Connect with us

Societate

Când se montează cauciucurile de iarnă

Published

on

Potrivit Codului Rutier, cauciucurile de iarnă sunt obligatorii în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Pe scurt, legea spune că trebuie să ai maşina dotată cu anvelopele potrivite indiferent de sezon, astfel că poţi fi amendat dacă eşti prins cu cauciucuri de vară pe o porţiune de drum acoperită cu zăpadă sau polei.

  Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când începe să ningă, indiferent de perioadă, cât timp este carosabilul acoperit de zăpadă. Amenda pentru şoferii care circulă pe drumurile acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei cu anvelope de vară se poate cifra între 9 şi 20 de puncte de amendă, acestea fiind echivalente cu o sumă cuprinsă între 1.305 şi 2.900 de lei.

Actualitate

Ziua Internațională a Mării Negre, organizată online pentru prima dată în istoria evenimentului

Published

on

Ziua Internațională a Mării Negre s-a mutat în acest an în online, din cauza pandemiei COVID-19. ONG Mare Nostrum a pregătit provocări pentru constănțeni și informații utile, care să încurajeze comportamentul responsabil și consumul rațional de resurse.

Acesta este primul an în care nu se mai organizează Crosul Mării Negre, evenimente dedicat Zilei Internaționale a Mării Negre. Cu toate că ONG Mare Nostrum gândise un nou concept de eveniment senzorial, adaptat contextului actual, pandemia COVID-19 nu mai permite desfășurarea în bune condiții a evenimentului, în exterior.

”Am luat hotărârea de a muta în online acest eveniment, cu toate că ne-am fi dorit foarte mult ca toți participanții să experimenteze senzorial diferite aspecte legate de activitatea noastră, precum sunete, consistență și textură a tipului de deșeuri identificate pe porțiunile de plajă. Chiar și așa, am readaptat conținutul evenimentului pentru online și îi asigurăm pe participanți de faptul că vor fi surprinși de ceea ce le-am pregătit.”, declară MIHAELA CÂNDEA MIREA, director executiv ONG MARE Nostrum

Printre surprizele online pregătite se numără:

  • Infografice cu informații utile legate de colectarea uleiului vegetal uzat și deșeuri
  • Jocuri interactive cu premii eco
  • Înregistrări audio în care participanții să ghicească tipul de deșeu
  • O nouă provocare, ”Leul și Deșeul”, care va stârni cu siguranță interesul tuturor
  • Sesiuni live
  • Clipuri video care explică modul în care poți avea grijă de orașul tău.
  • Găsește Intrusul, o provocare interactivă, în care oamenii vor ghici ce element nu se potrivește cu restul elementelor din imagine.
  • Informații legate de numărul deșeurilor înregistrate pe litoralul românesc în sesiunea din toamnă.
  • Informații legate de plasele pescărești ridicate din Marea Neagră

”A fost dificil să adaptăm noul concept pe care îl gândisem pentru această ediție a Zilei Internaționale a Mării Negre. A fost un efort susținut și ne-am fi dorit foarte mult să vedem cum reacționează constănțenii atunci când iau contact cu un deșeu sau cu o activitate pe care noi o realizăm în mod constant. Păstrăm această idee pentru edițiile viitoare, cu siguranță. Până atunci, ne mobilizăm în online, pentru a contribui la viitorul verde și sustenabil al litoralului românesc.”, declară ANCA MARIA GHEORGHE, coordonator Departament Evenimente Publice în cadrul ONG Mare Nostrum

Evenimentul online se va desfășura între  30 octombrie – 6 noiembrie, începând cu ora 10.00, pe paginile oficiale de FB ale ONG Mare Nostrum: Mare Nostrum, Marliter, Delfinii din Marea Neagră, Educație pentru Dezvoltare Durabilă.

sursa foto: e-marturii.ro

Continue Reading

Actualitate

Scad tarifele la telefonie fixă

Published

on

Începând cu data de 1 noiembrie 2020 intră în vigoare reducerea cu 30% a tarifului maxim de terminare a apelurilor la puncte fixe impusă de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Astfel, operatorii de telefonie fixă desemnaţi de ANCOM ca având putere semnificativă de piaţă vor putea aplica un tarif de maxim 0,098 eurocenţi/minut în cazul apelurilor naţionale, apelurilor iniţiate din Spaţiul Economic European (SEE), precum şi în cazul apelurilor iniţiate din reţele din afara SEE, dacă acordurile internaţionale în vigoare nu permit instituirea unui regim diferit de tarifare.

Reglementarea ANCOM privind stabilirea tarifului maxim de 0,098 eurocenţi/minut pentru telefonie fixă a urmat procesul de consultare europeană, fiind comunicată în data de 3 august 2020 Comisiei Europene, OAREC şi autorităţilor naţionale de reglementare din celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Continue Reading

Actualitate

Mariana Bitang și Octavian Bellu, desemnați “Cei mai de succes antrenori din lume”

Published

on

O nouă recunoaștere a meritelor pentru cel mai de succes cuplu de antrenori din gimnastica românească. Octavian Bellu și Mariana Bitang au fost declarați “Cei mai de succes antrenori din lume – Duo” de către Academia Recordurilor Mondiale.

“La 12 ani de la recunoaşterea oferită antrenorilor Octavian Bellu şi Mariana Bitang drept cei mai de succes antrenori din lume, Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy) a publicat un nou record al acestora. Este vorba despre recordul ”Cei mai de Succes Antrenori din Lume – Duo”, pentru cuplul Bellu-Bitang.”, se arată în comunicatul emis de WRA

Potrivit Academiei Recordurilor Mondiale, sub conducerea celor doi  vestiți antrenori, de-a lungul anilor, gimnastele din țara noastră au reușit să câştige în total 305 medalii, atât la Campionatele Europene, Mondiale, cât şi la Jocurile Olimpice.

Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy) este cea mai mare organizaţie care certifică recorduri mondiale şi, totodată, deţinătoarea celei mai mari baze de date cu recorduri mondiale.

sursa foto: rovestea.ro

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta