Connect with us

Sanatate

Beneficiile tehnologiei avansate

Published

on

Sănătatea unui nou născut este prioritară pentru mame. Tocmai de aceea, încă din timpul sarcinii vor să se asigure că totul este în regulă cu bebeluşul. Iar tehnologia de care dispun cabinetele medicale are un rol deosebit pentru investigaţii şi analize amănunţite. Tocmai de aceea, doctorul Răzvan Stanca, unul dintre cei mai cunoscuţi medici de Obstetrică-Ginecologie din Constanţa a organizat un seminar destinat altor colegi de breaslă. Acesta a avut ca scop trasarea câtorva idei cât se poate de clare în privinţa importanţei aparatelor ecografe.

“Am avut, zic eu, un curs extraordinar, pentru că prietenii noştri din Polonia vin de şapte ani la noi. Cursanţii au fost şi ei extrem de fericiţi, nu ştiu dacă şi în final când au dat test. Întotdeauna la aceste teste, care sunt extrem de utile pentru medicii din toată ţara, e tradiţie în ceea ce ne priveşte, iar în ceea ce priveşte testarea şi asta este o tradiţie. Mă bucur că s-au descurcat”, a declarat medicul primar Obstetrică-Ginecologie Medlife Constanţa, dr. Răzvan Stanca.

La cursul organizat la Universitatea Ovidius au fost invitaţi şi doi medici din Polonia.

“Medicii români au făcut o treabă excelentă, au răspuns la întrebări, am avut discuţii extraordinare. Avem o istorie în ceea ce priveşte colaborarea cu doctorul Stanca din Constanţa şi cu colegii săi”, a declarat Prof. Univ. Marcin Wiechec, expert anomalii fetale în cadrul Jagiellonian University.

“Am fost invitată de doctorul Răzvan Stanca să colaborăm cu medicii din România şi sunt foarte încântată de această cooperare. Sunt extraordinari, sunt implicaţi în tot ceea ce s-a întâmplat şi le-am transmis din experienţa noastră”, a spus dr. Agnieszka Nocun, medic Obstetrică-Ginecologie.

Seminarul medical a devenit practic o tradiţie la Constanţa, anul acesta fiind organizat în parteneriat cu Hyperclinica MedLife.

 

Sanatate

Ziua Internațională a medicului de familie – 19 mai

Published

on

Ziua Internațională a medicului de familie reprezintă prilejul de a sublinia, încă o dată, importanța medicinei primare și a prevenției.
Medicul de familie trebuie să fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se îndreaptă pentru consult, îndrumare și tratament.
Rolul esențial al cabinetului de medicină de familie este acela de a oferi asistenţă medicală. El are o importanță majoră în promovarea prevenției și a unui stil de viață sănătos.
Ministerul Sănătății apreciază activitatea medicilor de familie și cunoaște nevoile, dar și responsabilitățile, acestui sector. În anul 2022, bugetul pentru medicina de familie a fost majorat cu 22 de procente.
Tot în acest an, medicii de familie au fost implicați în testarea gratiută a persoanelor pentru COVID-19. În conformitate cu noile politici sanitare, de la 1 iulie 2022 vaccinarea anti-COVID-19 va fi realizată numai în cabinetele medicilor de familie.
Conducerea Ministerului Sănătății urmărește un parteneriat solid cu medicii de familie și, în această zi festivă, transmite salutul și respectul pentru acești profesioniști!

Continue Reading

Sanatate

12 mai – Ziua Internațională a Asistentului Medical

Published

on

Ziua de 12 mai este dedicată asistenților medicali, prilej pentru a le mulțumi și a ne exprima respectul față de contribuția acestora față de societate.
România are nevoie de asistenți medicali profesioniști, bine pregătiți și aproape de pacienți. Rolul asistentului medical în echipa medicală și în asigurarea tratamentului și monitorizarii pacienţilor este unul esențial. Mai mult, asistentul medical este alături de pacient și în procesul de consiliere și informare a acestuia.
În ultimii ani, asistenții medicali s-au aflat în centrul răspunsului la pandemie și au contribuit major la îngrijirile efectuate. De asemenea, s-a demonstrat, încă o dată, rolul vital al asistenților medicali în creșterea calitatii serviciilor de sănătate.
Ministrul Sănătății, prof. univ.dr. Alexandru Rafila a subliniat importanța unei realizării unei strategii de resurse umane în sănătate prin care se poate rezolva situația personalului din diferite sectoare ale asistentei medicale. Ministerul Sănătății are în vedere dezvoltarea de noi măsuri și programe pentru asigurarea condițiilor necesare în vederea exercitării profesiei de asistent la standarde ridicate , prin asigurarea confortului profesional.
Exprimăm un omagiu față de sacrificiul lucrătorilor din Sănătate căzuți la datorie în lupta împotriva pandemiei COVID-19.
Și-au făcut datoria cu prețul propriei vieți, ca adevărați eroi.
Gândul și recunoștința tuturor se îndreaptă către ei și familiile lăsate în urmă.

Continue Reading

Sanatate

153 de persoane cu COVID-19, la terapie intensivă

Published

on

Numărul de persoane internate cu COVID-19 este de 930, a informat Ministerul Sănătăţii. În secţiile ATI sunt trataţi 153 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, cu patru mai puţini decât în ziua precedentă.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, dintre cei 153 pacienţi internaţi la ATI, 139 sunt nevaccinaţi anti-COVID.

Din totalul pacienţilor internaţi, 67 sunt minori, toţi internaţi în secţii, cu doi mai puţin decât în ziua anterioară. Niciun minor nu este internat la ATI.

Continue Reading

Actualitate

Prevenţia este întotdeauna de preferat în locul tratamentului. Test gratuit Babeş Papanicolau, la clinica Cermed

Published

on

Testul Babeș-Papanicolau implică o procedură nedureroasă, neinvazivă și rapidă. În cadrul Clinicii Cermed poți beneficia gratuit de consultații ginecologice și interpretarea rezultatelor testului Babeș-Papanicolau (în sistem CAS).

Tot ce trebuie să faci este să:

  • intri în posesia biletului de trimitere de la medicul de familie;
  • să suni la 0341 992, pentru o programare.

Important!

Pentru ca interpretarea testului să fie corectă, se recomandă:

  • să vă programaţi între zilele 10-14 ale ciclului menstrual (ziua 1 este prima zi de menstruație);
  • să nu faceţi spălături vaginale;
  • să nu utilizaţi ovule, tampoane sau creme vaginale cu 48 de ore înainte de recoltare;
  • să evitaţi contactul sexual 48 de ore înainte de recoltare.

Programaţi-vă din timp la numărul de telefon: 0341 992.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222