Connect with us

Actualitate

Candidații Pro România la Eforie, Băneasa și Comana

Published

on

Pro România Constanța deja ne-a obișnuit ca în fiecare vineri să își anunțe candidații la funcțiile de primari în localitățile constănțene. De aceasta dată vorbim despre trei persoane care nu au mai făcut politică, dar care fiecare în parte vor o schimba.

Ionuț Motoi are 37 de ani, nu a făcut politică până acum. Spune despre sine că rolul său până în acest moment a fost cel de tată, soț, manager și pilot de avion, dar a decis că e nevoie de o schimbare și din acest motiv candidează la funcția de primar al orașului Eforie.

În ceea ce privește candidatul de la comuna Comana, despre el am aflat că are 40 de ani este agricultor și de asemenea nu a mai făcut politică până acum. Acesta nu are visuri mari, însă vrea o normalitate pentru comuna Comana, care din nefericire are carențe considerabile.

În ceea ce privește cel de-al treilea candidat, cel pentru funcția de primar al comunei Băneasa, Cornel Dima este de asemenea o persoană care nu a fost implicată în politică până acum, are 55 ani, este militar în rezervă și are câteva axe în ceea ce privește investițiile care trebuie făcute la Băneasa, respectiv proiecte pentru învățământ, sănătate și infrastructură.

În cadrul conferinței de presă Mircea Dobre a prezentat un nou proiect pe care partidul în pregătește pentru orașul de la malul mării. Acesta face parte dintr-o serie, primul fiind cel pentru zona Ștefăniță Vodă, al doilea pentru zona Faleză Sud, iar acum un proiect destinat cartierului Faleză Nord prin care se propune o resistematizare a circulației în zonă, crearea de parcări subterane și supraterane, reamenajarea de spații verzi și asfaltări în punctele cheie ale cartierului Faleză Nord.

Actualitate

A fost aprobată eșalonarea datoriilor restante

Published

on

Guvernul a aprobat aplicarea procedurii alternative simplificate de acordare a eșalonării la plată pentru cel mult 12 luni, pentru obligații bugetare principale și accesorii a căror scadență/termen de plată s-a împlinit după data la care a fost declanșată starea de urgență și până la data eliberării certificatului de atestare fiscală.

Totodată, s-a prelungit, până la 25 decembrie 2020, perioada în care nu se percep dobânzi și penalități pentru obligațiile fiscale neachitate la termen, a căror scadență s-a împlinit după declanșarea stării de urgență.

Beneficiari ai facilității de eșalonare simplificată sunt toți contribuabilii, indiferent de forma de proprietate, inclusiv cei care au în derulare o înlesnire la plată și care nu înregistrează obligații fiscale restante la data declarării stării de urgență.

Pentru acordarea eșalonării, contribuabilul trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să depună cerere până la data de 15 decembrie 2020, inclusiv, la care poate anexa graficul de eșalonare al ratelor;
  • să nu înregistreze obligații bugetare restante la data declarării stării de urgență și neachitate ulterior;
  • să nu se afle în procedura insolvenței;
  • să nu se afle în dizolvare potrivit prevederilor legale în vigoare;
  • să aibă depuse toate declarațiile fiscale;
  • să nu i se fi stabilit răspunderea potrivit legislației privind insolvența și/sau răspunderea solidară.

 

Continue Reading

Actualitate

Serviciile Direcției Urbanism din cadrul Primărie Municipiului Constanța, mai ușor de accesat

Published

on

Constănțenii au dispoziție o platformă digitală ce le oferă posibilitatea să depună online cereri pentru eliberarea certificatelor de urbanism, autorizațiilor de construire sau autorizațiilor de desființare, precum și a altor documente care fac parte din procesul de autorizare a lucrărilor, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la birourile din cadrul instituției.

Aplicația poate fi accesată de pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța – www.primaria-constanta.ro sau la următorul link: https://urbanism.primaria-constanta.ro/Urba…/firstPage.jsp.

Actele necesare pentru emiterea documentelor se pot depune atât online, prin portal, dar și fizic la Centrul de Informare Cetățeni din City Park Mall.

 

Continue Reading

Actualitate

Medicul Dumitru Octavian Unc a murit!

Published

on

Dr. Octavian Dumitru Unc, profesor universitar, medic chirurg, a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă. S-a stins în spital, după ce fusese internat în urmă cu câteva zile.

Date din CV
– absolvent al Liceului Teoretic „Ovidius” Constanţa, 1976, clasa specială de fizică
– absolvent al Facultăţii de Medicină Generală, IMF Bucureşti, promoţia 1985, cu media generală 9,74
– medic primar de Chirurgie generală, 1998, cu media 9,88
– doctor în medicină (specialitatea Chirurgie) din 2000, cu examen în cadrul UMF „Gr.T.Popa” Iaşi în 1999
– cadru didactic al Facultăţii de Medicină Constanţa din octombrie 1990
– asistent, şef de lucrări şi conferenţiar universitar în cadrul catedrei de Discipline Clinice Chirurgicale a Facultăţii de Medicină – Universitatea „Ovidius”
– profesor universitar, Facultatea de Medicină, Universitatea ,,Ovidius” Constanţa  din 20 iulie 2007
– director medical al clinicii private de chirurgie MACTA (Medical Analysis Constanţa – 2006-2011
– şeful Clinicii de Chirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa – martie 2011-octombrie 2014
– director medical al clinicii private de chirurgie MACTA (Medical Analysis Constanţa din 2015

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta