Connect with us

Sport

Ashihara Karate cunoaşte un nou campion. Robert a primit centura măiestriei la doar 17 ani

Published

on

Este de departe unul dintre cei mai buni sportivi ai generaţiei sale în Ashihara Karate. Robert Drăgănoiu, un adolescent de 17 ani din Constanţa, demonstrează în fiecare zi că munca şi disciplina aduc rezultate.

„Ce a trebuit să fac zi de zi a fost să muncesc ca să fiu mai sus decât am fost cu o zi înainte”, a precizat cu modestie tânărul campion mondial la Ashihara Karate.

Pentru Robert, anii de antrenamente au reprezentant cea mai frumoasă etapă a copilăriei.

Este o poveste interesantă pentru că nu a venit ca o pasiune pentru karate. Pur şi simplu într-un moment s-a întâmplat să am oportunitatea să pot să particip şi a venit ca un fel de motivaţie interioară că îmi doresc să mă antrenez şi să fac karate”, şi-a continuat Robert Drăgănoiu destăinuirea.

Eroul nostru de astăzi a atins un vis… la care visează mai toţi băieţii…centura neagră în artele marţiale. Cromatic vorbind, culoarea neagră absoarbe toate culorile, aşa că în mod tradiţional aceasta este considerată un simbol al înţelepciunii. „Este un examen al maturităţii. Centura neagră o poţi lua dacă eşti pregătit şi mental, nu doar fizic pentru ceea ce te aşteaptă mai departe”, ne-a mai mărturisit campionul mondial Ashihara Karate.

Tânărul de clasa a XII-a este de şapte ori campion mondial la karate şi în palmares mai are trei titluri euro-asiane, o cupă balcanică, 10 titluri de campion naţional şi multiple cupe regionale. Robert ne-a mărturisit că drumul spre aceste performanţe uriaşe, este un drum lung şi greu, presărat cu tot felul de suişuri şi coborâşuri care pun la încercare atât corpul cât şi spiritul practicantului.

„Evident uşor nu are cum să fie. Implică transpiraţie, implică muncă, implică durere…momente în care simţi că nu mai poţi să continui doar că trebuie să o faci pentru că despre asta este vorba…acel moment în care simţi că nu mai poţi…acela este momentul să treci limitele şi să realizezi ce îţi propui”, îşi continuă destăinuirea tânărul Robert Drăgănoiu.

De asemenea, arta martială cere din partea practicantului numeroase sacrificii de tot felul: materiale, familiale, spirituale, însă Robert reuşeşte să atingă un echilibru în toate.

Robert Drăgănoiu ne-a spus că reuşeste să găsescă timp şi pentru el. Ca orice tânăr responsabil, campionul nostru îşi găseşte timp şi pentru cei din jurul său. Ori de câte ori îi permite timpul, Robert participă la activităţi de voluntariat: „Implică laturi total diferite ale mele…doar că asta face special…se completează. Dar, în anumite momente pot să mă concentrez doar pe sport. Îmi este mai uşor să particip la activităţi, tabere de voluntariat”, a încheiat Robert Drăgănoiu, campion mondial Ashihara Karate.

Titlul de campion mondial este nivelul la care înveţi să fii responsabil de tot ce ţi se întâmplă atât la antrenamente, competiţii, cât şi în viaţă. Dar câteodată nu poţi progresa fără ca cineva să te “împingă” de la spate.

„Era un copil ca oricare…la început de drum, cu ceva cunoştinţe, dar pentru partea de performanţă a trebuit să muncească mult. La nivelul generaţiei sale este vârf de lance, la nivel naţional, poate şi la nivel mondial, este unul dintre cei mai buni”, ne-a declarat şi sensei Nicu Vasiliu, antrenor Ashihara Karate.

Robert este cu adevărat unul dintre cei mai buni, iar acest lucru se oglindeşte şi în fratele său mai mic care îi calcă pe urme.

La doar 17 ani, Robert Drăgănoiu a atins culmile măiestriei, iar cele şapte titluri mondiale cu siguranţă sunt doar începutul spre adevărata cale a unui veritabil karateka.

Actualitate

Stadionul din Mangalia se transformă în bază sportivă multifuncţională

Published

on

Consilierii locali au aprobat, recent, proiectul de hotărâre privind desființarea tribunelor stadionului din Mangalia. Terenul va fi predat Companiei Naționale de Investiții (CNI), care va implementa proiectul și va transforma vechiul stadion, într-o bază ultramodernă, cu terenuri ce vor deservi mai multe discipline sportive.

,,Am făcut demersurile necesare pentru a obține finanțare de la CNI, încă din anul 2019, iar acum suntem în linie dreaptă cu documentația pentru predarea amplasamentului. După ce vom parcurge etapele legale obligatorii, CNI va începe lucrările.

Vechiul stadion va fi transformat într-unul complet nou, modern, unde copiii și tinerii orașului se vor putea antrena în cele mai bune condiții.”, a declarat Radu Cristian, primarul Mangaliei.

Potrivit documentației tehnice, pe actualul amplasament se va amenaja o bază sportivă prevăzută cu tribune și nocturnă, care va cuprinde un teren de fotbal, un alt teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, o clădire pentru vestiare și anexe.

Primăria Mangalia mai are în implementare un proiect similar, finanțat din fonduri europene. Acesta prevede înființarea unei baze sportive cu bazine de înot și terenuri de sport multifuncționale.

 

 

Sursa: Primăria Mangalia

Continue Reading

Sport

Simona Halep, în top 3 WTA

Published

on

Simona Halep se menţine pe locul 3, cu 6.965 de puncte, în clasamentul WTA. Lider este în continuare australianca Ashleigh Barty, cu 9.186 de puncte.

Celelalte jucătoare române din Top 200 WTA au avut următoarele evoluţii în ierarhie:

– Patricia Ţig se menţine pe locul 63, cu 1.254 de puncte;

– Sorana Cîrstea a urcat de pe locul 66 pe 65, cu 1.189 de puncte;

– Irina-Camelia Begu se menţine pe locul 74, cu 1.084 de puncte;

– Ana Bogdan a urcat două poziţii, până pe locul 100, cu 832 de puncte;

– Irina Bara a urcat patru poziţii, până pe locul 132, cu 636 de puncte;

– Mihaela Buzărnescu a urcat o poziţie, până pe locul 136, cu 593 de puncte;

– Jaqueline Cristian a coborât patru poziţii, până pe locul 144, cu 574 de puncte;

– Elena Gabriela Ruse a coborât trei poziţii şi este pe locul 166, cu 438 de puncte;

– Monica Niculescu a coborât 22 de poziţii, până pe locul 174, cu 417 puncte;

La dublu, Raluca Olaru se menţine pe locul 41, cu 2.325 de puncte.

Continue Reading

Actualitate

Prima echipă de fete din istoria clubului Farul Constanţa

Published

on

Primăvara aduce o premieră pentru clubul de tradiție al fotbalului constănțean. A fost înființată prima grupă de fotbal feminin din cadrul centrului de copii și juniori al FC Farul Constanța, care are deja două sportive legitimate.

 

Una dintre ele este Emma Pașcovic, în vârstă de 6 ani, care se mândrește cu o ,,vechime” de aproape o jumătate de an în clubul alb-albastru. Ea se pregătește la grupa antrenată de tatăl său, fostul jucător Cosmin Pașcovici.

,,Mi-ar plăcea să stau în poartă, dar sunt prea mică deocamdată”, spune Emma, care nu se teme să joace împreună cu băieții.

 

Cealaltă sportivă este Sara Cristiana Țuțuianu, în vârstă de 8 ani, și este suporter al echipei Farul Constanţa, iar pasiunea pentru culorile alb-albastre a moștenit-o de la tatăl său.

,,Mie îmi place când se strigă gooool, așa că vreau să fiu atacant.”, mărturiseşte Sara.

 

Cele două fete așteaptă noi colege, așa că micuţele pasionate de fotbal se pot înscrie în prima echipă feminină a clubului Farul Constanţa. Condițiile sunt simple: să aibă vârsta cuprinsă între 6 și 13 ani și să meargă la sediul clubului însoţite de părinţi pentru a completa cererea de înscriere.

Nu există niciun fel de taxe la înscriere, iar pentru mai multe informații poate fi apelat numărul de telefon 0729 059 406.

 

 

Sursa: FC Farul Constanţa

Continue Reading

Actualitate

Pregătiţi-vă de LUPTĂ! Gala OSS FIGHTERS revine, pe 24 aprilie!

Published

on

În curând, constănţenii pasionaţi de sporturile full contact vor putea asista la o nouă ediție a galei OSS FIGHTERS. Organizatorii promit meciuri incendiare între sportivi de top:

,,Booooooommmmm!!! Pe data de 24 aprilie , la Sala Sporturilor din Constanţa, va avea loc a șasea ediție a OSS Fighters!!! După cum v-am obișnuit, veți avea parte de meciuri incendiare, sportivi de top și lupte spectaculoase, iar în premieră vom avea și un meci pe reguli de arte marțiale mixte (MMA)!!!”.

Ediţia cu numărul 6 a galei OSS FIGHTERS trebuia să se desfăşoare pe 21 august 2020, dar pandemia a dat peste cap toate planurile. În data de 3 august, organizatorii galei anunţau:

,,Având în vedere ultimele reglementări emise de Guvernul României cu privire la restricţiile ce se impun în situaţia de alertă, în contextul pandemiei COVID, suntem nevoiţi să anunţăm că gala OSS FIGHTERS 06, programată în data de 21 august 2020, va fi amânată!”.

 

Continue Reading

Curtea Brancoveneasca

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta