Connect with us

Diverse

Aplicaţii menite să limiteze dependenţa de smartphone-uri

Published

on

Dependenţa de gadget-uri nu mai este o noutate în zilele noastre. Dar v-aţi întrebat vreodată cât timp alocaţi, zi de zi, activităţilor pe care le desfăşuraţi pe tabletă sau pe telefon? Şi mai alarmant este faptul că această obişnuinţă se poate transforma în dependenţă.

Tocmai de aceea, specialiştii în domeniul IT au lansat câteva aplicaţii menite să ne limiteze timpul petrecut în faţa ecranelor terminalelor mobile. Atât Google, cât şi Apple pun la dispoziţia utilizatorilor de smartphone-uri astfel de aplicaţii, care vor monitoriza activitatea zilnică pe browser-ul de internet sau pe reţelele de socializare.

Apple promovează aplicaţia „Screen Time” care, odată activată, va monitoriza şi realiza grafice concludente despre activitatea utilizatorului, într-o zi sau într-o săptămână şi ne va arăta care au fost aplicaţiile care ne-au ţinut cel mai mult ocupaţi.

Nici cei de la Google nu se dezmint. Astfel, „Digital Wellbeing” este o altă aplicaţie similară concepută cu rolul de a ne monitoriza activitatea în diverse aplicaţii.

Este bine de ştiut că, la ora actuală, cele mai folosite aplicaţii sunt Facebook, Instagram si Messages şi nu în ultimul rând, Gmail.

Alarmant însă este faptul că aproximativ 40% dintre tinerii cu vârste între 18 şi 29 de ani recunosc că stau aproape constant pe Internet, prin intermediul terminalelor mobile.

„Sunt alarmante aceste cifre! Este adevărat că telefonul nostru face parte din activitatea noastră şi are un rol esenţial, acela de comunicare. Pe de altă parte, atunci când devine obsesie, el aduce grave prejudicii pe mai multe planuri: fizic şi psihic, pentru că ne îmbolnăvim. În plus, datorită neglijenţei şi a folosirii telefonului în situaţii în care nu ar trebui să o facem, cum ar fi la volan, se pot întâmpla accidente, iar consecinţele pot fi grave. Ori, în măsura în care stăm pe telefon şi nu ne supraveghem copiii, aceştia pot păţi lucruri grave, iar astfel de exemple sunt tot mai des întâlnite.”, declară CRISTINA DINCU, psiholog

În asemenea condiţii, ar trebui să tragem un semnal de alarmă, ne recomandă psihologii, care consideră dependenţa de smartphone-uri una dintre problemele specifice zilelor noastre.

 

sursa: Pew Research Center

sursa foto: adweek.com, wikipedia.org, phys.org

Diverse

3 iunie – Ziua mondială a bicicletei

Published

on

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat, la 12 aprilie 2018, o rezoluţie în cadrul celei de-a 72-a sesiuni ordinare de la New York, prin care se sărbătoreşte la 3 iunie, în toată lumea, Ziua mondială a bicicletei.
S-a recunoscut, astfel unicitatea, longevitatea şi versatilitatea bicicletei, utilizată de două secole ca un mijloc de transport durabil, simplu, accesibil, fiabil, curat şi în conformitate cu mediul înconjurător.
Declaraţia încurajează statele membre să acorde o atenţie deosebită bicicletei în strategiile de dezvoltare şi să includă bicicleta în politicile şi programele internaţionale, regionale, naţionale şi subnaţionale.
De asemenea, este încurajată utilizarea bicicletei pentru dezvoltarea durabilă, consolidarea educaţiei, inclusiv a educaţiei fizice, pentru copii şi tineri, promovarea sănătăţii, prevenirea bolilor, promovarea toleranţei, înţelegerii şi respectului reciproc şi facilitarea incluziunii sociale şi o cultură a păcii.

Continue Reading

Actualitate

Cetăţeni afgani, depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni

Published

on

Trei cetăţeni afgani, depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni, în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera de stat în România.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negru Vodă au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocamion cu semiremorcă, înmatriculat în Republica Moldova, la volanul căruia se afla un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 49 de ani. Autocamionul transporta, conform documentelor, electrozi, din Turcia pentru o firmă din țara vecină.

În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat că prelata semiremorcii era tăiată, iar verificările cu aparatura specifică din dotare au semnalat prezenţa unor persoane în compartimentul pentru marfă. Poliţiştii de frontieră au deschis automărfarul şi în interior au fost descoperiţi ascunşi trei tineri, în vârstă de 18, respectiv 21 ani.

Din declaraţiile acestora a reieşit faptul că sunt cetăţeni afgani şi intenţionau să ajungă în Germania. Aceştia au mai declarat că s-au ascuns în semiremorcă după ce au tăiat prelata acesteia, profitând de neatenţia şoferului.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, cercetările sunt continuate de autorităţile de frontieră bulgare.

sursa foto: Garda de Coastă

Continue Reading

Actualitate

Program de lucru modificat

Published

on

Atenție, constănțeni! Reprezentanții companiei de apă îi anunță pe contribuabili că, pe data de 1 iunie, casieriile și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor fi închise.

Abonații pot folosi serviciile online pentru efectuarea plăților, precum contul de client, transfer bancar sau direct debit. Clienții care nu au acces la soluțiile de plată la distanță pot achita facturile la punctele de plată Pay Point/Payzone.

În această perioadă, activitatea structurilor companiei de apă, care asigură continuitatea serviciilor de alimentare cu apă și de preluare/tratare a apelor uzate se desfășoară fără întrerupere.

Pentru eventuale disfuncționalități survenite la nivelul infrastructurii de apă și canalizare, clienții societății pot apela numărul de telefon al Dispeceratului – 0241/924, accesibil 24 de ore din 24. Echipele de intervenție sunt pregătite să acţioneze cu promptitudine pentru remedierea în timp util a tuturor avariilor sau a problemelor apărute în sistem, astfel încât utilizatorii să poată beneficia de servicii la parametri optimi.

Începând de miercuri – 02 iunie, societatea va relua programul normal de lucru.

Continue Reading

Diverse

Concurs de artă stradală destinat tinerilor talentați

Published

on

Concurs de artă stradală destinat tinerilor talentați din Constanța. Competiția este intitulată “#ComeToUpgradeYourCity – Concurs de artă stradală” și se desfășoară în cadrul programului “Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022”, fiind dedicată exclusiv tinerilor cu o vârstă de până în 25 de ani.

Concursul își propune promovarea tinerilor artiști și susținerea, respectiv valorificărea artei urbane constănțene, prin realizarea unor proiecte și activități legate de manifestarea artistică în spațiul public.

În cadrul competiției, concurenții se vor întrece în lucrări de artă urbană, care mai de care mai inovative, trebuind să respecte tema principală a galeriei deja existente și anume Human Technology. Căștigătorul va beneficia de un premiu de 500 euro, precum și de un set de spray-uri cu vopsea.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222