Connect with us

Administratie/politica

Bilanţ la 3 ani de mandat: Comuna Poarta Albă

Published

on

“Bilanţ la trei ani de mandat”, campania demarată de RoPressOnline îşi propune, prin reportajele realizate de jurnaliştii noştri, să scoată în evidenţă principalele realizări ale primarilor localităţilor din judeţul Constanţa. Perspectivele şi problemele întâmpinate, reuşitele şi deopotrivă neajunsurile cu care se confruntă edilii în anumite situaţii. Aşa că am mers în comuna Poarta Albă pentru a vedea ce proiecte sunt în plină desfăşurare şi care sunt principalele investiţii care au prins deja contur.

Aflat la cel de-al treilea mandat, Vasile Delicoti a acumulat deja o vastă experienţă în administraţia publică locală şi în atragerea fondurilor pentru investiţii. Cel mai amplu proiect în plină desfăşurare vizează asfaltarea străzilor din comuna Poarta Albă.

 „Sunt 4 proiecte de asfaltare, din care unul este pe final, următoarele urmează să înceapă. Astfel, în vara acestui an, unul, apoi celălalt în toamnă, astfel încât anul viitor să ajungem undeva la 60-70% cu asfaltarea din localitate, iar până în decembrie 2020, sper ca întreaga localitate să fie asfaltată.”, declară VASILE DELICOTI, primarul comunei Poarta Albă

Reţeaua de canalizare este, de asemenea, o prioritate pentru edilul comunei Poarta Albă.

 „Mai avem un rest în localitate de 3 km de canalizare, un alt proiect care a demarat recent. Deja, constructorul s-a apucat pe str. Primăriei să traseze şi să se apuce de săpat. Un alt proiect foarte important pentru localitate este proiectul de introducere a reţelei de canalizare în lotizarea pentru tineri din zona D, unde s-au demarat, de asemenea, lucrările.”, declară VASILE DELICOTI, primarul comunei Poarta Albă

Şi nu în ultimul rând, sistemul de gaze este o altă investiţie majoră de care vor beneficia localnicii din Poarta Albă.

„Am primit documentaţia tehnică de avizare a lucrărilor să putem obţine autorizaţia necesară pentru a construi, apoi vom demara procedurile de licitaţie pentru desemnarea constructorului.”, completează VASILE DELICOTI, primarul comunei Poarta Albă

Învăţământul este, totodată, o prioritate pentru administraţia publică locală, astfel că investiţiile în educaţie prind şi ele contur.

„Avem o reabilitare şi o extindere a unei şcoli, Corp C1 se cheamă, este o clădire care face parte din Şcoala Generală Nr. 1. Clădirea veche a fost reabilitată acum patru ani tot cu fonduri europene. Este finalizată şi se învaţă în ea, căci este o clădire foarte modernă.”, mai spune VASILE DELICOTI, primarul comunei Poarta Albă   

Chiar dacă multe proiecte sunt în plină desfăşurare, o problemă pe care o scoate în evidenţă edilul localităţii o reprezintă birocraţia şi legislaţia destul de stufoasă cu care se confruntă majoritatea administraţiilor publice locale.

„Cea mai mare problemă în România la momentul actual nu este obţinerea finanţării, ne-am obişnuit, ştim să obţinem bani europeni şi fonduri naţionale, dar avem probleme în ceea ce priveşte legislaţia cu obţinerea avizelor, a autorizaţiilor, cât şi cadastrele.”, declară VASILE DELICOTI, primarul comunei Poarta Albă

Astfel, în opinia primarului Vasile Delicoti, majoritatea proiectelor prind contur cu întârziere, însă important este ca acestea să fie finalizate, tocmai pentru a atrage noi şi noi investiţii.

Administratie/politica

Mihai Lupu, președintele CJ Constanța: “Prezentul ne aparține, iar viitorul acestei țări stă în unitatea și solidaritatea noastră

Published

on

An de an, recunoaștem și celebrăm momentele definitorii din istoria noastră ce au influențat demnitatea și progresul României.

Evenimente precum Mica Unire din 1859, revenirea Dobrogei la țara mamă în 1878 sau Marea Unire de la Alba Iulia din 1918 au fost pietre de temelie în parcursul nostru național, modelând România așa cum o cunoaștem astăzi. În astfel de momente, am fost crescuți și învățați să ne bucurăm, să sărbătorim și să le aducem omagii celor care s-au sacrificat în lupte și au depășit, cu o voință de neclintit, obstacolele aflate în calea libertății și suveranității naționale.

România este astăzi datorită lor. Despre România și forma inedită pe care granițele sale o conturează, învață copiii noștri la școală. Despre România bogată și frumoasă ne vorbesc străinii în documentare și cărți. Întrebarea e ce facem noi pentru România?! Cum ne implicăm fiecare în construirea și promovarea acestei țări minunate?!

Avem datoria de a încerca măcar, să pășim pe urmele adânci ale strămoșilor noștri, să le urmăm exemplul și să ne gândim cum putem să #construim, #împreună, un #viitor mai bun.

În final, lecția de istorie o cunoaștem cu toții, iar trecutul îl sărbătorim an de an. Ceea ce nu trebuie să uităm este că prezentul ne aparține, iar viitorul acestei țări stă în #unitatea și #solidaritatea noastră.

 

La mulți ani, #România!

La mulți ani, #români!

La mulți ani, #dobrogeni!

 

#MihaiLupu #CJC #constanta #imipasa

Continue Reading

Administratie/politica

Liderul consilierilor locali PSD, Costin Răsăuțeanu, mesaj de 1 decembrie: ”Să avem curajul de a spera și de a întinde o mână de ajutor, mereu cu inima curată”

Published

on

Costin Răsăuțeanu, liderul consilierilor locali PSD, mesaj de 1 Decembrie!
”De 1 Decembrie să fim cu inima la înaintare, să ne amintim de românii frați din trecut care au scris unirea și ne au lăsat moștenire o țară. 🇹🇩
Să o ținem demnă și în pace, să fim mereu în credință și iubire, să avem curajul de a spera și de a întinde o mână de ajutor, mereu cu inima curată.🙏♥️
La mulți ani, România!
La mulți ani, români!”, a scris Costin Răsăuțeanu pe facebook.

Continue Reading

Administratie/politica

Marius Horia Țuțuianu, mesaj de Ziua Națională a României

Published

on

Deputatul PSD, Marius Horia Țuțuianu a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook cu ocazia Zilei Naționale a României.

„1 decembrie 1918 spune povestea unui ideal măreț, unui vis împlinit, povestea României unite. O lecție scrisă cu luptă și sacrificiu de români pentru care patriotismul însemna mai mult decât un simplu cuvânt. 1 decembrie 2023 spune povestea unei Românii consolidate, cu principii și valori clădite în timp, în care românii au înțeles că, oriunde s-ar afla, cele trei culori sfinte și limba română înseamnă acasă. Ce va spune un 1 decembrie viitor? Depinde doar de noi și de ceea ce le transmitem copiilor noștri! La mulți ani, România! La mulți ani tuturor celor ce gândesc și simt românește! Doamne, ocroteste-i pe români!”, a scris deputatul PSD Marius Horia Țuțuianu.

Continue Reading

Administratie/politica

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna: ”La ceas de sărbătoare, să ne aducem aminte de valorile naționale consacrate de-a lungul tumultoasei noastre istorii”

Published

on

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a transmis pe pagina sa de socializare, un mesaj cu prilejul zilei de 1 Decembrie. 

”Dragi români, astăzi este ziua noastră, Ziua Națională a României, zi în care cu toții, oriunde ne-am afla, ne sărbătorim patria.

Aniversarea celor 105 ani de la Marea Unire din 1 decembrie 1918 este un prilej binecuvântat de a aduce mulțumire lui Dumnezeu pentru marele dar al libertății și unității naționale, dar și un omagiu de recunoștință, memoriei tuturor celor care au contribuit la făurirea Marii Uniri.
1 Decembrie reprezintă idealul nostru ca națiune de a fi liberi și uniți într-o Românie demnă și prosperă.

Românilor, din țară și de pretutindeni, le doresc multă sănătate, succes în ceea ce și-au propus să realizeze, și astăzi, la ceas de sărbătoare, să-și aducă aminte de valorile naționale consacrate de-a lungul tumultoasei noastre istorii și de cei care s-au jertfit pentru țară.
Să fim mai buni unii cu ceilalți, să nu ne uităm rădăcinile și că avem datoria sfântă de a ne iubi țara, neamul și pe Dumnezeu.
Să ne ridicăm fruntea ca falnicii și bravii strămoși de odinioară și să spunem mândri la ceas de sărbătoare: „Noi suntem români!”

La mulți ani, patria noastră, România!🇹🇩🇹🇩
La mulți ani, dragi români!🇹🇩🇹🇩”, a scris edilul comunei Cumpăna, pe facebook.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222