Connect with us

Cultura/Educatie

Au fost desemnați laureații Galei Excelenței în Educație de la Universitatea Ovidius Constanța

Published

on

La începutul acestei săptămâni, au fost desemnați laureații Galei Excelenței în Educație de la Universitatea Ovidius Constanța. Au fost astfel premiate cadrele didactice care au obținut cele mai bune rezultate în activitatea de la catedră, conform votului acordat de către studenți în cadrul celei de-a VI-a ediții a Galei Excelenței în Educație.

Acesta a fost primul eveniment din seria acțiunilor pe care universitatea le organizează pentru a marca o dublă aniversare – 31 de ani de la înființarea Universității Ovidius din Constanța și 60 de ani de învățământ superior constănțean.

Gala s-a desfășurat în format hibrid, cu participarea fizică a celor 16 laureați, în Sala Senatului, din Campus, alături de reprezentanții conducerii universității și ai Ligii Studenților.

Li s-a alăturat o mare parte a comunității academice, care a urmărit evenimentul online, pe platforma Microsoft Teams a instituției.

Pe baza evaluării studenților, cei 16 premiați sunt:

Facultatea de Arte – Asist. univ. dr. Florentin Marian Sîrbu

Facultatea de Construcții – Șef lucr. univ. dr. Claudiu Nițescu

Facultatea de Drept și Științe Administrative – Prof. univ. dr. Gabriel Marcel Mihai

Facultatea de Educație Fizică și Sport – Lect. univ. dr. Florin Voinea

Facultatea de Farmacie – Conf. univ. dr. Horațiu Mireșan

Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă – Șef lucr. univ. dr. ing. Alexandru Pintilie

Facultatea de Istorie și Științe Politice – Prof. univ. dr. Florin Anghel

Facultatea de Litere – Lect. univ. dr. Laura Elena Pascale

Facultatea de Matematică și Informatică – Prof. univ. dr. Raluca Vernic

Facultatea de Medicină – Conf. univ. dr. Simona Claudia Cambrea

Facultatea de Medicină Dentară – Prof. univ. dr. Aureliana Caraiane

Facultatea de Psihologie și Științele Educației – Conf. univ. dr. Cristian Petre

Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie – Prof. univ. dr. Claudia Muntean

Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole – Șef lucr. univ. dr. Andreea Anghel

Facultatea de Științe Economice – Conf. univ. dr. Irena Munteanu

Facultatea de Teologie – ÎPS Prof. univ. dr. Teodosie Petrescu

“Gala Excelenței în Educație a devenit o tradiție a universității noastre și am considerat că  deși ne confruntăm în continuare cu pandemia COVID-19, este o datorie de onoare să începem seria de evenimente care marchează aniversarea universității noastre cu această gală. Îi premiem astăzi pe colegii noștri care, cel puțin din punct de vedere didactic, și-au dovedit capacitățile, calitatea și gradul de performanță. Profesioniști în educație, ei sunt astăzi apreciați de către întreaga comunitate ovidiană, iar rezultatele lor sunt cu atât mai importante, cu cât este vorba despre activitatea didactică desfășurată online, un proces aparent simplu, dar care, în realitate aduce provocări deosebite.”, a declarat conf. univ. dr. DAN MARCEL ILIESCU, rectorul Universității Ovidius

Seria evenimentelor dedicate aniversării Universității Ovidius din Constanța va continua, în luna aprilie, cu o gală a premiilor pentru cercetare și o festivitate în care vor fi premiate rezultatele studenților.

sursa foto: UOC

Actualitate

Şarpele Glycon va părăsi Constanţa, pentru prima dată de la descoperirea sa

Published

on

În perioada septembrie 2021- martie 2022 va avea loc, la Madrid, Expoziția Internațională ,,Tezaure arheologice ale României – rădăcini dacice și romane”, eveniment organizat sub coordonarea Muzeului Național de Istorie a României (MNIR), în parteneriat cu Muzeul de Arheologie din capitala Spaniei.

La această expoziție, alături de alte 39 de muzee din țară, participă și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC). Contribuția MINAC la acest eveniment este de 19 bunuri culturale de patrimoniu, din totalul de 835 de piese selectate la nivel național.

Printre piesele din patrimoniul MINAC, selectate pentru această manifestare internațională de mare anvergură, se numără și faimoasa piesă Șarpele Glykon, unică în lume.

