Connect with us

Cultura/Educatie

Cât de important e să ştii mai multe limbi străine?

Published

on

Cunoaşterea limbilor străine reprezintă un avantaj pe piaţa muncii. Sunt foarte multe companii care impun în procesul de selecție a candidaților cunoaşterea unei anumite limbi străine, sau chiar a mai multor limbi străine.

Cu toate acestea, sunt multe persoane care îşi rezumă cunoştințele de limbi străine la ce au învăţat în şcoala generală şi în liceu şi nu se mai preocupă să acumuleze noi cunoştințe.

Cercetările asupra efectelor bilingvismului la copii sugerează că expunerea la mai mult decât o limbă este o cale excelentă de a lucra muşchi minţii.

Pe măsură ce procesul de admitere la facultate devine mai competitiv, cunoaşterea mai multor limbi străine devine un punct forte în CV-ul aplicantului. Într-o piaţă globală în plină dezvoltare, cunoaşterea mai multor limbi străine reprezintă un mare avantaj.

Când abordezi o activitatea atât de masivă cum este învăţarea unei limbi străine, încrederea în forţele proprii creşte vizibil. Creierul tău va face conexiuni în moduri noi şi idei „proaspete” vor răsări mult mai rapid. Mută-te în altă ţară pentru câteva săptămâni şi vorbeşte o limbă străină, încearcă să te integrezi, va trebui să înveţi să iei lucrurile în mâinile tale.

Când călătoreşti într-o ţară străină, te vei descurca mult mai uşor, mai ales dacă stăpâneşti o limbă de circulaţie internaţională. Dacă ai norocul să vorbeşti şi limba ţării respective, poţi ieşi mai uşor dintr-o încurcătură, ai mai puţine şanse să te rătăceşti, vei comunica mai uşor cu localnicii şi vei afla mai multe informaţii despre obiceiurile acelor locuri.

Şi dacă niciunul dintre aceste motive nu ţi se pare îndeajuns de convingător, iată la ce concluzie au ajuns britanicii: în urma unei cercetări realizată cu angajaţii a 270 de agenţii matrimoniale, rezultatele arată că cei care învaţă o limbă străină sunt percepuţi de sexul opus drept mai atrăgători, mai inteligenţi şi mai sexy.

Începe să înveţi o limbă străină.  Nu ai nimic de pierdut, dar foarte multe de câştigat.

Sursa: lifeorganizers.com, associatedcontent.com.

Cultura/Educatie

VinSTORIA – Experiențe culturale cu arheologie, istorie și vin, la situl arheologic Capidava

Published

on

Consiliul Județean Constanța prin Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” organizeză în perioada 20 – 21 august a.c., în situl arheologic Capidava, proiectul – pilot „VinSToria. Experiențe culturale cu arheologie, istorie și vin”.
Evenimentul își propune să conecteze și să prezinte publicului vizitator (localnici, turiști, tineri, seniori, specialiști sau nespecialiști) două dintre bogățiile permanente ale Dobrogei, respectiv vinul și istoria.
Programul va fi unul detaliat, cuprinzând vizite ghidate în cetate, prezentări și degustări de vinuri și produse locale, prezentări de carte tematică, expoziție de artă, expoziție de hărți medievale ale Mării Negre, ateliere de creație și proiecție de film istoric.
Vinul este martorul tăcut, dar aromat al adevărurilor trecute, prezente, dar și catalizator, al celor viitoare, a tot ceea ce se poate crea, a tot ceea ce se poate visa. In vino veritas!
Istoria … și da, istoria ne amintește mereu că suntem și devenim istorie cu fiecare minut care trece. Suntem trecut, prezent și viitor, viața însăși, ISTORIA.
Vinul și Istoria. O poveste născută din aceeași rădăcină vie și fecundă, pământul peste care, o suflare a respirat viață și totul a prins viață.
Ascultă Vinul, citește Istoria, scrie Povestea
În cadrul evenimentului va fi difuzat filmul „The Secret of Santa Vittoria” ! Proiecția va fi difuzată pe un ecran gonflabil. „Secretul Santa Vittoria” este un film american din 1969 distribuit de United Artists. A fost produs și regizat de Stanley Kramer și coprodus de George Glass dintr-un scenariu de Ben Maddow și William Rose. A fost bazat pe cel mai bine vândut roman din 1966 al lui Robert Crichton.

Continue Reading

Actualitate

Regal de filme istorice în Săptămâna Sfinților Martiri Brâncoveni, 16 – 20 august 2022

Published

on

Școala şi Grădiniţa Brâncovenească comemorează Săptămâna Sfinților Martiri Brâncoveni (16 – 20 august 2022) cu ciclul de filme istorice Eroismul creștin și patriotic – fundament al identității naționale, prezentate și comentate de criticul de film lect.univ.dr.Elena Dulgheru.

Programul este compus dintr-un medalion de filme recente de Nicolae Mărgineanu – un veteran și maestru inegalabil al filmului istoric și patriotic, precum și de o selecție de capodopere cinematografice ale spațiului cultural ortodox est-european, filme istorice și de artă de rezonanță internațională, care propun o meditație creștină și existențială asupra condiției eroului și a sacrificiului în numele credinței și al ființei naționale.

Nume ca Andrei Tarkovski și Tenghiz Abuladze nu vor lipsi din această selecție, dar publicul constănțean va avea ocazia să vizioneze și un film istoric, ce evocă personalitatea sfântului cneaz Alexandr Nevski, care arată relația strânsă dintre ocrotitori unei națiuni și prezentul istoric al acesteia, pe care sfinții îl modelează în chip nevăzut.

Ciclul de filme dedicat Sfinților Brâncoveni va fi deschis de proiecția documentarului dedicat soției voievodului, intitulat Maria, doamnă a toată Ungrovlahia, semnat de Iuliana Mateescu.

Tot cu ocazia zilelor Sfinților Brâncoveni, la Constanța va fi lansat albumul Maria, doamna voievodului sfânt Constantin Brâncoveanu editat de ARCUB în 2022, o continuare a studiului Iulianei Mateescu asupra personalității doamnei Brâncoveanu și a familiei sfântului voievod martir.

Medalionul fimografic este compus din peliculele:

  • Poarta albă (2014) de Nicolae Mărgineanu, dramă istorică, durata 1 h. 26 minute;
  • Fals tratat de mântuire a sufletului (2018) de Nicolae Mărgineanu, dramă istorică și de actualitate, durata 1 h. 40 minute;
  • Cardinalul (2019) de Nicolae Mărgineanu, dramă istorică, durata 1 h. 35 minute;
  • Andrei Rubliov (URSS, 1965) de Andrei Tarkovski, frescă istorică, film-parabolă, durata 2 ore 45 min;
  • Căința (URSS-RSS Gruzină, 1984) de Tenghiz Abuladze, parabolă politică, durata 2 h. 33 min;
  • Cetatea Novgorodului (URSS, 1984) de Aleksei Saltîkov, film de război, film religios, durata 1 h 30 min;
  • Maria, doamnă a toată Ungrovlahia (2014), de Iuliana Mateescu, documentar, 45 min.

Parteneri ai proiectului: Asociația ”Orante”, Fundația ARCUB, Asociația „Renașterea Obiceiurilor și Tradițiilor Românești”, Ager Film.

 

Continue Reading

Cultura/Educatie

Expoziții inedite, marca MINAC

Published

on

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) duce Constanța la Făgăraș și „Podul de la Cernavodă” la vila „Florica” a Brătienilor!

Cu alte cuvinte … expoziții:

Miercuri, 17 august 2022, ora 13:00, în colaborare cu Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat”, MINAC vernisează expoziția de fotografii Salutări din Constanța. Această prezentare a orașului nostru este completată de expoziția de grafică și tehnici alternative fotografice ale artistei plastice constănțene Mihaela Florescu.

Peste două zile, MINAC, în colaborare cu Muzeul Național Brătianu, aduce un omagiu politicianului I.C. Brătianu și inginerilor Ionel și Vintilă Brătianu, care au lucrat pentru și la construirea Podului „Carol I” de la Cernavodă. Expoziția foto documentară Amprenta Brătienilor în Dobrogea – Podul „Carol I” de la Cernavodă realizată de MINAC, completată de expoziția de pictură, grafică și tehnici alternative fotografice ale artistei plastice Mihaela Florescu, va fi vernisată joi, 19 august 2022, ora 12:00, în casa Brătienilor de la Florica, la Muzeul Național Brătianu.

Continue Reading

Cultura/Educatie

Cea de-a XVIII-a ediție a Taberei Internaționale de Pictură „Lucian Grigorescu”- Medgidia 2022, se apropie de start

Published

on

În perioada 17-25 august 2022, Primăria Municipiului Medgidia organizează cea de-a XVIII-a ediție a tradiționalei Tabere Internaționale de Pictură ,,Lucian Grigorescu”.
Cu scopul îmbunătățirii procesului de comunicare interculturală între artiștii locali și cei internaționali dar mai ales pentru îmbogățirea patrimoniului cultural local, artiștii plastici se vor reuni în municipiul Medgidia și vor ilustra pe pânză impresiile dobândite ca urmare a vizitării tărâmurilor dobrogene.
Debutul evenimentului va fi marcat în data de 18 august 2022, ora 10.30, în sala de ședințe a Consiliului Local Municipal Medgidia, printr-o conferință de presă în cadrul căreia pictorii vor întâlni reprezentanți ai administrației publice locale, ai presei județene și iubitorii de artă din municipiu.
Eveniment de maximă importanță culturală și artistică, tabăra va reuni anul acesta un număr de 15 artiști plastici proveniți din următoarele state:
România: Adina Dogaru, Daniela Gherghe, Eusebio Spînu, Ioana Lavinia Streinu, Mircea Costea, Mariana Constantinescu, Cristina Alina Costea, Silvia Șoșoiu și Carmen Poenaru;
Republica Turcia: Mihriban Mirap, Bahri Genc și Kenan Ozgur;
Iraq: Fatimah Adil Jumaah Jumaah și Faten Farooq Mhmood Al Obaidi;
Cipru de Nord: Feridun Isiman.
Programul artiștilor plastici va include o excursie de documentare pe vechi tărâmuri românești, urmată de realizarea unor lucrări pe pânză prin care să promoveze frumusețea zonei dobrogene.
Pasionații de artă din zonă sunt invitați să viziteze pictorii în atelierul de creație din incinta Hotelului „Stadion”, în perioada 21-23 august 2022, interval orar 10.00-18.00.
Experiența artistică a talentaților pictori va culmina miercuri, 24 august 2022, ora 17.00, în cadrul unui elaborat vernisaj deschis publicului larg, care se va desfășura în foaierul Cercului Militar Medgidia.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222