Connect with us

Sport

Campionatele Naţionale de Volei, pe plaja Dandana

Published

on

Plaja Dandana din staţiunea Mamaia găzduieşte zilele acestea Campionatele Naţionale de Volei pe Plajă, aşa că iubitorii acestui sport şi nu numai, sunt aşteptaţi pentru un turneu sportiv de mare amploare. Mai mult decât atât, o premieră a acestui Campionat este că se joacă şi în nocturnă. În ediţia din 2018, aproximativ 200 de sportivi s-au înscris la competiţia de pe plaja Dandana, din zona Casino, Mamaia.

„În momentul de faţă s-au înscris la nivel de Seniori 12 echipe, la nivel de Senioare 10 echipe.  Pe tabloul final vor rămâne 8 cu 8. Avem în acest eveniment şi organizarea Campionatului Naţional de Juniori, unde avem la Masculin inscrise 24 de echipe, la Feminin 10, şi bineînţeles Juniori II Cadeţi, unde avem 32 de echipe la Feminin şi la  Masculin”, a declarat Gheorghe Vişan, preşedintele Federaţiei Române de Volei.

„Nu pot decât să spun decât că sprijinul nostru, al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa a fost unul de bun augur şi anul viitor sperăm să fie şi mai consistent şi să devină o tradiţie organizarea la Constanţa a voleiului pe plajă. Aici este casa voleiului pe plajă, ca şi a handbalului pe plajă, dar voleiul este cu un pas înainte, pentu că este disciplină la Jocurile Olimpice”, a spus Mariana Solomon, director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa.

Organizatorii evenimentului sportiv de pe plaja Dandana spun că au pregătit anul acesta două terenuri de joc, unul fiind folosit şi pentru antranamente. Turneul are premii totale, estimate, în jur de 7.500-8000 de euro, sumă în care sunt incluse şi produsele oferite de sponsorii competiţiei Junioilor şi Cadeţilor ce participă la turneu.  De asemenea, sunt pregătite premii în bani şi pentru echipele de Seniori. Campionatele Naţionale de Volei de pe plaja Dandana se desfăşoară până pe 23 August, intrarea fiind liberă. În România, primul turneu de volei pe plajă a avut loc la Constanța în anul 1993, cu ocazia „Cupei Mării Negre”, fiind o competiție organizată inopinat, paralel cu cea din sală, bucurându-se de participare internațională, deoarece fiecare echipă a avut și câte o reprezentantă pe nisip.

Actualitate

Mangalia va avea un stadion modern

Published

on

Stadionul central ,,Callatis” va fi reabilitat cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții. Zilele trecute, au fost efectuate câteva intervenții specifice în teren, iar în perioada următoare vor fi demolate vechile structuri. În locul acestora, va fi construită o bază sportivă modernă, dotată cu nocturnă.

,,Vom pune la dispoziția copiilor din Mangalia un loc potrivit pentru diverse competiții sportive, atât pe suprafața de joc acoperită cu gazon, cât și pe terenul multifuncțional, unde practicanții diverselor discipline sportive își vor putea desăvârși aptitudinile.”, promite primarul Radu Cristian.

 

Continue Reading

Actualitate

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret solicită urgentarea procesului de vaccinare pentru sportivi

Published

on

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret solicită Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva noului Coronavirus să urgenteze procesul de vaccinare al salariaţilor din Sport şi Tineret care doresc să se imunizeze imediat.

Având în vedere natura activităţilor, contactul direct cu publicul, programele de pregătire a tinerilor şi sportivilor, este necesar ca personalul din domeniile noastre de activitate să aibă acces cât mai repede posibil acest vaccin pentru protecţia lor şi a celor cu care intră zilnic în contact.

Conform procedurii anunţate pe canalele oficiale, ne aflăm în etapa a II-a a Procesului de vaccinare din România, etapă în care angajaţii din domeniile considerate esenţiale, inclusiv domeniile Sport şi Tineret se pot programa numai după ce au fost deja înscrişi pe platformă de către instituţia la care lucrează. Din acest punct, angajatul poate decide singur când şi unde se programează, dar există şi varianta în care instituţia angajatoare duce la capăt procedura în locul său, făcând şi înscrierea şi programarea.

Totodată, reprezentanții sindicatului solicită actualizarea situaţiei privind numărul salariaţilor care doresc să se vaccineze. Este nevoie de o nouă chestionare a personalului cu privire la dorinţa acestora de se vaccina având în vedere faptul că în urma noilor informaţii apărute în spaţiu media, a detaliilor despre prospect, efecte adverse şi durata de imunizare, tot mai mulţi dintre reprezentanții SNST doresc să intre în program. Conform sondajului SNST, intenţia de vaccinare a celor din Sport şi Tineret este de 67%; la întrebarea dacă doresc să se vaccineze, au răspuns: da: 67%, nu: 15,8 %, nu m-am decis: 17,2%.

sursa foto: SNST

Continue Reading

Actualitate

Unicul Complex Olimpic de Natație va fi operațional în luna martie

Published

on

Complexul Olimpic de Natație Otopeni, investiţie a cărei valoare totală depăşeşte 33,5 milioane de euro, dispune de o suprafață de 7.000 mp și are 6 bazine de înot, dintre care un bazin de înot, unul de sărituri, unul de antrenament și trei de inițiere și recuperare, cele din urmă vor putea fi folosite de public atunci când nu sunt folosite pentru antrenament.

Obiectivul sportiv are o capacitate de 2.797 de locuri pentru spectatori şi va putea găzdui competiții naționale și internaționalea. Complexul este dotat cu vestiare pentru sportivi, săli de forță, săli metodice, saune, cabinet medical, săli de conferințe și transmisii sportive, o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri, cu o înălțime de 6 m.

Au fost finalizate lucrările de racordare la utilități şi a fost semnat contractul de furnizare a acestora. În curând va fi definitivat și planul de distribuție a curentului electric, iar în scurt timp vor fi făcute și primele teste cu bazinele încărcate cu apă.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta