Connect with us

Administratie/politica

Bilanţ la 3 ani de mandat: Comuna Poarta Albă

Published

on

“Bilanţ la trei ani de mandat”, campania demarată de RoPressOnline îşi propune, prin reportajele realizate de jurnaliştii noştri, să scoată în evidenţă principalele realizări ale primarilor localităţilor din judeţul Constanţa. Perspectivele şi problemele întâmpinate, reuşitele şi deopotrivă neajunsurile cu care se confruntă edilii în anumite situaţii. Aşa că am mers în comuna Poarta Albă pentru a vedea ce proiecte sunt în plină desfăşurare şi care sunt principalele investiţii care au prins deja contur.

Aflat la cel de-al treilea mandat, Vasile Delicoti a acumulat deja o vastă experienţă în administraţia publică locală şi în atragerea fondurilor pentru investiţii. Cel mai amplu proiect în plină desfăşurare vizează asfaltarea străzilor din comuna Poarta Albă.

 „Sunt 4 proiecte de asfaltare, din care unul este pe final, următoarele urmează să înceapă. Astfel, în vara acestui an, unul, apoi celălalt în toamnă, astfel încât anul viitor să ajungem undeva la 60-70% cu asfaltarea din localitate, iar până în decembrie 2020, sper ca întreaga localitate să fie asfaltată.”, declară VASILE DELICOTI, primarul comunei Poarta Albă

Reţeaua de canalizare este, de asemenea, o prioritate pentru edilul comunei Poarta Albă.

 „Mai avem un rest în localitate de 3 km de canalizare, un alt proiect care a demarat recent. Deja, constructorul s-a apucat pe str. Primăriei să traseze şi să se apuce de săpat. Un alt proiect foarte important pentru localitate este proiectul de introducere a reţelei de canalizare în lotizarea pentru tineri din zona D, unde s-au demarat, de asemenea, lucrările.”, declară VASILE DELICOTI, primarul comunei Poarta Albă

Şi nu în ultimul rând, sistemul de gaze este o altă investiţie majoră de care vor beneficia localnicii din Poarta Albă.

„Am primit documentaţia tehnică de avizare a lucrărilor să putem obţine autorizaţia necesară pentru a construi, apoi vom demara procedurile de licitaţie pentru desemnarea constructorului.”, completează VASILE DELICOTI, primarul comunei Poarta Albă

Învăţământul este, totodată, o prioritate pentru administraţia publică locală, astfel că investiţiile în educaţie prind şi ele contur.

„Avem o reabilitare şi o extindere a unei şcoli, Corp C1 se cheamă, este o clădire care face parte din Şcoala Generală Nr. 1. Clădirea veche a fost reabilitată acum patru ani tot cu fonduri europene. Este finalizată şi se învaţă în ea, căci este o clădire foarte modernă.”, mai spune VASILE DELICOTI, primarul comunei Poarta Albă   

Chiar dacă multe proiecte sunt în plină desfăşurare, o problemă pe care o scoate în evidenţă edilul localităţii o reprezintă birocraţia şi legislaţia destul de stufoasă cu care se confruntă majoritatea administraţiilor publice locale.

„Cea mai mare problemă în România la momentul actual nu este obţinerea finanţării, ne-am obişnuit, ştim să obţinem bani europeni şi fonduri naţionale, dar avem probleme în ceea ce priveşte legislaţia cu obţinerea avizelor, a autorizaţiilor, cât şi cadastrele.”, declară VASILE DELICOTI, primarul comunei Poarta Albă

Astfel, în opinia primarului Vasile Delicoti, majoritatea proiectelor prind contur cu întârziere, însă important este ca acestea să fie finalizate, tocmai pentru a atrage noi şi noi investiţii.

Administratie/politica

Primăria Mangalia continuă lucrările pentru pregătirea sezonului estival

Published

on

În această perioadă, angajaţii DGUSUP intervin cu lucrări specifice atât în oraş, cât şi în staţiuni. Pentru ca turiștii să fie primiți în cele mai bune condiții, echipele de întreținere a domeniului public pun la punct ultimele detalii.

În Neptun, au fost executate lucrări de reabilitare a spaţiilor verzi, prin montarea sistemelor de irigaţii automatizate, în zone precum: strada Gării, Bazar Prichindel, zona Lacuri Neptun, Hotel Doina. Alte sisteme de irigaţii automatizate au fost puse în funcţiune pe străzile Trandafirilor, Steaguri, Crinului şi s-a intervenit la reamenajarea spaţiilor verzi. Totodată, s-a igienizat solul de vegetația crescută și alte reziduuri aruncate la întâmplare, s-au plantat flori şi plante perene. De asemenea, au început campaniile de dezinsecție aeriană, cu delarvizare pe luciul apelor, în stațiuni și oraș.

„În ultimii ani, ne-am preocupat să investim în infrastructura din stațiuni, să atragem investitori și să îmbunătățim aspectul acestora pentru a avea o afluență turistică tot mai ridicată. Mă bucur să constat că eforturile noastre au fost înțelese și sunt susținute de tot mai mulți hotelieri. Pe această cale, mulțumesc investitorilor care ne-au ajutat să înființăm un loc de joacă pentru copiii din Neptun”, declară CRISTIAN RADU, primarul municipiului Mangalia

Edilul a mai explicat că implementarea regulamentului agenţilor economici din staţiuni va avea ca efect practicarea unor activități de comerţ civilizat, care va creşte nivelul turismului, în zona noastră de litoral.

sursa foto: mangalia.ro

Continue Reading

Administratie/politica

Două familii din Cumpăna, beneficiarele a două apartamente ANL

Published

on

Astăzi, 20.05.2022, ora 11.00, a avut loc repartiția a două locuințe tip ANL (un apartament cu 2 camere și un apartament cu 3 camere), către doi titulari ai cererilor de repartizare a unor astfel de locuințe, ce figurează în lista privind ordinea de prioritate în soluționarea cererilor, aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Cumpăna nr. 77 din data de 19.04.2022.
Astfel, începând de astăzi încă două familii beneficiază de un acoperiș deasupra capului și de un trai în siguranță.

Continue Reading

Administratie/politica

5 proiecte, în valoare totală de 3 milioane de euro, pentru orașul Năvodari, prin PNRR

Published

on

Prin accesarea fondurilor prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), vor fi reabilitate 4 clădiri publice: Grădinița Nr.3, Creșa nr.20, Cămin nou liceu și Primăria Năvodari.
De asemenea, va fi implementat un proiect pentru extinderea și modernizarea sistemului de supraveghere video al orașului Năvodari (inclusiv cu recunoaștere facială și detectare în trafic a mașinilor, alerte automate pentru agresiuni sau evenimente antisociale în spațiul public, precum și achiziția de mobilier urban inteligent).
Valoare totală: peste 3 milioane de euro, suma maximă ce poate fi accesată de un oraș.
”Nu ne vom opri aici! Am pregătit și alte proiecte pe Fondul de Mediu, tot legate de clădiri publice în orașul nostru. Din punctul meu de vedere, în viitorul apropiat vom avea o înfățișare cu mult mai modernă a întregului oraș”, a transmis primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

Continue Reading

Administratie/politica

Au început lucrările de consolidare și reabilitare a fostului Palat al Navigației

Published

on

Primarul Constanței, Vergil Chițac, ne-a anunțat pe facebook că au început lucrările de consolidare și reabilitare a fostului Palat al Navigației.
Iată declarația primarului:
“Stimați constănțeni, mă bucur să vă anunț că, după o perioadă de stagnare cauzată de lipsa ofertelor, am deblocat proiectul de consolidare și refacere a Casei Embiricos, iar lucrările au început. Vă reamintesc că luna trecută am semnat atribuirea contractului, după ce primele două proceduri de licitație s-au încheiat fără succes.
Proiectul are o valoare de 12,5 milioane de lei fără TVA și vizează refacerea acestui edificiu-simbol al Constanței, care se află de mulți ani într-o stare de degradare ce nu ne face cinste. Banii vin din fonduri europene, iar clădirea urmează să se transforme în incubator de afaceri. Ne-am propus ca aici să ne bucurăm de primul hub regional destinat industriilor creative pentru antreprenorii din sud-estul României. Să sperăm că totul va decurge conform planului și că în circa 18 luni vom avea clădirea reabilitată”, a punctat edilul Vergil Chițac.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222