele șapte decenii de existență, la bordul dragoarelor de bază, puitoarelor de mine și dragoarelor maritime ale divizionului, s-au format zeci de generații de ofițeri, maiștri militari de marină, subofițeri și soldați gradați profesioniști, care au dat dovadă de profesionalism prin participarea la numeroase exerciții și aplicații, atât naționale, cât și multinaționale, alături de militarii statelor membre NATO sau Parteneriatului pentru Pace.

O nouă pagină din istoria divizionului a fost scrisă, în anul 2020, la preluarea comenzii grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2). Timp de șase luni, comanda a fost asigurată de la bordul navei-comandant, puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”.

An de an, marinarii militari din cadrul Divizionului 146 Nave Minare-Deminare arborează cu mândrie drapelul NATO la catarg și reprezintă România ca parte a grupării navale NATO SNMCMG-2, pentru a îndeplini angajamentele naționale asumate alături de celelalte state Aliate.

Cu prilejul aniversării a 70 ani de la înființare, conducerea Statului Major al Forțelor Navale transmite aprecierea sa pentru profesionalismul, competența și responsabilitatea de care dă dovadă personalul Divizionului 146 Nave Minare-Deminare și urează acestuia multă sănătate, putere de muncă și realizări deosebite, atât în plan personal, cât și în activitatea profesională.

Continue Reading

Actualitate

Teatrul de Vară de la Techirghiol, aproape în totalitate reabilitat

Published

on

Vești bune pentru locuitorii orașului Techirghiol și nu numai. Lucrările de reabilitare la Teatrul de Vară „Jean Constantin” se apropie cu pași repezi de finalizare.

Proiectul, ”Modernizarea și extinderea Teatrul de Vară și reabilitarea trotuarelor din zona adiacentă”, este finanţat din fonduri europene si are o valoare de aproximativ 8 milioane de lei, contribuţia din bugetul local fiind de doar 2%.

Prin acest proiect a fost modernizată clădirea existentă a Teatrului de Vară „Jean Constantin” și a fost extinsă capacitatea de vizionare la 612 locuri pentru spectatori, față de cele 490 existente.

Vorbim despre o creştere cu 25% a numărului de locuri. De asemenea, a fost construită o nouă clădire care va avea funcţionalitate strict tehnică. O altă compenentă a proiectului se referă la reabilitarea zonei pietonale adicente Teatrului de Vară „Jean Constantin”, în suprafață de 1.312 mp.

Continue Reading

Actualitate

DGASPC Constanța, masă rotundă dedicată Zilei Mondiale Împotriva Traficului de Persoane

Published

on

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a organizat, astăzi, o masă rotundă, în cadrul căreia au fost dezbătute aspecte privitoare la fenomenul traficului de persoane. Evenimentul a marcat, astfel,  “Ziua Mondială Împotriva Traficului de Persoane”.

Au participat membrii Echipei Intersectoriale Locale la nivelul județului Constanța (DGASPC Constanța, ISJ Constanța, CJRAE Constanța, IPJ etc.), reprezentanți din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog  și reprezentanți din cadrul O.N.G.-urilor partenere. În cadrul mesei rotunde s-au stabilit modalități de lucru mult mai eficiente între DGASPC Constanța și autoritățile competente în vederea soluționării cât mai rapide a cazurilor de trafic de persoane dar și de violență care ajung în atenția specialiștilor.

Ziua Mondială Împotriva Traficului de Persoane este marcată, în fiecare an, pe data de 30 iulie și a fost instituită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite prin Rezoluția 68/192, la 18 decembrie 2013, pentru a crește gradul de conștientizare a situației victimelor traficului de ființe umane și promovarea protecției drepturilor acestora.

Traficul de persoane reprezintă o infracțiune prin care sunt exploatați copii, femei și bărbați în diferite scopuri, inclusiv prin muncă forțată. În anul 2003, Biroul pentru Combaterea Drogurilor și Criminalității (UNODC) a adunat informații despre 225.000 de victime ale traficului de persoane detectate la nivel mondial.

Serviciul de Intervenție în Situații de Trafic, Migrație, Repatrieri, Exploatare și Asistență Stradală din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a înregistrat și a intervenit, în perioada ianuarie-iunie a anului curent, s-a sesizat în 47 de situații de exploatare prin muncă a unor minori cu vârste de până la 17 ani.

De asemenea, Echipa Intersectorială Locală a intervenit, în perioada menționată anterior, în șase alte situații de exploatare prin muncă a minorilor, dintre care o sesizare nu s-a confirmat.

Echipa Intersectorială Locală funcționează conform HG 49/2011 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind prevenirea și intervenția în echipă multidisciplinară și în rețea în situațiile de violență asupra copilului și de violență în familie, și a Metodologiei de intervenție multidisciplinară și interinstituțională privind copiii exploatați și aflați în situații de risc de exploatare prin muncă, copiii victime ale traficului de persoane, precum și copiii români migranți victime ale altor forme de violență pe teritoriul altor state.

Continue Reading

Actualitate

Atenție, constănțeni! Deșeurile voluminoase se ridică gratuit.

Published

on

Dacă nu ați auzit deja, constănțenii, persoane fizice, pot solicita ridicarea gratuită a deșeurilor voluminoase la dispeceratul S.C. Polaris M Holding S.R.L., utilizând numărul de telefon 0241.548600.

Așadar, dacă aveți de aruncat un pat, un șifonier, o saltea ori alte lucruri care ocupă un spațiu mare, nu le duceți la platformele pentru depozitarea deșeurilor, ci sunați la numărul de mai sus și o mașină a operatorului de salubritate va veni să le ridice.

În acest fel, se va evita supraaglomerarea și încărcarea containerelor sau depozitarea în imediata apropiere a platformelor ori pe terenurile virane aflate în apropierea locuințelor, fapt care atrage depunerea altor deșeuri.

Amintim că depozitarea sau abandonarea pe domeniul public al municipiului Constanța a deșeurilor constituie contravenție și se sancționează conform prevederilor Legii 211/2011 privind gestionarea deșeurilor  se sancționează cu amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 lei pentru persoanele fizice.

De asemenea, nu trebuie ignorat faptul că persoanele surprinse că poluează mediul înconjurător prin depozitarea necontrolată a deșeurilor riscă amenzi de 30.000 de lei și măsura complementară a confiscării autovehicului folosit pentru săvârșirea contravenției, în conformitate cu Hotărârea de Guvern 1061/2008 privind transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase pe teritoriul României.

Continue Reading

Le Charme RESTAURANT

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222