Connect with us

Actualitate

Carniprod revine pe piaţă

Published

on

Carniprod, unul dintre cei mai mari producători din industria cărnii s-a menţinut în topul naţional al producătorilor în cei peste 25 de ani de activitate datorită calităţii excepţionale a produselor.

Investiţiile începute în 2005 au fost de peste 47 de milioane de lei, bugetul fiind direcţionat către mai multe domenii: tehnologie, zoothenie şi protecţia mediului. Epidemia de pestă porcină din ultima perioadă a afectat afacerilor din industria cărnii, producătorii fiind nevoiţi să sacrifice un număr foarte mare de animale. Acesta este şi cazul firmei Carniprod unde autorităţile sanitar-veterinare au eutanasiat peste 48 de mii de porci.

“Pe mine m-a afecta în aşa fel încât m-a golit de bani, mi-a ruinat societatea, asta a făcut. O să aşteptăm şi o să ne uităm în astronomie ca să ne dăm seama când o să primim banii, pentru că nu se întâmplă nimic la nivelul ăsta. O să ne revenim. Tot de jos am început, nu?”, mărturisit Nicolae Ciuleac, directorul general Carniprod.

Anii de experienţă în domeniu, personalul calificat şi managementul de calitate au ajutat Carniprod să revină pe piaţă cu produsele consacrate.

“Clienţii noştri trebuie să fie siguri că produsele pe care le prezentăm şi le vindem prin intermediul magazinelor noastre şi prin distribuitorii noştrii, sunt produse din carne, nu şi cu carne, şi să fie convinşi de faptul că atâta timp cât pot să pun la dispoziţie pe piaţa românească carne proaspătă, o voi face din România.”, a declarat omul de afaceri.

Iubitorii brandului Carniprod se pot bucura din nou de produsele cu care au fost obişnuiţi.

“Începând din luna august, am redeschis magazinele din judeţele Tulcea, Constanţa, Brăila, Galaţi, Bucureşti şi Ţăndărei. Revenim pe piaţă cu aceeaşi gamă sortimentală de produse, preparate din carne şi carne proaspătă. Produsele Carniprod provin din ferme româneşti şi vă asigurăm că am păstrat aceleaşi reţete, acelaşi gust şi aceeaşi calitate.”, a spus Liuba Marchidan, şef sector magazine Carniprod.

 

Actualitate

Începe furnizarea căldurii în municipiul Mangalia

Published

on

Sâmbătă, 31 octombrie, va începe furnizarea agentului termic în sistemul centralizat de termoficare din municipiul Mangalia. Potrivit reprezentanților societății de distribuţie, în ultimele două săptămâni au fost efectuate probele la rece în toate blocurile racordate la reţea și s-a intervenit cu lucrări de reparaţii, atât în centrale, cât și în subsolurile blocurilor, acolo unde a fost necesar.

Decizia de a începe furnizarea agentului termic a fost luată ca urmare a solicitărilor din partea beneficiarilor, dar și pentru că prognoza meteorologică indică o scădere a temperaturilor exterioare, în special pe timpul nopții.

Primăria subvenționează, de la bugetul local, ca în fiecare sezon rece, aproximativ jumătate din costul unei gigacalorii. Astfel, prețul plătit de cetățeni va fi de 238,57 lei/gigacalorie, cel de producție fiind de 500,03 lei/gigacalorie.

 

Continue Reading

Actualitate

S-a lansat BLINDHub, prima aplicaţie mobilă pentru integrarea profesională a nevăzătorilor

Published

on

Asociaţia Nevăzătorilor din România, Universitatea din Bucureşti şi Fundaţia Orange au lansat oficial BLINDHub, proiect cu acoperire naţională, în cadrul căruia va fi dezvoltată o aplicaţie mobilă menită să faciliteze accesul persoanelor cu deficienţe de vedere pe piaţa muncii şi în mediul universitar.

Proiectul se va derula în perioada 2020 – 2022 şi răspunde nevoilor celor peste 50.000 de persoane cu deficienţe de vedere şi apte de muncă, în contextul tendinţei de digitalizare.

,,Utilizarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi de acces sunt premize incontestabile ale unei reale incluziuni pentru persoanele cu deficienţă de vedere. Într-o lume digitală, BLINDHub pune împreună idei şi oportunităţi vocaţionale şi de muncă într-un spaţiu de interacţiune perfect adaptat nevoilor nevăzătorilor.”, a declarat Tudorel Tupiluşi, preşedinte ANR.

Cu aplicaţia mobilă, beneficiarii îşi vor putea crea gratuit, un profil profesional complet în baza unui video CV. Companiile interesate vor avea ocazia să filtreze în baza de date şi să trimită direct solicitări de interviu către candidaţi.

Continue Reading

Actualitate

Vasile Delicoti, învestit în funcție

Published

on

Vasile Delicoti a fost învestit în funcție, joi 29 octombrie, alături de consiliul local aleși în data de 27 septembrie de către locuitorii comunei atunci când au avut loc alegerile locale. Delicoti a ieșit din nou primar la Poarta Albă, după ce a primit girul din partea locuitorilor, câștigând detașat cu 1.373 de voturi. La evenimentul de învestire și depunere a jurământului a participat și prefectul județului, Silviu Iulian Coșa. Emoționat, dar temeinic, Vasile Delicoti a depus pentru a patra oară jurământul față de Dumnezeu și locuitorii comunei.

Consiliul local Poarta Albă este compus din 14 consilieri, iar Vasile Delicoti, odată cu depunerea jurământului a intrat în exercitarea celui de-al patrulea mandat ca primar al localității constănțene.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta