Connect with us

Societate

Bucurie pentru bătrânii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța

Published

on

Bătrânii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța au avut parte de o bucurie foarte mare ieri, când Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor impresionant de preoți au săvârșit slujba Sfântului Maslu și sfințirea cu aghiazma mică la sediul din strada Unirii.
Slujba de rugăciune a fost oficiată la propunerea Arhiepiscopiei Tomisului, în contextul în care anul 2023 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca fiind anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice în întreaga Patriarhie Română. În acest sens, Arhiepiscopia Tomisului prin Departamentul Social Misionar și-a propus ca în perioada Postului Mare să împletească rugăciunea cu fapta cea bună prin oficierea unor slujbe de sănătate.
La evenimentul de ieri au participat vârstnicii cazați în Cămin și angajații Direcției Generale de Asistență Socială care s-au rugat împreună cu slujitorii Domnului.

Actualitate

57 de persoane din comuna Cumpăna, cu vârsta între 30-64 ani, se vor califica în meseria de BUCĂTAR.

Published

on

Primăria comunei Cumpăna în parteneriat cu fundația ZI DESCHISĂ implementează proiectul ,,COCSPI SE – Creșterea Ocupării și Competențelor Șomerilor și Persoanelor Inactive din regiunea Sud-Est”, proiect finanțat prin Program Operaţional Capital Uman 2014-2020.

În cadrul acestuia, 57 persoane din comuna Cumpăna, șomeri și persoane inactive, cu vârsta între 30-64 ani, absolvenți de minim 8 clase, vor fi calificați în meseria de bucătar.

Deschiderea oficială a cursului va avea loc în data de 27 martie 2023, ora 12:00 în cadrul Centrului Multifuncțional de asistență socio-medicală Cumpăna, iar axa prioritară a proiectului o reprezintă găsirea de locuri de muncă pentru toată lumea.

Prima grupă de 28 persoane va începe cursul de 720 ore pe data de 27 martie 2023, iar a doua grupă de 27 persoane va începe cursul pe data de 26 iunie 2023.

Pe toată perioada desfășurării cursurilor, participanții vor beneficia de pachete de hrană și decontarea transportului, iar la finalizarea cursului vor primi o diplomă recunoscută de Uniunea Europeană și o subvenție de 3600 lei.

Continue Reading

Societate

Elevii constănțeni învață să devină antreprenori de succes

Published

on

Miercuri, 22 martie 2023, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în colaborare cu Colegiul Comercial „Carol I” Constanța, a organizat etapa județeană a Competiției Business Plan.
La această etapă au participat 9 firme de exercițiu din 5 unități de învățământ, după cum urmează:
– F.E. TOMIRIS NATURAL DESIGN S.R.L. – Colegiul Comercial „Carol I” Constanța;
– F.E. ROYAL CHOCOLATE S.R.L. – Colegiul Comercial „Carol I” Constanța;
– F.E. LA MIA GUSTO S.R.L.- Colegiul Economic Mangalia;
– F.E. DIAMOND S.R.L.- Colegiul Economic Mangalia;
– F.E. EXCLUSIVE LUXURY TRAVEL – Liceul Tehnologic ”Ioan N. Roman” Constanța;
– F.E. SKY CAFFE S.R.L.- Liceul Tehnologic ”Ioan N. Roman” Constanța;
– F.E. PUBLISOFT 22 S.R.L.- Liceul Economic ”Virgil Madgearu” Constanța;
– F.E. ATHENA COFFE S.R.L.- Liceul Economic ”Virgil Madgearu” Constanța;
– F.E. TELEKOM CURIER EXPERT S.R.L.- Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța.
Echipa care va întruni punctajul cel mai mare, va reprezenta județul Constanța la etapa regională a Competiției Business Plan.

Continue Reading

Societate

Amendă usturătoare și mașină confiscată de polițiștii locali din Cumpăna pentru deșeuri aruncate pe câmp

Published

on

Ca urmare a acțiunilor desfășurate în ultima perioadă în vederea depistării și tragerii la răspundere a persoanelor iresponsabile care aruncă pe terenurile aflate în extravilanul localității deșeuri rezultate în urma activităților de construcții/ demolări, la data de 16.03.2023 lucrătorii acestui compartiment au depistat pe numitul M. I., din com. Cumpăna, care a aruncat astfel de deșeuri, fiind sancționat contravențional cu suma de 30.000 lei pentru încălcarea prevederilor O.G. 92/2021.
De asemenea, ca măsură complementară s-a dispus confiscarea autoutilitarei marca Ford, folosită la săvârșirea contravenției.
Vă aducem la cunoștință că vom continua să desfășurăm astfel de acțiuni în vederea instaurării unei situații de normalitate din acest punct de vedere.

Continue Reading

Societate

45 de tineri din medii defavorizate fac școala de șoferi cu sprijinul MOL România și Fundația Pentru Comunitate, prin programul „Permis pentru viitor”, ediția a 8-a

Published

on

45 de tineri au fost desemnați câștigători ai concursului de proiecte din cadrul celei de-a 8-a ediții  a programului „Permis pentru viitor”, și obțin finanțare pentru a urma anul acesta cursurile școlii de șoferi pentru categoriile B, C și BE;

Finanțarea oferită de MOL România acoperă costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente;

Pe parcursul celor șapte ediții ale Programului, 144 de tineri au obținut permis de conducere de diferite categorii

10 martie 2023, CLUJ-NAPOCA – MOL România și Fundația Pentru Comunitate anunță rezultatele concursului de proiecte din cadrul Programului „Permis pentru viitor”, lansat în noiembrie 2022. În cadrul celei de a 8-a ediții a programului, 45 de tineri din medii defavorizate au devenit beneficiarii programului și primesc o finanțare totală în valoare de 150.000 lei pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi și a cheltuielilor adiacente. În decursul celor șapte ani de la lansarea programului, 337 de tineri din medii defavorizate au primit sprijin financiar pentru a urma cursurile școlii de șoferi. Dintre aceștia, 144 au obținut permis de conducere de diferite categorii, iar alți 38 continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

Proiectele desemnate câștigătoare și care vor beneficia de finanțare au fost selectate dintre cele 155 de aplicații înscrise în concursul de proiecte în perioada 24 noiembrie 2022 – 24 ianuarie 2023, de către tineri din 25 de județe și din Capitală. 136 tineri au solicitat finanțare pentru obținerea permisului de conducere pentru categoriile B și BE, 18 pentru categoriile C și CE, iar pentru categoria D, un tânăr. Dintre cei 45 de beneficiari, 38 au obținut finanțare pentru a urma cursurile școlii de șoferi în vederea obținerii permisului de conducere la categoriile B și BE, iar șapte pentru categoria C.

Inițiat în anul 2015, programul „Permis pentru viitor” se înscrie în strategia de responsabilitate socială a MOL România prin intermediul căreia dezvoltă proiecte pe termen lung, cu scopul de a sprijini comunitățile. Pentru tinerii cu posibilități materiale reduse, permisul de conducere reprezintă un ajutor real pentru accesul pe piața muncii sau pentru a obține un loc de muncă mai bun.

„Șansele tinerilor din medii defavorizate de a găsi un loc de muncă sunt influențate de situația lor, și în multe cazuri sunt mai reduse din cauza lipsei unor calificări. Prin Programul „Permis pentru viitor” le oferim tinerilor cu posibilități materiale reduse un sprijin concret în efortul lor de a obține un carnet de șofer, adică o calificare care reduce din dezavantajul pe care aceștia îl au în a se poziționa competitiv pe piața muncii. MOL România rămâne un partener al comunităților din care face parte, și continuă să fie alături de cei care sunt în nevoie,” a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.

Beneficiarii acestei ediții a Programului „Permis pentru viitor” provin din 17 județe: Argeș, Bacău, Brașov, Călărași, Cluj, Covasna, Galați, Harghita, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea și din Municipiul București.

„Urmează să încheiem contracte pentru finanțarea beneficiarilor din acest an, care, la rândul lor, vor alege câte o școală de șoferi, și în termen de o lună de la încheierea contractelor se vor înscrie pentru începerea cursurilor. Stabilim de comun acord că în a doua parte a anului vor finaliza cursurile și se vor prezenta la examen. Vom anunța o nouă ediție a Programului la sfârșitul lunii noiembrie. Cei interesați se pot informa accesând website-ul Fundației Pentru Comunitate sau ne pot contacta telefonic”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Lista câștigătorilor, care devin beneficiari ai Programului „Permis pentru viitor”, a fost publicată de către Fundația Pentru Comunitate și poate fi consultată aici.

Despre programul Permis pentru viitor

Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program se acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 18 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.

De la lansarea din 2015, programul Permis pentru viitor a fost premiat de două ori la nivel național: în cadrul Galei Societății Civile din 2018 și la Gala Romanian CSR Awards din 2017. Pe parcursul celor șapte ediții ale Programului, 144 de tineri au obținut permis de conducere, iar 38 sunt programați pentru examen sau se află în diferite faze ale pregătirii.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222