Connect with us

Administratie/politica

Cătălin Chirilă, primul cetățean de onoare al județului Tulcea

Published

on

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, anunță intenția de a acorda prima distincție de cetățean de onoare al Județului Tulcea lui Cătălin Chirilă, campion mondial la canoe. Consiliul Județean Tulcea, sub conducerea președintelui Horia Teodorescu, se pregătește să recunoască și să onoreze realizările extraordinare ale unui adevărat erou local. Născut în comuna Sarichioi, județul Tulcea, Cătălin Chirilă a adus mândrie și glorie județului nostru prin obținerea titlului de campion mondial. El este acum considerat urmașul marelui Ivan Patzaichin și reprezintă cu cinste tradiția sportului în județul Tulcea.

„Cătălin Chirilă este un exemplu de dedicație, pasiune și perseverență pentru tinerii din Tulcea și din întreaga țară. Performanțele sale în sportul nautic sunt uluitoare și inspiraționale. Este o onoare să avem un campion mondial atât de tânăr, născut în județul nostru, și sunt mândru să anunț că vom iniția procedura pentru a-i acorda titlul de cetățean de onoare al Județului Tulcea. La fel ca marele nostru campion Ivan Patzaichin, Cătălin Chirilă este un simbol al excelenței și un ambasador de excepție pentru comunitatea noastră“, a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

Acordarea titlului de cetățean de onoare al Județului Tulcea reprezintă cea mai înaltă distincție pe care Consiliul Județean Tulcea o poate oferi, în condițiile în care Cătălin Chirilă a demonstrat nu doar excelență în sport, ci și un profund angajament față de valorile și tradițiile județului Tulcea.

Cătălin Chirilă este un exemplu pentru tinerii din Tulcea și pentru toți cei care aspiră să atingă excelența în domeniul lor de activitate. Astfel, Consiliul Județean Tulcea va iniția procedura formală pentru acordarea titlului de cetățean de onoare al Județului Tulcea și, pentru a-l sărbători pe tânărul campion pentru
contribuția sa deosebită la reprezentarea județului nostru pe plan mondial.

Născut în Tulcea, pe 11 mai 1998, Cătălin Chirilă a început să practice canoe la vârsta de 14 ani, inițial pe lacul Ciuperca. A fost junior la Clubul Sportiv Municipal „Danubiu” din Tulcea. În 2012, doi antrenori, Adina Cuculici și Ionuț Manolache, l-au selectat pentru echipa lor, marcând astfel debutul său în canotaj. După absolvirea școlii din Sarichioi, s-a mutat la Tulcea și a studiat la Liceul Teoretic „Ion Creangă”, specializarea „Instructor sportiv“. La Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, Cătălin Chirilă, care acum este membru al Clubului Steaua București, a obținut locul 5 în finala la canoe dublu 1000 de metri și locul 11 la canoe simplu 1000 de metri.

Pe plan internațional, palmaresul său cuprinde locul 3 la canoe dublu 1000 de metri la Campionatele Europene din Poznan, Polonia, în 2021, locul 1 la Jocurile Europene Minsk 2019 la canoe dublu 1000 de metri și locul 5 la proba
de canoe dublu 1000 de metri la Campionatele Mondiale Szeged, Ungaria, în 2019.

În 2022, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe din Halifax, Canada, Cătălin Chirilă a adus României prima medalie la canoe după cinci ani, obținând argintul la C1 – 500 m și primul aur la C1 – 1000 m după 36 de ani. A urcat, de asemenea, pe podium în alte competiții importante, cum ar fi Europenele din
Germania, Cupa Mondială din Cehia, Cupa Mondială din Polonia și Super Cupa din SUA.

În acest an, la Duisburg, Cătălin Chirilă a câștigat medalia de aur la canoe simplu 500 m și medalia de argint la canoe simplu 1000m, calificându-se astfel pentru Jocurile Olimpice din Paris 2024. Cu toate că s-a mutat din Tulcea și și-a dezvoltat cariera în altă parte, Cătălin Chirilă păstrează o legătură specială cu județul său natal și îl consideră întotdeauna „județul de suflet“.

