Connect with us

Diverse

Ce spun animalele de companie despre oameni

Published

on

UIMITOR! Cercetătorii americani au realizat un studiu care a conchis faptul că animalele de companie spun multe despre persoana care deţine acel animal de companie.

Young Woman with Dog

Nu este vorba doar de trăsături de caracter, ci şi de trăsături profesionale, de tipul de loc de muncă preferat, de cât de bogaţi pot ajunge unii oameni şi chiar ce fel de persoane sunt în relaţia de cuplu, potrivit  Lyla.ro.

Rezultatul studiului este uimitor:
– Deţinătorii de câini au şanse foarte mari să devină directori ai unor companii sau să ocupe funcţii de conducere.
– Deţinătorii de reptile sunt printre cei mai bine plătiţi oameni din lume.
– Deţinătorii de păsări sunt persoane mulţumite cu locul lor de muncă.
– Deţinătorii de câini preferă cariere în showbiz, IT, în armată sau în cadrul medical.
– Deţinătorii de peştişori preferă în agricultură, horticultură, resurse umane, transporturi sau în domeniul bancar.
– Deţinătorii de feline, pisici, preferă să devină doctori, asistenţi medicali sau asistenţi sociali.
– Deţinătorii de câini sunt mai oneşti, mai religioşi şi mai dedicaţi carierei faţă de cei care nu deţin câini.
– Deţinătorii de pisici sunt persoane singuratice şi mai puţin religioase decât persoanele care nu deţin pisici.
– Deţinătorii de peşti sunt foarte optimişti şi plini de speranţa. Totodată, sunt introvertiţi şi nu sunt materialişti.
Separare de caracter în funcţie de cele mai întâlnite rase
Câini:
– Deţinătorii de câini Beagle sunt încăpăţânaţi şi loiali.
– Deţinătorii de Cocker sunt blajini, joviali şi arată mereu afecţiune.
– Deţinătorii de Golden Retriever sunt mereu în centrul atenţiei.
– Deţinătorii de Chihuahua intră mereu în încurcături.
– Deţinătorii de Poodle sunt oameni care iubesc cultura şi atenţi la detalii.
Pisici:
– Deţinătorii de pisici persane sunt foarte prietenoşi.
– Deţinătorii de pisici siameze au capacitatea de a comunica foarte bine.
– Deţinătorii de Calico sunt foarte orientaţi către familie şi foarte iubăreţi.
– Deţinătorii de Maine Coons sunt foarte loiali şi îşi iubesc familia.
– Deţinătorii de pisici Abyssinian iubesc să relaxeze oamenii.
– Deţinătorii de pisici Birmaneze iubesc să stea relaxaţi şi să se distreze acasă.

Sursa:www.animalzoo.ro

Diverse

A fost oprită apa în comuna Cumpăna

Published

on

Pentru remedierea unei avarii survenită pe 19 ianuarie 2021, la conducta de alimentare cu apă,  de pe str Nucilor din localitatea Cumpăna, RAJA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 10:00 – 14:00.

Sunt afectați de lipsa apei toți consumatorii din localitatea Cumpăna.

Reprezentanții companiei de apă își cer scuze tuturor abonaților, pe care îi asigură că echipele RAJA fac tot posibilul pentru remedierea avariei și reluarea furnizării apei potabile într-un timp cât mai scurt.

Continue Reading

Diverse

Mircea Caragea, decanul de vârstă al marinarilor militari împlinește 102 ani!

Published

on

Sărbătoare în cadrul Forțelor Navale Române. Contraamiralul în retragere Mircea Caragea a ajuns la venerabila vârstă de 102 ani și este singurul veteran de război în viață al Forțelor Navale Române care a slujit țara, cu onoare și cu cinste, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, la bordul navelor militare.

Născut la data de 18 ianuarie 1919, în comuna Șelari, județul Dâmbovița, Mircea Caragea a îmbrăcat uniforma militară și a urmat cursurile Liceului Militar „Dimitrie Sturza” din Craiova (1930-1938), iar pentru că iubea marea, în anul 1938, s-a hotărât să
urmeze cursurile Școlii Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Pentru marinarul veteran Mircea Caragea, cea mai frumoasă amintire este faptul că a participat la primul marș de instrucție al navei-școală „Mircea”, desfășurat în anul 1939, navă despre care îi place să spună că „este cu doar 20 de ani mai bătrân decât velierul” și că „dragostea
pentru nava-școală „Mircea” este perenă și necondiționață la orice vârstă, pentru oricine a avut privilegiul să se afle la bordul său”.

După absolvirea școlii navale, în anul 1940, prima funcție pe care a îndeplinit-o tânărul ofițer Caragea a fost la bordul canonierei „Eugen Stihi”, apoi, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a participat la numeroase acțiuni de luptă, fiind îmbarcat, succesiv, la bateria de coastă „Vulturul” și la bordul distrugătoarelor „Mărăști” și „Regina Maria”.

În perioada 1941-1944, actualul decan de vârstă al amiralilor României a participat la numeroase misiuni de respingere a atacurilor aeriene inamice, în zona Constanței, la misiuni de aprovizionare cu munitie, echipament și alimente a trupelor române care luptau împotriva sovieticilor pe frontul de est, precum și la Operațiunea 60.000, cea mai mare acțiune militară maritimă executată de Marina Militară Română pentru evacuarea trupelor combatante și a civililor români din Peninsula Crimeea (aprilie – mai 1944). Pentru faptele sale deosebite de vitejie,
citate pe ordin de zi pe unitate în timpul participării la misiunile din cel de-Al Doilea Război Mondial, Mircea Caragea a fost decorat de Regele Mihai I al României, în anul 1944, cu „Steaua României”, cel mai vechi Ordin Național al țării noastre, precum și cu Ordinul „Coroana României”.

În semn de apreciere a faptelor de vitejie realizate în cel de-Al Doilea Război Mondial, precum şi pentru exemplara sa conduită civică, Președintele României i-a conferit, în anul 2019, contraamiralului Mircea Caragea Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Ofiţer cu însemn de pace.

Continue Reading

Actualitate

Blue Monday, cea mai depresivă zi din an

Published

on

An de an, a treia zi de luni din ianuarie este considerată a fi cea mai depresivă zi a anului. Teoria sau fenomenul intitulat “Blue Monday” a apărut în 2005, atunci când un psiholog din Marea Britanie a întocmit o formulă matematică pentru a calcula cele mai dificile zile ale unui an.

În urma acestei teorii, fenomenul “Blue Monday” a luat amploare la nivel mondial, iar dovadă stau şi statisticile destul de grăitoare: Ultimul sondaj, realizat pe 2.000 de persoane, arată că doar 5% dintre acestea se regăsesc în acest moment în cea mai fericită perioadă a anului.

Motivele din spatele celei mai depresive zi a anului sunt numeroase şi destul de întemeiate, susţin oamenii de ştiinţă. Printre acestea se numără: angajamentele sau promisiunile făcute de Anul Nou şi neîndemplinite până în acest moment, planurile de dietă la care oamenii au renunţat ulterior, situaţia financiară precară specifică fiecărui început de an, vremea mohorâtă şi nu în ultimul rând, în cele mai dese cazuri, perioada destul de lungă până la viitoarea vacanţă planificată.

În încheiere, încercând să conturăm o notă pozitivă, trebuie să amintim că, potrivit specialiştilor, cea mai fericită zi din an va fi pe 17 iunie, cea de-a treia zi de vineri din luna lui “cireşar”.

sursa foto: lboro.ac.uk

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta