Connect with us

Cultura/Educatie

Cât de important e să ştii mai multe limbi străine?

Published

on

Cunoaşterea limbilor străine reprezintă un avantaj pe piaţa muncii. Sunt foarte multe companii care impun în procesul de selecție a candidaților cunoaşterea unei anumite limbi străine, sau chiar a mai multor limbi străine.

Cu toate acestea, sunt multe persoane care îşi rezumă cunoştințele de limbi străine la ce au învăţat în şcoala generală şi în liceu şi nu se mai preocupă să acumuleze noi cunoştințe.

Cercetările asupra efectelor bilingvismului la copii sugerează că expunerea la mai mult decât o limbă este o cale excelentă de a lucra muşchi minţii.

Pe măsură ce procesul de admitere la facultate devine mai competitiv, cunoaşterea mai multor limbi străine devine un punct forte în CV-ul aplicantului. Într-o piaţă globală în plină dezvoltare, cunoaşterea mai multor limbi străine reprezintă un mare avantaj.

Când abordezi o activitatea atât de masivă cum este învăţarea unei limbi străine, încrederea în forţele proprii creşte vizibil. Creierul tău va face conexiuni în moduri noi şi idei „proaspete” vor răsări mult mai rapid. Mută-te în altă ţară pentru câteva săptămâni şi vorbeşte o limbă străină, încearcă să te integrezi, va trebui să înveţi să iei lucrurile în mâinile tale.

Când călătoreşti într-o ţară străină, te vei descurca mult mai uşor, mai ales dacă stăpâneşti o limbă de circulaţie internaţională. Dacă ai norocul să vorbeşti şi limba ţării respective, poţi ieşi mai uşor dintr-o încurcătură, ai mai puţine şanse să te rătăceşti, vei comunica mai uşor cu localnicii şi vei afla mai multe informaţii despre obiceiurile acelor locuri.

Şi dacă niciunul dintre aceste motive nu ţi se pare îndeajuns de convingător, iată la ce concluzie au ajuns britanicii: în urma unei cercetări realizată cu angajaţii a 270 de agenţii matrimoniale, rezultatele arată că cei care învaţă o limbă străină sunt percepuţi de sexul opus drept mai atrăgători, mai inteligenţi şi mai sexy.

Începe să înveţi o limbă străină.  Nu ai nimic de pierdut, dar foarte multe de câştigat.

Sursa: lifeorganizers.com, associatedcontent.com.

Cultura/Educatie

O nouă generație de marinari a depus jurământul militar

Published

on

160 de studenți și elevi militari, din anul I, de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale au depus jurământul militar, în cadrul unor ceremonii restrânse, care au fost organizate separat, la sediile celor două instituții de învățământ din Constanța.

Studenții și elevii au parcurs de la începutul lunii septembrie până în prezent, un modul de pregătire militară generală, care s-a încheiat cu o ședință de tragere cu armamentul de infanterie din dotare. După depunerea jurământului față de Patrie, aceștia încep programele de pregătire profesională, în domeniile de studiu pentru care au optat.

La cele două ceremonii militare organizate la Constanța, au participat contraamiralul de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru, reprezentantul conducerii Statului Major al Forțelor Navale, reprezentanți ai instituțiilor beneficiare de cadre militare din sistemul național de apărare, iar din partea elevilor și studenților marinari au fost prezenți părinți, rude și prieteni, cel mult doi aparținători de persoană.

Ceremoniile s-au desfășoarat cu respectarea strictă a normelor de protecție împotriva COVID-19, iar accesul s-a făcut doar cu respectarea măsurilor sanitare în vigoare, respectiv cu purtarea în permanență a măștii de protecție și cu dovada vaccinării, a unui test COVID negativ sau a trecerii prin boală.

sursa foto: Forțele Navale Române

Continue Reading

Actualitate

,,Constanţa respiră artă” s-a întors în Parcul Arheologic!

Published

on

,,Constanţa respiră artă” o prezintă miercuri, 20 octombrie, începând cu ora 18:30, în parcul Arheologic, pe Adriana Trandafir în cel mai tulburător şi poetic recital dedicat Păsării Măiastre a cântecului românesc, Maria Tănase. Acest spectacol memorabil, a făcut istorie încă de la premiera sa din 1988, de la Teatrul Odeon. Peste ani, Maria Tănase, Adriana Trandafir şi spectacolul ,,Pasărea măiastră – Maria Tănase” şi-au păstrat tinereţea, prospeţimea şi unicitatea în tabloul cultural românesc.

Participarea la toate evenimentele proiectului se va face cu respectarea cu stricteţe a distanţării şi a restricțiile impuse de pandemie. Programul complet al activităţilor este disponibil aici.

„Constanța Respiră Artă” este un proiect organizat de Asociaţia Culturală pentru Tineret şi Copii „Art Theatre”, proiect de interes general finanțat din fonduri nerambursabile, fonduri alocate prin contractul de finanțare nerambursabilă nr. 194034/29.09.2021. Valoarea totală a proiectului este de 222.500 lei.

 

Continue Reading

Actualitate

Educația antreprenorială, financiară și juridică, materii de studiu obligatorii

Published

on

Parlamentul a votat introducerea educației antreprenoriale, financiare și juridice ca materii de studiu obligatorii, începând cu anul școlar viitor. Legea va intra în vigoare după promulgare și publicarea în Monitorul Oficial.

Propunerea legislativă, depusă la începutul anului în Parlament, a vizat modificarea Legii educației naționale nr.1/2011. Inițial, proiectul de lege propunea doar introducerea educației antreprenoriale și financiare, iar Camera Deputaților l-a adoptat în această formă la 7 septembrie 2021.

În Comisia pentru învățământ, tineret și sport de la Senat, s-a introdus un amendament cu privire la educația juridică. Luni, 18 octombrie,, în calitate de cameră decizională, Senatul a adoptat legea care prevede noi competențe-cheie pentru formarea elevului din învățământul primar și gimnazial: educația antreprenorială, financiară și juridică.

Continue Reading

Cultura/Educatie

Elevii militari, în dialog cu elevii civili din clasa a VIII-a despre alegerea unui colegiu militar

Published

on

Elevii Colegiului Național de Marină “Alexandru Ioan Cuza”, coordonați de profesorii lor, prezintă, în cursul lunii octombrie, avantajele, dar și provocările carierei militare de la 14 ani.

Astfel, 100 de elevi militari intră în dialog, prin intermediul claselor virtuale, cu elevii de clasa a VIII-a din 20 de școli gimnaziale din județele Constanța, Tulcea, Mangalia, Ialomița, Buzău, Călărași, Iași, Prahova și Vrancea, prezentându-și programul zilnic, concursurile și oportunitățile oferite de Colegiul Național Militar „A.I.Cuza”, cât și motivațiile personale în alegerea unui colegiu militar.

Tinerii cadeți au oferit răspunsuri la toate întrebările adresate de elevii și cadrele didactice din școlile partenere și au purtat discuții libere pe diferite teme, cum ar fi “Cum a fost primul an în colegiul militar”, „Cât de grele sunt probele sportive la examenul de admitere”, „La ce activități extrașcolare se poate participa”, „În ce constă instrucția militară”, „Ce oportunități oferă absolvirea unui liceu militar” și altele.

Acțiunea face parte din proiectul de marketing educațional ,,Colegiul Militar: o alegere pentru viitorul tău”, ediția a II-a.

sursa foto: Forțele Navale Române

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222