Connect with us

Administratie/politica

Bilanţ la 3 ani de mandat: Comuna Poarta Albă

Published

on

“Bilanţ la trei ani de mandat”, campania demarată de RoPressOnline îşi propune, prin reportajele realizate de jurnaliştii noştri, să scoată în evidenţă principalele realizări ale primarilor localităţilor din judeţul Constanţa. Perspectivele şi problemele întâmpinate, reuşitele şi deopotrivă neajunsurile cu care se confruntă edilii în anumite situaţii. Aşa că am mers în comuna Poarta Albă pentru a vedea ce proiecte sunt în plină desfăşurare şi care sunt principalele investiţii care au prins deja contur.

Aflat la cel de-al treilea mandat, Vasile Delicoti a acumulat deja o vastă experienţă în administraţia publică locală şi în atragerea fondurilor pentru investiţii. Cel mai amplu proiect în plină desfăşurare vizează asfaltarea străzilor din comuna Poarta Albă.

 „Sunt 4 proiecte de asfaltare, din care unul este pe final, următoarele urmează să înceapă. Astfel, în vara acestui an, unul, apoi celălalt în toamnă, astfel încât anul viitor să ajungem undeva la 60-70% cu asfaltarea din localitate, iar până în decembrie 2020, sper ca întreaga localitate să fie asfaltată.”, declară VASILE DELICOTI, primarul comunei Poarta Albă

Reţeaua de canalizare este, de asemenea, o prioritate pentru edilul comunei Poarta Albă.

 „Mai avem un rest în localitate de 3 km de canalizare, un alt proiect care a demarat recent. Deja, constructorul s-a apucat pe str. Primăriei să traseze şi să se apuce de săpat. Un alt proiect foarte important pentru localitate este proiectul de introducere a reţelei de canalizare în lotizarea pentru tineri din zona D, unde s-au demarat, de asemenea, lucrările.”, declară VASILE DELICOTI, primarul comunei Poarta Albă

Şi nu în ultimul rând, sistemul de gaze este o altă investiţie majoră de care vor beneficia localnicii din Poarta Albă.

„Am primit documentaţia tehnică de avizare a lucrărilor să putem obţine autorizaţia necesară pentru a construi, apoi vom demara procedurile de licitaţie pentru desemnarea constructorului.”, completează VASILE DELICOTI, primarul comunei Poarta Albă

Învăţământul este, totodată, o prioritate pentru administraţia publică locală, astfel că investiţiile în educaţie prind şi ele contur.

„Avem o reabilitare şi o extindere a unei şcoli, Corp C1 se cheamă, este o clădire care face parte din Şcoala Generală Nr. 1. Clădirea veche a fost reabilitată acum patru ani tot cu fonduri europene. Este finalizată şi se învaţă în ea, căci este o clădire foarte modernă.”, mai spune VASILE DELICOTI, primarul comunei Poarta Albă   

Chiar dacă multe proiecte sunt în plină desfăşurare, o problemă pe care o scoate în evidenţă edilul localităţii o reprezintă birocraţia şi legislaţia destul de stufoasă cu care se confruntă majoritatea administraţiilor publice locale.

„Cea mai mare problemă în România la momentul actual nu este obţinerea finanţării, ne-am obişnuit, ştim să obţinem bani europeni şi fonduri naţionale, dar avem probleme în ceea ce priveşte legislaţia cu obţinerea avizelor, a autorizaţiilor, cât şi cadastrele.”, declară VASILE DELICOTI, primarul comunei Poarta Albă

Astfel, în opinia primarului Vasile Delicoti, majoritatea proiectelor prind contur cu întârziere, însă important este ca acestea să fie finalizate, tocmai pentru a atrage noi şi noi investiţii.

Actualitate

Constănţeanca Minodora Ion , avocata antimască, l-a ales pe Onţanu

Published

on

Avocata Minodora Ion a devenit o personalitate notorie după ce a câștigat în primă instanţă un proces împotriva Departamentului pentru Situații de Urgență condus de Raed Arafat, proces în care solicita suspendarea obligativităţii purtării măștii de protecție.

De curând, Minodora Ion s-a hotărât să intre și în politică alături de Neculai Onţanu, fost primar al sectorului 2 al capitalei. Acesta conduce formaţiunea politică ADER în care avocata ocupă funcţia de vicepreşedinte.

„E un pas important pentru mine! Îi aştept pe constănţeni şi pe toți patrioții, pe cei care au avut probleme cu justiția, cei cărora li s-a făcut o nedreptate, să ni se alăture.

Deşi puteam alege orice alt partid, am ales ADER! Neculai Onţanu este mentorul meu, modelul meu de om politic!

Am ales calitatea umană, onestitatea şi profesionalismul. Suntem oameni maturi în acest partid și vrem să facem România bine.

Sunt un om de echipă şi am convingerea ca la Ader voi scrie istorie!”, declară Minodora Ion.

În trecut, conform declaraţiilor sale, avocata a refuzat ofertele făcute de PNL, PSD, Pro Romania şi AUR.

 

Continue Reading

Administratie/politica

Moş Crăciun vine şi la Ovidiu

Published

on

În data de 5 decembrie, autorităţile locale din Ovidiu îi invită pe toţi localnicii, cu mic, cu mare, să fie martori la aprinderea iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă.
Copiii sunt invitaţi să îl întâmpine cu colinde pe Moş Crăciun şi să facă o impresie bună, astfel încât acesta să le ofere cât mai multe daruri.

Potrivit organizatorilor, Casa lui Moş Crăciun îşi va deschide uşa pe 5 decembrie, cu începere de la ora 14.00, şi aceasta va putea fi vizitată până la ora 20.00. De la ora 16.00 până la ora 20.00, Moş Crăciun va face poze cu cei care doresc şi le va spune poveşti magice din Laponia îndepărtată celor mici.

„Vă aşteptăm cu drag să ne bucurăm de magia sărbătorilor”, se arată pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Ovidiu.

Continue Reading

Actualitate

Fața neștiută a Laurei Vicol, prima femeie din istoria Camerei Deputaţilor care va conduce Comisia Juridică

Published

on

,,Recent aleasă în funcția de președinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, la un după intrarea în Partidul Social Democrat, Laura Vicol este politician discret cu privire la viața personală. Dacă în ceea ce privește implicarea sa în politică Laura Vicol a reușit să își creeze rapid prieteni și adversari, puțină lume știe fața ascunsă publicului de către deputată: implicarea sa în cauze sociale.

Această față este dezvăluită acum de oameni care au primit sprijinul Laurei Vicol în momente extrem de grele, așa cum este cazul Alinei Ivan care a dezvăluit duminică, într-o postare pe Facebook, că suportul primit din partea deputatului PSD a fost crucial pentru transplantul necesar băiețulului său.”, scrie stiripesurse.ro.

,,Această femeie, această mamă, această persoană necunoscută, pe care nu am întâlnit-o nici în ziua de azi în persoană, cea care împreună cu soțul ei au făcut posibil transplantul lui Domi se numește Laura Vicol! Doamna este avocat de profesie … citeşte mai departe“.

Continue Reading

Administratie/politica

Pachete cu cărți pentru elevii din Năvodari

Published

on

Primăria Năvodari implementează la nivelul unităților școlare din oraș un proiect pilot privind încurajarea lecturii în rândul elevilor.

Proiectul, inițiat de primarul Chelaru Florin și viceprimarul Dumitrașcu Costel Aurelian, prevede acordarea tuturor elevilor, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a, a câte unui pachet cu cărți adaptat vârstei și ciclului școlar.

Toate titlurile au fost selectate de către cadrelele didactice, tocmai pentru a corespunde nevoilor elevilor. La clasa pregătitoare, s-a luat decizia ca pachetul să cuprindă auxiliare și caiete de lucru de care învățătoarele au nevoie la ore și care ar fi trebuit cumpărate de părinți.

Astăzi au ajuns cutiile cu cărți și a început distribuirea lor în unitățile școlare din oraș. În total, 2950 de elevi vor beneficia de acest program, pe care Primăria dorește să îl reia și anul viitor, în colaborare cu unitățile școlare și părinții.

Sursa: Primăria Năvodari

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222