Connect with us

Societate

Avantajele și dezavantajele traiului în mediul rural

Published

on

Indiferent dacă trăiți la țară sau la oraș, toate persoanele își doresc la un moment dat, în viața lor, o schimbare. Unii aleg să se mute din țară, alții preferă să rămână pe plaiuri mioritice și să se mute la țară. Anumite persoane vor să lase în urmă rutina de corporatiști și să călătoarească în jurul lumii, iar alții aleg varianta unui trai mai liniștit, într-un sat departe de agitația vieții cotidiene.

Avantajele traiului la țară sunt numeroase, însă important este ca de la bun început, cei care aleg să facă acest pas să aibă un plan bine stabilit. Confortul unui cămin modern va fi probabil lucrul care va lipsi unei persoane născute și crescute la oraș.

Totuși avantajele traiului la țară sunt numeroase. Printre acestea se numără și poluarea, sau mai bine zis lipsa ei. În zonele rurale aerul este mult mai curat.

Dacă într-un oraș aglomerat poluarea atinge cote destul de mari, iar aerul este plin de praf, în zonele rurale acest lucru nu se întâmplă. Gălăgia este de asemenea un element de luat în considerare atunci când oamenii decid să se mute la țară.

Zonele rurale oferă o perspectivă mult mai liniștită asupra vieții. Cât și a spațiului și atmosferei potrivite pentru a duce un trai liniștit.

Cele mai multe persoane care locuiesc în acest mediu liniștit își cultivă singuri legumele și fructele de care au nevoie. Asta înseamnă, de asemenea și căi mai numeroase de aprovizionare cu ingrediente proaspete.

Poluarea fonică este mult diminuată la țară, însă este de luat în considerare și lipsa, sau mai bine zis diminuarea traficului. Numărul de mașini este semnificativ mai mic în ceea ce privește drumurile rurale.

Un alt motiv pentru care tinerii și nu numai ar putea alege să se mute la țară ar fi apartenența la o comunitate. Spre deosebire de viața la oraș, într-un sat de mici dimensiuni ideea de comunitate este mult mai prezentă.

Turismul rural poate fi un punct care atrage în decizia de a te muta sau nu la țară. Aceasta este o bună oportunitate pentru deschiderea unei afaceri în domenii diverse. Unul dintre ele poate fi chiar agricultura.

Viața în mediul rural aduce, pentru cei care aleg să trăiască acest gen de viață numeroase avantaje de la un trai relaxat, la liniște, până la siguranță, hrană sănătoasă și posiblitatea de a deschide o afacere.

Sursa foto: ziarulromanesc.de

Societate

Delegație din Budapesta, la CNACN

Published

on

Astăzi, 2 august, conducerea Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile S.A. a primit vizita unei delegații din Budapesta (Ungaria).
Din delegația maghiară au făcut parte reprezentanți ai mai multor companii, printre care Eurogate Rail Hungary Zrt., Mahart Container Center Kft., MMV Magyar Magánvasút Zrt., PPS Logistic (Portul Sturovo), Rail Cargo Logistic Hungária Kft.
Directorul general CNACN S.A, Daniel Georgescu, alături de reprezentantul CNACN în Ungaria, László Erdélyi, au prezentat oaspeților activitățile specifice obiectului de activitate din dispeceratul companiei noastre.
Scopul acestei vizite a fost de menținere și dezvoltare a relațiilor de transport, precum și de a pune în valoare activitățile desfășurate de toate companiile prezente.

Continue Reading

Societate

Micii luptători din Cumpăna au cucerit tot! Au plecat cu tolba plină de medalii

Published

on

Sâmbătă, 30 iulie, pe Insula Tineretului din Călăraşi, a avut loc cea de-a IV-a ediție a Cupei “Micul Luptător”. În cadrul acestei competiții au participat 150 de luptători. Ca de fiecare dată, sportivii Clubului “Victoria Cumpăna” antrenați de domnul Vasile Vicol au obținut rezultate excelente, cucerind 10 medalii, astfel:
LOCUL 1
🥇Gavrilă Alexia – cat 27 kg
🥇Jinga Lorelay – cat 40 kg
🥇Popa Robert – cat 44 kg
🥇Somandru Lucian – cat 48 kg
LOCUL 2
🥈Moraru Maria – cat 36 kg
🥈Cocotă Maria – cat 40 kg
🥈Moraru Teodora – cat 47 kg
🥈Nicolae Mateo – cat 48 kg
LOCUL 3
🥉Bulgaru Adelina – cat 22 kg
🥉Toroancă Luiza – cat 27 kg
Aceste realizări vin după victoria răsunătoare de la Campionatul Național de Lupte-aptitudini specifice de la Costinești unde Clubul Sportiv “Victoria” Cumpăna, a obținut locul 1 pe cluburi la fete şi locul 2 la băieți, din peste 50 cluburi si peste 800 de sportivi.
Clubul Sportiv “Victoria” prin dăruirea acestor luptători, copiii cumpenei, continuă să demonstreze şi să ducă cu mândrie numele comunei noastre pe cele mai înalte podiumuri.
Felicitări dragii noștri și mult succes în competițiile viitoare! Suntem mândri de voi!

Continue Reading

Actualitate

De ce să alegi căminul Maria pentru părinți sau rudele tale

Published

on

Celor dragi ajunşi la vârsta senectuţii, dorim să le oferim un trai liniștit și lipsit de griji în propria casă. Din nefericire şi din motive obiective, situaţiile de viaţă ne depăşesc, nu putem să le facem faţă şi nu găsim soluţii.

Iniţial, prizonieri ai unor idei preconcepute, refuzăm soluţia oferită de un cămin pentru persoane vârstnice. Mai târziu, după ce punem în balanţă plusuri şi minusuri, condiţionaţi de faptul că nu putem fi lângă cei dragi, realizăm că viaţa în colectivitate, alături de persoane din aceeaşi generaţie, este preferabilă singurătăţii.

Într-un centru pentru persoane vârstnice, aşa cum este căminul Maria, personalul ajută permanent la realizarea activităților zilnice. De asemenea, medicii sunt mereu la îndemână, iar serviciile de urgență sunt disponibile 24 de ore pe zi, 7 zile din 7. În plus, securitatea constantă din căminul Maria oferă persoanelor dragi nouă protecție împotriva intrușilor sau a persoanelor rău intenționate și le ajută să trăiască o viață în siguranță.

Există și alte avantaje. De exemplu, în cadrul căminului Maria, cei vârstnici beneficiază zilnic de 3 mese principale și 2 gustări, planificate cu minuțiozitate de un nutriționist, au acces la sala de recuperare, la servicii de masaj şi kinetoterapie, precum și la servicii de consiliere psihologică.

Şi poate cel mai important lucru este viața în compania altor persoane de vârstă apropiată, într-un loc unde activităţile de socializare şi recreere sunt zilnice sau prilejuite de diverse evenimente.

Clădirea căminului Maria este poziţionată pe un teren cu o suprafaţă generoasă şi bine organizată ce pune la dispoziţia seniorilor:

  • o curte imensă cu terasă;
  • un părculeţ din care nu lipsesc trandafirii;
  • livadă cu meri, caişi, cireşi şi pruni;
  • 2 solarii unde se cultivă roşii, castraveţi şi alte legume.

Nimic nu se compară cu îngrijirea într-un centru modern, cu personal calificat și experimentat, în condiții de igienă maximă și care oferă servicii ireproșabile, așa cum este căminul Maria, aflat la numai 30 de minute de mers cu mașina din centrul Constanței.

Detalii puteți găsi la un click distanță, chiar pe pagina de Facebook sau pe site-ul Căminului de Bătrâni Maria – Constanța.

.

Sursa: Căminul Maria

 

Continue Reading

Societate

Vieți salvate, în drum spre muncă! Trei pompieri de la ISU Dobrogea, eroi

Published

on

Trei colegi de la Detașamentul de Pompieri Constanța-Port au fost primii care au intervenit la un accident rutier produs chiar în fața lor. Cei trei se aflau în drum spre unitatea pe care o deservesc, urmând să intre în tură, când, în fața lor, un autoturism s-a izbit de bordură, a intrat în coliziune cu un altul, apoi s-a răsturnat.
– Oprește, repede! Haideți să vedem cum sunt persoanele din mașini!
– Ai grijă! Curge combustibil pe bateria mașinii! Scoatem bornele, apoi facem extracția de urgență a avictimei!
– Gata? Trebuie să o scoatem de aici imediat! Aduceți-mi un cuțit să tai centura de siguranță! Este prinsă cu capul în jos și pierde mult sânge!
– Gata! Stai liniștit! Ești în afara pericolului. Uite, vin și colegii mei în sprijin. Totul va fi bine!
Felicitări plt.maj. Bogdan Becu, plt.maj. Tudor Albu și plt.maj. Marius Beleșică – Detașamentul de Pompieri Constanța-Port!!!! Sunt pompieri cu ștate vechi pe SMURD și Descarcerare, iar modul prompt și siguranța cu care au acționat au dus la salvarea a două vieți!

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222