Connect with us

Actualitate

Aventurile cercetaşilor marini. Cercetăşia – educaţie pentru viaţă şi un mod de a trăi

Published

on

Puterea imaginaţiei copiilor este maximă, iar cercetaşii de la malul mării ne-au demonstrat încă o dată că o lume cu oameni  împliniţi pe plan personal, spiritual şi social este o lume mai bună. Cercetăşia reprezintă mai mult decât recreere; este educaţie pentru viaţă şi un mod de a trăi. Cercetășia oferă copiilor și tinerilor oportunitatea de a își dezvolta abilitățile de lider și de a le pune în practică. Cum natura este cadrul ideal de aplicare al Metodei Scout, cercetaşii marini au dat startul unei aventuri în aer liber în Baza Nautică Constanţa.

,,Pentru mine, Cercetaşii Marini înseamnă multă dăruite şi muncă pentru educaţia non formală a copiilor. Prin aceste jocuri, copiii au început să se cunoască între ei, pentru că deja avem trei unităţi de lupişori, fiind în cele trei unităţi aproximativ 90 de copii şi este mai greu să se cunoască între ei. Iată, aceasta este o activitate în care se vor cunoaşte mai bine”,  a subliniat Valeriu Sandu, şeful Unităţii de Temerari.

În cadrul Unităţii Maritime există un protocol cu Cercetaşii Marini, în baza căruia, cercetaşii fac cinci ateliere cu specific marinăresc, ieşiri cu velierul pe lac, cu canoele, noduri marinăreşti şi jocuri marinăreşti. Totodată, cercetaşii vizitează întreaga baza.

,,Noi avem ca parte a Cercetăşiei, mersul în natură şi toate activităţile le facem în natură. Deci, activităţile pe care le facem pe apă sau în pădure, reprezintă o parte a activităţii noastre, a metodei Scout. Din toate aceste activităţi, copiii învaţă să fie independenţi de când sunt mici, să depindă din ce în ce mai puţin de ajutorul adulţilor şi să aibă propriile iniţiative”, a  precizat  Marius Mutu, Lider al Cercetaşilor Marini, la ramura de Lupişori clasele I-IV .

Misiunea Cercetăşiei în societatea românească este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune şi o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate. Organizația Națională “Cercetașii României” (ONCR) este cea mai mare mişcare neguvernamentală de tineret din România, cu peste 3000 de membri în 75 de centre locale răspândite în 32 de județe din toată ţara. Din anul 1922, ONCR este membră fondatoare a Organizației Mondiale a Mișcării Scout, care numără în prezent peste 32 de milioane de membri activi în 216 țări şi teritorii.

Actualitate

Precizări din partea RAJA S.A.

Published

on

RAJA S.A. este o companie de interes public care desfășoară o activitate esențială în județul Constanța. Managementul companiei este guvernat de Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, respectiv de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Astfel, reprezentanții companiei de apă precizează că întreaga activitate este supusă controlului, atât al Adunării Generale a Acționarilor, cât și al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Constanța, entități ce reglementează indicatorii manageriali de dezvoltare și performanță.

Demisia Directorului General – Felix Stroe a dus la preluarea prerogativelor și atribuțiilor de către Directorul General Adjunct – Aurel Presură. Odată cu demisia fostului director, mai mulți membri ai echipei au procedat la fel.

Urmare a acestor decizii, măsurile luate de noua conducere, inclusiv reorganizarea companiei, au scopul de a eficientiza funcționarea societății. Astfel, s-a aprobat un plan de lucru specific pentru continuitatea activității în situația unei pandemii, care să asigure servicii de calitate în condițiile speciale impuse răspândirea virusului SARS-Cov-2, care afectează nu doar sănătatea populației, dar și toate sectoarele economice, productive sau din serviciile publice.

Pe lângă asigurarea continuității serviciilor, se urmărește și implementarea în totalitate, și la timp, a proiectelor din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), ce implică investiții în sistemele de alimentare cu apă, canalizare și epurare în 92 de localități din aria de operare a societății RAJA S.A.

Asigurăm toți partenerii că dezideratul nostru este eficiența în interesul consumatorilor. Primordial în realizarea acestui deziderat este asigurarea sprijinului de către acționarul majoritar. În acest sens, actuala conducere a Consiliului Județean și-a arătat deschiderea și susținerea pentru a putea îndeplini această misiune.

sursa foto: RAJA

Continue Reading

Actualitate

Concurs internaţional de pian, online

Published

on

Cei mai buni tineri pianiști din Constanța, din ţară, dar și din străinătate se vor întrece pe scena virtuală a concursului ,,Constanța International Competition-Festival for Young Pianists”.

Cea de-a treia ediție a evenimentului cultural organizat de Asociația „Nihil Sine Arte”, în parteneriat cu Colegiul de Arte „Regina Maria” din Constanța și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” se va desfășura online, în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie.

Juriul concursului va fi alcătuit din personalități artistice și pedagogice din România și din străinătate. Competiția va avea loc într-o singură etapă, pe următoarele grupe de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani, 16-18 ani, 19-28 ani.

 

Continue Reading

Actualitate

Corespondență de pe Fregata “Regina Maria”

Published

on

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită și în afara granițelor. Membrii echipajului Fregatei “Regina Maria” au marcat această zi în largul mării, în Strâmtoarea Bosfor din Turcia.

Fregata “Regina Maria” a intrat în această săptămână sub comanda Comandamentului Maritim Aliat al NATO de la Northwood, Marea Britanie. Până la data de 7 decembrie, nava desfășoară misiuni de supraveghere a traficului maritim în Marea Mediterană, fiind integrată în gruparea navală permanentă SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group).

În tot acest timp, membrii echipajului vor participa la misiunile de descurajare a activităților ilegale pe mare, sub stindardul Operației NATO „Sea Guardian”, precum și la Exercițiul multinațional „Mavi Balina 20”, organizat de Turcia.

Forțele Navale Române contribuie, din anul 2017, la efortul colectiv al Alianței Nord-Atlantice de asigurare a securității maritime pe flancul sudic al Europei, prin participarea la Operația NATO „Sea Guardian” cu o fregată, iar „Regina Maria” este prezentă pentru prima dată la această operație din Mediterana.

Fregata a plecat sâmbătă, 24 octombrie, din portul Constanța, după un ceremonial militar foarte restrâns.

Ziua Armatei României a fost sărbătorită de către cei 239 de militari de la bord în timpul tranzitului Strâmtorii Bosfor. Nava se află în marș spre Insula Creta, din sudul Greciei, unde urmează a se integra în gruparea navală NATO, după care va lua drum spre est, către țărmurile Turciei.

Înainte de plecarea în misiune, echipajul fregatei „Regina Maria” a fost testat pentru COVID-19 și au fost luate măsurile necesare de prevenire a infectării cu noul coronavirus, conform procedurilor în vigoare.

sursa foto: Forțele Navale Române

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta