Connect with us

Actualitate

Ce loc de muncă ne dorim?

Published

on

Sunteți în căutarea unui loc de muncă? Atunci aruncați o privire pe lista joburilor vacante puse la dispoziție de angajatorii constănțeni prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. Numai în această perioadă,peste 800 de locuri de muncă sunt la dispoziția șomerilor.

Toți ne dorim să avem un loc de muncă stabil, plătit pe măsura așteptărilor noastre și la care să mergem din plăcere. Însă pentru acest lucru trebuie să facem și sacrificii. Odată ieșiti de pe bancile școlilor, indiferent că vorbim despre licee, facultăți sau școli profesionale, proaspeții absolvenți trebuie să își stabilească prioritățile pentru a se putea angaja fără impedimente.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța vine în sprijinul celor care nu sunt încă angajați sau al persoanelor ce și-au pierdut locul de muncă recent. În primul rând, aceasta face o campanie intensă de promovare a locurilor de muncă vacante transmise de către agenții economici de pe raza județului Constanța.

În această perioadă, pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de un loc de muncă, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța organizează cinci cursuri care sunt în prag de demarare, printre ele regăsindu-se cele de sudor, casier și coafor.

Pentru că perioada estivală este extrem de aproape, cei care caută mai mult, un loc de muncă sunt tinerii, în detrimentul celor de peste 35-40 de ani.  Joburile de pe litoral, pentru o perioadă scurtă de timp sunt ideale, însă nu acesta este scopul final al unei persoane responsabile care vrea să își construiască un viitor sigur.

Locurile de muncă oferite de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța sunt variate, iar constănțenii care sunt într-un moment de impas și au nevoie de o nouă orientare din punct de vedere al carierei, pot găsi soluții sigure pentru un viitor mai bun.

Sursa foto: radiocluj.ro

 

Actualitate

Precizări din partea RAJA S.A.

Published

on

RAJA S.A. este o companie de interes public care desfășoară o activitate esențială în județul Constanța. Managementul companiei este guvernat de Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, respectiv de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Astfel, reprezentanții companiei de apă precizează că întreaga activitate este supusă controlului, atât al Adunării Generale a Acționarilor, cât și al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Constanța, entități ce reglementează indicatorii manageriali de dezvoltare și performanță.

Demisia Directorului General – Felix Stroe a dus la preluarea prerogativelor și atribuțiilor de către Directorul General Adjunct – Aurel Presură. Odată cu demisia fostului director, mai mulți membri ai echipei au procedat la fel.

Urmare a acestor decizii, măsurile luate de noua conducere, inclusiv reorganizarea companiei, au scopul de a eficientiza funcționarea societății. Astfel, s-a aprobat un plan de lucru specific pentru continuitatea activității în situația unei pandemii, care să asigure servicii de calitate în condițiile speciale impuse răspândirea virusului SARS-Cov-2, care afectează nu doar sănătatea populației, dar și toate sectoarele economice, productive sau din serviciile publice.

Pe lângă asigurarea continuității serviciilor, se urmărește și implementarea în totalitate, și la timp, a proiectelor din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), ce implică investiții în sistemele de alimentare cu apă, canalizare și epurare în 92 de localități din aria de operare a societății RAJA S.A.

Asigurăm toți partenerii că dezideratul nostru este eficiența în interesul consumatorilor. Primordial în realizarea acestui deziderat este asigurarea sprijinului de către acționarul majoritar. În acest sens, actuala conducere a Consiliului Județean și-a arătat deschiderea și susținerea pentru a putea îndeplini această misiune.

sursa foto: RAJA

Continue Reading

Actualitate

Concurs internaţional de pian, online

Published

on

Cei mai buni tineri pianiști din Constanța, din ţară, dar și din străinătate se vor întrece pe scena virtuală a concursului ,,Constanța International Competition-Festival for Young Pianists”.

Cea de-a treia ediție a evenimentului cultural organizat de Asociația „Nihil Sine Arte”, în parteneriat cu Colegiul de Arte „Regina Maria” din Constanța și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” se va desfășura online, în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie.

Juriul concursului va fi alcătuit din personalități artistice și pedagogice din România și din străinătate. Competiția va avea loc într-o singură etapă, pe următoarele grupe de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani, 16-18 ani, 19-28 ani.

 

Continue Reading

Actualitate

Corespondență de pe Fregata “Regina Maria”

Published

on

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită și în afara granițelor. Membrii echipajului Fregatei “Regina Maria” au marcat această zi în largul mării, în Strâmtoarea Bosfor din Turcia.

Fregata “Regina Maria” a intrat în această săptămână sub comanda Comandamentului Maritim Aliat al NATO de la Northwood, Marea Britanie. Până la data de 7 decembrie, nava desfășoară misiuni de supraveghere a traficului maritim în Marea Mediterană, fiind integrată în gruparea navală permanentă SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group).

În tot acest timp, membrii echipajului vor participa la misiunile de descurajare a activităților ilegale pe mare, sub stindardul Operației NATO „Sea Guardian”, precum și la Exercițiul multinațional „Mavi Balina 20”, organizat de Turcia.

Forțele Navale Române contribuie, din anul 2017, la efortul colectiv al Alianței Nord-Atlantice de asigurare a securității maritime pe flancul sudic al Europei, prin participarea la Operația NATO „Sea Guardian” cu o fregată, iar „Regina Maria” este prezentă pentru prima dată la această operație din Mediterana.

Fregata a plecat sâmbătă, 24 octombrie, din portul Constanța, după un ceremonial militar foarte restrâns.

Ziua Armatei României a fost sărbătorită de către cei 239 de militari de la bord în timpul tranzitului Strâmtorii Bosfor. Nava se află în marș spre Insula Creta, din sudul Greciei, unde urmează a se integra în gruparea navală NATO, după care va lua drum spre est, către țărmurile Turciei.

Înainte de plecarea în misiune, echipajul fregatei „Regina Maria” a fost testat pentru COVID-19 și au fost luate măsurile necesare de prevenire a infectării cu noul coronavirus, conform procedurilor în vigoare.

sursa foto: Forțele Navale Române

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta