Connect with us

Actualitate

Arta iese în stradă, la Sibiu

Published

on

Asociația ART Factory Transilvania organizează, în perioada 1-7 iulie, Festivalul Internațional de Street Art de la Sibiu (SISAF). Turul de Street Art, compus din 67 de lucrări și 5.700 mp de culoare, va fi îmbogățit anul acesta cu lucrări noi. În urmă cu 5 ani, un grup de artişti au pus în practică o iniţiativă căreia i-au stabilit şi un obiectiv, revitalizarea spaţiului urban prin artă.

,, Street Art Festival este o unealtă menită să ne coloreze tuturor sufletele! Ca şi comunitate de artişti, credem cu tărie în acest lucru. Influenţa pe care o are culoarea în viaţa unui om este un fapt dovedit şi de aceea ne-am gândit cum să schimbăm gri-ul care ne înconjoară. Ne-am adunat într-o asociaţie de artişti (Transilvania ART FACTORY) şi am pus la cale un Festival de Arta Stradală pentru Sibiu şi sibieni. Prin acest proiect ne-am propus să contribuim, cu lucrări realizate de artişti de valoare, la ridicarea nivelului estetic al orasului, precum şi la ameliorarea aspectului dezolant al unor zone mai putin favorizate.”, spun organizatorii SISAF.

Demersul de revitalizare a spațiului urban prin artă stradală va cuprinde, în 2019, fațade de grădinițe / școli / licee (Grădinița Nr. 15, Școlile Nr.13 și Nr.18, Colegiul Economic „George Barițiu”), locuri importante din oraș (Hotel Parc, Stadionul Municipal Sibiu, Sala Transilvania, Palatul Copiilor, Centrul Cultural ,,Ion Besoiu”, Dispensarul Cedonia, terenul de baschet din Parcul Tineretului), dar și spații private (clădirea de pe Ștefan cel Mare, Nr.193).

Cei 18 artiști, care vor contura tema Openness pe zidurile din Sibiu, au fost aleși din peste 120 de participanți din toată lumea. Lista artiștilor include pe: Cazacincu Bogdan, Danny Figueroa – W3SR, Felea Andrei, Harcea Pacea, Iluc, John.S, Kaps Crew, Kitră, Lost.Optics, Mehsos (Belgia), Mihail Alin, Pandele, Pisica Pătrată, Recis, Robert Obert, Scutaru Cristian, Taker One (Ungaria) și Toma Andreea.

În afara artei stradale, programul evenimentului cuprinde și concerte, conferințe și dialoguri despre artă, întâlniri cu artiștii, workshop-uri, o seară de film, expoziție și proiecții pe clădiri reprezentative din oraș.

 

 

Actualitate

Constanța, ne mobilizăm?

Published

on

Teatrul de Stat Constanța are nevoie de click-urile constănţenilor pentru ,,votul publicului”.

Instituţia de cultură are două nominalizări pentru premiile UNITER la categoriile DEBUT (Irisz Kovacs pentru regia spectacolului 8 TAȚI) și CEL MAI BUN SPECTACOL DE TEATRU TV/TELEPLAY (spectacolul ZIUA Z, regia Bobi Pricop).

Pentru a susţine teatrul de la malul mării, puteţi vota aici până luni, 4 iulie, la ora 19:00. Fiecare persoană are dreptul la un singur vot ce va fi identificat prin IP.

Gala Premiilor UNITER, a XXX-a ediţie, se va desfăşura luni, 4 iulie, de la ora 21:00, la Palatul Culturii Bistriţa. Evenimentul va fi transmis:

  • în direct pe TVR1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi Radio România Cultural;
  • online pe www.tvr.ro, www.uniter.ro şi pe pagina de facebook a UNITER

 

 

Continue Reading

Actualitate

Tineri prinși de jandarmi cu substanțe halucinogene

Published

on

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile Constanţa au depistat doi tineri turiști de 19 de ani care aveau asupra lor substanțe interzise.
Echipajul de jandarmi aflat în misiunea de menținere a ordinii şi siguranţei publice în Vama Veche, la momentul trecerii pe lângă doi tineri turiști au observant că aceștia au început să se precipite și să grăbească pasul, drept pentru care au trecut la legitimarea lor. În urma discuțiilor purtate, jandarmii au aflat că tinerii aveau asupra lor substanțe care prezintă suspiciunea rezonabilă că ar putea fi substanțe interzise si un dispozitiv de tocat substanța vegetala, tip grinder.
Jandarmii grupării au întocmit tinerilor actele de sesizare, iar bunurile găsite asupra lor au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.

Continue Reading

Actualitate

Universitatea Ovidius, grad de încredere ridicat, din partea ARACIS

Published

on

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a primit, joi, 30.06.2022, certificarea calificativului „Grad de încredere ridicat” din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), în urma parcurgerii procesului de evaluare instituțională, a declarat rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.
Evaluarea instituțională externă a măsurat implementarea mecanismelor instituționale privind activitatea educațională și de cercetare și, totodată, a reconfirmat prestigiul și recunoașterea de care se bucură instituția.
Rezultatul este expresia eforturilor depuse de către întreaga comunitate UOC, calificativul obținut recent reprezentând cea mai înaltă certificare pe care o poate primi o instituție de profil și este o dovadă a îndeplinirii standardelor de calitate academică și, în egală măsură, a aprecierii și a încrederii publice de care se bucură UOC în ecosistemul educațional universitar.

Continue Reading

Actualitate

În jumătate de oră s-a epuizat bugetul celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice

Published

on

Bugetul de 10 milioane de lei alocat celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat într-o jumătate de oră de la lansare!
Solicitanții persoane fizice au generat 24.014 de vouchere, astfel:
 13.978 vouchere pentru laptopuri;
 10.036 vouchere pentru tablete.
Voucherele generate în această etapă vor fi aprobate în ședința Comitetului de Avizare de marți, 0️⃣5️⃣.0️⃣7️⃣.2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣ și publicate pe site-ul www.afm.ro. Ulterior, solicitanții se vor putea prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222