Connect with us

Actualitate

Au demarat lucrările de construcţie la prima casă de tip familial din municipiul Iaşi

Published

on

La finalul lunii iunie 2020, au început lucrările de construcţie la prima casă de tip familial pe care Hope and Homes for Children o dezvoltă în municipiul Iaşi. După finalizarea lucrărilor, în această casă vor locui 12 copii din Centrul de Plasament “Ion Holban” din Iaşi, aflat în proces de închidere în cadrul parteneriatului dintre Hope and Homes for Children, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi. Fundaţia îşi propune închiderea centrului de plasament până la finalul anului 2022.

Parteneriatul dintre Hope and Homes for Children şi DGASPC Iaşi pentru închiderea Centrului de Plasament “Ion Holban” a fost iniţiat în anul 2014. În prezent, în acest centru locuiesc 65 de copii, fiecare fiind evaluat individual de către specialiştii Hope and Homes for Children şi de către specialiştii DGASPC, în încercarea de a găsi alternativele de locuire şi îngrijire cele mai potrivite după închiderea centrului. Până la finalul anului 2021, 12 dintre copii se vor muta în prima casă de tip familial dezvoltată. Alţi 12 copii se vor muta în cea de a doua casă de tip familial din Iaşi care urmează să fie construită.

Hope and Homes for Children şi Kaufland România colaborează încă din anul 2014, iar în prezent derulează un parteneriat strategic prin care compania susţine programul de închidere a instituţiilor de tip vechi desfăşurat de Fundaţie în judeţul Iaşi. Parteneriatul se desfăşoară în perioada 2020 – 2022 şi are o valoare de 440.000 euro, fonduri care acoperă construcţia a două case de tip familial în care vor fi mutaţi 24 de copii din Centrul de Plasament “Ion Holban” din Iaşi.

În casele de tip familial, locuiesc 10 – 12 copii care primesc îngrijire, educaţie, sprijin emoţional şi consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă şi, acolo unde este posibil, pregătire în vederea integrării socio-profesionale. Mai presus de orice, copiii trăiesc într-un mediu cât mai apropiat de cel familial.

Hope and Homes for Children a început procesul de închidere a centrelor de plasament din judeţul Iaşi în anul 2014. La momentul respectiv, Centrul de Plasament “Ion Holban” era cel mai mare centru de plasament din ţară. De când şi-a început activitatea în judeţul Iaşi, Fundaţia, în parteneriat cu DGASPC Iaşi, a închis Centrul de Plasament “Veniamin Costache” (în 2018) şi Centrul de Plasament din cadrul Complexului de Servicii Sociale “Sfântul Spiridon” din Târgu Frumos (în 2019).

sursa foto: agentiadecarte.ro

Actualitate

Precizări din partea RAJA S.A.

Published

on

RAJA S.A. este o companie de interes public care desfășoară o activitate esențială în județul Constanța. Managementul companiei este guvernat de Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, respectiv de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Astfel, reprezentanții companiei de apă precizează că întreaga activitate este supusă controlului, atât al Adunării Generale a Acționarilor, cât și al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Constanța, entități ce reglementează indicatorii manageriali de dezvoltare și performanță.

Demisia Directorului General – Felix Stroe a dus la preluarea prerogativelor și atribuțiilor de către Directorul General Adjunct – Aurel Presură. Odată cu demisia fostului director, mai mulți membri ai echipei au procedat la fel.

Urmare a acestor decizii, măsurile luate de noua conducere, inclusiv reorganizarea companiei, au scopul de a eficientiza funcționarea societății. Astfel, s-a aprobat un plan de lucru specific pentru continuitatea activității în situația unei pandemii, care să asigure servicii de calitate în condițiile speciale impuse răspândirea virusului SARS-Cov-2, care afectează nu doar sănătatea populației, dar și toate sectoarele economice, productive sau din serviciile publice.

Pe lângă asigurarea continuității serviciilor, se urmărește și implementarea în totalitate, și la timp, a proiectelor din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), ce implică investiții în sistemele de alimentare cu apă, canalizare și epurare în 92 de localități din aria de operare a societății RAJA S.A.

Asigurăm toți partenerii că dezideratul nostru este eficiența în interesul consumatorilor. Primordial în realizarea acestui deziderat este asigurarea sprijinului de către acționarul majoritar. În acest sens, actuala conducere a Consiliului Județean și-a arătat deschiderea și susținerea pentru a putea îndeplini această misiune.

sursa foto: RAJA

Continue Reading

Actualitate

Concurs internaţional de pian, online

Published

on

Cei mai buni tineri pianiști din Constanța, din ţară, dar și din străinătate se vor întrece pe scena virtuală a concursului ,,Constanța International Competition-Festival for Young Pianists”.

Cea de-a treia ediție a evenimentului cultural organizat de Asociația „Nihil Sine Arte”, în parteneriat cu Colegiul de Arte „Regina Maria” din Constanța și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” se va desfășura online, în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie.

Juriul concursului va fi alcătuit din personalități artistice și pedagogice din România și din străinătate. Competiția va avea loc într-o singură etapă, pe următoarele grupe de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani, 16-18 ani, 19-28 ani.

 

Continue Reading

Actualitate

Corespondență de pe Fregata “Regina Maria”

Published

on

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită și în afara granițelor. Membrii echipajului Fregatei “Regina Maria” au marcat această zi în largul mării, în Strâmtoarea Bosfor din Turcia.

Fregata “Regina Maria” a intrat în această săptămână sub comanda Comandamentului Maritim Aliat al NATO de la Northwood, Marea Britanie. Până la data de 7 decembrie, nava desfășoară misiuni de supraveghere a traficului maritim în Marea Mediterană, fiind integrată în gruparea navală permanentă SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group).

În tot acest timp, membrii echipajului vor participa la misiunile de descurajare a activităților ilegale pe mare, sub stindardul Operației NATO „Sea Guardian”, precum și la Exercițiul multinațional „Mavi Balina 20”, organizat de Turcia.

Forțele Navale Române contribuie, din anul 2017, la efortul colectiv al Alianței Nord-Atlantice de asigurare a securității maritime pe flancul sudic al Europei, prin participarea la Operația NATO „Sea Guardian” cu o fregată, iar „Regina Maria” este prezentă pentru prima dată la această operație din Mediterana.

Fregata a plecat sâmbătă, 24 octombrie, din portul Constanța, după un ceremonial militar foarte restrâns.

Ziua Armatei României a fost sărbătorită de către cei 239 de militari de la bord în timpul tranzitului Strâmtorii Bosfor. Nava se află în marș spre Insula Creta, din sudul Greciei, unde urmează a se integra în gruparea navală NATO, după care va lua drum spre est, către țărmurile Turciei.

Înainte de plecarea în misiune, echipajul fregatei „Regina Maria” a fost testat pentru COVID-19 și au fost luate măsurile necesare de prevenire a infectării cu noul coronavirus, conform procedurilor în vigoare.

sursa foto: Forțele Navale Române

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta