Connect with us

Diverse

Ce spun animalele de companie despre oameni

Published

on

UIMITOR! Cercetătorii americani au realizat un studiu care a conchis faptul că animalele de companie spun multe despre persoana care deţine acel animal de companie.

Young Woman with Dog

Nu este vorba doar de trăsături de caracter, ci şi de trăsături profesionale, de tipul de loc de muncă preferat, de cât de bogaţi pot ajunge unii oameni şi chiar ce fel de persoane sunt în relaţia de cuplu, potrivit  Lyla.ro.

Rezultatul studiului este uimitor:
– Deţinătorii de câini au şanse foarte mari să devină directori ai unor companii sau să ocupe funcţii de conducere.
– Deţinătorii de reptile sunt printre cei mai bine plătiţi oameni din lume.
– Deţinătorii de păsări sunt persoane mulţumite cu locul lor de muncă.
– Deţinătorii de câini preferă cariere în showbiz, IT, în armată sau în cadrul medical.
– Deţinătorii de peştişori preferă în agricultură, horticultură, resurse umane, transporturi sau în domeniul bancar.
– Deţinătorii de feline, pisici, preferă să devină doctori, asistenţi medicali sau asistenţi sociali.
– Deţinătorii de câini sunt mai oneşti, mai religioşi şi mai dedicaţi carierei faţă de cei care nu deţin câini.
– Deţinătorii de pisici sunt persoane singuratice şi mai puţin religioase decât persoanele care nu deţin pisici.
– Deţinătorii de peşti sunt foarte optimişti şi plini de speranţa. Totodată, sunt introvertiţi şi nu sunt materialişti.
Separare de caracter în funcţie de cele mai întâlnite rase
Câini:
– Deţinătorii de câini Beagle sunt încăpăţânaţi şi loiali.
– Deţinătorii de Cocker sunt blajini, joviali şi arată mereu afecţiune.
– Deţinătorii de Golden Retriever sunt mereu în centrul atenţiei.
– Deţinătorii de Chihuahua intră mereu în încurcături.
– Deţinătorii de Poodle sunt oameni care iubesc cultura şi atenţi la detalii.
Pisici:
– Deţinătorii de pisici persane sunt foarte prietenoşi.
– Deţinătorii de pisici siameze au capacitatea de a comunica foarte bine.
– Deţinătorii de Calico sunt foarte orientaţi către familie şi foarte iubăreţi.
– Deţinătorii de Maine Coons sunt foarte loiali şi îşi iubesc familia.
– Deţinătorii de pisici Abyssinian iubesc să relaxeze oamenii.
– Deţinătorii de pisici Birmaneze iubesc să stea relaxaţi şi să se distreze acasă.

Sursa:www.animalzoo.ro

Diverse

Mangalia va avea un nou cimitir ortodox

Published

on

Municipiul Mangalia va avea un nou cimitir ortodox.  În ultima ședință, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre referitor la Regulamentul Local de Urbanism și Planul Urbanistic Zonal aferente înființării unui nou cimitir ortodox, în localitate.

Acesta va fi amplasat pe strada Oituz, în zona Castelului de apă, la ieșire din Mangalia, spre comuna Albești. Noul amplasament va avea o suprafață totală de aproximativ 4,7 ha, pe care se vor putea amenaja circa 7000 de morminte, conform normelor în vigoare.

”Am depus mari eforturi pentru a răspunde nevoilor comunității, în această direcție. Documentația de urbanism a fost una foarte stufoasă, dar suntem mulțumiți că am trecut de acest prim pas pentru înființarea noului cimitir. În prezent, lucrăm la documentația tehnică și sperăm ca, până la sfârșitul acestui an, să intrăm cu lucrările în teren. În momentul de față, cele două cimitire ortodoxe pe care le administrăm sunt deja supraaglomerate și de aceea vom încerca să finalizăm procedurile legale cât mai curând, pentru a începe amenajarea noului cimitr.”, declară CRISTIAN RADU, primarul Mangaliei

Conform documentației de urbanism, accesul principal se va face din latura de Nord a străzii Oituz, printr-o circulație auto și pietonală. La interior, cimitirul va fi prevăzut cu alei de circulație pietonală, principale și secundare. Totodată, va fi dotat cu mobilier urban și iluminat ambiental. De asemenea, noua locație va avea o parcare de peste 100 de locuri, iar în perimetrul apropiat pot fi edificate construcții anexe, de tipul serviciilor funerare, spații tehnice, etc.

sursa foto: Primăria Mangalia

Continue Reading

Diverse

Restricții de circulație pe str. Unirii

Published

on

Atenție, șoferi! Zilele acestea, sunt restricții totale de circulație pe un tronson al străzii Unirii. Administratorul dumului public a fost nevoit să ia această măsură pentru a permite echipelor de muncitori să desfășoare în condiții optime lucrările de asfaltare în zonă.

Reprezentanții administratorului drumului public recomandă șoferilor să evite circulația pe strada Unirii, tronsonul delimitat de strada Zorelelor și bulevardul Mamaia. După finalizarea lucrărilor de frezare a carosabilului între strada Zorelelor și strada Locotenent Gheorghe Economu, echipele de intervenție vor turna asfaltul, circulația autovehiculelor fiind restricționată total marți și miercuri, în intervalul orar 08:00-17:00. Asfaltul clasic a fost îmbunătăţit cu o mixtură asfaltică stabilizată, care va oferi rezistență și elasticitate produsului finit. Acest tip de asfalt se va turna pe sectoarele de drum intens circulate și pe cele pe care rulează mijloacele de transport în comun.

În paralel, pe tronsonul delimitat de strada Locotenent Gheorghe Economu și bulevardul Mamaia continuă lucrările de frezare a asfaltului, motiv pentru care circulația va fi închisă.

Conducătorii auto care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt sfătuiți să nu parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil pentru a evita ridicarea autovehiculelor.

De asemenea, autoritățile fac un apel către participanții la trafic să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zona în care se execută lucrări.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Diverse

3 iunie – Ziua mondială a bicicletei

Published

on

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat, la 12 aprilie 2018, o rezoluţie în cadrul celei de-a 72-a sesiuni ordinare de la New York, prin care se sărbătoreşte la 3 iunie, în toată lumea, Ziua mondială a bicicletei.
S-a recunoscut, astfel unicitatea, longevitatea şi versatilitatea bicicletei, utilizată de două secole ca un mijloc de transport durabil, simplu, accesibil, fiabil, curat şi în conformitate cu mediul înconjurător.
Declaraţia încurajează statele membre să acorde o atenţie deosebită bicicletei în strategiile de dezvoltare şi să includă bicicleta în politicile şi programele internaţionale, regionale, naţionale şi subnaţionale.
De asemenea, este încurajată utilizarea bicicletei pentru dezvoltarea durabilă, consolidarea educaţiei, inclusiv a educaţiei fizice, pentru copii şi tineri, promovarea sănătăţii, prevenirea bolilor, promovarea toleranţei, înţelegerii şi respectului reciproc şi facilitarea incluziunii sociale şi o cultură a păcii.

Continue Reading

Actualitate

Cetăţeni afgani, depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni

Published

on

Trei cetăţeni afgani, depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni, în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera de stat în România.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negru Vodă au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocamion cu semiremorcă, înmatriculat în Republica Moldova, la volanul căruia se afla un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 49 de ani. Autocamionul transporta, conform documentelor, electrozi, din Turcia pentru o firmă din țara vecină.

În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat că prelata semiremorcii era tăiată, iar verificările cu aparatura specifică din dotare au semnalat prezenţa unor persoane în compartimentul pentru marfă. Poliţiştii de frontieră au deschis automărfarul şi în interior au fost descoperiţi ascunşi trei tineri, în vârstă de 18, respectiv 21 ani.

Din declaraţiile acestora a reieşit faptul că sunt cetăţeni afgani şi intenţionau să ajungă în Germania. Aceştia au mai declarat că s-au ascuns în semiremorcă după ce au tăiat prelata acesteia, profitând de neatenţia şoferului.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, cercetările sunt continuate de autorităţile de frontieră bulgare.

sursa foto: Garda de Coastă

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222