Connect with us

Actualitate

Cea mai mare plajă artificială din ţara noastră va prinde contur în Bucureşti

Published

on

Planuri măreţe pentru autorităţile din Bucureşti. Capitala ar putea deţine cea mai mare plajă artificială din România. Demersul aparţine Primăriei Sectorului 6, care a publicat deja două studii de fezabilitate în vederea demarării acestui proiect îndrăzneţ.

Lacul Morii este zona care ar putea deveni o atracţie turistică pentru români şi străini, deopotrivă. Întâi de toate, proiectul prevede amenajarea zonei de promenadă, pe o lungime de aproximativ doi kilometri şi o lăţime de 6,5 kilometri, dar şi transformarea insulei de pe lac în ceea ce se doreşte să devină cea mai mare plajă artificială de la noi din ţară.

“Am vrea să cuprindem cât mai multe activităţi pe care oamenii le pot face în aer liber bucurându-se de privelişte. De la lucrul la laptop în aer liber, poate mici întâlniri de afaceri, la meditaţie, alergat, socializat, cântat, desenat. Un loc în care oamenii se pot detaşa şi pot fi creativi.”, este menţionat în proiect

Pentru a creşte interesul vizitatorilor, autorităţile au în vedere amenajarea a trei zone diferite de recreere, cu denumiri specifice: “I am urban”, “Free your spirit” şi “Play all day”. Iar în ceea ce priveşte transformarea insulei şi amenajarea plajei artificiale, în proiect se arată că întreaga zonă va fi delimitată şi îngrădită, iar scăldatul va fi interzis în lac.

“Prin modernizarea Insulei Lacul Morii, se doreşte un concept – design de plajă în oraş, cu amenajarea unui perimetru de relaxare, întâlnire, sport, antrenament în aer liber, socializare, spaţii ce ţin de alimentaţie publică plus diverse activităţi.”, se mai arată în proiect

Valoarea investiţiilor ar putea ajunge la aproximativ 30 de milioane de lei, iar lucrările ar urma să debuteze în primăvara acestui an.

sursa: Primăria Sectorului 6

sursa foto: studiu de fezabilitate

Actualitate

DGAS organizează cursuri pentru îngrijirea bătrânilor la domiciliu

Published

on

Începând  din 15 octombrie Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, în cadrul proiectului „SSM@160 – Servicii sociale și socio-medicale pentru persoanele vârstnice din municipiul Constanța”, va organiza gratuit sesiuni de formare profesională în ocupația de „Îngrijitor bătrâni la domiciliu”, pentru  32 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.
Cursul va avea o durată de pregătire de 360 de ore, iar după susținerea examenului, se va elibera un certificat de calificare recunoscut la nivel naţional/european, emis de Ministerul Educației şi Ministerul Muncii şi Protecției Sociale şi un supliment descriptiv la certificatul de calificare (supliment ce cuprinde compețentele dobândite în urma cursului).
După absolvirea programului de formare profesională, celor 32 de persoane calificate li se va acorda  o subvenție în valoare de 1.800 de lei/persoană și vor fi angajate în cadrul DGAS Constanța pe perioada determinată, în funcția de îngrijitor bătrâni la domiciliu.
Cursul va include un modul de dezvoltare durabilă, egalitate de șanse și participare civică, pentru a facilita contactul cursanților cu activitatea de acordare a serviciilor la domiciliul persoanelor vârstnice.

Continue Reading

Actualitate

Invitație la Teatru

Published

on

În această săptămână, Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski invită publicul constănțean la operă. Melomanii vor putea urmări „Tosca” de G. Puccini. Regia artistică este semnată de GHEORGHE BĂRBULESCU, iar scenografia de ŞERBAN JIANU.

„Tosca” îl va avea ca dirijor pe MATEI POP din Cluj Napoca, în timp ce maestru cor va fi ADRIAN STANACHE.

De asemenea, soliști vor fi NICOLETA ARDELEAN, RĂZVAN SĂRARU, CĂTĂLIN ȚOROPOC – București, CONSTANTIN ACSINTE, LAURENȚIU SEVERIN, MĂDĂLIN BĂLDĂU, IULIAN BRATU, ADRIAN PÎRLEA, MIHAELA IONESCU.

Spectacolul „Tosca” va avea loc sâmbătă, 25 septembrie 2021, începând cu ora 19, în Sala Teatrului.

Biletele se pot achiziționa doar de la Agenția Teatrului.

Regulament, info spectatori în contextul COVID-19, info bilete și Agenție pe www.tnobconstanta.ro/bilete

Continue Reading

Actualitate

25 septembrie, „Noaptea Bibliotecii”

Published

on

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” sărbătoreşte „Noaptea Bibliotecii” în data de 25 septembrie. Și în acest sens instituția organizează o serie de evenimente pentru toate vârstele. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la ora 16, pe platforma din fața instituției de cultură, după care urmează un atelier de jocuri și improvizații pentru adolescenți, un puzzle wine sheff, respectiv o reconstituire a unei imagini a unui raft de bibliotecă, ateliere de legare de carte pentru copii. De la ora 19, va avea loc un escape room inedit, un concurs de cunoștinţe, intuiție și îndemânare, intitulat „Cu cărțile pe urmele noastre”.

Pentru copii, între orele 16 și 17 se poate face o călătorie prin jurul lumii, cu ajutorul căreia vor descoperi țările, prin intermediul obiectivelor turistice, mâncăruri tradiționale, costume naționale, capitale, steaguri.

Pentru adolescenți, între orele 17 și 21 se pot face alte puzzle-uri, iar pentru cei mici, multe alte ateliere de decupaje, o expoziție de audiobook-uri.

De asemenea, constănțenii vor putea lua parte la expoziția Reginei Maria, vor participa la o expoziție cu noutăți pentru copii și mămici. Totodată, aceștia se vor putea întâlni cu scriitorul Ovidiu Dunăreanu şi vor putea lua parte la teatrul de umbre „Scufiţa informatică”, la lansarea cărţii scriitoarei Veronica Iani şi multe altele.

Continue Reading

Actualitate

Atenție șoferi! Se fac lucrări de reparații pe Autostrada A2

Published

on

Se reiau lucrările de reparații pe Autostrada A2, București – Fundulea, între km 31+500 și km 36 +150, sensul Constanța – București. Acestea au ca termen de finalizare data de 30 noiembrie 2021.

Astfel, în acest interval se vor institui restricții de circulație, prin devierea totală a traficului rutier de pe Calea II pe Calea I, cu reducerea vitezei la 60 km/h și închiderea parțială a nodului rutier de la km 35+547 ce face accesul la și de la localitățile Fundulea și Nana de pe sensul Constanța – București.

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222