Connect with us

Societate

Ce joburi sunt la mare căutare în rețeaua Eures

Published

on

Săptămâna aceasta, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei Eures România, peste 2.100 de locuri de muncă vacante.

Cele mai generoase oferte sunt în Spania, la cules de căpşuni, şi în Germania, unde cele mai multe posturi vacante sunt cele de curier.

Apoi, în Marea Britanie se oferă locuri de muncă în industria piscicolă, în timp ce, în Letonia, la mare căutare sunt instalatorii, lăcătuşii mecanici, tencuitorii şi zugravii.


Alte oferte de angajare sunt valabile în Irlanda, pentru îngrijitorii de persoane şi ciontolitori, ori în Olanda, pentru creatorii de buchete de flori și tâmplari.


O ofertă mai sărăcăcioasă o întâlnim în Ungaria, unde patronii au nevoie de casieri, manipulanţi mărfuri, măcelari, muncitori necalificaţi. În Norvegia, în schimb, se caută vopsitori auto, farmacişti şi montatori acoperişuri.


La rândul lor, angajatorii din Lituania le oferă un loc de muncă celor interesaţi să lucreze în construcţii, iar cei din Suedia pun la bătaie posturi pentru mecanici auto.
Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, unde consilierul Eures le poate oferi informațiile necesare.

Sursa: AJOFM Constanța

Actualitate

Se reia organizarea nunţilor, de la 1 iunie

Published

on

Asociația Furnizorilor din Industria Nunților (AFIN) este pregătită să reia organizarea evenimentelor, aşa cum se precizează într-un comunicat de presă:

,,Industria Nunților este pregatită să reia organizarea nunților de la 1 iunie, în condiții de siguranță medicală pentru toți cei vaccinați sau testați în ziua evenimentului. Conform declarațiilor susținute în cursul zilei de astăzi de către Prim-Ministrul României, Florin Cițu, nunțile vor putea fi posibile de la 1 iunie pentru toți cei vaccinați. Premierul britanic Boris Johnson pregătea viitorii miri, încă de la începutul anului, anunțând că din luna iunie nunțile pot avea loc cu un număr nelimitat de invitați (link articol).

Suntem convinsi că mirii sunt responsabili și își asumă organizarea nunții lor în condiții de siguranță pentru ei, dar mai ales pentru invitații lor.

AFIN a și realizat un sondaj în acest sens printre cele 250.000 de cupluri care așteaptă organizarea nunții de mai bine de un an. Majoritatea cuplurilor a înțeles și acceptat că nunta va avea loc ținând cont cel mai probabil de cele 3 principii enumerate de către noi mai-jos.

În plus, nici ei nu își doresc ca invitații să aibă rețineri în a participa la un eveniment dacă nu au un mediu sigur din punct de vedere medical. Tocmai de aceea, pentru ca numărul de invitați să fie cel planificat și nu unul mult mai mic, toți sunt de acord că vaccinarea și testarea sunt condiții fără de care nunțile din acest an nu vor fi realizabile.

AFIN a propus încă din luna februarie că nunțile pot avea loc în siguranță dacă ținem cont de cele 3 modalități de asigurare a participării la un eveniment:

  • accesul doar pentru cei vaccinați cu cea de-a doua doză;
  • accesul pe baza unui test PCR sau rapid (acesta din urmă efectuat chiar în zona de triaj a locației);
  • accesul pe baza unui test antigen, care să ateste trecerea prin boală.

Această veste conferă un plus de credibilitate unui domeniu serios încercat de pandemie și practic toți cei din industria nunților își arată deplina deschidere de a se organiza astfel încât data de 1 iunie să marcheze reînceputul nunților în România.”.

Continue Reading

Actualitate

Stadiul Campaniei de primire a Cererii Unice de Plată în anul 2021

Published

on

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte fermierilor care nu au depus încă cererea unică de plată în anul 2021 că au mai rămas doar câteva zile până la finalizarea Campaniei de primire a cererilor unice de plată.

În conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale privind aprobarea formularului-tip al cererii unice de plată pentru anul 2021, Campania se va încheia la data de 17 mai 2021.

Până la aceasta dată s-au depus un număr de 632.831 cereri, pentru o suprafaţă de 5.068.754 hectare.

Pentru că siguranţa în contextul pandemiei Covid 19 este foarte importantă pentru noi, fermierii depun cererea prin mijloace electronice fără a se prezenta la Centrele judeţene/locale APIA şi/sau Centrul Municipiului Bucureşti.

APIA este alături de fermieri pe tot parcursul Campaniei şi acordă tot sprijinul necesar pentru parcurgerea cu succes a etapelor necesare pentru accesarea fondurilor europene şi de la bugetul de stat.

sursa foto: agrointel.ro

Continue Reading

Actualitate

Se eliberează cărți de identitate, la Constanţa

Published

on

Cererile depuse pentru eliberarea cărților de identitate (cu excepția celor care au necesitat verificări suplimentare), până la data de 9 aprilie 2021, inclusiv, sunt soluționate. Actele de identitate se ridică de la ghișeul Restituiri care funcţionează după următorul program:

  • luni, marți, miercuri, vineri, între orele 8:30-16:30;
  • joi, în intervalele orare 9:30-12:30 și 15:30-18:30.

La nivelul municipiului Constanța, termenul de eliberare al actelor de identitate este de 30 zile. Conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, documentele eliberate de autoritățile publice care expiră în perioada stării de alertă își păstrează valabilitatea pe toată perioada stării de alertă și 90 zile de la încetarea acesteia.

În categoria documentelor eliberate de instituţiile şi autorităţile publice intră și actele de identitate, astfel că documentele expirate după data de 1 martie 2020 își păstrează valabilitatea pe perioada mai sus menționată și pot fi utilizate de către titulari în relația cu instituțiile publice și persoanele juridice de drept privat, care au obligația de a le accepta.

Pentru orice informație și pentru evitarea deplasărilor inutile, puteţi apela numărul de telefon 024166 15 10 sau puteţi trimite un e-mail la adresa: evidentapopulatiei@primaria-constanta.ro.

 

 

Continue Reading

Sanatate

28 de medici de familie din judeţul Tulcea au spus DA campaniei de vaccinare în propriile cabinete

Published

on

Săptămâna aceasta, au fost distribuite către medicii de familie primele doze de vaccin Johnson&Johnson (Janssen) pentru a începe imunizarea împotriva Covid-19.

La nivelul judeţului Tulcea, 28 de medici de familie (13 din mediul urban, 15 din mediul rural) s-au alăturat campaniei de vaccinare în propriile cabinete. Fiecare medic a primit câte 25 de doze de vaccin.

“Le mulţumesc tuturor medicilor care au acceptat să facă parte din această campanie de vaccinare. Prin imunizare putem spera la viaţa anterioară pandemiei. Invit medicii de familie care încă nu s-au alăturat campaniei de vaccinare în cabinete să o facă cu încredere. Ei sunt cei care îşi cunosc cel mai bine pacienţii şi se bucură de încrederea acestora, un plus în luarea deciziei de a se imuniza.”, a declarat MARCEL IVANOV, prefectul județului Tulcea

Fiecare medic de familie va adopta propriul program de vaccinare. Vaccinul Janssen va fi într-o singură doză, deci nu este nevoie de rapel, iar acest ser poate fi administrat tuturor persoanelor peste 18 ani.

Pe teritoriul României s-au înscris până în prezent 3.035 de medici de familie.

Continue Reading

Curtea Brancoveneasca

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222