Connect with us

Sport

Campionatele Naţionale de Volei, pe plaja Dandana

Published

on

Plaja Dandana din staţiunea Mamaia găzduieşte zilele acestea Campionatele Naţionale de Volei pe Plajă, aşa că iubitorii acestui sport şi nu numai, sunt aşteptaţi pentru un turneu sportiv de mare amploare. Mai mult decât atât, o premieră a acestui Campionat este că se joacă şi în nocturnă. În ediţia din 2018, aproximativ 200 de sportivi s-au înscris la competiţia de pe plaja Dandana, din zona Casino, Mamaia.

„În momentul de faţă s-au înscris la nivel de Seniori 12 echipe, la nivel de Senioare 10 echipe.  Pe tabloul final vor rămâne 8 cu 8. Avem în acest eveniment şi organizarea Campionatului Naţional de Juniori, unde avem la Masculin inscrise 24 de echipe, la Feminin 10, şi bineînţeles Juniori II Cadeţi, unde avem 32 de echipe la Feminin şi la  Masculin”, a declarat Gheorghe Vişan, preşedintele Federaţiei Române de Volei.

„Nu pot decât să spun decât că sprijinul nostru, al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa a fost unul de bun augur şi anul viitor sperăm să fie şi mai consistent şi să devină o tradiţie organizarea la Constanţa a voleiului pe plajă. Aici este casa voleiului pe plajă, ca şi a handbalului pe plajă, dar voleiul este cu un pas înainte, pentu că este disciplină la Jocurile Olimpice”, a spus Mariana Solomon, director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa.

Organizatorii evenimentului sportiv de pe plaja Dandana spun că au pregătit anul acesta două terenuri de joc, unul fiind folosit şi pentru antranamente. Turneul are premii totale, estimate, în jur de 7.500-8000 de euro, sumă în care sunt incluse şi produsele oferite de sponsorii competiţiei Junioilor şi Cadeţilor ce participă la turneu.  De asemenea, sunt pregătite premii în bani şi pentru echipele de Seniori. Campionatele Naţionale de Volei de pe plaja Dandana se desfăşoară până pe 23 August, intrarea fiind liberă. În România, primul turneu de volei pe plajă a avut loc la Constanța în anul 1993, cu ocazia „Cupei Mării Negre”, fiind o competiție organizată inopinat, paralel cu cea din sală, bucurându-se de participare internațională, deoarece fiecare echipă a avut și câte o reprezentantă pe nisip.

Sport

15 medalii, obținute la Campionatul Național de Semi-kempo de sportivii de la CS Năvodari

Published

on

Performanță remarcabilă pentru sportivii Clubului Sportiv Năvodari. Aceștia și-au adjudecat 15 medalii la cea mai importantă competiție desfășurată în această perioadă, Campionatul Național de Semi-kempo, concurs ce a avut loc în București.

Ca de fiecare dată, tinerii dar talentații sportivi de la CS Năvodari au avut evoluții remarcabile, câștigând 15 medalii, dintre care 6 de aur, 6 de argint și 3 de bronz.

Pentru cei 20 de sportivi, antrenați de Marcel Jipeanu (dintre care jumătate aflați la primul concurs) a fost un concurs dificil, dar așteptările au fost confirmate, pe lângă medalii, fiind și alte cinci clasări pe locul al 5-lea, în apropierea podiumului.

Luna viitoare este programat Campionatul Național de Kempo-K1, competiție la care sportivii de la CS Năvodari sunt printre favoriți la medalii.

Sursa foto: CS Năvodari

Continue Reading

Actualitate

Stadionul din Mangalia se transformă în bază sportivă multifuncţională

Published

on

Consilierii locali au aprobat, recent, proiectul de hotărâre privind desființarea tribunelor stadionului din Mangalia. Terenul va fi predat Companiei Naționale de Investiții (CNI), care va implementa proiectul și va transforma vechiul stadion, într-o bază ultramodernă, cu terenuri ce vor deservi mai multe discipline sportive.

,,Am făcut demersurile necesare pentru a obține finanțare de la CNI, încă din anul 2019, iar acum suntem în linie dreaptă cu documentația pentru predarea amplasamentului. După ce vom parcurge etapele legale obligatorii, CNI va începe lucrările.

Vechiul stadion va fi transformat într-unul complet nou, modern, unde copiii și tinerii orașului se vor putea antrena în cele mai bune condiții.”, a declarat Radu Cristian, primarul Mangaliei.

Potrivit documentației tehnice, pe actualul amplasament se va amenaja o bază sportivă prevăzută cu tribune și nocturnă, care va cuprinde un teren de fotbal, un alt teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, o clădire pentru vestiare și anexe.

Primăria Mangalia mai are în implementare un proiect similar, finanțat din fonduri europene. Acesta prevede înființarea unei baze sportive cu bazine de înot și terenuri de sport multifuncționale.

 

 

Sursa: Primăria Mangalia

Continue Reading

Sport

Simona Halep, în top 3 WTA

Published

on

Simona Halep se menţine pe locul 3, cu 6.965 de puncte, în clasamentul WTA. Lider este în continuare australianca Ashleigh Barty, cu 9.186 de puncte.

Celelalte jucătoare române din Top 200 WTA au avut următoarele evoluţii în ierarhie:

– Patricia Ţig se menţine pe locul 63, cu 1.254 de puncte;

– Sorana Cîrstea a urcat de pe locul 66 pe 65, cu 1.189 de puncte;

– Irina-Camelia Begu se menţine pe locul 74, cu 1.084 de puncte;

– Ana Bogdan a urcat două poziţii, până pe locul 100, cu 832 de puncte;

– Irina Bara a urcat patru poziţii, până pe locul 132, cu 636 de puncte;

– Mihaela Buzărnescu a urcat o poziţie, până pe locul 136, cu 593 de puncte;

– Jaqueline Cristian a coborât patru poziţii, până pe locul 144, cu 574 de puncte;

– Elena Gabriela Ruse a coborât trei poziţii şi este pe locul 166, cu 438 de puncte;

– Monica Niculescu a coborât 22 de poziţii, până pe locul 174, cu 417 puncte;

La dublu, Raluca Olaru se menţine pe locul 41, cu 2.325 de puncte.

Continue Reading

Actualitate

Prima echipă de fete din istoria clubului Farul Constanţa

Published

on

Primăvara aduce o premieră pentru clubul de tradiție al fotbalului constănțean. A fost înființată prima grupă de fotbal feminin din cadrul centrului de copii și juniori al FC Farul Constanța, care are deja două sportive legitimate.

 

Una dintre ele este Emma Pașcovic, în vârstă de 6 ani, care se mândrește cu o ,,vechime” de aproape o jumătate de an în clubul alb-albastru. Ea se pregătește la grupa antrenată de tatăl său, fostul jucător Cosmin Pașcovici.

,,Mi-ar plăcea să stau în poartă, dar sunt prea mică deocamdată”, spune Emma, care nu se teme să joace împreună cu băieții.

 

Cealaltă sportivă este Sara Cristiana Țuțuianu, în vârstă de 8 ani, și este suporter al echipei Farul Constanţa, iar pasiunea pentru culorile alb-albastre a moștenit-o de la tatăl său.

,,Mie îmi place când se strigă gooool, așa că vreau să fiu atacant.”, mărturiseşte Sara.

 

Cele două fete așteaptă noi colege, așa că micuţele pasionate de fotbal se pot înscrie în prima echipă feminină a clubului Farul Constanţa. Condițiile sunt simple: să aibă vârsta cuprinsă între 6 și 13 ani și să meargă la sediul clubului însoţite de părinţi pentru a completa cererea de înscriere.

Nu există niciun fel de taxe la înscriere, iar pentru mai multe informații poate fi apelat numărul de telefon 0729 059 406.

 

 

Sursa: FC Farul Constanţa

Continue Reading

Curtea Brancoveneasca

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222