Connect with us

Sport

Ashihara Karate cunoaşte un nou campion. Robert a primit centura măiestriei la doar 17 ani

Published

on

Este de departe unul dintre cei mai buni sportivi ai generaţiei sale în Ashihara Karate. Robert Drăgănoiu, un adolescent de 17 ani din Constanţa, demonstrează în fiecare zi că munca şi disciplina aduc rezultate.

„Ce a trebuit să fac zi de zi a fost să muncesc ca să fiu mai sus decât am fost cu o zi înainte”, a precizat cu modestie tânărul campion mondial la Ashihara Karate.

Pentru Robert, anii de antrenamente au reprezentant cea mai frumoasă etapă a copilăriei.

Este o poveste interesantă pentru că nu a venit ca o pasiune pentru karate. Pur şi simplu într-un moment s-a întâmplat să am oportunitatea să pot să particip şi a venit ca un fel de motivaţie interioară că îmi doresc să mă antrenez şi să fac karate”, şi-a continuat Robert Drăgănoiu destăinuirea.

Eroul nostru de astăzi a atins un vis… la care visează mai toţi băieţii…centura neagră în artele marţiale. Cromatic vorbind, culoarea neagră absoarbe toate culorile, aşa că în mod tradiţional aceasta este considerată un simbol al înţelepciunii. „Este un examen al maturităţii. Centura neagră o poţi lua dacă eşti pregătit şi mental, nu doar fizic pentru ceea ce te aşteaptă mai departe”, ne-a mai mărturisit campionul mondial Ashihara Karate.

Tânărul de clasa a XII-a este de şapte ori campion mondial la karate şi în palmares mai are trei titluri euro-asiane, o cupă balcanică, 10 titluri de campion naţional şi multiple cupe regionale. Robert ne-a mărturisit că drumul spre aceste performanţe uriaşe, este un drum lung şi greu, presărat cu tot felul de suişuri şi coborâşuri care pun la încercare atât corpul cât şi spiritul practicantului.

„Evident uşor nu are cum să fie. Implică transpiraţie, implică muncă, implică durere…momente în care simţi că nu mai poţi să continui doar că trebuie să o faci pentru că despre asta este vorba…acel moment în care simţi că nu mai poţi…acela este momentul să treci limitele şi să realizezi ce îţi propui”, îşi continuă destăinuirea tânărul Robert Drăgănoiu.

De asemenea, arta martială cere din partea practicantului numeroase sacrificii de tot felul: materiale, familiale, spirituale, însă Robert reuşeşte să atingă un echilibru în toate.

Robert Drăgănoiu ne-a spus că reuşeste să găsescă timp şi pentru el. Ca orice tânăr responsabil, campionul nostru îşi găseşte timp şi pentru cei din jurul său. Ori de câte ori îi permite timpul, Robert participă la activităţi de voluntariat: „Implică laturi total diferite ale mele…doar că asta face special…se completează. Dar, în anumite momente pot să mă concentrez doar pe sport. Îmi este mai uşor să particip la activităţi, tabere de voluntariat”, a încheiat Robert Drăgănoiu, campion mondial Ashihara Karate.

Titlul de campion mondial este nivelul la care înveţi să fii responsabil de tot ce ţi se întâmplă atât la antrenamente, competiţii, cât şi în viaţă. Dar câteodată nu poţi progresa fără ca cineva să te “împingă” de la spate.

„Era un copil ca oricare…la început de drum, cu ceva cunoştinţe, dar pentru partea de performanţă a trebuit să muncească mult. La nivelul generaţiei sale este vârf de lance, la nivel naţional, poate şi la nivel mondial, este unul dintre cei mai buni”, ne-a declarat şi sensei Nicu Vasiliu, antrenor Ashihara Karate.

Robert este cu adevărat unul dintre cei mai buni, iar acest lucru se oglindeşte şi în fratele său mai mic care îi calcă pe urme.

La doar 17 ani, Robert Drăgănoiu a atins culmile măiestriei, iar cele şapte titluri mondiale cu siguranţă sunt doar începutul spre adevărata cale a unui veritabil karateka.

Sport

Simona Halep a câştigat trofeul de la Melbourne

Published

on

Simona Halep a participat zilele acestea la turneul WTA de la Melbourne, o competiţie pregătitoare pentru primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open.

După un parcurs perfect în care şi-a demolat adversarele, printre care şi pe compatrioata noastră Gabriela Ruse, Simona a ajuns în marea finală, acolo unde avea să o întâlnească pe rusoaica Veronika Kudermetova.

Încurajată din tribune de un grup numeros de români, dar şi de fostul său antrenor Darren Cahill, Simona Halep a intrat pe teren încrezătoare şi nu a lăsat nimic la voia întâmplării.

Primul set a durat doar 35 de minute, timp în care Halep a făcut ceea ce ştie mai bine. Şi-a hărţuit adversara şi a învins-o cu 6-2. Parţialul al doilea nu a fost deloc diferit. Chiar dacă rusoaica a dat semne, la un moment dat, de revenire, Simona nu a scăpat-o din mână, s-a impus cu 6-3 şi a pus mâna pe trofeul de la Melbourne.

Inimile românilor s-au umplut de bucurie atunci când au văzut-o pe constănţeancă triumfătoare pe tărâm australian şi acest lucru s-a întâmplat doar pentru că adevăraţii suporteri ai Simonei ştiu prin câte chinuri a trecut aceasta anul trecut.

Este cel de-al 23-lea titlu cucerit de Simona în întreaga sa carieră şi totodată este primul după nu mai puţin de 15 luni.

Sursa foto: Digi24

Continue Reading

Actualitate

Baschetbalistele constănţene, pentru a doua oară, calificate în Final Four – Cupa României

Published

on

La 14 ani de la înființarea clubului, la trei ani distanță de la obținerea celei mai mari performanțe pentru baschetul feminin constănțean, fetele de la Academia Phoenix CSU Simona Halep s-au calificat în semifinalele Final Four – Cupa României.

Meciul care le-a asigurat calificarea în „careul de ași“ al competiției a avut loc chiar la Constanța, în Sala Sporturilor, și a fost câștigat de constănţence cu scorul de 86 la 59. De altfel, toate partidele disputate până acum de Phoenix CSU Simona Halep, în ediția din acest an a Cupei României, au fost victorii covârşitoare, fetele reușind să depășească două dintre formațiile de prestigiu ale baschetului feminin din țară, Universitatea Cluj și CS Municipal Târgoviște, aceasta din urmă multiplă campioană a României.

În meciul de miercuri, 5 ianuarie, toate jucătoarele care au intrat în teren au reușit să își treacă numele pe lista marcatoarelor, o performanță în premieră pentru acest sezon.

„Mi-a fost puțin frică pentru că în primul meci CSM Târgoviște a jucat foarte bine pe teren propriu, dar astăzi am făcut o partidă mult mai bună, am tratat totul mai serios. Practic, cheia jocului a fost găsirea soluțiilor pentru a le motiva să joace la același nivel ca în tur. Cu această ocazie trebuie să le felicit pentru treaba bună pe care au făcut-o și, de asemenea, și pe restul celor din staff.

Din păcate, în Final Four pornim cu ultima șansă, pentru toate celelalte trei formații sunt mai bune decât noi. Dar vorbim de un singur meci în semifinale în care orice se poate întâmpla. În astfel de situații oricând pot apărea surprize, chiar dacă adversarul este unul mult mai puternic.”, a declarat Miroslav Popov, antrenor Phoenix CSU Simona Halep Constanța, la finalul meciului de miercuri.

Final Four – Cupa României este programat în perioada 26-27 februarie 2022 într-o locație ce va fi aleasă în perioada imediat următoare. Federația Română de Baschet va stabili, prin tragere la sorți, confruntările din semifinalele competiției.

Din păcate, în ciuda ascensiunii constante în clasamentul Ligii Naționale, de la un sezon la altul, care a culminat cu ocuparea locului șase în ediția 2020-2021 și revenirea Constanței în elita baschetului feminin din România, bugetul echipei a suferit o diminuare drastică. Această diminuare se resimte în actualul sezon competițional, când lotul de jucătoare a fost compus, din lipsa fondurilor, doar din 10 sportive din cele 18.

Determinarea şi ambiţia baschetbalistelor de la Phoenix CSU Simona Halep Constanța nu sunt suficiente pentru a-şi continua ascensiunea. Echipa are nevoie şi de susţinere financiară fără de care există riscul, ca după acest sezon competiţional, să nu-şi mai poată continua activitatea.

Continue Reading

Actualitate

Constanţa va avea un Club Sportiv Municipal cu 76 de ramuri sportive

Published

on

Marți, 28 decembrie, în ultima ședință din acest an a Consiliului Local Constanța, consilierii au aprobat proiectul de hotărâre privind înființarea unui Club Sportiv Municipal, instituție publică în subordinea CL. Astfel a luat ființă cel mai nou club sportiv din țară, Clubul Sportiv Municipal (CSM) Constanța.

Conform regulamentului de organizare și funcționare, Clubul Sportiv Municipal Constanța este instituție de drept public și funcționeză în subordinea Consiliului Local al Municipiului Constanța. Obiectul principal de activitate este selecția continuă, pregătirea sportivă și participarea sportivilor proprii la competițiile interne și internaționale, precum și organizarea de competiții și evenimente sportive, iar scopul CSM Constanța constă în organizarea și administrarea de activități sportive, cu consecință directă de dezvoltare a sportului de masă și a sportului de performanță. Structura sportivă va avea 76 de ramuri, toate recunoscute de Ministerul Tineretului și Sportului, cu excepția ramurei fotbal.

Directorul interimar al instituție publice, pentru o perioadă de șase luni, a fost numit prin hotărârea de Consiliu Local Andrei Talpeș, managerul general al Baschet Club Athletic Neptun Constanța și președinte al Asociației Județene de Baschet Constanța.

„Vom demara discuțiile cu structurile sportive locale, pentru alcătuirea secțiilor. Prin CSMC vrem să acoperim toate planurile practicării sportului, de la performanță la sport de masă. CSM Constanța este cred pasul următor natural pentru un oraș cu o tradiție istorică în sport. Este nevoie de o structură care să asigure cadrul necesar, în primul rând, pentru dezvoltarea copiilor și tinerilor. Avem experiență în acest sens, prin proiectele pe care le-am implementat de-a lungul anilor. Vrem să extindem modelul pentru mai multe discipline sportive. Vom stabili în perioada următoare care vor fi acestea.

Constanța este un oraș care de-a lungul anilor a dat nenumărați campioni care au reprezentat cu succes sportul românesc și este momentul să restabilim cursul firesc al lucrurilor și să contribuim la creșterea unor viitoare generații de campioni.”, a declarat Andrei Talpeș.

Conform regulamentului de organizare și funcționare al CSMC, culorile clubului sunt alb-albastru, iar sigla este reprezentată de emblema Municipiului Constanța, pe culorile alb-albastru cu inscripția completă sau inițiale C.S.M. Constanța (C.S.M.C.). Proiectul de hotărâre poate fi accesat aici.

 

Sursa: baschet.ro 

 

Continue Reading

Actualitate

Ovidio Running, un nou eveniment sportiv pentru Constanța

Published

on

Organizată de ziua municipiului, competiția va angrena atât sportivi profesioniști, cât și amatori, de toate vârstele.

„Ovidio Running” face parte din manifestările dedicate de municipalitate consolidării brandului identitar al lui Publius Ovidius Naso, poetul născut la Sulmona și exilat în bătrânul Tomis.

Cele două orașe sunt legate nu numai prin poetul „Tristelor ”și ”Ponticelor”, ci și printr-o lungă relație de prietenie. Colaborarea dintre Constanța și Sulmona durează de mai bine de 50 de ani, respectiv din anul 1968 când cele două orașe s-au înfrățit. În 2022, se vor organiza evenimente sportive comune, dedicate memoriei marelui poet Publius Ovidius Naso, atât în Constanța, pe 21 mai, cât și în Sulmona, în luna septembrie.

„Primăria Constanța încurajează inițiative de acest gen menite să promoveze sportul și viața sănătoasă în orașul nostru. Educația și sportul sunt în topul priorităților autorităților locale și vom face tot ce ne stă în putere pentru a susține astfel de proiecte.”, a declarat Ionuț Rusu , viceprimarul municipiului Constanța.

O delegație a orașului Sulmona s-a aflat zilele acestea, la Constanța, unde a avut loc ultima întâlnire transnaţională în cadrul proiectului OPEN AIR SPORT. Au mai participat reprezentanți din Grecia și Belgia. Partenerii din Constanța sunt Primăria Constanța și Universitatea „Ovidius”.

Proiectul OPEN AIR SPORT promovează desfășurarea activităților sportive în aer liber, fără echipamente și infrastructură costisitoare, accesibile tuturor și practicabile în medii naturale. De asemenea, acesta mai vizează crearea de conexiuni între activitățile sportive, cultura locală și noile tehnologii.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222