Connect with us

Sport

Aur și argint pentru luptătorii Mangaliei, la Campionatul Național de Arte Marțiale de Contact

Published

on

Federația Română de Kempo și Clubul Absolut au organizat, recent, la București, Campionatul Național de Arte Marțiale de Contact. La această competiție, mult așteptată de iubitorii sporturilor de contact, s-au reunit 358 de sportivi din 37 de cluburi din țară.

Clubul Fit Fighters Mangalia a participat cu un număr de 5 sportivi, care au demonstrat, încă o dată, că sunt bine pregătiți și dedicați acestei ramuri sportive, obținând patru medalii de aur și una de argint. Pe această cale, comunitatea locală transmite felicitări și mult succes în viitoarele competiții atât antrenorului Andrei Tohăneanu, cât și sportivilor: Cristian Spiridon – medaliat cu aur, Dumitru Lungu – medaliat cu aur, David Ungureanu – medaliat cu aur, Mihnea Drumcea – medaliat cu aur și Vlad Șerban – medaliat cu argint.

sursa foto: mangalia.ro

Actualitate

Constănţeanca Sabrina Voinea intră în istoria gimnasticii româneşti, la doar 15 ani!

Published

on

Sabrina, sportivă legitimată la CSM Constanța, fiica Cameliei Voinea, a câștigat două medalii de aur la Cupa Mondială din Qatar. După ce a luat primul loc la bârnă, Sabrina a luat medalia de aur și la finala de la sol, după ce a fost notată cu 13.600.

Deși se afla la prima prezență la un concurs de senioare, Sabrina Voinea – Maneca nu s-a lăsat intimidată și a dat totul pentru a obține o medalie de aur la Cupa Mondială din Qatar. Astfel, tânăra a produs surpriza sâmbătă, la bârnă, când a fost notată cu 13.766 (dificultate – 6, execuție 7.776), și a luat medalia de aur.

Constănțeanca este cea mai tânără gimnastă a competiției de la Doha, iar cea care mizează cel mai mult pe faptul că o să facă performanță pe viitor este chiar Camelia Voinea, mama sportivei care îi este și antrenoare.

Noi ne dorim să obținem la toate cele trei aparate. Dar ne-am mulțumi și cu două medalii. Sabri este foarte montată pentru finale. Se simte excelent și sunt sigură că va da totul pentru a putea urca pe podium.

Chiar dacă se află la prima ei competiție de senioare, unde concursul este infinit mai puternic față de junioare, chiar îmi spunea că se simte excelent la această competiție”, a spus Camelia Voinea.

Sabrina Voinea – Maneca este considerată una dintre cele mai valoroase tinere gimnaste din România. Sportiva care a câștigat aurul la bârnă a fost descoperită de Mariana Bitang și Octavian Bellu în cadrul programului „Țară, țară, vrem campioane”.

Continue Reading

Sport

Elena Vlad, antrenorul de gimnastică din cadrul Clubului Sportiv Cumpăna, realeasă în Comitetul Federației Române de Gimnastică Ritmică

Published

on

Doamna profesor Elena Vlad, antrenor al Secției de Gimnastică Ritmică din cadrul Clubului Sportiv “Victoria” Cumpăna – a fost realeasă membru în Comitetul Executiv al Federației Române de Gimnastică Ritmică.
În cadrul Adunării Generale de Alegeri a Federației Romane de Gimnastica Ritmică, ce are loc o dată la patru ani, a fost aleasă componența Comitetului Director, după cum urmează:
– Președinte – Irina Deleanu
– Vicepreședinte – Alexandra Piscupescu
– Membru al Comitetul Executiv – Doina Stăiculescu-Leoveanu
– Membru al Comitetului Executiv – Marinela Jipa
– Membru al Comitetului Executiv – Elena Vlad
– Cenzor – Ioana Dragusinoiu
– Președinte Comisie de Apel – Cristina Timar
– Secretar General – Mircea Apolzan
– Antrenor Federal – Ana Luiza Filiorianu
La lucrările adunării au luat parte domnul Eduard Novak, Ministru al Sportului și domnul Mihai Covaliu, Președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Continue Reading

Sport

Argint la Olimpiada Națională a Sportului Școlar Constanța

Published

on

Tânărul șahist Cristian-Andrei Diaconescu, legitimat la CS Năvodari, a obținut, astăzi, titlul de vicecampion la ONSS – Gimnaziu, Constanța!

Cu un total de patru victorii din cinci posibile, tânărul șahist antrenat de Daniel Panainte a reușit să termine pe a doua poziție a podiumului, fiind depășit doar de un sportiv mai mare cu 4 ani.

Felicitari, Cristi! Mult succes în continuare!

Continue Reading

Sport

Weekend cu numeroase evenimente sportive, la Constanța

Published

on

Va fi un weekend cu multe emoții pentru sportivii CSM Constanța. Baschetbaliștii, voleibaliștii și handbaliștii vor fi angrenați în confruntări de top, în Cupa României, campionatul intern, dar și în Europa. Le vom ține pumnii și sportivilor de la secțiile de judo și tenis de masă, care evoluează în competiții naționale și internaționale la acest sfârșit de săptămână.

==== Baschet seniori ====

Calificați în premieră în Final 8 al Cupei României, baschetbaliștii noștri vor evolua contra rapidiștilor, din postura de gazde ale turneului de la Sala Sporturilor. Turneul se desfășoară între 11 și 15 Februarie, iar CSM Constanța joacă sfertul de finală cu Rapid București, sâmbătă, 11 Februarie, de la ora 17.15. Echipa antrenată de Alexandru Olteanu și Valentin Boian are nevoie, mai mult decât oricând, de susținerea suporterilor și mizează pe tribune pline la meciul care o poate duce, pentru prima dată, în semifinalele competiției!

==== Baschet Tineret ====

Tinerii baschetbaliști antrenați de Bogdan Ivanovici, Mario Takacs Sixt și Vladimir Mihai participă la cel de-al doilea turneu al sezonului în European Youth Basketball League – EYBL U20, care este organizat în acest weekend la Budapesta. Vor fi meciuri cu echipele maghiare Honved Budapesta (vineri, 10 Februarie, ora 11.00) și TSE Basket (sâmbătă, 11 Februarie, ora 11.00), cu englezii de la Oasis BA (sâmbătă, ora 19.00) și Dinamo București (duminică, 12 Februarie, ora 11.00). Lotul CSM Constanța este alcătuit din: Robert Cosmeanu, Rareș Moise, Călin Vlad, Mario Ignat, Cezar Unitu, Vlad Ichim, George Marinescu, Rareș Croitoru, Sergiu Drăghici, Andrei Dobre, David Secăreanu, Mihai Călințaru, Andrei Călințaru, Andrei Constantin, Denis Pață.

==== Volei seniori ====

Voleibaliștii CSM Constanța joacă pe terenul campioanei! Băieții antrenați de Răzvan Parpală vor avea unul dintre cele mai grele meciuri din acest sezon, dar merg la Galați cu un moral excelent, după victoria de acasă contra Zalăului. Duelul CSM Arcada Galați – CSM Constanța, contând pentru etapa a 17-a a Diviziei A1, are loc sâmbătă, 11 Februarie, de la ora 18.30.

==== Volei cadete ====

Victorioase la Brașov și Galați, în primele meciuri din acest an, cadetele CSM Constanța au o nouă deplasare în program. Voleibalistele antrenate de Bianca Ioana Cojocaru și Vanesa Deșliu vor evolua pe terenul liderului Seriei B, CSȘ 2 Can & Power București, în derby-ul primelor două clasate din faza a II-a a campionatului – Elita. Meciul este sâmbătă, 11 Februarie, de la ora 13.00.

==== Handbal seniori ====

A venit și momentul primului meci oficial din 2023 la Sala Sporturilor pentru handbaliștii CSM Constanța. După un debut cu dreptul la Oradea, echipa antrenată de George Buricea și Ionuț Pușcașu va da piept cu Minaur, într-o adevărată finală pentru locul 2 în Liga Zimbrilor. Derby-ul etapei a 17-a, CSM Constanța – CS Minaur Baia Mare, se joacă duminică, 12 Februarie, de la ora 17.30, iar băieții noștri vor, alături de ei, o sală plină care să-i poarte spre victorie!

==== Handbal tineret ====

Handbaliștii antrenați de Enis Murtaza au început seria meciurilor din faza a doua a Diviziei A, Play-off Tineret. CSM Constanța DivA va juca în deplasare cu ACS HC Buzău, în etapa secundă din Seria B. Duminică, 12 Februarie, de la ora 11.00, în Sala Romeo Iamandi din Buzău.

După ce au câștigat la scor primul meci al anului, juniorii I, pregătiți de Enis Murtaza, vor evolua pe terenul lui CSM Ploiești, în etapa a 9-a a Campionatului Național. Meciul se joacă sâmbătă, 11 Februarie, de la ora 12.00, în Sala Olimpia din Ploiești.

==== Judo ====

Sportivii secției de judo CSM Constanța intră pe tatami la “European Open Sofia 2023”, turneu de seniori organizat, în 10-12 Februarie, de capitala Bulgariei. David Fodor David și Vlad Topală, antrenați de Radu Florin Luca, vor participa la categoriile 81kg și +100kg. Tot în acest weekend, reprezentanții clubului nostru vor lupta pentru medalii la Campionatul Național U18 de la Craiova.

==== Tenis de masă ====

Echipele CSM Constanța sunt angrenate, în acest weekend, în returul Diviziei B al Campionatului Național de Seniori. Băieții vor juca la Bistrița, în formula Cristian Grigore, Cristian Chiriță, Bogdan Iacob, Victor Carabaș, iar fetele, la Moinești, cu ambele echipe care evoluează în eșalonul secund, CSM 1 (Alina Zaharia, Elena Zaharia, Denisa Urîtu) și CSM 2 (Camelia Mitrofan, Bianca Mei-Roșu, Andreea Teglaș). Antrenori sunt Viorel Filimon, Anamaria Sebe și Cristian Grigore.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222