Connect with us

Actualitate

Bilanț 1 Mai pe Litoral

Published

on

Peste 100.000 de turiști și vizitatori în weekendul care a trecut, pe Litoral!

Declarație Corina Martin, Secretar General Federația Patronatelor din Industria Ospitalitătii din România ( FPIOR) și Președinte de onoare RESTO Constanța :

“Peste 400 de evenimente organizate pe Litoral, de la cele muzicale de renume internațional, la culinare și sportive, un grad de ocupare de 90% din capacitatile de cazare de pe Litoral deschise deja, zeci de mii de oameni la Evenimente – pe plaje, în Cluburi, pe terase si în restaurantele din Constanța, Mamaia, Mamaia Nord, Eforie, Costinesti si Vama Veche!

Am parcurs, impreună, un Weekend incendiar de Deschidere, în forță, a Sezonului 2023 pe Litoralul românesc!

În zona Cluburilor din Mamaia, a fost un weekend mai plin decât orice alt weekend din toata vara trecută, iar în privința numărului de turiști străini, peste 10.000 de vest europeni prezenți la SUNWAVES, editia Nr 30, pe lânga miile de turiști români, au plasat, și de această dată, Mamaia pe Harta destinațiilor consacrate pentru Festivalurile de muzică electronică !

La Costinești am avut, asa cum am si anunțat, o frumoasă surpriză, la “Festivalul Beach, Please”- stabilit ca Evenimentul care a atras Cel mai mare numar de participanți din acest weekend – peste 80.000 participanți, în 4 zile de Festival și un adevarat Fenomen, care determină restructurarea intregii stațiuni Costinești – deja s-au pus in vanzare biletele pentru Ediția 2024!

Câteva mii de turiști impătimiți de Vama Veche au ocupat plajele si cluburile preferate, iar familiile cu copii au preferat și Eforie și Venus, stațiuni recunoscute pentru farmecul profilat pe relaxare, facilitații All inclusive, dar și pentru tratament și repunere în formă.

Aș vrea să fac două remarci extrem de importante pentru noi, operatorii din industria turismului de pe Litoral si din Romania : Noi am făcut, singuri, întreaga campanie de promovare pentru acest Weekend pe Litoral – cât nu a facut nici Guvernul, nici Ministerul, nici autoritățile locale!

Consider Inadmisibil, să nu avem măcar Salutul, dacă nu și implicarea și susținerea Ministerului de resort, și chiar a Primului Mnistru – asa cum mi se pare normal si firesc, intr-o țară cu un potențial turistic fantastic, în continuare IGNORAT!
Mulțumim presei române, care ne-a ajutat enorm in promovare, cu tot ce nu a făcut Ministerul nostru!

Pe de altă parte, numărul foarte mare de turiști atrași de noi și eforturile fantastice pe care operatorii privați le-au făcut, pentru a atrage acești turiști – au fost, din păcate, dublate de un numar enorm de mare de acțiuni de control, din partea tuturor instituțiilor cu atribuții de control – ANPC, DSV, DSP, Politie locala, ANAF, ISU etc.

Nu considerăm normală o asemenea atitudine, care aduce acțiuni de control ÎN TIMPUL celui mai greu weekend pentru operatori! Controalele trebuiau să se desfăsoare ÎNAINTE de startul acestui weekend, să vizeze dacă cei care au anunțat Evenimente au avizele si autorizațiile, dar și condițiile necesare pentru a derula acele evenimente – și nu în timpul unei afluențe atât de mare de turiști și vizitatori, când nu există, practic, timpul și disponibilitatea necesare pentru a da explicații și documente echipelor de control.

De cealaltă parte, Felicit si mulțumesc efectivelor si conducerii structurilor MAI, Politie, Jandarmerie etc, care ne-au sprijinit în asigurarea siguranței și ordinii publice!
Cele puțin peste 100 de cazuri de persoane depistate cu substanțe interzise la evenimente – au fost incidente izolate si nu reprezintă, nici pe departe, imaginea generala a unui public atat de numeros si de dornic de petrecere si distractie, acasă, în România! 100.000 de turiști s-au bucurat, în aceste zile, de Experiența de Litoral, România!

Împreună cu efectivele Jandarmeriei si Politiei, am arătat că România și Litoralul românesc sunt Destinații SIGURE ! Tuturor colegilor din Industria Ospitalității de pe Litoral și din toate Destinațiile din România, le mulțumesc și le transmit urarea de SEZON BUN!!!”

Actualitate

Termene de depunere a declarațiilor fiscale de impunere/scoatere din evidență

Published

on

În termen de 30 de zile inclusiv de la data dobândirii, construirii, extinderii, îmbunătățirii, demolării, distrugerii parțiale a clădirii, schimbării domiciliului, a numelui și prenumelui etc., proprietarul va depune o declarație la care va anexa documente doveditoare.

Contribuabilii care efectuează operatiuni juridice în cursul unui an, care au ca efect pierderea dreptului de proprietate asupra unei clădiri, au obligația de a depune o declarație în acest sens la compartimentul de specialitate al autorității administrației publice locale în termen de 30 de zile, inclusiv, de la data operațiunii.

