Connect with us

Societate

Care sunt sectoarele în care au crescut salariile în ultimul an?

Published

on

Salariul mediu net lunar al românilor a ajuns la valoarea de 3.119 de lei, în luna iunie 2019, în creștere cu 411 lei față de anul trecut în aceeași lună.

Sunt însă și sectoare care, în ultimul an au primit chiar și cu 500 de lei în plus. Sectorul cu cele mai mari majorări salariale este cel al construcțiilor, unde salariul mediu a crescut cu peste 1.000 de lei, la 3.010 lei.

Guvernul a aprobat la finalul anului trecut o ordonanță prin care au fost acordate o serie de facilități lucrătorilor din domeniul construcțiilor, cea mai importantă fiind stabilirea, în premieră pentru țara noastră, a salariului minim exclusiv pentru angajații din construcții.

Potrivit UOG nr. 114 din 2018, angajații cu contracte individuale de muncă din sectorul construcțiilor, pot câștiga cel puțin 3.000 de lei brut lunar, respectiv 2.360 lei net.

Aproximativ 400.000 de români lucrează în domeniul construcțiilor, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

Totodată, companiile din domeniul intermedierilor financiare au crescut în ultimul an salariile angajaților  cu aproximativ 650 de lei, aducându-le la o medie de 4.900 de lei lunar, în timp ce în sectorul administrației publice și apărării, salariul a urcat la aproximativ 4.900 de lei.

Și angajații din domeniul farmaceutic se numără printre cei care s-au bucurat în ultimele luni de remunerații crescute, salariul mediu net urcând cu aproximativ 600 de lei.  20.000 de angajați din domeniul cercetării și dezvoltării au avut surprize în acest an, când salariile lor au crescut și acestea tot cu suma de 600 de lei.

Domeniul IT, care se spune că este cel mai bine plătit din țară a urcat în luna iulie la suma de 7.144, având o creștere de 548 de lei.

Sursa foto: bihon.ro

Societate

Toamna e ca vara la mare! Turiștii de septembrie au luat cu asalt marea

Published

on

Iti doresti o plaja doar pentru tine? Acum o poti avea. E o vara tarzie pe litoral. Cele 27 de grade Celsius din aer si 22 din apa marii aduc aminte mai degraba de un sfarsit de iunie, decat de inceputul de octombrie care se apropie cu pași repezi. Asa ca cei care au venit acum la mare chiar nu au ce regreta. Poate doar faptul ca majoritatea teraselor sunt inchise, iar plajele arata dezolant. Una peste alta, este perioada ideala pentru cei care adora linistea la malul marii.

Impatimitii marii au loc berechet sa isi aleaga unde sa isi aseze cearsaful si nu ii mai deranjeaza tumultul de pe plaja supraaglomerata si nici decibelii din boxele teraselor. Aglomeratia din vara este deja istorie. Acum plajele sunt aproape goale. Ici-colo sunt  cativa turisti cu cearsaful sau sezlongul de acasa. Și putinii hotelieri rămași deschiși profita de aceasta perioada. Gradul de ocupare nu e unul mare, insa nu duc lipsa de turiști.

”Mai ține deschis până pe data de 1 octombrie, avem prețuri promoționale 140 de lei camera pe noapte. Hotelul este aproape plin, turistii de bucura de ultimele zile de vacanță, de sezon. A fost un sezon plin, frumos, călduros, vremea încă ține cu noi”, a declarat ALINA MAMBET, hotelier

Meteorologii vin și ei cu vești bune pentru această săptămână. Temperaturile nu se schimbă foarte mult, însă vântul ne va da bătăi de cap.

”Rămânem pe o vreme caldă pentru perioada asta, pe săptămâna asta, doar că se va intensifica vântul care va depăși 55kmjh + marti, miercuri si in special in zona de coasta, joi de asemeni vantul va avea intensificari trecatoare dupa care vineri va mai scadea in intensitate. + joi, vineri, vor aparea niste conditii pentru averse dar la nivel de conditii”, a declarat FLORINA MACAVEI  meteorlog CMRD 

Indiferent de cum se anunță vremea, nu uitați că marea este frumoasă în orice anotimp și vă așteaptă să vă bucurați de sunetul valurilor, de clipe de relaxare, de razele blânde ale soarelui tomnatic și de o plajă liberă și întinsă, doar pentru voi.

Continue Reading

Societate

Sculptra, frumusețe într-o sticluță! Tratamentul, în curând la Bloom Medical Clinique

Published

on

Câți dintre noi nu căutăm un produs minune care să ne redea tinerețea, frumusețea naturală, să reducă ridurile și să obținem o piele fermă și fără imperfecțiuni? Căutarea a luat sfârșit. În clinica medicală Bloom din Constanța, veți găsi în curând tratamentul Sculptra, un produs revoluționar de top, folosit pentru a trata pierderea volumului facial, ridurile și alte semne ale îmbătrânirii. Sculptra este injectat în stratul profund al pielii, stimuland producția naturală de colagen în organism. Acesta poate fi utilizat pentru întreaga față, pentru a accentua anumite zone cum ar fi pomeții, bărbia, tâmplele sau regiunea nazolabială, însă poate fi utilizat și pentru a remodela fesele, brațele sau abdomenul, cât și gâtul și decolteul.

”Acest produs se adresează cu specificitate laxității pielii nu pentru volumizare facială. Când avem nevoie de volumizare ne adresăm produselor pe bază de acid hyaluronic, de fillere, de a umple. Când avem nevoie de o reducere a laxității pielii putem să ne adresăm noului produs Sculptra care are ca și substanță activă acidul poliLlactic + are capacitatea de a pune punct fețelor supraumplute, având un efect de creștere a colagenului cu până la 66,5% colagen cu care trebuie să îngelețem că noi o data cu vârsta pierdem de la vârsta de 20 de ani cu 1% în fiecare an din colagenul tegumentar. Sculptra vine în preîntâmpinarea acestui fenomen în așa fel încât restabilește producția de colagen, restructurând fața și întinerând-o totodată”, a declarat  dr. ANDREI COVACI, chirurg plastician 

Rezultatul Sculptra va fi unul natural, subtil de întinerire, care se va intensifica pe măsură ce trece timpul, oferindu-vă un aspect tânăr și revitalizat, deoarece reușește să creeze un efect de lifting natural și uniform pe întreaga zonă tratată. Rezultatul tratamentului va dura aproximativ 2 ani. Este o procedura recomandată și persoanelor care au pierdut mult în greutate și poate fi utilizat si pentru a trata alte probleme ale pielii, cum ar fi cicatricile sau vergeturile. Sculptra poate fi, de asemenea, combinat cu alte tratamente, cum ar fi acidul hialuronic sau toxina botulinica, pentru a obtine un rezultat mai bun. Despre rezultatele minune cu Sculptra au aflat și medicii din Constanța, în cadrul unui workshop organizat la Bloom Medical Clinique, iar produsul va fi folosit în curând în clinică, spre bucuria pacienților.

”Este un produs nou pe care îl vom folosi cât de curând în clinica noastră și care va veni în ajutorul pacientelor, promovat alături de cea ce folosim noi până acum acidul hyaluronic și toxina botulinică. Este un produs care vine complementar și care completează tratamentele pe care noi le avem deja în clinică”, a declarat dr. TURAN ABDULAZIS, medic primar Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă 

După injectarea cu Sculptra, este necesar să respectați întocmai instrucțiunile medicului pentru a maximiza beneficiile tratamentului. Trebuie să masați zonele injectate de cel puțin 5 ori pe zi, timp de 5 minute, în primele 5 zile după tratament. Masajul ajută la uniformizarea substanței injectate și la distribuirea acesteia în mod egal în zona tratată. Bucurați-vă de rezultatele minune oferite de Sculptra acum la Bloom Medical Clinique Constanța.

Continue Reading

Societate

Plaja din Mamaia va fi reamenajată

Published

on

Plaja din stațiunea Mamaia va fi transformată complet. Reprezentanţii Administraţiei Naţionale „Apele Române” au ales proiectul câştigător pentru amenajarea plajei, iar potrivit planului, pe litoral vor fi amenajate locuri de joacă, puncte de prim-ajutor şi spaţii de acces pentru echipele de intervenţie.

Proiectul câștigător integrează, în strategia sa de dezvoltare spațială, trei elemente definitorii: turistic, urban și natural. Vorbim despre simbioza dintre: componentele spațiului construit, activitățile sale specifice și dotările necesare deschise accesibilității tuturor categoriilor de utilizatori și totodată să ia în considerare principiile biodiversității și sustenabilității.

”Aș începe cu accesibilitatea. Accesibilitatea va fi prima și principala însușire a noului spațiu. Vorbim despre realizarea unei infrastructuri care să asigure accesul nemijlocit al tuturor oamenilor, inclusiv al celor cu dizabilități. De asemenea, vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii, puncte de prim-ajutor și spații de acces facil al echipelor de intervenție (salvamar, ambulanță). Mai mult, noul spațiu va fi adaptat inclusiv pentru utilitățile publice (apă, canalizare și energie electrică), dar și pentru sistemele de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor. Nici componenta de biodiversitate nu va lipsi, fiind create spații verzi care vor funcționa ca niște perdele vegetative armonizate zonei de plajă”, a declarat ing. Laszlo BARABAS, dir. gen. Adj. Administrația Națională „Apele Române”

Proiectul câștigător s-a remarcat datorită clarităţii viziunii de ansamblu, a forţei masterplanului, a preciziei şi clarităţii în înţelegerea dinamicii locului şi a coerenţei generale cu obiectivele concursului. Juriul a mai apreciat atenţia acordată unor aspecte, precum capacitatea de înrădăcinare, stabilizarea solului şi cerinţele reduse de întreţinere. Administraţia Naţională ”Apele Române” a anunţat că prima etapă prevăzută în contractul de servicii de proiectare constă în predarea conceptului general de amenajare şi detaliere a soluţiei prezentate în cadrul concursului. A doua etapă va fi elaborarea Planului Urbanistic Zonal care va fi supus avizării de către Consiliul Local al Municipiului Constanţa. Ulterior avizării Planului Urbanistic Zonal, vor fi întocmite: studiul de fezabilitate, documentaţia pentru autorizarea executării lucrărilor şi proiectul tehnic. Proiectul câştigător va fi premiat cu 1,5 milioane de euro, fără TVA. În cadrul concursului au fost depuse 19 proiecte din România, Elveţia, Spania şi Norvegia.

Continue Reading

Societate

Reținut pentru trafic de droguri

Published

on

Un tânăr a ajuns după gratii după ce a fost prins în flagrant delict la scurt timp după ce ar fi vândut aproximativ 18 grame de droguri de mare risc, în schimbul a 5.000 de lei. Procurorii DIICOT și polițiștii Antidrog i-au percheziționat și locuința unde au descoperit și ridicat peste 140 de grame de droguri de mare risc, aproximativ 4.000 de lei, un telefon mobil și un laptop. Se pare că tânărul ar fi comercializat drogurile la festivalul de muzică electronică organizat în stațiunea Mamaia.

Încă un exemplu de pe litoral vine să întărească afirmațiile și temerile autorităților cum că lupta cu drogurile ar fi pierdută. Un tânăr de 26 de ani a fost reținut de anchetatori după ce a fost prins în flagrant delict la scurt timp după ce ar fi vândut aproximativ 18 grame de de droguri de mare risc, în schimbul a 5.000 de lei. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța  Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat și percheziții la domiciliul bărbatului bănuit de trafic de droguri de mare risc. În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate peste 140 de grame de droguri de mare risc, aproximativ 4.000 de lei, un telefon mobil și un laptop.

Din cercetările efectuate a rezultat că bărbatul ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, în cursul lunii septembrie, pe perioada desfășurării unui festival de muzică electronică organizat în staţiunea Mamaia droguri de mare risc, cu sume cuprinse între 800 și 5.000 de lei. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța. Zeci de tineri care aveau asupra lor substanțe interzise nu au putut participa la festival. La ediția din primăvară au fost depistate de asemenea mai multe persoane care încercau să introducă în festival substanțe interzise. Au fost descoperite aproximativ 2,5 kilograme de droguri care urmau să fie comercializate sau consumate.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222