Connect with us

Sanatate

Beneficiile tehnologiei avansate

Published

on

Sănătatea unui nou născut este prioritară pentru mame. Tocmai de aceea, încă din timpul sarcinii vor să se asigure că totul este în regulă cu bebeluşul. Iar tehnologia de care dispun cabinetele medicale are un rol deosebit pentru investigaţii şi analize amănunţite. Tocmai de aceea, doctorul Răzvan Stanca, unul dintre cei mai cunoscuţi medici de Obstetrică-Ginecologie din Constanţa a organizat un seminar destinat altor colegi de breaslă. Acesta a avut ca scop trasarea câtorva idei cât se poate de clare în privinţa importanţei aparatelor ecografe.

“Am avut, zic eu, un curs extraordinar, pentru că prietenii noştri din Polonia vin de şapte ani la noi. Cursanţii au fost şi ei extrem de fericiţi, nu ştiu dacă şi în final când au dat test. Întotdeauna la aceste teste, care sunt extrem de utile pentru medicii din toată ţara, e tradiţie în ceea ce ne priveşte, iar în ceea ce priveşte testarea şi asta este o tradiţie. Mă bucur că s-au descurcat”, a declarat medicul primar Obstetrică-Ginecologie Medlife Constanţa, dr. Răzvan Stanca.

La cursul organizat la Universitatea Ovidius au fost invitaţi şi doi medici din Polonia.

“Medicii români au făcut o treabă excelentă, au răspuns la întrebări, am avut discuţii extraordinare. Avem o istorie în ceea ce priveşte colaborarea cu doctorul Stanca din Constanţa şi cu colegii săi”, a declarat Prof. Univ. Marcin Wiechec, expert anomalii fetale în cadrul Jagiellonian University.

“Am fost invitată de doctorul Răzvan Stanca să colaborăm cu medicii din România şi sunt foarte încântată de această cooperare. Sunt extraordinari, sunt implicaţi în tot ceea ce s-a întâmplat şi le-am transmis din experienţa noastră”, a spus dr. Agnieszka Nocun, medic Obstetrică-Ginecologie.

Seminarul medical a devenit practic o tradiţie la Constanţa, anul acesta fiind organizat în parteneriat cu Hyperclinica MedLife.

 

Sanatate

2 august, data la care începe vaccinarea cu Moderna pentru copiii de peste 12 ani

Published

on

Vaccinarea pentru categoria de vârstă 12-17 ani va începe în România de luni, 2 august, și se va realiza cu Moderna, după procedurile deja stabilite și pentru celelalte categorii de vârstă, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță. Potrivit acestuia, platforma pentru realizarea programărilor urmează să fie optimizată, iar imunizarea se va face în două doze, la interval de 28 de zile, în toate centrele în care există vaccin de la Moderna.
Gheorghiță a precizat că procedurile sunt similare ca la populația de peste 18 ani, respectiv administrarea a două doze la interval de 28 de zile, iar consimțământul adulților este obligatoriu.
Procedura de imunizare va avea loc în centre unde există vaccin de la compania Moderna şi în cabinetele medicilor de familie, a mai precizat coordonatorul CNCAV.
Sursa: Comunicat de presă CNCAV

Continue Reading

Sanatate

Vaccinarea anti-COVID cu a treia doză începe în septembrie, în România

Published

on

Preşedintele Comitetului Naţional de Vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că în luna septembrie va fi demarată imunizarea cu a treia doză de ser.  Într-o primă etapă, vor putea fi vaccinaţi pacienţii vulnerabili şi personalul medical.

„Există discuții în momentul de față legat de administrarea rapelului, sau cum este cunoscut, ca cea de-a treia doză, la persoanele care au un risc crescut de expunere – personalul medical și social și persoanele care se află în evidență cu boli cronice, respectiv persoanele cu vârsta peste 65 de ani”, a spus Gheorghiță.

Anunțul vine în condițiile în care numărul de infectări cu varianta Delta este în creștere în România. În ultima săptămână au fost înregistrate 26 de noi cazuri de infecție cu această tulpină,. De asemenea, numărul deceselor a crescut la 5, toate la persoane nevaccinate.

Până în 25 iulie au fost înregistrate 127 de cazuri cu varianta Delta, a adăugat medicul.

Continue Reading

Actualitate

Dăruieşte o picătură din viaţa ta celor aflaţi în suferință!

Published

on

Tomis Bike Constanţa, împreună cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, invită comunitatea de biciclişti din Constanţa şi nu numai, la o mobilizare generală, în data de 31 iulie, în faţa centrului pentru a dărui speranţă la viaţă celor care au mare nevoie de sânge.

Persoanele care doresc să doneze sânge/plasmă, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, sunt aşteptate sâmbătă, 31 iulie, la ora 12:00, în faţa centrului. Solicitările de sânge şi componente sanguine ale spitalelor din judeţ şi din Bucureşti sunt în creştere, dar numărul donatorilor este insuficient.

Limita de donatori pentru această acţiune este de 30 de persoane. Cei care doresc să dăruiască speranţă la viaţă, sunt rugaţi să ia legătura cu Marius Adrian Hrituleac la numărul de telefon 0769 812 195.

 

Continue Reading

Sanatate

Număr mare de pacienți la Spitalul Mangalia, în plin sezon estival

Published

on

În plin sezon estival, se înregistrează o creștere a numărului de pacienți care se prezintă în Compartimentul Primiri Urgențe, din cadrul Spitalului municipal Mangalia. Astfel, la CPU, există câte 3000 de prezentări/lună, în condițiile în care în extrasezon numărul prezentărilor este de aproximativ 1000/lună.

Cei care au nevoie de îngrijiri de specialitate sunt, în general, turiștii, care se află în vacanță, pe litoral. Aceștia se prezintă cu dureri abdominale, vărsături, stări febrile, insolații sau răceli de sezon.

”Cele mai frecvente simptomatologii ale pacienților care se prezintă la CPU, pe durata verii, sunt cele legate de patologii ale tubului digestiv, arsuri solare, accidente de submersie, insolații sau înțepături de insecte, plăgi tăiate, etc. Deși volumul de muncă este mai mare în aceste luni, angajații spitalului nostru acordă îngrijiri medicale tuturor pacienților care se adresează spitalului. Cei mai mulți pacienți sunt tratați în regim de spitalizare de zi și mai puțin în spitalizarea continuă. Linia de gardă în Compartimentul Urgențe funcționează non-stop, la capacitate maximă.”, a precizat ALINA DAN, manager-ul Spitalului Mangalia

Tot în această vară, au fost rezervate 25 de paturi destinate patologiilor COVID-19. În prezent, la unitatea medicală din sudul județului Constanța, nu au mai fost diagnosticate persoane cu COVID-19, incidența îmbolnăvirilor fiind de câteva săptămâni, de 0,00%.

sursa foto: mangalia.ro

Continue Reading

Le Charme RESTAURANT

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222