Connect with us

Actualitate

Aventurile cercetaşilor marini. Cercetăşia – educaţie pentru viaţă şi un mod de a trăi

Published

on

Puterea imaginaţiei copiilor este maximă, iar cercetaşii de la malul mării ne-au demonstrat încă o dată că o lume cu oameni  împliniţi pe plan personal, spiritual şi social este o lume mai bună. Cercetăşia reprezintă mai mult decât recreere; este educaţie pentru viaţă şi un mod de a trăi. Cercetășia oferă copiilor și tinerilor oportunitatea de a își dezvolta abilitățile de lider și de a le pune în practică. Cum natura este cadrul ideal de aplicare al Metodei Scout, cercetaşii marini au dat startul unei aventuri în aer liber în Baza Nautică Constanţa.

,,Pentru mine, Cercetaşii Marini înseamnă multă dăruite şi muncă pentru educaţia non formală a copiilor. Prin aceste jocuri, copiii au început să se cunoască între ei, pentru că deja avem trei unităţi de lupişori, fiind în cele trei unităţi aproximativ 90 de copii şi este mai greu să se cunoască între ei. Iată, aceasta este o activitate în care se vor cunoaşte mai bine”,  a subliniat Valeriu Sandu, şeful Unităţii de Temerari.

În cadrul Unităţii Maritime există un protocol cu Cercetaşii Marini, în baza căruia, cercetaşii fac cinci ateliere cu specific marinăresc, ieşiri cu velierul pe lac, cu canoele, noduri marinăreşti şi jocuri marinăreşti. Totodată, cercetaşii vizitează întreaga baza.

,,Noi avem ca parte a Cercetăşiei, mersul în natură şi toate activităţile le facem în natură. Deci, activităţile pe care le facem pe apă sau în pădure, reprezintă o parte a activităţii noastre, a metodei Scout. Din toate aceste activităţi, copiii învaţă să fie independenţi de când sunt mici, să depindă din ce în ce mai puţin de ajutorul adulţilor şi să aibă propriile iniţiative”, a  precizat  Marius Mutu, Lider al Cercetaşilor Marini, la ramura de Lupişori clasele I-IV .

Misiunea Cercetăşiei în societatea românească este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune şi o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate. Organizația Națională “Cercetașii României” (ONCR) este cea mai mare mişcare neguvernamentală de tineret din România, cu peste 3000 de membri în 75 de centre locale răspândite în 32 de județe din toată ţara. Din anul 1922, ONCR este membră fondatoare a Organizației Mondiale a Mișcării Scout, care numără în prezent peste 32 de milioane de membri activi în 216 țări şi teritorii.

Actualitate

Preoții constănțeni au donat sânge

Published

on

Constanța are nevoie în fiecare zi de cel puțin 50 de donatori, iar pandemia a mai redus din cei care veneau de obicei la Centrul de Transfuzii. Medicii constănțeni au facut apel la toți voluntarii indiferent de starea sociala sau de profesia lor. Biserica de la Constanța a trimis vorbă la toate parohiile, iar zilele acestea preoții au ajuns la Centrul de Transfuzii.

Permanent este nevoie de sânge pentru că zilnic există pacienți aflați în nevoie. Prin urmare, orice persoană cu vârsta cuprinsă între 18-55 de ani și care nu a suferit de diferite boli, printre care și hepatită și TBC, poate face acest lucru.

Mai mulți preoți din Constanța au fost bolnavi de covid, iar sângele lor este bun pentru extragerea de plasmă cu anticorpi specifici. Odată separată de restul componentelor din sânge, plasma poate fi administrată persoanelor infectate cu noul coronavirus, pentru a ajuta sistemele lor imunitare să respingă mai eficient agentul patogen. La Constanța câteva sute de localnici au donat plasmă până acum.

Dacă v-ați decis să donați sânge, tot ce trebuie să faceți este să veniți la Centrul de Transfuzii Sanguine din Constanța. Nu aveți nevoie decât de actul de identitate, iar prin gestul dumnevoastră puteți oferi o șansă la viață.

 

Continue Reading

Actualitate

Scade incidența cazurilor de COVID-19

Published

on

Județul Constanța a înregistrat în ultimele 24 de ore conform raportării transmise de Grupul de Comunicare Strategică 101 noi cazuri de COVID-19. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 45 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost reconfirmate pozitiv. Totalul persoanelor infectate cu COVID-19 de la începutul pandemiei la care a ajuns Constanța acum este de 29.175.

Conform Prefecturii Constanța incidența înregistrată în data de 22 ianuarie pentru județul nostru este de 2.09 per 1.000 de locuitori, fiind în scădere, iar incidența pentru municipiu a ajuns la pragul de 3.01, fiind de asemenea în scădere. Direcția de Sănătate Publică Constanța a mai anunțat faptul că la nivelul municipiului Constanța 939 cazuri de persoane infectate mai sunt active, iar în privința județului 1.608.

Totodată, Prefectura Constanța menționează faptul că în acest moment, în județul Constanța sunt 269 persoane internate. În timp ce 3.551 persoane sunt în carantină la domiciliu în acest moment, iar 1.519 de persoane în izolare la domiciliu. Până în prezent, peste 716 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate. În ceea ce privește numărul de teste efectuate menționăm faptul că în urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele ore, în județul Constanța au fost realizate 1.167 teste RT-PCR.

Continue Reading

Actualitate

O nouă locație stabilită pentru întâlnirea ONG-urilor cu CJ Constanța

Published

on

Întâlnirea oficială a reprezentanților Organizațiilor Non Guvernamentale de pe raza județului Constanța cu conducerea Consiliului Județean Constanța, din data de 25 ianuarie 2021, se va desfășura la o altă locație.

Având în vedere numărul mare de înscrieri ale reprezentanților ONG-urilor, și ținând cont de obligativitatea respectării normelor de distanțare fizică impuse de lege în contextul pandemiei generate de virusul COVID-19, se impune schimbarea locației evenimentului, precizează biroul de presă al CJ Constanța.

Prin urmare, întâlnirea va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret “Jean Constantin” din Municipiul Constanța, începând cu ora 11.00.

Reprezentanții CJ Constanța menționează că toate Organizațiile Non Guvernamentale care doresc să participe la această întâlnire, pot desemna un singur reprezentant. Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor normelor de siguranță epidemiologice în vigoare.

sursa foto: cmeptjc.ro

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta