Connect with us

Diverse

Ce spun animalele de companie despre oameni

Published

on

UIMITOR! Cercetătorii americani au realizat un studiu care a conchis faptul că animalele de companie spun multe despre persoana care deţine acel animal de companie.

Young Woman with Dog

Nu este vorba doar de trăsături de caracter, ci şi de trăsături profesionale, de tipul de loc de muncă preferat, de cât de bogaţi pot ajunge unii oameni şi chiar ce fel de persoane sunt în relaţia de cuplu, potrivit  Lyla.ro.

Rezultatul studiului este uimitor:
– Deţinătorii de câini au şanse foarte mari să devină directori ai unor companii sau să ocupe funcţii de conducere.
– Deţinătorii de reptile sunt printre cei mai bine plătiţi oameni din lume.
– Deţinătorii de păsări sunt persoane mulţumite cu locul lor de muncă.
– Deţinătorii de câini preferă cariere în showbiz, IT, în armată sau în cadrul medical.
– Deţinătorii de peştişori preferă în agricultură, horticultură, resurse umane, transporturi sau în domeniul bancar.
– Deţinătorii de feline, pisici, preferă să devină doctori, asistenţi medicali sau asistenţi sociali.
– Deţinătorii de câini sunt mai oneşti, mai religioşi şi mai dedicaţi carierei faţă de cei care nu deţin câini.
– Deţinătorii de pisici sunt persoane singuratice şi mai puţin religioase decât persoanele care nu deţin pisici.
– Deţinătorii de peşti sunt foarte optimişti şi plini de speranţa. Totodată, sunt introvertiţi şi nu sunt materialişti.
Separare de caracter în funcţie de cele mai întâlnite rase
Câini:
– Deţinătorii de câini Beagle sunt încăpăţânaţi şi loiali.
– Deţinătorii de Cocker sunt blajini, joviali şi arată mereu afecţiune.
– Deţinătorii de Golden Retriever sunt mereu în centrul atenţiei.
– Deţinătorii de Chihuahua intră mereu în încurcături.
– Deţinătorii de Poodle sunt oameni care iubesc cultura şi atenţi la detalii.
Pisici:
– Deţinătorii de pisici persane sunt foarte prietenoşi.
– Deţinătorii de pisici siameze au capacitatea de a comunica foarte bine.
– Deţinătorii de Calico sunt foarte orientaţi către familie şi foarte iubăreţi.
– Deţinătorii de Maine Coons sunt foarte loiali şi îşi iubesc familia.
– Deţinătorii de pisici Abyssinian iubesc să relaxeze oamenii.
– Deţinătorii de pisici Birmaneze iubesc să stea relaxaţi şi să se distreze acasă.

Sursa:www.animalzoo.ro

Actualitate

Au revenit atacurile cu link-uri malițioase, prin intermediul mesajelor pe rețelele social media

Published

on

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează asupra campaniei de transmitere a unor mesaje-capcană cu textul ,,seamănă cu tine?”, ,,apari în acest video?” sau ,,tu ești în videoclip?”. Mesajele primite de utilizatorii români sunt în română sau engleză și conțin de regulă un link malițios, pe care expeditorul pretinde a fi un video sau o poză în care apare persoana căreia i-a transmis mesajul. Este doar o metodă de a stârni curiozitatea utilizatorului și a-l determina să dea click.

De obicei, accesarea acelui link nu afișează nimic pe dispozitiv, dar poate duce la pierderea accesului pe contul de social media folosit în acel moment. În alte cazuri, redirecționează utilizatorul către o pagină de phishing care arată similar cu cea de autentificare Facebook, dar cu un domeniu total diferit.

În cazul în care ați dat click pe acel link sau vedeți că din contul dvs s-au transmis astfel de mesaje, echipa DNSC recomandă:

 • schimbați imediat parola contului de Facebook și activați autentificarea în 2 pași (2FA);
 • asigurați-vă că nu au fost acordate permisiuni unor aplicații terțe din Facebook. Pentru asta, este necesar să vă logați în contul de Facebook și să navigați la categoria Settings & Privacy (Setări și Confidențialitate) și apoi Settings (Setări). Ulterior, mergeți către categoria Permissions (Permisiuni) și apăsați pe Apps and Websites (Aplicații și Site-uri), pentru a verifica la ce aplicații ați oferit acces. Eliminați acele aplicații pe care le considerați suspecte. Apăsați pe aplicația respectivă, apoi pe butonul de Remove (Elimină) pentru a vă proteja contul de accesul neautorizat la aplicații terțe suspecte;
 • verificați aplicațiilor instalate pe dispozitiv, pentru a vă asigura că nu au fost adăugate unele noi, necunoscute;
 • verificați setările de confidențialitate, pentru a vă asigura că nu există modificări, acordând atenție sporită aplicației Facebook și locațiilor pe care nu le recunoașteți, unde contul dvs. de social media apare ca fiind logat;
 • scanați dispozitivul cu o soluție de securitate (antivirus).

 

Continue Reading

Actualitate

Târgul de Crăciun își deschide porțile!

Published

on

Primăria Constanța, cu sprijinul Festival du Bonheur, vă invită în Parcul Arheologic Constanța, la cel mai mare eveniment în aer liber dedicat Crăciunului.

De miercuri, 1 decembrie, vizitatorii târgului vor descoperi magia sărbătorilor la cele peste 20 de căsuțe ce îi vor aștepta cu bunătăți de sezon, decorațiuni de Crăciun, haine, jucării, mâncăruri delicioase, băuturi calde și colinde.

Cei mici se vor întâlni cu Moș Crăciun, vor participa la ateliere de creaţie sau se vor bucura de patinoar. Și pentru ca sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej de a dărui bucurie și căldură, cei care doresc vor putea dona jucării.

Accesul la târg se va face în baza Certificatului Digital European și este permis doar persoanelor vaccinate cu schemă completă și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei și persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi a confirmării infectării cu virusul SARS-Cov-2. Sunt exceptați copiii cu vârsta mai mică de 12 ani. Nu este permis accesul cu un Certificat Digital Electronic emis în baza unui test!

Târgul de Crăciun, din Parcul Arheologic Constanța, va fi deschis în perioada 1 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022, astfel:

 • miercuri – duminică – 12:00 – 21:00;
 • luni și marți – închis;
 • 25 decembrie 2021 și 1 ianuarie 2022 – închis.

Patinoarul va fi deschis zilnic, între orele 12:00-21:00.

 

Continue Reading

Actualitate

,,Unul dintre cei mai importanți transportatori din România are probleme cu lichiditățile?! A semnat două tranzacții de eșalonare a unor datorii cu două firme creditoare”, scrie ZiuaNews

Published

on

<<Firma Internațional Alexander SRL din Arad, administrată de omul de afaceri  Simion Ioan Apreutese, este considerată unul dintre cei mai importanți transportatori din România. Totuși, în pofida acestei etichete, Internațional Alexander SRL pare să aibă probleme cu lichiditățile, de vreme ce și-a eșalonat datoriile pe care le are față de două companii private.

E drept că datoriile sunt ,,modice” – aproape 50 mii euro, o bagatelă, cum s-ar spune, având în vedere puterea financiară a lui Simion Ioan Apreutese, cel care deține un adevărat “imperiu” -, dar negocierile au început încă din luna octombrie a anului 2019, cu firma LENGYEL COMPANY S.R.L., și au continuat, în luna iulie 2020, cu firma CRISMAN RAMON TRANS S.R.L.>>, conform unui articol publicat de jurnaliştii de la  ZiuaNews.

Citeşte mai departe …

 

Sursa foto: ZiuaNews

 

 

Continue Reading

Actualitate

Un comandant român premiat de IMO

Published

on

International Maritime Organization a decernat premiile Bravery at Sea. Anul acesta, 23 de state membre și 4 organizații partenere IMO au făcut 37 de nominalizări pentru cele 3 secţiuni de premiere:
 • Premiul anual Exceptional Bravery at Sea;
 • Certificat of commendation (Certificat de elogiere/recunoaștere);
 • Letter of commendation (Scrisoare de elogiere/recunoaștere).
În premieră, România a nominalizat trei comandanți români care, împreună cu echipajele lor, au salvat (în 2020) pe mare 27 de vieți: cdt Bogdan Rusu, cdt Florin Negrău și cdt Constantin Dinu.
Dintre cei 3 nominalizați, cdt. Bogdan Rusu a primit premiul ,,Letter of commendation”. Este prima formă de recunoaștere, din istoria premiilor IMO, a contribuției unui navigator român la salvarea vieții pe mare.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222