Connect with us

Sport

Ashihara Karate cunoaşte un nou campion. Robert a primit centura măiestriei la doar 17 ani

Published

on

Este de departe unul dintre cei mai buni sportivi ai generaţiei sale în Ashihara Karate. Robert Drăgănoiu, un adolescent de 17 ani din Constanţa, demonstrează în fiecare zi că munca şi disciplina aduc rezultate.

„Ce a trebuit să fac zi de zi a fost să muncesc ca să fiu mai sus decât am fost cu o zi înainte”, a precizat cu modestie tânărul campion mondial la Ashihara Karate.

Pentru Robert, anii de antrenamente au reprezentant cea mai frumoasă etapă a copilăriei.

Este o poveste interesantă pentru că nu a venit ca o pasiune pentru karate. Pur şi simplu într-un moment s-a întâmplat să am oportunitatea să pot să particip şi a venit ca un fel de motivaţie interioară că îmi doresc să mă antrenez şi să fac karate”, şi-a continuat Robert Drăgănoiu destăinuirea.

Eroul nostru de astăzi a atins un vis… la care visează mai toţi băieţii…centura neagră în artele marţiale. Cromatic vorbind, culoarea neagră absoarbe toate culorile, aşa că în mod tradiţional aceasta este considerată un simbol al înţelepciunii. „Este un examen al maturităţii. Centura neagră o poţi lua dacă eşti pregătit şi mental, nu doar fizic pentru ceea ce te aşteaptă mai departe”, ne-a mai mărturisit campionul mondial Ashihara Karate.

Tânărul de clasa a XII-a este de şapte ori campion mondial la karate şi în palmares mai are trei titluri euro-asiane, o cupă balcanică, 10 titluri de campion naţional şi multiple cupe regionale. Robert ne-a mărturisit că drumul spre aceste performanţe uriaşe, este un drum lung şi greu, presărat cu tot felul de suişuri şi coborâşuri care pun la încercare atât corpul cât şi spiritul practicantului.

„Evident uşor nu are cum să fie. Implică transpiraţie, implică muncă, implică durere…momente în care simţi că nu mai poţi să continui doar că trebuie să o faci pentru că despre asta este vorba…acel moment în care simţi că nu mai poţi…acela este momentul să treci limitele şi să realizezi ce îţi propui”, îşi continuă destăinuirea tânărul Robert Drăgănoiu.

De asemenea, arta martială cere din partea practicantului numeroase sacrificii de tot felul: materiale, familiale, spirituale, însă Robert reuşeşte să atingă un echilibru în toate.

Robert Drăgănoiu ne-a spus că reuşeste să găsescă timp şi pentru el. Ca orice tânăr responsabil, campionul nostru îşi găseşte timp şi pentru cei din jurul său. Ori de câte ori îi permite timpul, Robert participă la activităţi de voluntariat: „Implică laturi total diferite ale mele…doar că asta face special…se completează. Dar, în anumite momente pot să mă concentrez doar pe sport. Îmi este mai uşor să particip la activităţi, tabere de voluntariat”, a încheiat Robert Drăgănoiu, campion mondial Ashihara Karate.

Titlul de campion mondial este nivelul la care înveţi să fii responsabil de tot ce ţi se întâmplă atât la antrenamente, competiţii, cât şi în viaţă. Dar câteodată nu poţi progresa fără ca cineva să te “împingă” de la spate.

„Era un copil ca oricare…la început de drum, cu ceva cunoştinţe, dar pentru partea de performanţă a trebuit să muncească mult. La nivelul generaţiei sale este vârf de lance, la nivel naţional, poate şi la nivel mondial, este unul dintre cei mai buni”, ne-a declarat şi sensei Nicu Vasiliu, antrenor Ashihara Karate.

Robert este cu adevărat unul dintre cei mai buni, iar acest lucru se oglindeşte şi în fratele său mai mic care îi calcă pe urme.

La doar 17 ani, Robert Drăgănoiu a atins culmile măiestriei, iar cele şapte titluri mondiale cu siguranţă sunt doar începutul spre adevărata cale a unui veritabil karateka.

Sport

Marinarii militari, campioni la fotbal pe plajă

Published

on

Echipa de fotbal pe plajă a Statului Major al Forțelor Navale a participat, în perioada 5-11 septembrie, la ediția a X-a a Turneului de Fotbal pe Plajă „Cupa Jupiter”, organizat de Asociația Internațională a Polițiștilor (IPA), sub egida Federației Române de Fotbal.

Reprezentanții Forțelor Navale Române s-au numărat printre cele 24 de echipe înscrise în competiție, iar la finalul acesteia au câștigat locul I și au obținut titlul de campioni.

În luna decembrie a acestui an, echipa marinarilor militari va participa la „Cupa Unirii”, care se va desfășura în garnizona Bucuresti, unde va beneficia de statutul de „cap de serie” datorită  performanțelor obținute la edițiile anterioare.

sursa foto: Forțele Navale Române

Continue Reading

Sport

Trei pugiliste din Lotul Național al României au numele și cariera sportivă legate de orașul Năvodari

Published

on

Trei tinere valoroase urcă în ring, la sfârșitul acestei săptămâni, la Campionatul Național de Box de la Năvodari: Maria Cimpoeru, Amalia Niță și Alexandra Maria Petcu. Cele trei pugiliste au numele și cariera sportivă legate de orașul Năvodari.

Maria Cimpoeru este din Năvodari și a obținut de trei ori titlul de campioană națională, fiind medaliată cu bronz la Campionatul European de box pentru juniori (2020, Sofia). De doi ani de zile se antrenează la CS Năvodari, sub coordonarea antrenorilor Ferodin Ablalim și Marcel Jipeanu, în fiecare an fiind convocată în Lotul Național al României.

Amalia Niță – campioană europeană de junioare (2021, Tbilisi), practică box de performanță de cinci ani, dintre care doi ani și jumătate s-a antrenat la CS Năvodari. Este din Lumina, iar de un an de zile se antrenează la Danubiu Tulcea.

Alexandra Maria Petcu – vicecampioană europeană de junioare (2021, Italia) – este din Năvodari și practică box de performanță de 4 ani. S-a antrenat la cluburile Islington și Repton din Londra, iar din martie 2021 este legitimată la Steaua București.

În total, 218 sportive, reprezentând 60 de cluburi membre ale Federației Române de Box, participă la finalele Campionatului Național de Box Feminin 2021, organizat în premieră la Năvodari, la Sala Sporturilor, în perioada 6-11 septembrie. CS Năvodari participă cu 7 tinere sportive la cea de-a XX-a ediție a acestei competiții de top.

sursa foto: Primăria Năvodari

Continue Reading

Actualitate

H3RO 2021, participanţi din 11 ţări înscrişi la start

Published

on

Cei mai buni triatlonişti din Romania deja s-au înscris, pentru a oferi un spectacol sportiv de excepţie la  H3RO 2021. La Campionatul Naţional pe distanţă medie, Alex Toma, Mihai Vigariu, Bereş Hunor, Deack Zsombor şi Andrei Dudu se vor lupta pentru supremaţie în cea mai dură şi lungă probă din această competiţie.

La Campionatul Naţional pe distanţă standard, proba regină a triatlonului pentru băieţi, lupta se va da pe de o parte între Felix Duchampt sportivul nostru olimpic şi pe de altă parte mai tinerii Vlad Remnzing, Alex Ion, Erick Rogoz şi Nicolae Şeitan. La fete Antoanela Manac şi-a anunţat prezenta şi va lupta pentru supremaţie.

Pe lângă sportivii din România, vor fi prezenţi sportivi din 11 ţări: Franţa, Spania, Ucraina, Marea Britanie, Australia, Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Republica Moldova.

Competiţia se va bucura de premii record în valoare totală de 42.200 de lei. În acest moment evenimentul este sold out. Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.h3ro.org.

 

 

 

 

 

Continue Reading

Actualitate

CS Victoria Cumpăna campioană la Ploiești!

Published

on

În perioada 3-5 septembrie, a avut loc Campionatul Național de Gimnastică Ritmică Junioare 3 și Junioare 2 organizat de CSM Ploiești – Gimnastică Ritmică în colaborare cu Federația Română de Gimnastică Ritmică.

Clubul Sportiv Victoria Cumpăna a participat cu 7 gimnaste pregătite de antrenoarea Elena Vlad. Micuţele gimnaste, Șelari Erika, Lutan Andrada, Lutan Antonia, Banciu Amalia, Ulrich Maya, Georgescu Bianca și Matei Miruna, s-au întors acasă cu 5 medalii, trei de aur și două de argint:

  • Locul 1 – echipe;
  • Locul 1 – Lutan Andrada – 2 medalii (individual compus și panglică);
  • Locul 2 – Matei Miruna (cerc);
  • Locul 2 – Luntan Antonia (panglică).

 

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222