Connect with us

Actualitate

Care este destinul Cazinoului?

Published

on

Cazinoul din Constanța este unul din monumentele, dacă nu chiar cel mai impozant din orașul nostru. Rămas în paragină o perioadă lungă de timp, acesta pare să devină ceea ce era odată. Trecut prin o mulțime propuneri de proiecte de reabilitare, în sfârșit destinul Cazinoului pare să se rezolve deoarece în 16 iulie, după lansarea celei de-a patra licitații, s-a încheiat termenul de depunere a ofertelor pentru Cazinoul din Constanța. După ce în februarie 2015 s-a obținut avizul comisiei tehnico-economice interministeriale cu privire la Cazino, acesta a adus cu sine, din nefericire trei licitații contestate, însă a patra pare să fie de succes.

„Gândiți-vă că ne-am mișcat repede și de curând am lansat cea de-a patra licitație. Pe data de 3 iulie, ar fi trebuit să fie deschiderea ofertelor, însă, datorită faptului că patru companii au cerut anumite clarificări termenul  de depunere al ofertelor pentru Cazinoul din Constanța s-a prelungit pentru data de 16 iulie, a menționat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.

Cu alte cuvinte din data de 17 iulie se va ști exact câte companii au depus oferte, care la rândul lor se vor evalua și, de data aceasta varianta ar putea fi cea finală. Parcursul sinuos de până acum, plin de contestații și blocaje ar lua sfârșit. Acest succes se poate pune și în baza schimbării legislației, care a ajutat ca proiectele de reabilitare a Cazinoului să ajungă în acest punct. Primarul Constanței spune faptul că determinarea, atât a constănțenilor, cât și a municipalității a fost punctul cheie care a dus la acest fapt, alături de suportul instituțiilor europene. Primarul municipiului speră ca cea de-a patra licitație să fie și ultima, iar peste o perioadă scurtă de timp, Cazinoul să renască și să devină ceea ce era odată.

 

 

Actualitate

Constanța, ne mobilizăm?

Published

on

Teatrul de Stat Constanța are nevoie de click-urile constănţenilor pentru ,,votul publicului”.

Instituţia de cultură are două nominalizări pentru premiile UNITER la categoriile DEBUT (Irisz Kovacs pentru regia spectacolului 8 TAȚI) și CEL MAI BUN SPECTACOL DE TEATRU TV/TELEPLAY (spectacolul ZIUA Z, regia Bobi Pricop).

Pentru a susţine teatrul de la malul mării, puteţi vota aici până luni, 4 iulie, la ora 19:00. Fiecare persoană are dreptul la un singur vot ce va fi identificat prin IP.

Gala Premiilor UNITER, a XXX-a ediţie, se va desfăşura luni, 4 iulie, de la ora 21:00, la Palatul Culturii Bistriţa. Evenimentul va fi transmis:

  • în direct pe TVR1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi Radio România Cultural;
  • online pe www.tvr.ro, www.uniter.ro şi pe pagina de facebook a UNITER

 

 

Continue Reading

Actualitate

Tineri prinși de jandarmi cu substanțe halucinogene

Published

on

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile Constanţa au depistat doi tineri turiști de 19 de ani care aveau asupra lor substanțe interzise.
Echipajul de jandarmi aflat în misiunea de menținere a ordinii şi siguranţei publice în Vama Veche, la momentul trecerii pe lângă doi tineri turiști au observant că aceștia au început să se precipite și să grăbească pasul, drept pentru care au trecut la legitimarea lor. În urma discuțiilor purtate, jandarmii au aflat că tinerii aveau asupra lor substanțe care prezintă suspiciunea rezonabilă că ar putea fi substanțe interzise si un dispozitiv de tocat substanța vegetala, tip grinder.
Jandarmii grupării au întocmit tinerilor actele de sesizare, iar bunurile găsite asupra lor au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.

Continue Reading

Actualitate

Universitatea Ovidius, grad de încredere ridicat, din partea ARACIS

Published

on

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a primit, joi, 30.06.2022, certificarea calificativului „Grad de încredere ridicat” din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), în urma parcurgerii procesului de evaluare instituțională, a declarat rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.
Evaluarea instituțională externă a măsurat implementarea mecanismelor instituționale privind activitatea educațională și de cercetare și, totodată, a reconfirmat prestigiul și recunoașterea de care se bucură instituția.
Rezultatul este expresia eforturilor depuse de către întreaga comunitate UOC, calificativul obținut recent reprezentând cea mai înaltă certificare pe care o poate primi o instituție de profil și este o dovadă a îndeplinirii standardelor de calitate academică și, în egală măsură, a aprecierii și a încrederii publice de care se bucură UOC în ecosistemul educațional universitar.

Continue Reading

Actualitate

În jumătate de oră s-a epuizat bugetul celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice

Published

on

Bugetul de 10 milioane de lei alocat celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat într-o jumătate de oră de la lansare!
Solicitanții persoane fizice au generat 24.014 de vouchere, astfel:
 13.978 vouchere pentru laptopuri;
 10.036 vouchere pentru tablete.
Voucherele generate în această etapă vor fi aprobate în ședința Comitetului de Avizare de marți, 0️⃣5️⃣.0️⃣7️⃣.2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣ și publicate pe site-ul www.afm.ro. Ulterior, solicitanții se vor putea prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222