Connect with us

Sanatate

Beneficiile postului intermitent

Published

on

Mai multe vedete de peste Ocean au recunoscut că secretul siluetei perfecte constă în dieta postului intermitent. Printre acestea se numără: Beyonce, Nicole Kidman, Jennifer Lopez, Mirander Kerr, Ben Affleck, Jimmy Kimmel, dar şi Justin Theroux. Despre dieta care face furori în rândul vedetelor ne dă detalii tehnicianul nutriţionist, Cecilia Apostoiu.

R: Dieta postului intermitent, cunoscută şi sub denumirea de intermittent fasting, este preferata vedetelor de peste Ocean şi a bloggerilor de lifestyle anul acesta. Ce ne puteţi spune despre ?

Cecilia Apostoiu: Este nou faptul că am urmat un curs cu acreditare internaţională CPD , susţinut de un institut de profil din California, Statele Unite ale Americii şi am obţinut o Diplomă de Nutrition expert therapist, for Intermittent fast. Important este că am avut ocazia să învăţ de la specialişti americani cu experienţă în această metodă.

R: Ce este de fapt acest Post intermittent, sau Intermittend Fasting ?

Cecilia Apostoiu : Cel mai important lucru pe care trebuie să îl înţelegem este că postul intermittent nu este o dietă ci face parte din stilul de viaţă.  Cu toate acestea devine un instrument mult mai puternic atunci când este combinat cu dieta Ketogenică.

Postul intermitent sau în engleză Intermittent Fasting – IF, este un model de alimentație care limitează pe o anume perioadă de timp consumul de alimente.  Practic, este o noțiune care desemnează perioadele de abstinență voluntară a caloriilor.

R: Cum procedăm atunci când dorim să încercăm această metodă, Intermittent fasting, e suficient să citim şi să începem singuri ? Este această metodă pentru oricine ?

Cecilia Apostoiu: Aceasta este o metodă bazată pe studii ştiinţifice şi presupune destul de multă atenţie şi grijă în aplicarea sa. Nu se adresează femeilor însărcinate sau persoanelor cu afecţiuni metabolice. Astfel că cel mai indicat este să lucraţi alături de un specialist în diete familiarizat şi instruit în ce priveşte postul intermittent.

R: La ce să ne aşteptăm în cadrul postului intermittent,  ce este în mod concret ?

Cecilia Apostoiu: Postul intermittent presupune alternarea perioadelor în care mănânci cu perioade în care te abţii voluntar de la mâncare.  Ceea ce o face atât de iubită este faptul ca nu impune restricţii alimentare prea mari.  Aşadar, vei avea voie să mănânci bine şi variat, important fiind momentul în care mănânci. Postul intermitent nu este, deci, o dietă propriu-zisă, ci mai degrabă un tipar alimentar.

R: Există mai multe metode susţinute şi argumentate de medicii americani.

Cecilia Apostoiu:  Cel mai popular tip de post intermitent:

1.Metoda 16/8 – se renunţă la micul dejun, apoi se stabilesc mesele, în aşa fel încât programul meselor să se încadreze în 8 ore, după care se posteşte timp de 16 ore. De pildă, poţi mânca între 12 şi 8 seara, iar în restul timpului posteşti.

2.Mâncat/ postit/ mâncat – această metodă implică postul de 24 de ore o dată sau de două ori pe săptămână.

3.Dieta 5:2 – în două zile ale săptămânii se restricţionează consumul caloric la 500 kcal, iar în restul zilelor se mănâncă normal. Zilele de post nu vor fi consecutive.

Postul intermitent funcţionează pe principiul reducerii aportului caloric, însă e important să nu măreşti numărul de calorii consumate în restul zilelor.

R : Se adresează această metodă şi domnilor?

Cecilia Apostoiu: Foarte populară printre bărbaţii care doresc să dea jos burtica şi să construiască masă musculară este Warrior Diet, dieta războinicului.

R: Ce beneficii are această metodă?

Cecilia Apostoiu: Există beneficii uimitoare ale postului alimentar dovedite, singura problemă este aceea că oamenii sunt învăţaţi să se alimenteze cât mai des şi cât mai mult, mare parte prin cultura şi industria alimentară care promovează supraconsumul. Studiile făcute în domeniu au arătat că dieta postului intermitent determină atât scăderea în greutate, cât şi reducerea nivelului de zahăr din sânge.