Actualitate

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari: „Toate unitățile de învățământ din Năvodari vor fi dotate cu mobilier nou, materiale didactice și echipamente digitale”

Published

on

Toate unitățile de învățământ din Năvodari vor fi dotate cu mobilier nou, materiale didactice și echipamente digitale, achiziționate prin fonduri europene (PNRR). Acesta este anunțul făcut de primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, pe pagina sa de Facebook.

Zilele trecute au sosit primele dotări  și echipamente pentru sălile de sport, peste 1300 de articole specifice pentru susținerea orelor de educație fizică. Prin implementarea acestui proiect, în valoare de 8 milioane de lei, se va asigura dotarea unităților școlare cu echipamente IT (table inteligente, videoproiectoare, laptopuri, sisteme audio-video etc), mobilier adecvat vârstei copiilor, dar și materiale didactice.

De asemenea, au fost achiziționate mobilier și materiale didactice/sportive specifice pentru sălile de sport, laboratoarele de științe, atelierele de practică și cabinetele de asistență psihopedagogică.

„Toate acestea vor ajunge în curând în toate unitățile de învățământ din Năvodari. Sper să vă fie de folos, dragi elevi și cadre didactice!”, a scris pe pagina sa de Facebook, Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari.

Continue Reading

Administratie/politica

Horia Constantinescu, după rezultatele locale parțiale din data de 9 iunie: „Voi continua să susțin proiectele cu care am venit în fața constănțenilor”

Published

on

Horia Constantinescu, cel pe care Partidul Social Democrat îl alesese pentru a candida pentru funcția de primar al Municipiului Constanța, a organizat o conferință de presă pentru a vorbi despre rezultate parțiale ale alegerilor locale.

Subiectul principal al conferinței de presă organizată de Horia Constantinescu, candidatul pentru funcția de primar al Municipiului Constanța din partea PSD, a fost rezultatul alegerilor din data de 9 iunie.

„Suntem în faza finală a unui episod. Începând de mâine mă întorc la Protecția Consumatorilor. Nu înțeleg să-mi iau niciun fel de concediu și niciun fel de pauză pentru că nu mă caracterizează acest fel de abordare. Consider că odată încheiată o etapă, cu siguranță Dumnezeu ți-o oferă pe următoarea. Am avut o echipă minunată, cea pe care mulți dintre dumneavoastră nu ați văzut-o, cei care au montat zi și noapte materiale video, cei cu care împreună am gândit întreaga strategie. Mă văd nevoit să îi adun împreună cu toți cei care își doresc să continue proiectul unui oraș Constanța într-o cu totul altă direcție decât a mers până acum, iar împreună cu aceștia să desemnăm una, două sau chiar mai multe persoane mult mai tinere decât mine, cel puțin, pentru a le putea pregăti așa cum se cuvine pentru toate etapele care urmează. Voi rămâne spectatorul dezvoltării acestui oraș, dacă aceasta va exista. Voi continua să susțin proiectele cu care am venit în fața constănțenilor”, a declarat Horia Constantinescu, fost candidat la Primăria Constanța.

Vă reamintim că Horia Constantinescu a obținut la alegerile locale un procent de peste 20%, însă nu a reușit să acceadă la funcția de primar al Municipiului Constanța.

Continue Reading

Administratie/politica

Vasile Delicoti, candidat la primăria comunei Poarta Albă: „Am votat astăzi pentru a transforma localitatea Poarta Albă într-o comună europeană”

Published

on

Vasile Delicoti, candidat la primăria comunei Poarta Albă, a votat în această dimineață. 

La ieșirea de la urne, acesta a declarat:

„Am votat astăzi pentru a transforma localitatea Poarta Albă într-o comună europeană prin continuarea proiectelor pe care le avem și prin accesarea de noi proiecte”, a declarat Vasile Delicoti, candidat la primăria comunei Poarta Albă.

Continue Reading

Administratie/politica

Dumitru Bădrăgan, candidat la CJ Constanța: „În Constanța am votat pentru schimbare”

Published

on

Dumitru Bădrăgan, candidat la fotoliul de președinte al Consiliului Județean Constanța, și-a exercitat în această dimineață dreptul constituțional.

Iată ce a declarat acesta la ieșirea de la urne:

„Astăzi, 9 iunie 2024, în Constanța am votat pentru schimbare, pentru performanță în administrația publică locală, pentru a crea o performanță reală în ceea ce privește tânăra generație”, a declarat Dumitru Bădrăgan, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222