Connect with us

Societate

“Aștepta clienții”, dar a dat nas în nas cu jandarmii!

Published

on

Jandarmii au surprins în zona Casa de Cultură, o persoană care avea asupra lui 12 pliculețe autosigilante transparente cu substanță vegetală de culoare verde, o țigaretă (joint) și trei folii de aluminiu cu fragmente vegetale de culoare verde, cu miros înţepător,  pregătite de livrare.

Vineri, 16 octombrie a.c. ora 11.30, jandarmii Grupării Mobile Constanţa care se aflau în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în zona Casa de Cultură din Constanța, au observat o persoană care confecţiona o ţigaretă artificială (joint). La vederea echipajului,  a început să se agite, a aruncat pe jos ţigareta și a fugit. A fost somat, s-a oprit și i  s-a făcut controlul corporal sumar.

Asupra lui, jandarmii au mai găsit 12 pliculețe autosigilante transparente cu substanță vegetală de culoare verde, o țigaretă(joint) și trei folii de aluminiu cu fragmente vegetale de culoare verde, cu miros înţepător,  pregătite de livrare. A declarat că dorea să vândă pliculețele  cu 10-15 lei/bucată  și urma să pregătescă următoarea vânzare,  porționând și substanța vegetală din foliile de aluminiu.

Pliculeţele autosigilante, foliile cu substanță vegetală și  ţigareta găsite asupra lui vor fi  predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate  Constanţa,  în vederea continuării cercetărilor.

Societate

Egalitatea între femei și bărbați, doar în teorie

Published

on

Cu toate că statutul femeilor în societate a evoluat considerabil, în România există, în continuare, foarte multe prejudecăți legate de abilitățile acestora – mai ales în anumite domenii de activitate.

De altfel, în România se consemnează unul dintre cei mai scăzuți indici privind egalitatea de gen la nivelul Uniunii Europene, iar femeile au acces mai dificil în funcții de conducere.

“Concesul la decizie continuă să fie un domeniu problematic, pentru că prezenţa femeilor în funcţiile de decizie este în continuare excepţională şi nu se întâmplă la toate nivelele. Deşi au existat îmbunătăţiri, atât în ceea ce priveşte rata lor de participare în Parlament, în consiliile de administraţie ale companiilor, departajarea între femei şi bărbaţi există încă şi este destul de mare”, a declarat Camelia Proca, directorul Asociației ALEG.

Continue Reading

Societate

Jandarm de la IJJ Tulcea, mână de ajutor pentru Asociația “Fii înger pentru o zi”

Published

on

Echipa de ultramaraton Spartanii, alături de căpitanul acesteia, plutonierul adjutant şef Sorin Andrici şi de voluntarii Asociaţiei “Fii înger pentru o zi” au mers în satul Dăeni, judeţul Tulcea pentru a oferit sprijin unei fetiţe pe nume Iulica.

Aceasta este crescută de mama şi mătuşa care sunt bolnave, trăind într-o căsuţă în satul Dăeni.

Echipa de ultramaraton Spartanii a adus în dar Iulicăi şi familiei sale un frigider, numărându-se printre oamenii cu suflet mare care au ajutat la achiziţionarea mai multor electrocasnice şi piese de mobilier, menite să aducă un zâmbet pe chipul unor oameni greu încercaţi.

“Doresc să mulţumesc prietenului nostru, Sorin Andrici şi echipei de ultramaraton Spartanii, care nu au rămas indiferenţi strigătului nostru de ajutorare şi au pus mână de la mână achiziţionând un frigider.”, declară Voluntarii Asociaţiei “Fii înger pentru o zi”

De asemenea, este de menționat faptul că plutonierul adjutant şef Sorin Andrici a participat de-a lungul timpului la numeroase acţiuni cu scop umanitar, alergând pentru cei care au avut nevoie de sprijin în situaţii dificile ale vieţii, dovedind de fiecare dată solidaritate, efort şi implicare.

sursa foto: tulceanoastra.ro

Continue Reading

Societate

Ajutorul nostru o poate salva! Lisiana Angheluță, diagnosticată cu tumoare renală, luptă cumplită pentru viață

Published

on

Cei mai frumoși ani ai adolescenței i-a petrecut din operație în operație, pe paturile de spital, cu medicamente și ședințe interminabile de chimioterapie. Este povestea cumplită a Lisianei Gabriela Angheluță, o tânără de 23 de ani din localitatea Cumpăna, care zi de zi luptă pentru viață, după ce a fost diagnosticată cu o tumoră renală – Carcinom Hepatocelular Fibrolamelar.

Astăzi, ar fi trebuit să fie o zi plină de speranță și vise frumoase pentru Lisiana, căci este ziua ei de naștere! Împlinește 23 de ani. Dar este o zi tristă, plină de durere, suferință și neputință pentru tânăra care își dorește să se alăture eroilor în alb, medicilor, în calitate de asistent medical generalist, absolvind studii medicale. În ciuda tuturor suferințelor, tânăra nu și-a pierdut speranța și credința în Dumnezeu și luptă în fiecare clipă.

Coșmarul Lisianei a început în anul 2016, când medicii i-au pus înfricoșătorul diagnostic, Carcinom Hepatocelular Fibrolamelar, un cancer extrem de agresiv, ce i-a pus pe pauză tot viitorul, toate planurile, visele, proiectele, speranțele și a condamnat-o la o suferință greu de dus pentru un copil fraged și firav.

Lisiana a fost operată în 2016, iar medicii au fost nevoiți să-i extirpe rinichiul drept și lobul ficatului. A urmat 9 luni de chimioterapie la Cluj și alți 2 ani de tratamente grele, epuizante și costisitoare la Fundeni, care însă nu au dat rezultatele dorite. În 2019 a fost operată din nou, iar pentru a o salva, medicii i-au extirpat ovarele, uterul, o parte din colon, tumorile din abdomen si pelvis.

Când Lisiana credea că a învins boala, coșmarul a devenit și mai negru. Cancerul a recidivat, și mai agresiv și a băgat-o direct în comă. După multe transfuzii de sânge și un stent uretral montat pentru a o ajuta să urineze, se întrevedea o speranță. Lisiana se simțea mai bine. Nu pentru mult timp!

Și al doilea rinichi ia cedat, iar medicii i-au montat un tub de nefrostoma prin care să poată urina. A fost această variantă sau să nu facă nimic, situație în care toxinele i s-ar fi împrăștiat în tot corpul. A ales răul cel mai mic, să-i fie montat tubul prin care să urineze.

Acum, o dată la 3 luni, Lisiana trebuie să meargă la o clinică privată pentru a-i fi schimbat acest tub, deoarce statul nu asigura aceste kit-uri de nefrostoma, iar costurile ajung la mii de lei, costuri pe care nu și le mai permite.

Câtă suferință să mai încapă într-un corp și suflet de copil? Cât să mai poată duce singură această boală? Și a îndurat, fără să ceară sprijin și ajutor financiar. Dar puterile i-au cedat.

Lisiana are nevoie de tot sprijinul nostru și este nevoie să ne solidarizăm, să-i întindem o mână de ajutor. Orice donație contează! Marele bine se face puțin câte puțin!

Iată conturile în care puteți dona:

Cont RON: RO62 INGB 0000 9999 0995 7815

Cont EUR: RO53 INGB 0000 9999 1081 4099

Titular: Angheluță Lisiana Gabriela

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta