Antibioticele, folosite în tratarea infecţiilor, oferă efecte benefice, însă pot duce la diverse alergii alimentare și tulburări intestinale. Prin urmare, pentru a evita efectele adverse ale acestora, puteți încerca unele dintre antibioticele oferite de natură, care tratează în mod eficient infecţia și nu provoacă alte daune organismului.
- Oţetul de mere
Oţetul de mere conține acid malic care luptă în mod eficient cu viruşii, fungii şi bacteriile. Acesta distruge microbii care atacă gâtul şi absoarbe toxinele şi microbii din țesuturile înconjurătoare.
- Usturoiul
Această legumă este un excelent antibiotic care nu distruge bacteriile sănătoase. În afară de asta, el are proprietăţi antifungice puternice, antivirale şi proprietăți anti-parazitare.
Utilizarea regulată, chiar şi în cantități mici, tratează în mod eficient diverse probleme de sănătate precum: candidoza, infecțiile cronice ale sinusurilor, diareea cronică, herpesul genital, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, impotenţa, nivelul ridicat de colesterol, alergiile, durerile de dinţi, răceala, gripa, bolile cardiovasculare şi cancerul.
- Ghimbirul
Ghimbirul a fost folosit în mod tradiţional ca un remediu puternic pentru gripă şi răceală, dar s-a constatat că administrarea lui creşte temperatura corpului şi duce la transpirație. Atunci când suntem transpirați, corpul nostru elibereaza o substanţă chimică ce distruge microbii.
- Ceapa
Are aceleaşi proprietăţi ca usturoiul, iar consumul acesteia calmează durerea, stimulează circulaţia şi reduce inflamaţia. S-a constatat, de asemenea, că acţionează ca un analgezic şi anti-inflamator pe bază de plante, care oferă vindecarea unei tuse persistente, gripe sau răceli.
- Frunzele de măslin
Frunze de măslin pot distruge în mod eficient ciupercile, bacteriile şi candidozele, sprijinind multiplicarea bacteriilor sănătoase. Extractul de frunze naturale de măslin tratează în mod eficient toate tipurile de infecţii.
- Fructele şi legumele bogate în vitamina C
Vitamina C stimulează în mod eficient sistemul imunitar și previne diferite boli. Studiile au arătat că tratează infecţiile bacteriene şi virale şi chiar muşcăturile de şarpe.
Fructele şi legumele bogate în vitamina C ar trebui sa fie consumate în mod regulat, deoarece previn infecţiile, iar aceasta vitamină întăreşte imunitatea, susține sănătatea pielii și accelerează vindecarea rănilor.
- Extractul din semințe de grapefruit
Dezvoltat iniţial ca anti-parazitare, acest extract inhibă creşterea bacteriilor, ciupercilor şi virusurilor. Ingredientele sale active sunt non-toxice, adunate din pulpa şi semințele de grapefruit cultivate organic.
Bioflavonoidele sale sunt transformate în compuși puternici care distrug gripa, ciupercile, candidoza, herpesul, E. Coli, paraziții şi multe altele.
- Habanero și Hreanul
Acestea stimulează energia corpului, pentru a ridica temperatura, stimulează sistemul imunitar şi fluxul sanguin. Uleiurile volatile din hrean au proprietăți antibiotice puternice care tratează infecții ale gâtului şi ale căilor respiratorii, precum şi bacterii care duc la infecții la nivelul tractului urinar.
- Eucaliptul
Este frecvent utilizat ca un antibiotic local, având calităţi antiseptice puternice. În cazul în care folosiți ulei de eucalipt, îl puteţi combina cu alte uleiuri, cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul de migdale. De asemenea, aveți posibilitatea de a bea un ceai din plante medicinale, care tratează infecţiile, reduce febra, acționează ca un antiseptic și distruge virusurile, bacteriile şi ciupercile.
- Mierea Manuka
Mierea de albine a fost folosită în mod tradiţional, pentru tratarea infecțiilor. Mierea Manuka provine din Australia şi Noua Zeelandă, având proprietăţi anti-fungice, antibacteriene, antioxidante, şi antiseptice.
Potrivit experților, utilizarea sa distruge mai mulți agenți patogeni, cum ar fi MRSA, un fel de bacterie mâncătoare de carne.
Asigurați-vă că alegeți întotdeauna tipul care conține un certificat al legitimității valorilor sale medicinale, sau UMF (Unique Manuka Factor) de Manuka Factor Association Honey Unic (UMFHA).
Până în prezent, există 44 de membri UMFHA, iar 29 dintre aceştia au licențe separate pentru utilizarea mărcii UMF.
- Goldenseal
Această plantă este foarte frecventă în formulele de antibiotice, datorită proprietăților sale anti-virale şi antibiotice. Botaniştii o folosesc în cazul durerilor de gât, infecțiilor vaginale şi infecțiilor sinusurilor și ale urechiilor. De asemenea, poate fi folosită pentru igiena intimă şi pe post de gargară.
- Smirna
Smirna a fost utilizată în mod tradițional de botanişti timp de secole, fiind menționată chiar în Biblie. Ea are proprietăţi antivirale, antiseptice şi antibiotice, fiind utilă în cazul durerilor de gât, bronşitei şi respiraţiei urât mirositoare. Aceasta creşte, de asemenea, numărul de celule albe din sânge. Datorită efectului său puternic asupra rinichilor, nu trebuie utilizată mai mult de 2 săptămâni.
- Echinacea
Ingredientele active din această plantă întăresc imunitatea, au efect antioxidant puternic, efecte antivirale, oferă echilibru hormonilor şi calmează inflamaţia şi durerea. Aceasta este frecvent utilizată în cazul infecțiilor urechii, sinuzitei, infecțiilor vaginale şi ale tractului urinar.
- Scorţişoara
Acest condiment are capacitatea de a inhiba dezvoltarea ciupercilor şi a bacteriilor. Are proprietăţi antimicrobiene, antifungice, antibacteriene şi calităţi antioxidante. Scorţişoara, de asemenea, controlează diabetul şi previne pofta de dulce. Atunci când este combinată cu mierea Manuka, ajută la digestie, previne gripa şi răceala, oferă efecte uimitoare pentru piele şi dinţi şi multiple alte efecte pozitive asupra sănătății.
Alte plante şi condimente
De asemenea, puteţi utiliza alte antibiotice naturale extrem de utile în formă de condimente şi plante aromatice, cum ar fi următoarele:
Patrunjel, mentă, frunze de dafin, coriandru, piper, ienibahar, fenicul, anason, oregano, chimion, cimbru, cuişoare, seminţe de chimen, muştar, maghiran, mărar, nucşoară, salvie, busuioc şi rozmarin.
Sursa: vegis.ro