Cel mai popular beneficiu este acela că stimulează ARDEREA GRĂSIMILOR, practic organismul este nevoit să îşi schimbe sursa de “ combustibil” de la zahăr la grăsime.

Un alt beneficiu important este acela ca stimuleaza producerea de hormoni de creştere ( hgh) cu efecte asupra creşterii musculare, longevităţii, anti-aging  şi neuroprotectiv.

R : Ajută această metodă la pierderea kilogramelor?

Cecilia Apostoiu: Da, este chiar foarte eficientă, acesta fiind motivul pentru care a devenit atât de populară iar principalul motiv este că stimulează CETOZA !

Cetoza este un proces metabolic prin care corpul trece de la consumul de zahăr, la consumul de grăsime, pentru a produce energie. Atunci când spunem zahăr, ne referim atât la toate tipurile de dulciuri care conţin zahăr procesat, cât şi la sursele naturale de zahăr (fructe, legume dulci, rădăcinoase, miere, sirop de arţar, etc), şi la făinoase şi cartofii albi.

Grăsimile sunt o sursă puternică de energie, mai curată şi mai eficientă, produce mai puţină inflamaţie în organism şi ajută la creşterea masei musculare, creşte concentrarea şi puterea mentală. Prin inducerea acestor pauze alimentare învăţăm organismul să funcţioneze în mare parte pe baza grăsimilor proprii.

R: Perioadele de repaos alimentar, adică dieta de post, ar putea încetini metabolismul meu ?

Cecilia Apostoiu: Nu, acesta este doar un mit destul de comun. Nu este vorba despre înfometare Așa că nu, NU îți vei încetini metabolismul sau te vei pune într-un mod de înfometare. Cu toate acestea, modul de înfometare poate apărea în timpul postului prelungit ca mai mult de câteva zile sau chiar săptămâni.

R: Pot bea CAFEA în timpul postului?

Cecilia Apostoiu:  Sigur că puteţi.  Vă rog să vă asigurați că este doar cafea neagră fără frişcă si fără zahăr.  Ca mică exceptie se poate adăuga în cafea o lingură de lapte și puțină stevia, nu vor face niciun rău!

R: Mâncarea gustărilor ușoare precum salatele sau un fruct îmi va întrerupe postul?

Cecilia Apostoiu:  Postul înseamnă să stai cât mai aproape de calorii ZERO. Astfel că deşi legumele sunt foarte sărace în calorii, în mod ideal, cel mai bine este să te abții de la mâncare în timpul postului.

R: Nu va duce postul intermittent la pierderea de masa musculară?

Cecilia Apostoiu: Nu! Este un mit că trebuie să mănânci la fiecare 2-3 ore proteine ​​pentru a împiedica mușchii să se rupă. Construirea masei musculare sau cel puțin păstrarea acesteia depinde de mai mulţi factori.

În concluzie, nu se va mari consumul de hrană în zilele în care nu posteşti.

Hidratarea este extrem de importantă, mai ales în zilele de post, aşa că se vor consuma apă şi ceaiuri din belşug.

Pentru rezultate rapide se recomandă în zilele în care nu se posteşte se evită consumul de alimente cu densitate calorică mare precum dulciurile, alimentele de tip fast-food sau produsele de patiserie.

Se recomandă sportul penru rezultate mai bune şi mai rapide, însă e indicat să îl practicam în zilele în care nu postim, pentru că atunci organismul este mai slăbit şi pot apărea durerile de cap sau senzaţia de epuizare.

Pentru mai multe detalii referitoare la dieta intermittent fasting o puteţi contacta pe Cecilia Apostoiu, tehnician nutriţionist, la cabinetul Nutriţionist Familie Apostoiu Cecilia, în Constanţa, str. Baba Novac, nr. 169. Programări la telefon : 0736041045

 

Actualitate

Sub semnul excelenței: Techirghiol marchează 125 de Ani de Balneologie și găzduiește al 47-lea Congres Mondial al Societății Internaționale de Hidrologie Medicală și Climatologie-ISMH

Published

on

Acest congres aduce împreună experți de renume internațional și celebrează legătura profundă dintre tradiția balneară românească și inovațiile moderne în tratamentele naturiste.

Suntem mândri să anunțăm că România, un loc încărcat de tradiție și inovație în domeniul balneologiei, va găzdui acest eveniment științific internațional ISMH 2024 în pitorescul oraș al Dobrogei -Techirghiol. Această manifestare consolidează poziția României pe harta mondială a balneologiei și demonstrează angajamentul continuu față de avansarea științei și îmbunătățirea sănătății și bunăstării la nivel global. Aceasta este încă o ocazie de a arăta lumii bogăția naturală și patrimoniul științific al României, întărindu-ne reputația de destinație de top pentru turismul de sănătate și wellness.

Celebrarea a 125 de ani de activitate neîntreruptă la Techirghiol va începe cu un omagiu adus tradiției și excelenței în balneologie și medicină, oferind un spațiu de recunoaștere a importanței Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol în domeniul medical și terapeutic.”, declară Elena-Roxana Țucmeanu, manager Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol.

Congresul ISMH 2024 va reuni specialiști de renume din mai multe țări: Japonia, Turcia, Franța, Germania, Spania, Portugalia, Italia, Nigeria, Ungaria, Serbia, SUA, Cuba și Suedia, subliniind importanța cooperării internaționale extinsă în hidrologie medicală și climatologie.

Pentru Congresul Mondial ISMH 2024, care se va desfășura pe parcursul a cinci zile, în perioada 21-25 mai 2024, la Techirghiol, vor fi abordate o serie variată de teme în domeniul balneologiei și medicinei de recuperare. În cadrul lucrărilor, specialiștii vor explora și dezbate utilizarea factorilor terapeutici naturali, cum ar fi talasoterapia, hidroterapia/balneoterapia și inhaloterapia, împreună cu beneficiile clinice pentru o gamă largă de afecțiuni, de la boli musculoscheletale la condiții neurologice și cardiovasculare.

Un alt punct de interes va fi mecanismul de acțiune al factorilor terapeutici naturali și metodologia de investigație a acestora. De asemenea, va fi discutată integrarea tehnologiei și inteligenței artificiale în balneologie pentru optimizarea tratamentelor și personalizarea planurilor terapeutice, precum și utilizarea realității virtuale pentru simularea mediilor terapeutice naturale.

Congresul va aborda și subiecte de actualitate precum schimbările climatice și impactul lor asupra practicilor de balneoterapie, gestionarea și economia în domeniul balnear, precum și viziuni asupra tratamentului post-COVID în balneologie. Aceste sesiuni vor oferi o platformă pentru discuții aprofundate și schimb de cunoștințe între experți internaționali, contribuind la avansarea științei și practicii în domeniul balneologiei și recuperării medicale.

Un moment deosebit al congresului va fi lansarea unui impresionant Ghid Corolar Monografic dedicat balneoclimatologiei, balneoterapiei, crenoterapiei și climatoterapiei. Acest ghid reprezintă o realizare majoră, aducând împreună cunoașterea acumulată și inovațiile recente în domeniu, cu un conținut calitativ și cantitativ remarcabil. Lucrarea va servi ca o resursă esențială pentru practicieni și cercetători, oferind noi perspective și metodologii avansate în tratamentele naturale. Un astfel de ghid detaliat extins pe 700 de pagini nu a mai fost publicat din anul 1986.

Astfel, acest Congres nu doar că aduce în prim-plan tradiția și inovația în balneoterapie, dar evidențiază și dedicarea specialiștilor care au contribuit la elaborarea acestui ghid comprehensiv.

Ceremoniile de deschidere vor avea loc în data de 21 mai 2024 și respectiv 23 mai 2024, între orele 10:00 și 12:00, la sediul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol din strada dr. Victor Climescu nr. 34-40, în incinta Pavilionului Băi Reci.

Pentru detalii suplimentare despre programul congresului vizitați site-ul oficial al evenimentului https://bioclima.ro/ISMH2024.

 

Continue Reading

Actualitate

World Class va deschide cel de-al 47-lea club de health & fitness din rețea și cel mai mare din nordul Bucureștiului

Published

on

World Class, cea mai mare rețea de health & fitness din România, continuă să-și extindă prezența în nordul Bucureștiului, concentrându-se pe segmentul premium de cluburi de health & fitness și piscine. Cu scopul de a înființa cluburi în locații strategice cheie din întreaga țară, World Class anunță deschiderea celui de-al 47-lea club la complexul rezidențial Cosmopolis (https://cosmopolisplaza.ro/). Rețeaua marchează, astfel, deschiderea celui de-al patrulea club cu piscină în 2024, cel mai mare din nordul Bucureștiului. Rețeaua își propune să depășească 65 de cluburi de health & fitness în următorii 3 ani.

