Puterea imaginaţiei copiilor este maximă, iar cercetaşii de la malul mării ne-au demonstrat încă o dată că o lume cu oameni împliniţi pe plan personal, spiritual şi social este o lume mai bună. Cercetăşia reprezintă mai mult decât recreere; este educaţie pentru viaţă şi un mod de a trăi. Cercetășia oferă copiilor și tinerilor oportunitatea de a își dezvolta abilitățile de lider și de a le pune în practică. Cum natura este cadrul ideal de aplicare al Metodei Scout, cercetaşii marini au dat startul unei aventuri în aer liber în Baza Nautică Constanţa.
,,Pentru mine, Cercetaşii Marini înseamnă multă dăruite şi muncă pentru educaţia non formală a copiilor. Prin aceste jocuri, copiii au început să se cunoască între ei, pentru că deja avem trei unităţi de lupişori, fiind în cele trei unităţi aproximativ 90 de copii şi este mai greu să se cunoască între ei. Iată, aceasta este o activitate în care se vor cunoaşte mai bine”, a subliniat Valeriu Sandu, şeful Unităţii de Temerari.
În cadrul Unităţii Maritime există un protocol cu Cercetaşii Marini, în baza căruia, cercetaşii fac cinci ateliere cu specific marinăresc, ieşiri cu velierul pe lac, cu canoele, noduri marinăreşti şi jocuri marinăreşti. Totodată, cercetaşii vizitează întreaga baza.
,,Noi avem ca parte a Cercetăşiei, mersul în natură şi toate activităţile le facem în natură. Deci, activităţile pe care le facem pe apă sau în pădure, reprezintă o parte a activităţii noastre, a metodei Scout. Din toate aceste activităţi, copiii învaţă să fie independenţi de când sunt mici, să depindă din ce în ce mai puţin de ajutorul adulţilor şi să aibă propriile iniţiative”, a precizat Marius Mutu, Lider al Cercetaşilor Marini, la ramura de Lupişori clasele I-IV .
Misiunea Cercetăşiei în societatea românească este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune şi o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate. Organizația Națională “Cercetașii României” (ONCR) este cea mai mare mişcare neguvernamentală de tineret din România, cu peste 3000 de membri în 75 de centre locale răspândite în 32 de județe din toată ţara. Din anul 1922, ONCR este membră fondatoare a Organizației Mondiale a Mișcării Scout, care numără în prezent peste 32 de milioane de membri activi în 216 țări şi teritorii.
You must be logged in to post a comment Login