Connect with us

Administratie/politica

Banca Transilvania a investit peste 300.000 de euro pentru împăduriri în Cluj, Bistrița-Năsăud și București

Published

on

Banca Transilvania a investit, începând cu 2014, peste 300.000 de euro în programe de voluntariat dedicate împăduririlor din Cluj (Tritenii de Jos), Bistrița-Năsăud (Budeşti, Budești-Fânațe, Sânmihaiu de Câmpie, Călăraşi (Jegălia) şi Bucureşti (Videle). În total, au participat aproximativ 10.000 de voluntari, cu ajutorul cărora au fost împădurite suprafețe de aproape 50 de hectare cu peste 200.000 de puieți, pentru care rata de prindere a fost de aproape 90%. Partenerii BT în aceste inițiative sunt Tăşuleasa Social şi Asociația Mai Mult Verde.

La Banca Transilvania, facem mai mult decât banking. Implicarea noastră în viața comunității este unul dintre pilonii dezvoltării BT şi înseamnă inclusiv investiții an de an în acțiuni de voluntariat pentru împăduriri, în localități care suferă din punctul de vedere al acoperirii cu pădure. Facem astfel un bine românilor, României şi încurajăm voluntariatul. Am participat la plantarea Pădurii Transilvania, alături de colegi din BT, de voluntari şi de oamenii din comunitățile locale în care ne-am implicat”, declară Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

În ultimii 5 ani ani, la acțiunile de împădurire au fost de fiecare dată aproximativ 1.500 de participanți, transformându-le din acest punct de vedere în cele mai mari acțiuni de voluntariat din țară.

Povestea verde merge mai departe în 23 martie, în Bistrița-Năsăud

Investițiile BT în programe de voluntariat pentru mediu continuă şi în acest an. Următoarea acțiune de voluntariat va avea loc sâmbătă, 23 martie, în localitatea Sânmihaiu de Câmpie din județul Bistrița-Năsăud.

Pădurea Transilvania este ca o sărbătoare pe care toată lumea o așteaptă. Lista de participare se ocupă la fel de repede ca la marile concerte. Este mai mult decât o acțiune de mediu. Oameni din toată țara vin să fie împreună și să împartă din bucuria de a fi un pic mai aproape de natură. Formarea unei comunități atașate de pădure, de mediu, este una dintre cele mai mari realizări a celor 4 ediții de Pădurea Transilvania. O așteptăm cu nerăbdare pe a 5-a”, afirmă Alin Uhlmann Uşeriu, Preşedinte, Asociația Tăşuleasa Social.

Sursa https://www.stiridecluj.ro/social/banca-transilvania-a-investit-peste-300-000-de-euro-pentru-impaduriri-in-cluj-bistrita-nasaud-si-bucuresti

Administratie/politica

Mesajul președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, de Ziua Marinei Române

Published

on

Prezent la evenimentele de Ziua Marinei Române, din Portul Militar Constanța, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a transmis un mesaj marinarilor și oficialităților prezente, cu ocazia marii sărbători.
“Este o onoare și o bucurie să fiu prezent, astăzi, la ceremoniile organizate în Portul Militar, alături de Președintele României, Klaus Werner Iohannis, dar și de alte distinse oficialități. În această zi, cu dublă semnificație, Adormirea Maicii Domnului și Ziua Marinei Române, transmit marinarilor militari şi civili, prețuirea și respectul meu pentru devotamentul și dăruirea de care mereu au dat dovadă. Vă mulțumesc pentru patriotismul și curajul vostru. Vă mulțumim pentru onestitatea cu care ne reprezentați tricolorul în misiunile dumneavoastră. La mulți ani, temerarilor noștri marinari, constructorilor navali și lucrătorilor portuari. De asemenea, tuturor celor care purtați numele Sfintei Fecioare, vă doresc multă sănătate, bucurii și cât mai multe realizări. Sfânta Fecioară Maria, să vă ocrotească, mereu”Mihai Lupu, Preşedintele Consiliului Județean Constnața.

Continue Reading

Administratie/politica

Decizii importante privind modificarea Regulamentului parcărilor la Constanța, în Consiliul Local! Iată care sunt modificările

Published

on

Într-o postare pe pagina de socializare a primarului Vergil Chițac, edilul anunță ce decizii s-au luat în cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local. Iată postarea
“Dragi constănțeni, așa cum am promis, am reunit reprezentanții partidelor politice din Consiliul Local, în două întâlniri succesive, pentru a modifica Regulamentul parcărilor publice din Constanța.
Pe scurt, câteva dintre modificările propuse:
– Menținem gratuitatea parcării, în intervalul orar 19:00-09:00, în weekend și de sărbătorile legale;
– Introducem noi abonamente pentru zona 0 și zona 1, abonamente zilnice și săptămânale, la valori mult mai mici decât dacă s-ar plăti tariful orar;
– Introducem abonamente anuale pentru toate zonele.
Nu vom neglija însă vocea dumneavoastră, a tuturor constănțenilor. Înainte de a fi supus aprobării consilierilor locali, forma modificată a regulamentului va fi supusă dezbaterii publice. În câteva zile, proiectul va fi urcat pe site-ul Primăriei Constanța”, a transmis Vergil Chițac.

Continue Reading

Administratie/politica

S-a făcut lumină! Trecerile de pietoni de pe drumul spre Corbu, iluminate

Published

on

Administrația Locală din Năvodari informează că cele cinci treceri de pietoni de pe b-dul Năvodari, drumul spre Corbu, vor fi iluminate. Două dintre ele sunt deja funcționale, urmează ca până la finele săptămânii să fie toate pornite.
Au fost montați 10 stâlpi cu lămpi moderne de 150W, astfel încât pietonii să poată traversa drumul în condiții de siguranță.
Vom continua cu modernizarea tuturor trecerilor de pietoni din oraș cu sisteme de iluminat și semnalizare mult mai performante, a transmis primarul Florin Chelaru, pe pagina sa de socializare.

Continue Reading

Actualitate

Laurențiu Bădescu, fost manager al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, în atenţia Parchetului General

Published

on

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat conflictul de interese de natură administrativă în ceea ce-l priveşte pe Laurențiu Bădescu, fost manager general al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.

În perioada exercitării mandatului de manager general al S.A.J. Constanța (13 aprilie 2018 – 13 aprilie 2021), acesta a semnat mai multe acte administrative cu privire la încadrarea soției sale la Compartimentul de formare profesională a personalului medical și auxiliar din cadrul S.A.J. Constanța, aceasta obținând în perioada 2019 – 2021, venituri din salarii în sumă totală de 799.297 lei.

Conform evaluării ANI, Laurenţiu Bădescu a încălcat prevederile art. 118, alin. (16), lit. c) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia:

„Constituie conflict de interese: c) alte situații decât cele prevăzute la lit. a) și b) în care membrii comitetului director sau soțul/soția, rudele și afinii lor până la gradul al IV-lea inclusiv au un interes de natură patrimonială care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a funcției”.

Totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Laurenţiu Bădescu a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea atribuțiilor de serviciu a semnat acte administrative prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru soția sa.

Fostul manager general al S.A.J. Constanța a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), aşa cum se precizează în comunicatul de presă al ANI, din data de 10 august 2022.

 

Sursa: Agenția Națională de Integritate

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222