Connect with us

Actualitate

Campioni speciali

Published

on

Ambiție, curaj și perseverență. De aceste trei calități au dat dovadă elevii cu cerințe educative speciale în cadrul competiției „Campioni speciali”. Un eveniment organizat de Inspectoratul Județean Constanța în parteneriat cu trei Centre Școlare pentru Educație Incluzivă din Constanța ce a avut ca obiectiv punerea în valoare a copiilor speciali și a abilităților acestora.

Societatea înconjurătoare impune, de multe ori, limite,  însă, copiii cu dizabilități ies din tiparul cotidian și  încearcă să le spargă. Aceștia ne arată nouă, tuturor, că indiferent de situație, totul este posibil, iar perseverența este cheia succesului. Însă pentru a putea reuși, copiii speciali au nevoie de încredere pe care, doar noi, cei din jurul lor, le-o putem oferi.

Cele trei Centre Școlare pentru Educație Incluzivă din Constanța, Albastros, Maria Montessori și Delfinul au participat la competiția „Învăț să fiu campion” în care și-au demonstrat perseverența și spiritul competitiv.

Această activitate sportivă a avut la bază ajutorarea acestor copii speciali, ei putând să îți dezvolte abilitățile. Pentru noi toți, cei mici sunt un model deoacere se bucură pentru un lucru care nouă ni se pare unul banal.  Însă, pentru ei, orice reușită, oricât de mică este un pas important spre o viață cât se poate de normală.

Mobilizarea și motivarea copiilor speciali este baza către integrarea lor în societate, iar dorința prin care ei doresc să își depășească propriile limite este nemăsurabilă.  Aceștia  aduc un plus societății noastre, sunt un exemplu pentru noi și pentru tot ceea ce ne înconjoară.

 

Actualitate

Începe furnizarea căldurii în municipiul Mangalia

Published

on

Sâmbătă, 31 octombrie, va începe furnizarea agentului termic în sistemul centralizat de termoficare din municipiul Mangalia. Potrivit reprezentanților societății de distribuţie, în ultimele două săptămâni au fost efectuate probele la rece în toate blocurile racordate la reţea și s-a intervenit cu lucrări de reparaţii, atât în centrale, cât și în subsolurile blocurilor, acolo unde a fost necesar.

Decizia de a începe furnizarea agentului termic a fost luată ca urmare a solicitărilor din partea beneficiarilor, dar și pentru că prognoza meteorologică indică o scădere a temperaturilor exterioare, în special pe timpul nopții.

Primăria subvenționează, de la bugetul local, ca în fiecare sezon rece, aproximativ jumătate din costul unei gigacalorii. Astfel, prețul plătit de cetățeni va fi de 238,57 lei/gigacalorie, cel de producție fiind de 500,03 lei/gigacalorie.

 

Continue Reading

Actualitate

S-a lansat BLINDHub, prima aplicaţie mobilă pentru integrarea profesională a nevăzătorilor

Published

on

Asociaţia Nevăzătorilor din România, Universitatea din Bucureşti şi Fundaţia Orange au lansat oficial BLINDHub, proiect cu acoperire naţională, în cadrul căruia va fi dezvoltată o aplicaţie mobilă menită să faciliteze accesul persoanelor cu deficienţe de vedere pe piaţa muncii şi în mediul universitar.

Proiectul se va derula în perioada 2020 – 2022 şi răspunde nevoilor celor peste 50.000 de persoane cu deficienţe de vedere şi apte de muncă, în contextul tendinţei de digitalizare.

,,Utilizarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi de acces sunt premize incontestabile ale unei reale incluziuni pentru persoanele cu deficienţă de vedere. Într-o lume digitală, BLINDHub pune împreună idei şi oportunităţi vocaţionale şi de muncă într-un spaţiu de interacţiune perfect adaptat nevoilor nevăzătorilor.”, a declarat Tudorel Tupiluşi, preşedinte ANR.

Cu aplicaţia mobilă, beneficiarii îşi vor putea crea gratuit, un profil profesional complet în baza unui video CV. Companiile interesate vor avea ocazia să filtreze în baza de date şi să trimită direct solicitări de interviu către candidaţi.

Continue Reading

Actualitate

Vasile Delicoti, învestit în funcție

Published

on

Vasile Delicoti a fost învestit în funcție, joi 29 octombrie, alături de consiliul local aleși în data de 27 septembrie de către locuitorii comunei atunci când au avut loc alegerile locale. Delicoti a ieșit din nou primar la Poarta Albă, după ce a primit girul din partea locuitorilor, câștigând detașat cu 1.373 de voturi. La evenimentul de învestire și depunere a jurământului a participat și prefectul județului, Silviu Iulian Coșa. Emoționat, dar temeinic, Vasile Delicoti a depus pentru a patra oară jurământul față de Dumnezeu și locuitorii comunei.

Consiliul local Poarta Albă este compus din 14 consilieri, iar Vasile Delicoti, odată cu depunerea jurământului a intrat în exercitarea celui de-al patrulea mandat ca primar al localității constănțene.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta