Connect with us

Sanatate

Ce spune despre personalitatea ta poziția în care dormi

Published

on

Așa cum muzica pe care o asculți, felul în care te îmbraci, felul în care îți decorezi casa sau în care strângi mâna cuiva atunci când faci cunoștință spun ceva despre personalitatea ta, și poziția în care dormi spune ceva despre tine. În comparație cu preferințele muzicale sau cele în materie de design, care sunt alegeri conștiente, preferința pentru o anumită poziție de somn este o alegere inconștientă. De aceea, cu atât mai mult, aceasta arată adevărata ta personalitate.

Așadar, ce spune felul în care preferi să dormi despre personalitatea ta?

Pozitia fetusuluiPOZIȚIA „FETUSULUI”

Conform unui studiu efectuat pe 1000 de subiecți de către profesorul doctor Chris Idzikowski, director al organizației londoneze Sleep Assessmend and Advisory Service, Este cea mai populară poziție de somn. Aproximativ 41% dintre oameni și de două ori mai multe femei decât bărbați aleg această poziție de somn. Cei care dorm în poziția fetusului sunt descriși drept oameni care par duri la prima vedere, dar care au un suflet sensibil. La prima vedere, pot părea timizi și retrași, dar după ce ajung să te cunoască sunt foarte calzi și prietenoși.

Sfat: Dacă dormi în această poziție și vrei să ai un somn sănătos, e recomandat să pui o pernă între genunchi, care să reducă tensiunea ce se poate acumula la mușchii spatelui.

Poztia de somn soldat

POZIȚIA „SOLDATULUI”

Dacă dormi pe spate, drept, cu mâinile întinse pe lângă corp, precum soldații în cazarma, ești tăcut, rezervat și ai așteptări mari atât de la tine, cât și de la ceilalți. 8% dintre oameni aleg această poziție pentru dormit. De obicei, cei care dorm în acest fel nu au parte de un somn odihnitor și au mai mari șanse să sforăie.

Sfat: Soldații ar trebui să doarmă pe suprafețe care să le susțină bine spatele, de aceea salteaua este extrem de importantă pentru ei. E de preferat o saltea cu fermitate medie, care să ofere suport spatelui și gâtului.

Pozitia de somn free falling cadere libera

POZIȚIA CĂDERE LIBERĂ  

Este cea în care dormi pe burtă, cu mâinile în sus, în jurul pernei, și cu capul într-o parte. 7% dintre participanții la studiul lui Idzikowski aleg această poziție, care descrie o personalitate comunicativă, directă, extrovertită și sensibilă, care nu acceptă criticile și, care ia decizii rapide și căreia îi displac situațiile limită.

Sfat: Nu este recomandat să dormi pe burtă, ba chiar este una dintre cele mai nesănătoase poziții de somn, deoarece produce o tensiune prea mare în zona gâtului. Totuși, dacă nu poți dormi altfel, e bine să pui o pernă sub abdomen, în zona pelvisului, pentru a reduce tensiunea. Sau poți încerca să dormi cu o pernă mai joasă sub cap.

Pozitia Starfish steaua de mare

POZIȚIA STEAUA DE MARE

Descrisă drept poziția în care dormi pe spate, cu mâinile în sus, depărtate. 5% dintre persoanele analizate dorm în această poziție și sunt descrise drept oameni care sar în ajutorul celorlalți, nu suportă să fie în centrul atenției, sunt buni ascultători și, prin urmare, prieteni de nădejde, sunt introvertiți și plini de compasiune. Asemeni celor care dorm în poziția soldatului, și cei din această categorie dorm mai prost și au mai multe șanse să sforăie.

Sfat: Dormi mai sănătos dacă pui o pernă mare și pufoasă sub genunchi, astfel încât să reduci presiunea asupra nervului sciatic.

Pozitia stargazer - privitorul la stele

POZIȚIA PRIVITORULUI LA STELE

Privitorul la stele doarme pe spate, cu mâinile sub cap sau sub pernă. De obicei, acești oameni sunt pozitivi și trec prin viață mulțumiți de ceea ce se întâmplă în jurul lor. De asemenea, pun prieteniile pe primul loc și sunt întotdeauna gata să facă orice pentru prietenii lor. Au însă așteptări mari de la viață și pot fi hedoniști.

Pozitia pillow hugging

POZIȚIA “IUBITORULUI DE PERNE”

Dacă dormi îmbrățișând perna așa cum un copil își îmbrățișează jucăria de pluș preferată, ești o persoană care pune preț pe familie și prieteni și pune întotdeauna relațiile pe primul loc.

Surse: http://www.webmd.com/sleep-disorders/features/what-your-sleeping-style-says-about-you
http://bettersleep.org/better-sleep/sleep-positions

Actualitate

Screening GRATUIT pentru a preveni cancerul mamar, la Spitalul Orășenesc Hârșova

Published

on

Potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală, cancerul mamar este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancer întâlnite la femei, reprezentând principala cauză de deces prin cancer la femeile europene. Diagnosticat la timp, acesta poate fi tratat cu succes în majoritatea cazurilor.
Din acest motiv, conducerea Spitalului Orășenesc Hârșova a lucrat neîncetat la implementarea unor soluții eficiente de screening, de care să poată beneficia toate femeile de pe raza județului Constanța, indiferent de venit sau statut social.
Astfel, vă informăm cu deosebită mândrie că Spitalul Orășenesc Hârșova a intrat în rețeaua de screening a Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iași, care implementează Proiectul „ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”, cod SMIS 136664.
În cadrul acestui proiect, Spitalul Orășenesc Hârșova devine singurul spital din județul Constanța care permite femeilor să facă screening GRATUIT pentru a preveni cancerul mamar. Pacienții se vor prezenta doar cu buletinul, neavând nevoie de card de sănătate. Programul se adresează tuturor femeilor din județul Constanța cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani.
Mamografiile din cadrul proiectului ONCOFEM se vor realiza pe un mamograf 2D, în baza unei programări prealabile, la numărul de telefon 0768/510.731, de luni până vineri, între orele 09.00 și 15.00 📞

Continue Reading

Sanatate

DSP anunță! Pacienții nu trebuie să plătească testul anti –Covid 19 la internarea într-o unitate sanitară.

Published

on

Prof. univ. dr. Alexandru RAFILA, ministrul Sănătății a aprobat un Ordin de ministru privind unele măsuri ce se aplică de unitățile sanitare, în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
Conform documentului, în vederea prevenirii și limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale, unitățile sanitare publice pot organiza testarea pacienților pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul activității de screening la internare.
Costurile activității de screening sunt suportate de unitatea sanitară publică din venituri proprii.
Managerii unităților sanitare publice au obligația de a dispune măsurile necesare în vederea asigurării accesului pacienților în unitățile sanitare publice, precum și accesului acestora la serviciile medicale, fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2.
Nerespectarea acestor prevederi de către managerii unităților sanitare publice constituie cauză de încetare a contractului de management, conform art. 184 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Continue Reading

Actualitate

Un nou proiect pentru sănătatea năvodărenilor

Published

on

Primăria Năvodari demarează amenajarea și dotarea unui nou cabinet medical pentru specialitatea Obstetrică-Ginecologie, la Centrul de Sănătate Multifuncțional Năvodari.

,,Mulțumesc Rompetrol pentru susținerea proiectelor, mulțumesc Spitalului Județean și Consiliului Județean Constanța pentru eforturile depuse în a dezvolta Centrul de Sănătate Năvodari. Împreună facem echipă bună pentru sănătatea orașului nostru!“, transmite primarul Florin Chelaru.

În perioada următoare, se fac toate demersurile necesare pentru avizarea noii specialități medicale și modificarea structurii Centrului de Sănătate Năvodari. Totodată, se definitivează formalitățile pentru punerea în funcțiune a aparatului de radiologie de ultimă generație și a echipamentelor de analize medicale achiziționate de Rompetrol pentru unitatea medicală de la Năvodari.

Continue Reading

Actualitate

Consultaţii gratuite pentru 12 specialităţi, la Medical Cermed. Programează-te acum!

Published

on

În luna septembrie, pacienții Clinicii Cermed pot beneficia de servicii medicale (consultație, diagnostic și plan de tratament) decontate prin CAS, la 12 specialități medicale:

 • Chirurgie vasculară;
 • Diabet zaharat;
 • Endocrinologie;
 • Medicină internă;
 • Nefrologie;
 • Neurologie;
 • Obstetrică – Ginecologie;
 • Oftalmologie;
 • Ortopedie;
 • Psihiatrie;
 • Medicină fizică de reabilitare ( Fizioterapie și Kinetoterapie );
 • Reumatologie.

Toate consultațiile gratuite se fac în baza următoarelor documente:

 • biletul de trimitere de la medicul de familie (este valabil 30 de zile din momentul emiterii lui);
 • cardul național de asigurări de sănătate sau adeverința de asigurat.

Mai multe informaţii se pot obţine la numerele de telefon 0241 663 332 şi 0721 122 347. Pentru programări sunaţi la 0341 992.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222