Programarea în service-ul EXCLUSIV AUTO  este la un clik distanţă!
Apasă pe imagine şi programează-te!

Pentru prima dată, după aproape 60 de ani de la descoperirea sa (1962), Șarpele Glykon părăsește clădirea muzeului din Constanța. Celebra statuie va putea fi astfel admirată de o lume întreagă, marcând un moment istoric, cel al împlinirii a 140 de ani de relații româno-spaniole.

 

Sursa: MINAC

 

 

Continue Reading

Actualitate

Au început înscrierile!

Published

on

Dacă vrei să ai o carieră de succes, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” te așteaptă! La finalul a 4 ani de studii, obții diploma de inginer și dreptul de a participa la examenul pentru obținerea brevetului de ofițer de marină civilă. Înscrierile se fac până la data de 18 iulie.

Admiterea pe locurile fără taxă se realizează prin concurs de dosare, media de concurs fiind compusă din 75% media la bacalaureat şi 25% nota la proba de matematică de la bacalaureat.

Admiterea pe locurile cu taxă se realizează prin concurs de dosare pe baza mediei obţinute la bacalaureat.

Candidaţii se pot înscrie online, sau la sediul Academiei Navale ,,Mircea cel Bătrân” din Strada Fulgerului nr 1, Constanta, până in data de 18 iulie.

Taxa de înscriere la concursul de admitere este de 150 lei/dosar (un dosar poate să conţină opţiuni pentru mai multe specializări), iar taxa de înmatriculare a candidaţilor admişi este de 100 lei.

Sunt scutite de plata taxei de înscriere la concursul de admitere următoarele categorii de persoane:

  • copiii personalului didactic şi didactic auxiliar (în activitate sau pensionat);
  • angajaţii ANMB sau copiii acestora;
  • copiii care provin din centre de plasament.

Taxa de studii este 4200 lei/an, iar la înmatriculare se achită prima rată din taxa de studii (1000 lei).Mai multe detalii despre admitere puteţi obţine aici.

 

Continue Reading

Actualitate

Cu un pas mai aproape de îndeplinirea visului Doinei Păuleanu. Încă o victorie în procesul muzeului de la Topalu

Published

on

Astăzi, Curtea de Apel Galați a dispus respingerea apelului reclamantului Vintilă Mario, împotriva încheierii din data de 13.03.2012 și a sentinței civile nr. 1621/27.03.2012 pronunţate de Tribunalul Constanţa.

,,Prin această decizie, justiția română arată, încă o dată, faptul că Muzeul de Artă Constanța este deținătorul de drept al operelor de artă, de o inestimabilă valoare, aflate în patrimoniul său. Astfel, visul regretatei Doina Păuleanu este cu un pas mai aproape de realitate! Sunt convins că instanțele competente vor fi obiective și vor soluționa corect această speță, astfel încât, acest proces îndelungat să se termine, iar inestimabilele lucrări din colecția de la Topalu să rămână acolo unde le este locul de drept, în patrimoniul național și în cel al județului Constanța.”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Totodată, prin această nouă victorie, Vintilă Mario, cel care revendică dreptul de proprietate asupra lucrărilor din colecţia de la Topalu, a fost obligat să plătească Muzeului de Artă Constanţa suma de 39.257 lei, cheltuieli de judecată în toate fazele procesuale.

 

 

Continue Reading

Cultura/Educatie

800 de volume donate de Teodor Hossu-Longin Școlii nr. 12 B.P. Hasdeu Constanța

Published

on

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 12 B.P. Hasdeu Constanța au primit în dar 800 de volume de beletristică de la scriitorul Teodor Hossu-Longin.

Donația vine să completeze consistent fondul de carte al bibliotecii școlare, cu scopul de atrage elevii spre lectură, de a le oferi o soluție responsabilă de petrecere a timpului liber și, mai ales, de a le cultiva gustul pentru citit.

Apreciem gestul scriitorului Teodor Hossu-Longin cu atât mai mult cu cât există în rândul elevilor un reviriment în privința apetitului pentru actul lecturii unei cărți tipărite. Într-o perioadă monopolizată, oarecum de mijloacele tehnologice care oferă informație sintetică, datoria noastră de cadre didactice și părinți este aceea de a apropia copilul de opțiunea valoroasă- cititul a declarat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general.

Continue Reading

Curtea Brancoveneasca

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222