Contribuabilii sunt obligați să depună declarații chiar dacă beneficiază de reducere sau de scutire la plata impozitului/taxei pe clădiri.

Continue Reading

Actualitate

Străzile din municipiu sunt stropite cu apă în zilele caniculare

Published

on

În această perioadă cu temperaturi ridicate, Primăria Municipiului Constanța intervine pentru reducerea disconfortului termic.

Pe bulevardele și străzile principale din oraș a început operațiunea de dispersare a apei pe suprafața carosabilului. Această procedură va permite reducerea disconfortului termic existent la nivelul asfaltului și diminuarea prafului din atmosferă. Străzile sunt stropite cu apă prin intermediul autospecialelor utilizate de operatorul de salubritate. Toate intervențiile sunt programate ținând cont de perioadele de caniculă sau temperaturi ridicate.

Acțiunea face parte dintr-un plan de măsuri adoptat de municipalitate, pentru a proteja locuitorii orașului în perioadele cu temperaturi ridicate.

Continue Reading

Actualitate

Zile caniculare la malul mării!

Published

on

Potrivit atenționării meteorologice emise de A.N.M, în zona litoralului temperaturile maxime vor fi în general de 34…35 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Valul de căldură se va intensifica în zilele următoare. Meteorologii au emis cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat valabil pentru sâmbătă, 13 iulie și duminică, 14 iulie. Pe litoral, temperaturile maxime vor fi de 32…35 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.
Direcția Generală Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța va asigura: funcționarea fântânilor arteziene existente, în special în timpul zilei, pentru menținerea umidității aerului, stropirea cu apă a bulevardelor și străzilor principale, în special în locurile aglomerate pentru menținerea umidității aerului, stropirea spațiilor verzi din parcuri pentru menținerea umidității aerului, executarea dezinsecțiilor și dezinfecțiilor pe teritoriul municipiului, precum și  asigurarea serviciilor publice de salvare acvatică-salvamar și posturi de prim ajutor. Ca în fiecare an, în sprijinul constănțenilor intervin și farmaciile din municipiu. Oamenii se pot răcori și hidrata în incinta acestora și în mare parte dintre ele beneficiază gratuit și de măsurarea tensiunii arteriale.
De asemenea, pentru protejarea stării de sănătate pe timp de caniculă, reprezentanții Serviciului Protecție Civilă vă recomandă:
1. Evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 – 18.00;
2. Dacă aveţi aer condiţionat, reglaţi aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală;
3. Ventilatoarele nu trebuie folosite dacă temperatura aerului depaşeşte 32 grade Celsius;
4. Purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise;
5. Beţi zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.
6. Nu consumaţi alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii;
7. Evitaţi băuturile cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice;
8. Evitaţi activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit, etc).
9. Aveţi grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi) oferindu-le, în mod regulat lichide, chiar dacă nu vi le solicită;
10. Păstraţi contactul permanent cu vecinii, rudele, cunoştinţele care sunt în vârstă sau cu dizabilităţi, interesându-vă de starea lor de sănătate.
Orice problemă poate fi semnalată permanent la numerele de telefon:  0241/550055 (Dispecerat Primăria Municipiului Constanța) și 0737552271 (Dispecerat Serviciul Protecție Civilă).

Continue Reading

Actualitate

Constanța Coffee Break, povestea frumoasă a acestei veri!

Published

on

În fiecare weekend, bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între Capitol și Miga, se transformă în zonă de promenadă și devine locul preferat de întâlnire al tuturor.
Fie că alegem să ne plimbăm, să ne întâlnim cu prietenii, să ne relaxăm la o terasă sau să ne răcorim cu o înghețată, alegem, de fapt, să ne bucurăm de timp de calitate petrecut cu cei dragi.
Pentru ca nimic să nu tulbure atmosfera de vacanță și pentru siguranța participanților, se vor lua măsuri specifice în sensul asigurării unui climat de siguranță. Așadar, se va restricționa circulația rutieră pe Bd Tomis, segmentul de drum cuprins între Bd Mamaia și Bd Ferdinand, în intervalul iulie – septembrie, astfel:
13.07.2024,ora 06:00 – 15.07.2024, ora 00:00
20.07.2024,ora 06:00 – 22.07.2024, ora 00:00
27.07.2024,ora 06:00 – 29.07.2024, ora 00:00
03.08.2024,ora 06:00 – 05.08.2024, ora 00:00
10.08.2024,ora 06:00 – 12.08.2024, ora 00:00
17.08.2024,ora 06:00 – 19.08.2024, ora 00:00
24.08.2024,ora 06:00 – 26.08.2024, ora 00:00
31.08.2024,ora 06:00 – 02.09.2024, ora 00:00
07.09.2024,ora 06:00 – 09.09.2024, ora 00:00
14.09.2024,ora 06:00 – 16.09.2024, ora 00:00
21.09.2024,ora 06:00 – 23.09.2024, ora 00:00
28.09.2024,ora 06:00 – 30.09.2024, ora 00:00
Va invităm, așadar, să luați o pauză de la agitația cotidiană și să descoperiți farmecul Constanței la pas!

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222