Connect with us

Actualitate

Bulevardul Tomis prinde viață și în acest weekend! Dansul, muzica instrumentală și competițiile de minibaschet vor anima centrul Constanței

Published

on

„Constanța Coffee Break” vine cu surprize pentru iubitorii de mișcare și cei care vor să-și petreacă timpul în aer liber. În acest sfârșit de săptămână, constănțenii și turiștii care aleg ca destinație de vacanță litoralul pot participa la o mulțime de activități antrenante. Zona carosabilă situată între bulevardul Ferdinand și strada Traian devine un loc special.

Sâmbătă dimineața, petrecem alături de dansatorii și coregrafii de la Total Dance Center. Lecțiile sunt deschise și gratuite pentru toți participanții. De la ora 10:00, vă invităm la o demonstrație de street dance pentru copii, alături de instructorii Bianca Mîrșu și Roxana Căbău.

Dansul și distracția vor crea o atmosferă de neuitat sâmbătă seara. Începând cu ora 19:00, dansatorii ansamblului Total Dance Center și Corina Tiron vor oferi o lecție deschisă de dansuri tradiționale. De la ora 20:00, vor asista la o reprezentație de street dance susținută  de școala de dans All In One Dance.

Seara de duminică va fi deschisă la ora 19:00 de Ansamblul Can Renkler al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România. Ansamblul de dans ne va prezenta o varietate de dansuri tradiționale ale tătarilor. În continuare, formația de muzică Melodyʼ 20 din Constanța va susține un recital de muzică instrumentală. Vor fi interpretate melodii devenite hituri. Din repertoriu vor face parte piesele:  Give me your heart tonight (Shakinʼ Stevens), Stand by me(Ben E King), Living next door to Alice(Smokie), Have you ever seen the rain(Creedance Clearwater Revival), I got you(Cocoon și Lola Marsh), Suona Chitarra(Carmello Zappula), Wonderful tonight(Eric Clapton), Stumblinʼ In, Gipsy Queen(Chris Norman), Goodnight moon(Shivareé), Che Sara(Ricchie E Poveri), Lorelei(Scorpions), Bésame Mucho, Baila Chilly Cha Cha(Jessica Jay).

Și în acest weekend iubitorii de sport pot lua parte la activități antrenante. Sâmbătă și duminică, începând cu ora 18:00, vor avea loc meciuri de minibaschet. De la ora 19:00, terenul va fi liber pentru cei care doresc să joace baschet.

Proiectul „Constanţa Coffee Break” urmărește să pună în valoare spațiile comunitare. Prin acest proiect se încurajează mișcarea în aer liber și practicarea diverselor sporturi. De asemenea, proiectul oferă o șansă pentru revitalizarea economiei locale, prin redeschiderea și extinderea locațiilor existente pe acest tronson. Începând de sâmbătă de la ora 08:00 și până duminică la ora 23:00 veți putea savura o cafea chiar pe bulevardul Tomis.

Proiectul „Constanța Coffee Break” este deschis organizatorilor. Cei care doresc să implice în acest proiect pot transmite cereri către Direcția Cultură, Educație, Sport, Turism din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, la adresa de e-mail: evenimente@primaria-constanta.ro.

Actualitate

DGAS organizează cursuri pentru îngrijirea bătrânilor la domiciliu

Published

on

Începând  din 15 octombrie Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, în cadrul proiectului „SSM@160 – Servicii sociale și socio-medicale pentru persoanele vârstnice din municipiul Constanța”, va organiza gratuit sesiuni de formare profesională în ocupația de „Îngrijitor bătrâni la domiciliu”, pentru  32 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.
Cursul va avea o durată de pregătire de 360 de ore, iar după susținerea examenului, se va elibera un certificat de calificare recunoscut la nivel naţional/european, emis de Ministerul Educației şi Ministerul Muncii şi Protecției Sociale şi un supliment descriptiv la certificatul de calificare (supliment ce cuprinde compețentele dobândite în urma cursului).
După absolvirea programului de formare profesională, celor 32 de persoane calificate li se va acorda  o subvenție în valoare de 1.800 de lei/persoană și vor fi angajate în cadrul DGAS Constanța pe perioada determinată, în funcția de îngrijitor bătrâni la domiciliu.
Cursul va include un modul de dezvoltare durabilă, egalitate de șanse și participare civică, pentru a facilita contactul cursanților cu activitatea de acordare a serviciilor la domiciliul persoanelor vârstnice.

Continue Reading

Actualitate

Invitație la Teatru

Published

on

În această săptămână, Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski invită publicul constănțean la operă. Melomanii vor putea urmări „Tosca” de G. Puccini. Regia artistică este semnată de GHEORGHE BĂRBULESCU, iar scenografia de ŞERBAN JIANU.

„Tosca” îl va avea ca dirijor pe MATEI POP din Cluj Napoca, în timp ce maestru cor va fi ADRIAN STANACHE.

De asemenea, soliști vor fi NICOLETA ARDELEAN, RĂZVAN SĂRARU, CĂTĂLIN ȚOROPOC – București, CONSTANTIN ACSINTE, LAURENȚIU SEVERIN, MĂDĂLIN BĂLDĂU, IULIAN BRATU, ADRIAN PÎRLEA, MIHAELA IONESCU.

Spectacolul „Tosca” va avea loc sâmbătă, 25 septembrie 2021, începând cu ora 19, în Sala Teatrului.

Biletele se pot achiziționa doar de la Agenția Teatrului.

Regulament, info spectatori în contextul COVID-19, info bilete și Agenție pe www.tnobconstanta.ro/bilete

Continue Reading

Actualitate

25 septembrie, „Noaptea Bibliotecii”

Published

on

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” sărbătoreşte „Noaptea Bibliotecii” în data de 25 septembrie. Și în acest sens instituția organizează o serie de evenimente pentru toate vârstele. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la ora 16, pe platforma din fața instituției de cultură, după care urmează un atelier de jocuri și improvizații pentru adolescenți, un puzzle wine sheff, respectiv o reconstituire a unei imagini a unui raft de bibliotecă, ateliere de legare de carte pentru copii. De la ora 19, va avea loc un escape room inedit, un concurs de cunoștinţe, intuiție și îndemânare, intitulat „Cu cărțile pe urmele noastre”.

Pentru copii, între orele 16 și 17 se poate face o călătorie prin jurul lumii, cu ajutorul căreia vor descoperi țările, prin intermediul obiectivelor turistice, mâncăruri tradiționale, costume naționale, capitale, steaguri.

Pentru adolescenți, între orele 17 și 21 se pot face alte puzzle-uri, iar pentru cei mici, multe alte ateliere de decupaje, o expoziție de audiobook-uri.

De asemenea, constănțenii vor putea lua parte la expoziția Reginei Maria, vor participa la o expoziție cu noutăți pentru copii și mămici. Totodată, aceștia se vor putea întâlni cu scriitorul Ovidiu Dunăreanu şi vor putea lua parte la teatrul de umbre „Scufiţa informatică”, la lansarea cărţii scriitoarei Veronica Iani şi multe altele.

Continue Reading

Actualitate

Atenție șoferi! Se fac lucrări de reparații pe Autostrada A2

Published

on

Se reiau lucrările de reparații pe Autostrada A2, București – Fundulea, între km 31+500 și km 36 +150, sensul Constanța – București. Acestea au ca termen de finalizare data de 30 noiembrie 2021.

Astfel, în acest interval se vor institui restricții de circulație, prin devierea totală a traficului rutier de pe Calea II pe Calea I, cu reducerea vitezei la 60 km/h și închiderea parțială a nodului rutier de la km 35+547 ce face accesul la și de la localitățile Fundulea și Nana de pe sensul Constanța – București.

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222