Connect with us

Recomandarea saptamanii

Buget suplimentat pentru finanțarea mai multor proiecte pe teritoriul Deltei Dunării

Published

on

Aproximativ 645 de milioane de lei au fost alocate suplimentar pentru finanțarea dezvoltarea a nu mai puțin de 157 de proiecte din sectorul privat, dar și din sectorul public.

Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării şi Administraţiei a aprobat astfel supracontractarea listelor de rezervă pentru toate tipurile de finanţări acordate zonei ITI Delta Dunării prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

“Este o veste foarte bună faptul că avem alocare financiară suplimentară pentru aceste proiecte. ADI ITI Delta Dunării a avut demersuri repetate către structura de decizie centrală privind necesitatea acestor alocări suplimentare.

Sunt investiţii în sectorul privat dar şi investiţii în zona publică ce acoperă inclusiv ceea ce ţine de dezvoltarea turismului. Investiţii care aduc dezvoltare locală pentru comunităţile din teritoriul ITI Delta Dunării.”, declară Ilie Petre, președintele Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării

După ce, în ultimii ani, Delta Dunării a devenit un punct de referință pe harta turistică a țării noastre, investitorii și agenții economici din zonă speră ca odată cu noile investiții, numărul turiștilor să crească semnificativ și în anii următori.

sursa foto: danubeparks.org

Recomandarea saptamanii

Debutează cea de-a 10-a ediţie a festivalului Pelicam – festival internaţional despre mediu şi oameni

Published

on

Astăzi începe a 10-a ediţie a festivalului Pelicam – festival internaţional despre mediu şi oameni. Ediţia din acest an se va desfăşura online, în perioada 15-24 octombrie.

Tulcea a fost timp de 8 ani gazda acestui eveniment cultural, a cărui prezenţă a îmbogăţit peisajul cultural al oraşului, atât prin calitatea selecţiei de filme, cât şi prin natura evenimentelor conexe. Numeroşi tineri tulceni au crescut şi s-au modelat intelectual alături de acest festival, intrând în familia Pelicam în calitate de voluntari sau spectatori.

Festivalul a pus municipiul Tulcea pe harta festivalurilor de film din România, iar prin includerea în reţeaua Green Film Network în agenda internaţională a festivalurilor de gen.

Primăria Municipiului Tulcea îşi afirmă intenţia de a readuce festivalul în municipiu, instituţia noastră având datoria să întreprindă toate demersurile pentru a asigura continuitate acestui eveniment.

Unul dintre obiectivele principale este valorificarea potenţialului cultural al oraşului prin dezvoltarea infrastructurii şi a ofertei culturale, şi, mai cu seamă, consolidarea şi punerea în valoare a unor evenimente care au câştigat deja recunoaştere la nivel naţional şi internaţional, fiind, totodată, bine primite de publicul tulcean.

Publicul tulcean este invitat să urmărească online evenimentul din acest an: 10 zile pline de documentare despre mediu şi oameni în premieră naţională, întâlniri cu regizori străini, dezbateri alături de jurnalişti şi activişti de mediu şi ateliere pentru copii.

Programul de filme include cele mai recente documentare de mediu, atent curatoriate, prezentate în premieră naţională într-o ediţie online. Fiecare film din cadrul festivalului va putea fi văzut online, la ora programată pe online.pelicam.ro Unele proiecţii vor fi însoţite la final de discuţii sau dezbateri. Programul integral al proiecţiilor, atelierelor şi al evenimentelor conexe este disponibil pe site-ul pelicam.ro.

sursa foto: pelicam.ro

Continue Reading

Recomandarea saptamanii

Festivalul Internaţional de film KINOdiseea a revenit la Tulcea cu cele mai premiate filme ale anului

Published

on

După ce și-a încheiat programul la Bucureşti, Festivalul internaţional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea, ajuns anul acesta la cea de-a XIII-a ediţie, a sosit la Tulcea, la Teatrul Jean Bart, între 30 septembrie şi 3 octombrie.

Vreme de doisprezece ani, KINOdiseea a adus în atenţia publicului bucureştean filme în premieră în Europa de Sud-Est sau România, cele mai noi filme pentru copii, apreciate de publicul internaţional şi de criticii de film din întreaga lume, premiate la festivaluri internaţionale precum Berlin, Sundance, sau festivaluri de profil cu tradiţie, producţii cu tematici educative şi sociale, care nu intră în reţeaua clasică de distribuţie.

Anul acesta, KINOdiseea revine la Tulcea, cu 6 lungmetraje europene şi un film românesc. Filmele se adresează copiilor, famililor şi profesorilor, dar şi cinefililor. Proiecţiile vor avea loc în fiecare zi, de joi până duminică, de la ora 10:00 (proiecţii dublate în limba română) şi la 12:00 (proiecţii subtitrate în limba română). Pe lângă proiecţiile de filme, copiii sunt aşteptaţi la 3 ateliere de incursiune în culisele cinematografiei coordonatate de Paul Grec şi Andrei Răuţu.

Filmele din programul KINOdiseea Tulcea sunt:

STRĂJERII DELTEI, Regia: Liviu Mărghidan. Detalii: 2021, 85 minute, România, clasele II-V

SISTERS/ SURORILE – VARA ÎN CARE NE-AM DESCOPERIT SUPERPUTERILE, Regia: Silje Salomonsen & Arild Astin Ommundsen. Detalii: Norvegia, 2020, clasele II-VII, 78 minute.

MARTIN AND THE MAGICAL FOREST/ MARTIN ŞI PĂDUREA MAGICĂ, Regia: Petr Oukropec. Detalii:Cehia, Slovacia, Germania, 2021, clasele II-VII, 80 minute

BUSTER’S WORLD/ LUMEA LUI BUSTER, Regia: Martin Miehe-Renard. Detalii: Danemarca, 2021, 85 minute, clasele IV-VIII

JACKIE ŞI OOPJEN, Regia: Annamaria van de Mond, Detalii: Olanda, 2020, 90 minute. Recomandare de vârstă: clasele I-VIII

F VINE DE LA FERICIRE (H is for Happiness), 2019, clasele II-VIII, Australia

SPACE BOY, Regia: Olivier Pairoux. Detalii: Belgia, 100 minute, clasele IV-VIII

Program Teatrul Jean Bart:

02 octombrie, ora 10:00- SISTERS- VARA ÎN CARE NE-AM DESCOPERIT SUPERPUTERILE (dublat în limba română), clasele II-VII

02 octombrie, ora 12:00- LUMEA LUI BUSTER, clasele IV-VIII

02 octombrie, ora 14:00- ATELIER DE EDUCAŢIE AUDIOVIZUALĂ, coordonator Paul Grec

03 octombrie, ora 10:00- MARTIN ŞI PĂDUREA MAGICĂ (dublat în limba română), clasele II-VII

03 octombrie, ora 12:00- SPACE BOY, clasele IV-VIII

Mai multe detalii despre filmele şi programul festivalului sunt disponibile pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/ şi pe www.facebook.com/kinodiseea.

sursa foto: iqads.ro

Continue Reading

Recomandarea saptamanii

Zilele mustului, la Complex Burebista!

Published

on

Mustul, carnea pe grătar sau la ceaun,porumbul fiert şi plăcintele vor da startul celei mai mari petreceri ce se va desfăşura în perioada 8-10 octombrie la Complex Burebista din Istria. Mustul proaspăt din podgoria de la Jariştea va fi condimentat cu muzica formaţiei Perla Moldovei.

Vino la Complex Burebista din Istria şi petrece un weekend de neuitat într-un peisaj autentic din deltă. Rezervări şi detalii despre eveniment puteţi obţine la numărul de telefon: 0758.403576

Mâncarea bună si voia bună cu siguranță că vor fi prezente la ZILELE MUSTULUI  și vă asigurăm că nimeni nu pleacă de la acest eveniment fără să încerce un preparat gustos, așa că ia-i cu tine pe toţi cei dragi și hai să ne vedem şi revedem timp de 3 zile la ZILELE MUSTULUI, la Complex Burebista din Istria , de vineri 8 octombriepână duminică 10 octombrie, unde mustul şi bucatele alese vor fi vedetele care nu pot fi refuzate.

Continue Reading

Recomandarea saptamanii

“Enesciana”, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”

Published

on

Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” este onorat să prezinte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, ediția a XXV-a, spectacolul de balet neoclasic “Enesciana”. Evenimentul va avea loc pe data de 19 septembrie 2021, orele 19, în Sala Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Enesciana – Festivalul George Enescu

Spectacolul „Enesciana” a primit Trofeul Galei Premiilor Operelor Naționale, ediția 2016, pentru cel mai bun spectacol românesc.

Proiectul „Enesciana” este realizat pe muzica Simfoniei Nr.4 (numită și “simfonia de școală”) compusă de George Enescu. Această simfonie „de studiu” compusă de Enescu (se pare în jurul anului 1898) la vârsta de 17 ani, a fost terminată de Pascal Bentoiu.

Regia şi coregrafia sunt semnate de Horaţiu Cherecheş, care dorește să creeze un balet neoclasic abstract bazat pe tehnici de arhitecturizare corporal-coregrafică.

Premiera a avut loc la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, pe data de 13 Noiembrie 2015.

Muzica: George Enescu – Simfonia nr.4 „de şcoală”

Regia și Coregrafia: Horaţiu Cherecheş

Scenografia şi costume: Horaţiu Cherecheş

Light design: Horațiu Cherecheș, Arasound Design

Asistenți coregrafie: Monica Cherecheş, Irina Mihaiu

Regia tehnică: Gelu Râpă

Soliști:

Adrian Mihaiu, Mizuki Kubota, Bogdan Bîrsănescu, Cătălina Iliescu, Scot Baldie, Irene Tomassetti, David Wall, Ella Slingsby, Daia Kashiwaba,Yuria Soeta, Keita Kamijyo Mayura Takase, Mihai Pâslaru, Oana Dincă, Marius Adrian Marin, Iguacel Sánchez, Marius Ștefan Marin, Sakura Okamura, Marco Alexandre Vicente, Mayu Takahashi, Reita Miyashita, Keito Shimomura

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrului și online www.tnobconstanta.ro/bilete

Regulament, info spectatori în contextul COVID-19, info bilete și Agenție pe www.tnobconstanta.ro/bilete

sursa foto: TNOB

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222