Această nouă locație World Class, poziționată în inima unei comunități rezidențiale vibrante, demonstrează angajamentul rețelei de a face serviciile sale premium de sănătate și fitness accesibile unui număr mai mare de români. World Class a selectat strategic locația Cosmopolis pentru a oferi acces ușor rezidenților și celor care lucrează în zonă. Scopul este de a face din World Class destinația principală de health & fitness, al treilea cel mai important loc din viața comunității, după casă și serviciu.

„Această expansiune este un nou pas în misiunea noastră continuă de a face mai mulți români mai activi, mai des. Prin faptul că aducem în comunitatea Cosmopolis facilități premium de antrenament și înot, precum și o echipă puternică de experți în health & fitness, nu doar deschidem un alt club – deschidem noi uși către un stil de viață mai sănătos și mai activ pentru persoanele și familiile care locuiesc aici.

Vom continua să ne concentrăm pe obiectivul de a învăța cât mai mulți adulți și copii să înoate și să își însușească astfel abilități esențiale de supraviețuire. Ne dorim să oferim cât mai multor români oportunitatea de a practica activități fizice prin deschiderea mai multor cluburi de sănătate și fitness cu piscine și prin includerea activităților pentru copii pentru a-i face mai activi fizic și mai sănătoși. Toate cluburile World Class cu piscină oferă acces gratuit pentru copiii cu vârsta până la 12 ani ai membrilor.

Acest moment reprezintă încă o dată angajamentul nostru de a oferi soluții de health & fitness premium și de înaltă calitate. Tot mai mulți români vor putea, astfel, să preia controlul asupra sănătății și stării lor de bine“, a declarat Kent Orrgren, CEO al World Class.

Suntem extrem de fericiți să primim în comunitatea Cosmopolis Plaza noul club cu piscină Wold Class. Este un pas important pentru serviciile complete pe care locația le are de oferit. Această parteneriat este o dovadă cheie a angajamentului nostru de a susține un stil de viață sănătos în comunitatea Cosmopolis și în comunitățile învecinate. Rămânem permanent activi în selectarea celor mai bune și mai sănătoase servicii și soluții pentru cartierul Cosmopolis, iar prin intermediul Cosmopolis Plaza ne propunem să oferim nu doar o experiență de cumpărături, ci o destinație de lifestyle în sine“, a explicat Ozan Tuncer, CEO Cosmopolis.

Noul club World Class Cosmopolis, care se va deschide în noiembrie anul acesta, este conceput pentru fiecare pas al călătoriei de sănătate și fitness a membrilor săi: cu parcare gratuită, membrii pot accesa cu ușurință facilitățile ultramoderne distribuite pe 2.700 de metri pătrați, inclusiv o piscină semi-olimpică, saună umedă și saună uscată, o zonă generoasă de antrenament funcțional, studio de aerobic și o ofertă diversificată de clase de group fitness și antrenamente personale. Membrii vor avea acces la cele mai recente echipamente Technogym, cea mai mare zonă funcțională Skill X din România și îndrumare de top din partea instructorilor și antrenorilor personali dedicati World Class. Copiii se vor bucura de o experiență completă de health & fitness cu clase dedicate și lecții de înot, instructori specializați și un vestiar special pentru copii.

Pentru mai multe informații despre World Class și noul club de sănătate și fitness World Class Cosmopolis, vizitați www.worldclass.ro.

Despre World Class România

World Class România este liderul industriei de sănătate, fitness și wellness din România, cu un număr total de 46 de cluburi și 25 de piscine în întreaga țară și peste 77.000 de membri. Cluburile World Class oferă servicii la cele mai înalte standarde, facilități de top și clase diversificate. World Class este partener tradițional pentru LES MILLS™ – cel mai mare furnizor de concepte de fitness din lume. World Class România oferă, de asemenea, un concept premium de club de fitness și stil de viață, numit W, în care membrii se pot antrena și relaxa într-un mediu intim și exclusivist.

Despre Vectr Holdings

Vectr Holdings este o companie de investiții care deține companii în agrobusiness, distribuție de echipamente și utilaje agricole, dezvoltare și investiții imobiliare, precum și în industria de health & fitness. Vectr Holdings este owner-ul World Class România, liderul pieței de health & fitness din România.

Continue Reading

Actualitate

Medical Cermed și CCINA parteneriat pentru un mediu de afaceri sănătos, la figurat dar și la propriu

Published

on

Conducerea CCINA Constanța, reprezentată de Ruxandra Serescu – Director General, și conducerea Medical Cermed reprezentată de Iuliana Bara – Director General, au semnat luni, 29 aprilie, un parteneriat dedicat promovării unui mediu de afaceri sănătos, nu doar la figurat dar și la propriu.

Concret, firmele membre ale Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, pe lângă beneficiile avute odată cu obținerea statutului de membru al CCINA, vor avea oportunitatea de a beneficia de o serie de avantaje și servicii cu reduceri considerabile, acordate de MEDICAL CERMED.

Parteneriatul cu MEDICAL CERMED se adaugă celorlalte relații de parteneriat, inițiate în ideea constituirii unui cadru optim în care membrii CCINA își pot acorda sprijin reciproc. CCINA mai are încheiate parteneriate cu: Zip România, Up România, Women’s International Shipping&Trading Association (WISTA Romania), Fundaţia Școala Portuară etc.

Continue Reading

Sanatate

Descoperă secretul vitalității: antrenamentele la World Class

Published

on

Fiecare pas către o viață sănătoasă începe cu un singur gest din partea noastră – mișcarea. Într-o lume în care agitația cotidiană ne poate acapara cu totul, găsirea unui interval de timp pentru a ne menține activi este esențială pentru a ne păstra sănătatea și bunăstarea.

De ce este mișcarea atât de importantă? Este o întrebare simplă, dar răspunsurile sunt profunde. Mișcarea nu este doar despre a arde calorii sau a obține un corp tonifiat. Este și despre cum ne putem îmbunătăți calitatea vieții. Prin activitate fizică regulată, eliberăm endorfinele, hormonii fericirii, care ne ajută să ne simțim mai fericiți și mai echilibrați mental. De asemenea, mișcarea întărește inima, îmbunătățește circulația sângelui și crește nivelul de energie. Mai jos, vom vedea și alte beneficii ale mișcării.

Controlul greutății corporale:

Activitatea fizică constantă este esențială pentru gestionarea și menținerea unei greutăți optime. Prin arderea caloriilor și creșterea ratei metabolice, mișcarea poate contribui la pierderea în greutate și la prevenirea obezității.

Îmbunătățirea sănătății mintale:

Mișcarea nu este doar benefică pentru corp, ci și pentru minte. Ea poate reduce stresul, anxietatea și depresia, contribuind la îmbunătățirea stării de spirit și a sănătății mentale în general. În 2018 Universitatea Yale a publicat un studiu amplu în care au analizat sportul și sănătatea mintală având un eșantion de 1,2 milioane de persoane din Statele Unite. Una dintre concluziile cercetării arată că toate tipurile de activitate fizică au fost asociate cu o stare mai bună a sănătății mintale. Cercetătorii au observat cele mai mari beneficii la persoanele care fac mișcare 30-60 de minute de 3-5 ori pe săptămână.

Îmbunătățirea calității somnului:

Activitatea fizică regulată poate ajuta la îmbunătățirea somnului. Persoanele active fizic tind să doarmă mai bine și să aibă un somn mai odihnitor, ceea ce este vital pentru regenerarea și refacerea organismului. Dacă te-am convins de beneficiile mișcării, te așteptăm să te bucuri de cele mai diverse clase de fitness, alături de antrenori talentați, la World Class City Park din Constanța. Un spațiu dedicat transformării personale și descoperirii unei versiuni mai sănătoase și mai puternice a ta. De la yoga și pilates la cycling și zumba, vei găsi mereu o clasă care să-ți stimuleze pasiunea pentru mișcare. Iar pentru relaxare, maximă, te așteaptă o piscină semi-olimpică în care să uiți de stresul de peste zi.

La World Class ne-am angajat să oferim un mediu prietenos și motivant pentru a-ți atinge obiectivele de fitness. Cu echipamente moderne și antrenori profesioniști, te ajutăm să-ți transformi corpul și să-ți depășești limitele. Indiferent dacă ești începător sau experimentat, avem programe adaptate pentru toate nivelurile de fitness. Acum este momentul să faci primul pas către o viață mai activă și mai plină de vitalitate. Alătură-te comunității noastre #BeHealthy și descoperă puterea transformării prin mișcare. Fiecare pas contează.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222