Connect with us

Actualitate

Autoritățile atenționează

Published

on

Ziua de 1 Mai care, pe lângă Ziua Internaţională a Muncii, este şi o zi marcată prin ieşiri la iarbă verde, grătare şi petreceri, în acest an nu va avea loc. Astfel de 1 mai cu toții trebuie să abordăm altfel această sărbătoare şi să respectăm distanţarea socială, restricțiile prevăzute de Ordonanţele Militare şi să rămânem acasă.

„Păstrați distanțarea socială, evitați aglomerațiile şi nu transformați aceste zile în curse pentru cumpărături. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră.Cu toate ca vremea se arată prietenoasă, de data aceasta, grătarul îl facem acasă, în familie.Vă informăm că accesul este restricționat  în zonele cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde. De asemenea, vă reamintim faptul că plajele de pe întreg litoralul Mării Negre vor fi în atenția polițiștilor, întrucât statul pe plajă, sau la pescuit nu reprezintă un motiv justificat de a ieși din casă în această perioadă.”, transmit reprezentanții IPJ Constanța.

Forțe din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, împreună cu structurile jandarmeriei Inspectoratul Județean de Jandarmi, Gruparea Mobilă Tomis, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, polițiști locali constănțeni şi militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale sunt implicate în supravegherea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare și sunt pregătite să intervină prompt acolo unde se constată încălcări ale legii.

Actualitate

Acțiunile de dezinsecție, intensificate

Published

on

Vremea caldă duce la înmulțirea considerabilă a insectelor. De aceea, Primăria Municipiului Constanța a intensificat acțiunile de dezinsecție.

Echipele care asigură dezinsecția împrăștie în toate cartierele orașului substanțe care au rolul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor. Aceste tratamente se fac permanent, atunci când condițiile meteorologie permit. Substanţele utilizate sunt eficiente împotriva unei game largi de insecte daunatoare: căpușe, țânțari, gândaci, furnici, purici, păianjeni, ploșnite, muște sau tăuni.

Produsele folosite sunt autorizate de Ministerul Sănătății iar acțiunile se desfășoară în condiţii corespunzătoare, cu respectarea prevederilor legale de protecţie a mediului, a sănătăţii şi securităţii populaţiei.

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a insectelor dăunătoare, acţiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi pe cel privat. Pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, recomandăm tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Constanța, să efectueze tratamente de dezinsecţie în curți, terenuri, subsoluri, blocuri etc în paralel cu acțiunile municipalității.

 

Continue Reading

Actualitate

Programul de taxare din Zona 0, modificat

Published

on

În perioada 01 iunie – 31 august 2023, programul de taxare din Zona 0, atât din Constanța, cât și din stațiunea Mamaia se modifică.

Astfel, programul de taxare pentru perioada mai sus menționată este următorul: Luni – Duminică: program 00:00 – 24:00 (inclusiv în zilele sărbătorilor legale).

În stațiunea Mamaia, în conformitate cu prevederile HCL 123/2021 cu modificările și completările ulterioare, vor fi patru locații încadrate ca Zona 0 de taxare, dupa cum urmează :

  • Parcarea Supraetajată Albatros din Zona Cazino;
  • Promenada 2 ( locurile de pe faleză, tronsonul de la Castel pana la Hotel Iaki);
  • Parcarea situată în zona Pasarelei Hotelului Rex;
  • Parcările situate în zona de nord a stațiunii ( Summerland ).

Momentan, aceste locații ( în afara parcării Albatros, care, până la 31 mai este închisă) sunt semnalizate ca Zona 2 de taxare a municipiului Constanța.

 

Continue Reading

Actualitate

Detartraj și periaj gratuit, o dată pe an

Published

on

Odată cu intrarea în vigoare a noului Contract-cadru, de la 1 iulie 2023 se vor aplica şi Normele metodologice de aplicare a acestuia, aprobate printr-un Ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi al CNAS.

Printre schimbările anunțațe, sunt câteva care fac referire și la serviciile medicale din domeniul stomatologic:

,,În asistenţa medicală dentară se introduce un nou serviciu decontat, detartraj cu ultrasunete şi periaj profesional, care se efectuează pentru toată dantura, un asigurat putând beneficia anual de un astfel de serviciu.

Pe lista investigaţiilor imagistice ce pot fi efectuate de medicii stomatologi se adaugă şi tomografiile dentare CBCT.

Totodată, valoarea orientativă lunară de contract creşte cu 50% faţă de cea din prezent, pentru mediul rural aplicându-se încă o majorare cu 50% (ajungând astfel la valoarea de 6.000 lei în mediul urban, respectiv 9.000 lei în mediul rural, pentru un program de lucru de 3 ore/zi).”, se precizează într-un comunicat de presă al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

 

Continue Reading

Actualitate

Terenuri de sport, la standarde internaționale

Published

on

Primăria și CSM Constanța au amenajat și dotat la standarde internaționale trei spații pentru desfășurarea activităților sportive, în cadrul a trei unități de învățământ din Constanța.

Astfel, Școala Gimnazială Nr. 37, Școala Gimnazială Nr. 24 ,,Ion Jalea” și Colegiul Național ,,Mihai Eminescu”, au din acest an noi terenuri destinate activităților precum fotbal, volei, baschet, handbal și alte sporturi.

Suprafețele sportive și dotările de care copiii deja beneficiază sunt certificate IHF (Federația Internațională de Handbal), FIVB (Federația Internațională de Volei), FIBA (Federația Internațională de Baschet), atât pentru competiții 3×3 și 5 la 5.

Panourile de baschet sunt la dimensiunile standard de competiție, din sticlă securizată de 10 mm prevăzute cu inel metalic regulamentar cu arc, dotări la care și sportivii CSM Constanța efectuează antrenamente.

Porțile de handbal sunt din aluminiu la dimensiunile standard iar suprafața este realizată din polipropilenă de înaltă densitate, autodrenantă, care poate fi folosită în cel mai scurt timp după ploaie, suprafață cu o toleranță laterală care protejează articulațiile, fiind mai elastică decât suprafețele mai dure.

În prezent, CSM Constanța a identificat alte spații neamenajate din cartierele Constanței, pe care le va propune municipalității pentru modernizare și amenajare, cu destinația terenuri sportive, cu acces liber.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222