Connect with us

Actualitate

Campionat de oină, la Constanţa. Şapte echipe din cadrul MAI participă la acest campionat

Published

on

Deşi oina a fost declarată ca fiind sport naţional, puţini sunt cei care îl practică în ţara noastră. Totuşi, la malul mării, acest sport a luat amploare în ultimii ani, iar cea mai bună dovadă este organizarea Campionatului de oină al Ministerului de Interne, desfăşurat pe stadionul Complexului Sportiv „Badea Cârțan”.

“Este anul centenarului, un an în care România a pus foarte mare accent pe tot ce înseamnă tradiţie, iar oina face parte din valorile noastre de patrimoniu naţional, unul din elementele reprezentative ale identităţii noastre naţionale.”, declară NICOLAE DOBRE, preşedintele Federaţiei Române de Oină

Competiţia a ajuns în acest an la cea de-a V-a ediţie, iar sportivii, deşi sunt amatori, dau tot ce au mai bun pe teren.

“Mă bucur că participarea este numeroasă, şapte echipe participante, trei reprezentând Jandarmeria Română şi patru ale Poliţiei de Frontieră, echipe care an de an reuşesc să participe la această competiţie.”, declară NICOLAE DOBRE, preşedintele Federaţiei Române de Oină

“Este o competiţie foarte bine organizată. Noi ne pregătim în ultima perioadă, doar în ultima lună reuşim să facem câteva antrenamente şi încercăm să ducem oina la un alt nivel. Există şi o parte tactică pe care trebuie să o învăţăm şi este un sport foarte frumos!”, declară RĂZVAN GÂLMEANU, căpitanul echipei Poliţiei de Frontieră

Deşi se practică de aproape un secol în ţara noastră, oina a devenit sport naţional în anul 2014.

Actualitate

Începe furnizarea căldurii în municipiul Mangalia

Published

on

Sâmbătă, 31 octombrie, va începe furnizarea agentului termic în sistemul centralizat de termoficare din municipiul Mangalia. Potrivit reprezentanților societății de distribuţie, în ultimele două săptămâni au fost efectuate probele la rece în toate blocurile racordate la reţea și s-a intervenit cu lucrări de reparaţii, atât în centrale, cât și în subsolurile blocurilor, acolo unde a fost necesar.

Decizia de a începe furnizarea agentului termic a fost luată ca urmare a solicitărilor din partea beneficiarilor, dar și pentru că prognoza meteorologică indică o scădere a temperaturilor exterioare, în special pe timpul nopții.

Primăria subvenționează, de la bugetul local, ca în fiecare sezon rece, aproximativ jumătate din costul unei gigacalorii. Astfel, prețul plătit de cetățeni va fi de 238,57 lei/gigacalorie, cel de producție fiind de 500,03 lei/gigacalorie.

 

Continue Reading

Actualitate

S-a lansat BLINDHub, prima aplicaţie mobilă pentru integrarea profesională a nevăzătorilor

Published

on

Asociaţia Nevăzătorilor din România, Universitatea din Bucureşti şi Fundaţia Orange au lansat oficial BLINDHub, proiect cu acoperire naţională, în cadrul căruia va fi dezvoltată o aplicaţie mobilă menită să faciliteze accesul persoanelor cu deficienţe de vedere pe piaţa muncii şi în mediul universitar.

Proiectul se va derula în perioada 2020 – 2022 şi răspunde nevoilor celor peste 50.000 de persoane cu deficienţe de vedere şi apte de muncă, în contextul tendinţei de digitalizare.

,,Utilizarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi de acces sunt premize incontestabile ale unei reale incluziuni pentru persoanele cu deficienţă de vedere. Într-o lume digitală, BLINDHub pune împreună idei şi oportunităţi vocaţionale şi de muncă într-un spaţiu de interacţiune perfect adaptat nevoilor nevăzătorilor.”, a declarat Tudorel Tupiluşi, preşedinte ANR.

Cu aplicaţia mobilă, beneficiarii îşi vor putea crea gratuit, un profil profesional complet în baza unui video CV. Companiile interesate vor avea ocazia să filtreze în baza de date şi să trimită direct solicitări de interviu către candidaţi.

Continue Reading

Actualitate

Vasile Delicoti, învestit în funcție

Published

on

Vasile Delicoti a fost învestit în funcție, joi 29 octombrie, alături de consiliul local aleși în data de 27 septembrie de către locuitorii comunei atunci când au avut loc alegerile locale. Delicoti a ieșit din nou primar la Poarta Albă, după ce a primit girul din partea locuitorilor, câștigând detașat cu 1.373 de voturi. La evenimentul de învestire și depunere a jurământului a participat și prefectul județului, Silviu Iulian Coșa. Emoționat, dar temeinic, Vasile Delicoti a depus pentru a patra oară jurământul față de Dumnezeu și locuitorii comunei.

Consiliul local Poarta Albă este compus din 14 consilieri, iar Vasile Delicoti, odată cu depunerea jurământului a intrat în exercitarea celui de-al patrulea mandat ca primar al localității constănțene.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta