Connect with us

Societate

Autobuze noi pentru constănțeni

Published

on

Astăzi a intrat în circulație primul lot al noilor autobuze, care vor asigura servicii de transport civilizate, la standarde europene. Acestea vor circula pe toate liniile de pe raza municipiului Constanța, astfel încât toți constănțenii să se bucure de confort.
Conform graficului de livrări, până la jumătatea anului 2019, pe măsură ce autobuzele vor fi recepţionate, vor fi introduse în circulaţie.
De asemenea, polițiștii locali din cadrul Primăriei Municipiului Constanța acționează zilnic pentru asigurarea și menținerea unui climat de normalitate în mijloacele de transport public.

”Noua bază de transport în comun creează toate condiţiile necesare deplasării constănţenilor în condiţii de siguranţă, confort şi timp bine definit între staţii”, a precizat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Autobuzele beneficiază de următoarele dotări de ultimă generație:

• Acces facil prin sistemul cu podea coborâtă;
• Rampe pentru persoanele cu dizabilități;
• Sisteme de climatizare și dispersie odorizant;
• 8 camere de luat vederi-6 la interior și 2 la exterior;
• Sistem 3D cu camere video pentru numărarea pasagerilor;
• Sistem audio-video pentru informarea pasagerilor: panouri cu led exterioare față/ lateral/ spate/, panou interior, 2 monitoare de 21.5;
• Sistem destinat încărcării dispozitivelor mobile USB Charge 5V-1A;
• Capabilitate Fleet Management.

Sursa: Primăria Municipiului Constanța

Actualitate

CONAF celebrează Excelența la feminin printr-un eveniment devenit tradiție: Gala Women In Economy, Ediția a VI-a – „We can, we dream, we lead!”

Published

on

Sub înaltul patronaj al Reprezentanței Comisiei Europene în România, Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) anunță cea de-a șasea ediție a Galei „Women In Economy” cu tema „We dream, we can, we lead!”. În cadrul galei vor fi recunoscute și premiate zece personalități care contribuie constant la o societate mai echitabilă, mai deschisă și mai incluzivă. Evenimentul va avea loc marți, 5 martie 2024, începând cu ora 19:00, în clădirea Ateneului Român.

Luna martie debutează la Ateneul Român unde, sub înaltul patronaj al Reprezentanței Comisiei Europene, Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF organizează gala de recunoaștere a femeilor care contribuie în fiecare zi la dezvoltarea economică și la promovarea echității și incluziunii sociale. Prin acest eveniment devenit tradiție, CONAF recunoaște calitățile și valoarea antreprenoarelor din România ca exemple de bune practici în economia și în cultura europeană. Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene, în prezența Excelenței Sale, doamna Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene. Ediția anterioară a fost marcată de prezența doamnei Helena Dalli, Comisarul European pentru Egalitate. Participarea Comisarului European pentru Egalitate și participarea constantă a șefei Reprezentanței Comisiei Europene subliniază importanța pe care Comisia Europeană o acordă inițiativelor CONAF de promovare a egalității de gen și antreprenoriatului feminin.

„Reprezentarea echitabilă a femeilor în sfera economică și socio-politică a societății dă buna măsură a felului în care reușim să construim societăți incluzive. Egalitatea de șanse nu este un moft și nici un joc de sumă zero, cu învinși și învingători, ci un principiu esențial al democrației europene. Echipa CONAF lucrează cu multă dăruire pentru includerea acestor teme pe agenda publică și decizională din România și o felicit, și cu ocazia acestui eveniment de excepție”, a declarat E.S. Ramona CHIRIAC, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Într-o lume complexă și imprevizibilă, adoptarea unei viziuni care sprijină inovația și promovează parteneriate bazate pe diversitate și gândire strategică pe termen lung reprezintă o urgență. Gala „Women In Economy” subliniază angajamentul CONAF față de această viziune, evidențiind modul în care femeile lideri contribuie la viața economică și la modelarea unei societăți mai incluzive și echitabile. Prin recunoașterea femeilor care își asumă riscuri, inovează și conduc cu viziune, evenimentul se concentrează pe necesitatea de a construi parteneriate solide între diferite sectoare și culturi, îmbogățind astfel textura socială.

Societatea românească are nevoie de recunoașterea valorilor sale și ceea ce facem în cadrul celui mai longeviv eveniment de recunoaștere a performanței de gen feminin, este să aducem pe cele mai prestigioase scene ale țării, modele care transformă excelența în patternuri de dezvoltare durabilă.

Suntem un popor profund european și recunoașterea pe care o primim anul acesta din partea Comisiei Europene prin demersurile E.S. Ramona CHIRIACșefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, îmi dă credința că eforturile noastre organizaționale sunt o reală valoare adăugată reprezentativității pe care doamnele lumii românești o merită. Am sentimentul că astfel de evenimente scriu istoria unei sincronicități europene, pe care am pierdut-o secolul trecut.

Am fost onorați de prezența oficialităților de prim rang ale scenei politice românești, a ambasadorilor țărilor alături de care România își urmează parcursul istoric, a antreprenorilor cu notorietate prin traseul lor de business și mai ales a lumii antreprenoriale care reprezintă fundația dezvoltării noastre economice.

Aștept cu nerăbdare semnalul de începere, premiile spectaculoase, zâmbetul și emoția unei comunități din care cu mândrie fac parte.”, a declarat Cristina CHIRIAC, președinta CONAF.

Gala „Women In Economy” joacă un rol semnificativ în promovarea noilor direcții în sfera de afaceri, în crearea de valoare adăugată care se vede în bunăstarea tuturor. Organizarea constantă a acestui eveniment este importantă pentru promovarea unei culturi de recunoaștere și apreciere a contribuției femeilor la toate nivelurile societății, o platformă pentru schimbul de idei și strategii, contribuind la dezvoltarea unui ecosistem antreprenorial mai puternic și mai diversificat. Prin marcarea succeselor și prin diseminarea poveștilor de succes, CONAF încurajează un ciclu virtuos de inspirație și motivare, esențial pentru dezvoltare și pentru realizarea unei societăți în care egalitatea de șanse și meritocrația sunt valori de bază.

La eveniment și-au confirmat prezența oficialități de prim rang, antreprenori cu notorietate, oameni de cultură recunoscuți european, precum și alte câteva sute de reprezentanți ai companiilor românești din toate domeniile, la fel ca în anii precedenți, Gala CONAF fiind recunoscută la nivel național ca un etalon și un model de bune practici.

Despre CONAF

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este cea mai puternică confederație din România care militează pentru eficientizarea dialogului cu autoritățile, conlucrarea pentru elaborarea de politici publice care să conducă la creștere economică sustenabilă și sprijină antreprenorii, recunoscându-le meritele. CONAF reprezintă cea mai mare entitate de acest gen din România, o organizație care promovează și susține antreprenoriatul românesc, lucru fără precedent, care deschide orizonturi de colaborare și cooperare atât pe plan intern cât și internațional. CONAF a luat ființă̆ ca urmare a necesitații de a crea o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă și echitabilă, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci și pentru întregul mediu de business. CONAF are în componența sa 2 federații, 10 patronate, 19 asociații, 27 sucursale și peste 5.500 de companii, peste 170.000 de angajați.

CONAF organizează̆ evenimente importante pentru societatea românească̆, centrate pe educație continuă, conștientizare și găsire de soluții pentru probleme și domenii de larg interes public. Dezvoltă și finalizează proiecte naționale cu un impact puternic, atât pentru societate, cât și pentru strategiile de dezvoltare ale autorităților centrale și locale.

Printre proiectele CONAF, amintim „Pactul pentru Tineri”, „Maratonul pentru Educație Antreprenorială” „DigitalUP” „Pactul pentru Muncă” – în parteneriat cu FPPG, „Pactul pentru Educație Antreprenorială” , ”Romanian Venture Forum”, seria de dialoguri deschise, „Turismul Românesc: Între impas și oportunitate”, care au generat pe lângă̆ ecourile în spațiul public, decizii legislative schimbări pozitive de mentalități. Sute de speakeri și mii de antreprenori au dezbătut în cele mai importante orașe românești, cele mai stringente probleme, în scopul găsirii soluțiilor optime și celor mai bune strategii de viitor.

CONSILIUL DIRECTOR CONAF: Cristina Chiriac, Dana Nuță, Anca Damour, Alina Gamauf, Camelia Șucu, Tatian Diaconu, Marius Ghenea, Nicoleta Munteanu, Gabriela Montoiu, Hildegard Brandl, Corneliu Bodea, Amalia Năstase, Viorica Pușcaș.

Continue Reading

Actualitate

A început încărcarea cardurilor sociale pentru alimente

Published

on

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început, la sfârșitul săptămânii trecute, alimentarea tichetelor sociale pentru alimente în valoare de 250 de lei pentru beneficiarii măsurii „Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027”.

Astfel, încărcarea cardurilor va avea loc pe tot parcursul acestei săptămâni, etapizat: în prima parte a săptămânii aproximativ 1,6 milioane de beneficiari vor primi sprijinul pe carduri, urmând ca aproximativ 1 milion de persoane să primească sprijinul în cea de-a doua parte a săptămânii. Concomitent, se vor distribui 90 de mii de carduri pentru noii beneficiari eligibili, care vor ajunge la aceștia prin Poșta Română.

Prima categorie de persoane pentru care se face alimentarea suporturilor electronice sunt pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

Începând cu acest an, persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2.000 lei vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 lei, o dată la două luni. Anterior, au beneficiat de acest sprijin persoanele cu venituri nete mai mici de 1.700 lei. Majorarea plafonului a fost propusă MIPE, iar tot din acest an, aceleași categorii de persoane vulnerabile vor beneficia, de 2 ori pe an, de pachete cu alimente.

Continue Reading

Actualitate

Evelis Beauty Center a lansat brandul Dermalogica și în Constanța

Published

on

Centrul de înfrumusețare și remodelare corporală Evelis Beauty Center a lansat brandul Dermalogica în Constanța.

Produsele profesionale pentru îngrijirea pielii au fost centrul atenției în cadrul evenimentului. Produsele Dermalogica lansate la Evelis Beauty Center nu sunt testate pe animale, sunt vegane și nu conțin gluten.

„Produsele sunt sută la sută vegane sunt pentru persoane cu alergii, nu conțin parfum, nu conțin parabeni, nu sunt testate pe animale. Cu mare încredere le puteți folosi și sunt speciale”, a declarat Tatiana Ungureanu, administrator Evelis Beauty Center.

Actrița Crina Matei a fost invitata specială la acest eveniment.

„Vrem să le spunem puținilor domni, bărbați prezenți aici că astăzi aici în Constanța și mai exact la Evelis Beauty Center, fără niciun fel de mesaj subliminal ci direct le spunem că se lansează un brand de produse cosmetice noi destinate tuturor categoriile de doamne. Începând de la adolescente, continuând cu doamnele cu toate tipurile de ten și acesta este cel de-al doilea motiv, argument, pentru care sunt și eu aici pentru că întotdeauna atunci când este vorba despre ceva de calitate și destinate îngrijirii femeilor, iar în mod particular vă spun dacă este și noninvaziv așa cum este acest brand, absolut vegan așa cum a fost încredințată brandul se numește Dermalogica”, a declarat actrița Crina Matei.

„Dermalogica este un brand 100 la sută vegan înființat în 1983 de Jane Wurwand, cosmeticiană la bază, alături de soțul ei în 1986 au înființat institutul dermal international. Dermalogica se referă la logica pielii. De altfel, lucrăm la calitatea pielii, lucrăm progresiv, nu agresiv. Ca și tratamente se adresează tuturor tipurilor de piele și nevoilor clientelor pentru că așa cum știți suntem diferiți și avem nevoi diferite”, a declarat Roxana Trifu, reprezentant Dermalogica.

Doamnele și domnii prezenți la evenimentul de lansare a brandului Dermalogica la Evelis Beauty Center au putut lua parte și la o demonstrație cu tratamentele Dermalogica. Consilierii și experții în frumusețe au stat la dispoziția invitaților care au descoperit pachetele promoționale, au avut parte de surprize și au putut achiziționa produse Dermalogica la un preț promoțional.

 

Continue Reading

Societate

Constănțenii, invitați să se implice în activități de regenerare urbană de la Palatul Copiilor

Published

on

Sâmbătă, 9 martie, constănțenii sunt invitați să participe la activitățile de îngrijire și toaletare organizate la Palatul Copiilor, în cadrul programului strategic „Natura Urbană – Oxigen pentru Constanța”, dezvoltat de Act for Tomorrow, Primăria Constanța, Inspectoratul Școlar Județean și Palatul Copiilor Constanța.
Organizatorii își propun să apropie Palatul Copiilor de comunitate, prin implicarea în activități care să creeze sau să întărească legătura dintre oameni și acest spațiu atât de valoros pentru Constanța, dezvăluind beneficiile pe care un spațiu verde, dublat de latura educativă, le poate aduce dezvoltării oamenilor și a comunității.
La eveniment sunt așteptați 100 de voluntari adulți, care vor contribui la înfrumusețarea și regenerarea spațiului verde din curtea Palatului Copiilor, prin activități precum: tăierea vegetației spontane și a lăstărișului, greblarea frunzelor, înlăturarea materialului vegetal strâns și tocarea acestuia ș.a.
Înscrierile se pot face accesând acest formular: https://forms.gle/LiiA1fX2oTqt2dgk9.
Evenimentul face parte dintr-o serie de acțiuni de regenerare a spațiilor verzi din municipiul Constanța, care vor contribui la construirea unui oraș mai verde și mai curat. În cadrul programului, vor mai urma și alte activități de plantare, horticultură, grădinărit și îngrijire a serelor, prin care, alături de comunitatea locală și în special de copii și tineri, va fi dată o nouă înfățișare Palatului Copiilor din Constanța.
Viziunea pe termen scurt și mediu pentru acest spațiu presupune: curățarea și toaletarea suprafeței verzi existente, transformarea celor 3.500 mp din interiorul pistei de karting într-o pajiște urbană, crearea unei biblioteci în aer liber, amenajarea a două zone destinate relaxării și picnicurilor, precum și realizarea a trei pepiniere didactice și a unor sere educative cu pomi, arbori, arbuști, legume și flori. Scopul este acela de a crea un spațiu comunitar verde și curat, un loc de relaxare, recreere și socializare pentru copii și nu numai.
De asemenea, organizatorii își propun să creeze cât mai multe oportunități de învățare și divertisment, precum ateliere de educație ecologică, proiecții de filme educative pentru copii, realizarea de picturi murale și alte activități de voluntariat în și pentru natură.
În 2024, la Palatul Copiilor, Asociația Act for Tomorrow se va ocupa și de organizarea unor activități educative specifice programului „Săptămâna Verde”, pentru un număr de 1.000 de elevi constănțeni, dar și a unor Eco-Tabere de Vară, pentru cel puțin 200 de elevi.
Începând din anul 2024, sub umbrela programului „Natura Urbană – Oxigen pentru Constanța”, Asociația Act for Tomorrow și Primăria Constanța vor înființa Fondul de Renegerare Urbană al Municipiului Constanța, dedicat activităților de mediu și educație pentru mediu. La acest fond pot contribui companiile din județul Constanța sau care au activități economice în zonă.
Actorii privați pot contribui atât prin declarația 177, până la finalul lunii iunie 2024, cât și prin legea sponsorizării din România. Toate fondurile destinate programului de regenerare urbană vor fi publice, iar folosirea acestora se va face în mod transparent.
Fondul își propune să sprijine proiecte de regenerare urbană, de creștere a suprafețelor de spațiu verde la nivelul municipiului și creare de păduri urbane; dezvoltarea de noi activități de voluntariat pentru comunitate, adresate copiilor, tinerilor și adulților din Constanța; organizarea de acțiuni pentru a spori gradul de colectare și reciclare a deșeurilor la nivel local.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222