Connect with us

Actualitate

Care sunt cele mai căutate destinaţii pe care românii le preferă de Paşte.

Published

on

Sărbătoarea pascală care se apropie este primul weekend prelungit de care vor beneficia românii în anul 2019, iar cei care plănuiesc o escapadă peste hotare pot alege o destinaţie pe măsură.

Potrivit momondo.ro  printre cele 50 de destinaţii mai populare şi apreciate de români se regăsesc cele ale căror zboruri sunt pe distanţe scurte şi medii. Cea mai apreciată ţară pentru destinaţia unei vacanţe este Roma, urmată îndeaproape de alte nouă locuri, Barcelona, Istanbul, Londra, Paris, Amsterdam, Milano, Viena, Atena, Lisabona.

Anul acesta un bilet de avion către cea mai populară destinaţie de Paşte, respectiv Roma este de 120 de euro, cu 27% mai scump faţă de anul trecut. Printre destinaţiile ale căror bilete de avion sunt extrem de ieftine se regăsesc Milano şi Viena.

În privinţa cazării şi a preţurilor scăzute, românii au ales Puerto de la Cruz, denumit şi oraşul primăverii eterne, ce se află în nordul Insulei Tenerife. Preţul mediu pe noapte al unei camere duble este de 24 de euro.

Astfel se înţelege faptul că românii preferă, atunci plănuiesc o vacanţă în străinătate, marile oraşe europene în detrimentul locurilor exotice.

Sursa foto: studiu-biblic.ro

Actualitate

Începe furnizarea căldurii în municipiul Mangalia

Published

on

Sâmbătă, 31 octombrie, va începe furnizarea agentului termic în sistemul centralizat de termoficare din municipiul Mangalia. Potrivit reprezentanților societății de distribuţie, în ultimele două săptămâni au fost efectuate probele la rece în toate blocurile racordate la reţea și s-a intervenit cu lucrări de reparaţii, atât în centrale, cât și în subsolurile blocurilor, acolo unde a fost necesar.

Decizia de a începe furnizarea agentului termic a fost luată ca urmare a solicitărilor din partea beneficiarilor, dar și pentru că prognoza meteorologică indică o scădere a temperaturilor exterioare, în special pe timpul nopții.

Primăria subvenționează, de la bugetul local, ca în fiecare sezon rece, aproximativ jumătate din costul unei gigacalorii. Astfel, prețul plătit de cetățeni va fi de 238,57 lei/gigacalorie, cel de producție fiind de 500,03 lei/gigacalorie.

 

Continue Reading

Actualitate

S-a lansat BLINDHub, prima aplicaţie mobilă pentru integrarea profesională a nevăzătorilor

Published

on

Asociaţia Nevăzătorilor din România, Universitatea din Bucureşti şi Fundaţia Orange au lansat oficial BLINDHub, proiect cu acoperire naţională, în cadrul căruia va fi dezvoltată o aplicaţie mobilă menită să faciliteze accesul persoanelor cu deficienţe de vedere pe piaţa muncii şi în mediul universitar.

Proiectul se va derula în perioada 2020 – 2022 şi răspunde nevoilor celor peste 50.000 de persoane cu deficienţe de vedere şi apte de muncă, în contextul tendinţei de digitalizare.

,,Utilizarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi de acces sunt premize incontestabile ale unei reale incluziuni pentru persoanele cu deficienţă de vedere. Într-o lume digitală, BLINDHub pune împreună idei şi oportunităţi vocaţionale şi de muncă într-un spaţiu de interacţiune perfect adaptat nevoilor nevăzătorilor.”, a declarat Tudorel Tupiluşi, preşedinte ANR.

Cu aplicaţia mobilă, beneficiarii îşi vor putea crea gratuit, un profil profesional complet în baza unui video CV. Companiile interesate vor avea ocazia să filtreze în baza de date şi să trimită direct solicitări de interviu către candidaţi.

Continue Reading

Actualitate

Vasile Delicoti, învestit în funcție

Published

on

Vasile Delicoti a fost învestit în funcție, joi 29 octombrie, alături de consiliul local aleși în data de 27 septembrie de către locuitorii comunei atunci când au avut loc alegerile locale. Delicoti a ieșit din nou primar la Poarta Albă, după ce a primit girul din partea locuitorilor, câștigând detașat cu 1.373 de voturi. La evenimentul de învestire și depunere a jurământului a participat și prefectul județului, Silviu Iulian Coșa. Emoționat, dar temeinic, Vasile Delicoti a depus pentru a patra oară jurământul față de Dumnezeu și locuitorii comunei.

Consiliul local Poarta Albă este compus din 14 consilieri, iar Vasile Delicoti, odată cu depunerea jurământului a intrat în exercitarea celui de-al patrulea mandat ca primar al localității constănțene.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta