Connect with us

Diverse

Caravana Hemopet ajunge la mare. Acum şi câinele tău poate fi erou!

Published

on

Nu doar oamenii aflaţi în suferinţă au nevoie de transfuzii de sânge ci şi animalele. Fie că locuieşti în Constanţa sau doar ai venit în vacanţă pe litoral împreună cu căţelul tău, ai ocazia să faci o faptă bună şi să ajuţi un căţel bolnav care are nevoie de transfuzii sanguine. În perioada 3-5 august, Caravana Hemopet se va afla la Năvodari şi Constanţa.

Câinii sau pisicile au nevoie de ajutorul nostru şi al patrupedului nostru. În ultimii ani procedura de transfuzie sanguină la câini şi pisici este des folosită şi a contribuit la salvarea multor suflete. Este adevărat că sunt încă destul de mulţi oameni care au un animal de companie şi nu cunosc această procedură şi nici de efectele benefice pe care le are. Donarea este benefică pentru cel care primeşte sângele, a cărui viaţă este practic salvată, dar şi pentru donator. În momentul donării, donatorul este investigat amănunţit, prilej cu care pot fi depistate anumite afecţiuni care, poate, în alte condiţii ar fi trecut neobservate, dar care îi pot pune viaţa în pericol. Specialiştii spun că, doar la ultima caravană au fost depistaţi câţiva donatori cu dirofilarioză, deşi nu aveau semne clinice.

Ce este dirofilarioza? Este o boală foarte periculoasă care poate cauza moartea animalului dacă nu este depistată la timp. Dirofilarioza este transmisă de ţânţari, în sezonul cald, iar în ţara noastră este extrem de frecvent întâlnită în rândul câinilor. Boala mai este cunoscută sub denumirea de „vierme al inimii”, din cauza faptului că larvele adulte se instalează şi se înmulţesc în inimă. Prevenţia este foarte importantă şi se face prin testare şi deparazitare în mod regulat. Acesta este unul din motivele pentru care în cadrul acestei campanii, donatorii vor primi pipete pentru deparazitare externă cu efect împotriva ţânţarilor.

Condiţii de donare

La fel ca şi la oameni, actul de donare este un act voluntar. Stăpânii pot decide acest lucru pentru companionul lor, mai ales că metoda de recoltare este nedureroasă. Voluntariatul animalelor donatoare este răsplătit prin oferirea a câtorva beneficii menite să ajute la prevenirea bolilor transmisibile prin paraziți, precum și prin efectuarea unui screening regulat de sănătate prin testarea fiecărei unități sanguine donate, dar și prin oferirea de reduceri la analize sau chiar analize gratuite anual.

Câinele trebuie:

 • să aibă între 1 și 8 ani
 • să fie clinic sănătos (fără istoric de boli cardiace, renale sau boli cronice)
 • Să fie cuminte
 • Să aibă cel puțin 25 kg
 • Să nu se afle sub tratament medicamentos
 • Pentru femele să nu fie în călduri, gestante sau în perioadă de lactație
 • Să nu fi primit niciodată o transfuzie
 • Să nu fie fost bolnav de boli transmisibile prin sânge (babesioză, dirofilarioză etc)
 • Să nu fi suferit vreo intervenție chirurgicală în ultimele 2 săptămâni

Pisica trebuie:

 • Să aibă între 1 și 8 ani
 • să fie clinic sănătoasă (fără istoric de boli cardiace, renale sau boli cronice)
 • Să aibă peste 4 kg
 • Să nu se afle sub tratament medicamentos
 • Să nu fie în călduri (pentru femele)
 • Să nu fie alergică la vreo substanță utilizată la sedare
 • Să aibă acordul stăpânului pentru administrarea protocolului de sedare – obligatoriu la pisici, pentru a diminua stresul contenției
 • Să nu fi primit niciodată o transfuzie
 • Să nu fie bolnav de boli transmisibile prin sânge (boli virale precum FIV, FeLV,)
 • Să nu fi suferit vreo intervenție chirurgicală în ultimele 2 săptămâni

Vino să salvezi vieţi cu patrupedul tău şi asigură-i astfel şi propria sănătate.

Donează sânge, salvează vieţi !

Sursa: facebook/hemopet.bloodbank

 

 

 

Diverse

Siluetă de invidiat, cu LPG Alliance

Published

on

În secolul vitezei, când avem tot mai puţin timp la dispoziţie pentru noi, dieta şi regimul alimentar pot fi date uitării. Pentru o siluetă de invidiat, specialiştii în frumuseţe de la Evelis Beauty Center ne recomandă tratamentul inovator cu LPG Alliance, aparatul cu cele mai bune rezultate în acest domeniu.

Tratamentul cu aparatul LPG acţionează extrem de eficient la suprafaţa ţesutului cutanat, declanşând astfel mult mai rapid procesul de ardere a grăsimilor. După numai câteva şedinţe, rezultatele vor fi vizibile, iar beneficiile sunt pe măsură.

LPG Alliance produce o adevărată revoluție în estetica corporală și facială, vizând atât remodelarea întregii siluete prin programe inteligente special concepute pentru slăbire, tonifiere, resculptare, cât și pentru rejuvenarea pielii prin stimularea sintezei naturale de colagen, elastină și acid hialuronic.

Continue Reading

Diverse

Târgul de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni are loc, în acest weekend, la Năvodari

Published

on

Prima ediție a Târgului de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni are loc, în perioada 17-19 septembrie, în orașul Năvodari, pe platoul de lângă Stadionul ”Flacăra”.

Timp de trei zile, între orele 08.00-23.00, locuitorii orașului Năvodari pot cumpăra direct de la producători, fără intermediari, legume, fructe și alte produse alimentare proaspete și naturale.

Târgul de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni este organizat de Asociația Oamenilor de Afaceri Constănțeni, în parteneriat cu Primăria Orașului Năvodari și Casa de Cultură ”Pontus Euxinus” Năvodari.

Târgul va avea deschiderea oficială vineri, 17 septembrie, începând cu ora 10.00. Organizatorii au pregătit pentru vizitatorii târgului momente artistice susținute de copii și tineri din orașul Năvodari.

Programul artistic al Târgului de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni, Ediția I:

Vineri, 17 septembrie: Muzică DJ

Sâmbătă, 18 septembrie:

 • Între orele 13.00-16.00 – Muzică ușoară – program artistic susținut de elevii Școlii de Canto ”M.C. Music”
 • Ora 18.00 – Muzică grecească – program artistic susținut de Ioana Țuțuianu
 • Ora 19.00 – program cu Axinte și invitații săi.

Duminică, 19 septembrie:

 • Între orele 13.00-15.00 – Muzică populară – program artistic susținut de elevele Iulia Piștea, Ciornea Maria, Roșca Beatrice-Georgiana, Aura Șerban – Maria, Alexia Luchia
 • Între orele 15.00-16.00 – Dans cu ”A.S.Studio Ballet & Dance”, trupele Fresh Crew și AS Dance
 • Între orele 18.00-20.00 – momente vesele cu Axinte și invitații lui surpriză.

sursa foto: Primăria Năvodari

Continue Reading

Actualitate

Atmosferă electrizantă la Constanța Coffee Break

Published

on

În acest weekend, se dă restart la energie! Bulevardul Tomis prinde culoare în compania DJ Emil Safta. Unul din cei mai experimentati DJ de la Kiss FM, implicat de la bun inceput în proiectul Summerkiss, vine să încheie sezonul estival la Constanța. Sâmbătă și duminică, de la ora 19:00, se va asculta cea mai bună muzică, într-un show total.

Atmosfera de petrecere va fi completată de o experiență inedită. Constănțenii dar și turiștii aflați pe litoral se vor bucura de două zone de bar cu băuturi fine.

 

Continue Reading

Actualitate

Cu căţel, cu purcel şi… cu aragaz, la picnic! O distracţie de 2.800 de lei

Published

on

Câteva persoane au confundat spațiul verde din stațiunea Mamaia, de pe malul Lacului Siutghiol, cu propria curte și au organizat un picnic de zile mari. Grătarele sfârâiau, băutura curgea, muzica răsuna, de ai fi zis că e mare petrecere câmpenească.

Distracția acestora a fost stricată de polițiștii locali, care i-au sancționat conform legii 61/1991 pentru că au desfășurat activitate de picnic și au consumat băuturi alcoolice în locuri publice în care nu este permis acest lucru, dar și pentru depozitarea unor obiecte pe spațiul public, conform HCL 77/2021. În total, petrecăreții au de plătit 2.800 de lei.

Primăria Constanţa face apel la constănțenii care sunt martorii unor astfel evenimente să anunțe Direcția Generală Poliția Locală la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922.

 

Sursa: Primăria Constanţa

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222