Connect with us

Societate

Amendă usturătoare și mașină confiscată de polițiștii locali din Cumpăna pentru deșeuri aruncate pe câmp

Published

on

Ca urmare a acțiunilor desfășurate în ultima perioadă în vederea depistării și tragerii la răspundere a persoanelor iresponsabile care aruncă pe terenurile aflate în extravilanul localității deșeuri rezultate în urma activităților de construcții/ demolări, la data de 16.03.2023 lucrătorii acestui compartiment au depistat pe numitul M. I., din com. Cumpăna, care a aruncat astfel de deșeuri, fiind sancționat contravențional cu suma de 30.000 lei pentru încălcarea prevederilor O.G. 92/2021.
De asemenea, ca măsură complementară s-a dispus confiscarea autoutilitarei marca Ford, folosită la săvârșirea contravenției.
Vă aducem la cunoștință că vom continua să desfășurăm astfel de acțiuni în vederea instaurării unei situații de normalitate din acest punct de vedere.

Societate

Weekend de foc pentru jandarmii constănțeni

Published

on

În perioada 17 – 19 mai a.c., jandarmii constănțeni vor asigura măsurile de ordine publică pentru o multitudine de evenimente sportive, comemorative și cultural – artistice care au loc în municipiul și județul Constanța.

Vom asigura ordinea și liniștea publică pentru următoarele manifestări publice:
– concertele desfășurate în Piața Ovidiu din Constanța, în perioada 17.05 – 21.05.2024 cu ocazia ”Zilelor Constanței”;
– seria de evenimente creative, sportive și cultural artistice organizate în diverse locații din municipiul Constanța, în perioada 17.05 – 21.05.2024 cu ocazia celebrării ”Zilelor Constanței” (evenimentul sportiv ”Sport Corner” organizat de C.S.M Constanța pe faleza Cazinoului din Constanța, concertul susținut de ansamblul Flautissimo pe strada Ștefan cel Mare, evenimentul ”Creativo” organizat în piațeta din zona Casei de Cultură, ”Food Truck Festival”, organizat pe bulevardul Tomis în fața Primăriei, ”Târgul de creație artistică” organizat în fața muzeului de Artă Populară și multe alte manifestări de acest gen) ;
– concursul de ciclism „Cupa Mării Negre 2024”, organizat de către C.S. Medgidia în data de 18.05.2024 pe stadionul ”Iftimie Ilisei” din Medgidia, la care vor participa copii și juniori cu vârste cuprinse între 6-18 ani;
– marșurile comemorative organizate de către Uniunea Democratică Tătară și de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România, cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la evenimentele din 18 mai 1944 care au marcat istoria tătarilor;
– meciul de fotbal feminin dintre echipele F.C.V. Farul Constanța și AFK Csikszereda Miercurea Ciuc din cadrul Campionatului Național de Fotbal Superliga Feminină, organizat sâmbătă, 18.05.2024 la ora 12.30 în cadrul Complexului Sportiv Academia „Gheorghe Hagi”.
– ”Zilele comunei Mircea Vodă”, eveniment cultural artistic care are loc sâmbătă în localitatea menționată;
– meciul de fotbal dintre echipele C.S. Axiopolis Cernavodă și C.S. Gloria Băneasa, organizat în data de 18.05.2024 pe stadionul ”Ideal” din Cernavodă;
– partida de rugby dintre echipele C.S.M. Constanța și C.S.M. Galați, organizată în data de 19.05.2024 pe stadionul ”Callatis” din Mangalia;
Le recomandăm tuturor participanților la evenimentele enumerate să respecte atât normele legale cât și pe cele impuse de organizatori, să acorde o atenție sporită copiilor și să aibă grijă de bunurile personale.

Jandarmii constănțeni vor participa şi în acest weekend, alături de colegii poliţişti, la acțiunile derulate pentru prevenirea şi combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică.
În cazul apariţiei unor fapte de natură a tulbura ordinea şi liniştea publică, îi rugăm pe cetăţeni să ne semnaleze imediat aceste aspecte, direct sau la numărul unic de urgenţe 112.

Vă dorim tuturor un weekend plăcut și fără incidente!

Continue Reading

Societate

Pui de pisică, salvați din subsolul blocului, de pompierii constănțeni

Published

on

Într-o zi obișnuită de muncă, salvatorii constănțeni au dovedit încă o dată că orice viață contează!
Deplasați în misiune pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un uscător, situat la parterul unui bloc, colegii noștri au auzit doi pui de pisică care mieunau speriați. Animăluțele erau captive în țevile din subsolul blocului.
Pompierii s-au mobilizat imediat și le-au eliberat, acum micuțele feline fiind în siguranță.

Continue Reading

Societate

Au început lucrările la parcul de pe spațiul Galeriilor Soveja

Published

on

Spațiul în care au funcționat până de curând Galeriile Soveja se va transforma în curând în parc. După semnarea contractului pentru execuția lucrărilor și după ce a fost predat amplasamentul constructorului a început transformarea zonei.
Parcul va avea mai multe zone, cum ar fi: spații de petrecut timp în aer liber, loc de joacă și zone pentru activități sportive.
Spațiile verzi vor fi amenajate pe o suprafață 3.375 mp, pe care se vor planta 253 arbori, 272 arbuști, 2.394 plante perene și 68 plante cățărătoare. Acestea vor fi dotate cu sisteme de irigații prin aspersie și picurare pentru o întreținere cât mai facilă.
De asemenea, parcul va avea o cișmea cu apă potabilă, iar zona va fi echipată cu toate dotările necesare: bănci, pavilioane, coșuri de gunoi, scrumiere și stâlpi de iluminat. Foarte important este că amenajările vor fi adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități. Și pentru că siguranța constănțenilor este foarte importantă, parcul va fi împrejmuit iar în interior va fi instalat un sistem de monitorizare video.
Odată cu amenajarea parcului, circulația rutieră și pietonală va fi reconfigurată în scopul sporirii siguranței traficului și nivelului de confort al cetățenilor. În acest sens, se vor lua măsuri de fluidizare a circulației autovehiculelor spre strada Soveja din strada Ștefăniță Vodă prin lărgirea tramei stradale cu încă o bandă.
Proiectul are o valoare de 14.106.369 lei fără TVA, iar constănțănțenii se vor putea bucura de zona de spații verzi în această vară.

Continue Reading

Societate

Semafoarele din intersecția bulevardului Tomis cu strada Tulcea vor fi oprite total pentru lucrări de modernizare

Published

on

De miercuri, 8 mai, începând cu ora 08:00 și până pe 10 mai, semafoarele din intersecția bulevardului Tomis cu strada Tulcea vor fi complet oprite pentru a permite echipelor să intervină. Se vor monta stâlpi de semaforizare suplimentari și corpuri de semaforizare complet echipate cu lămpi led. Totodată, instalațiile electrice vor fi înlocuite.
Până la repunerea în funcțiune a noului sistem de semaforizare, traficul rutier va fi dirijat de reprezentanți ai poliției.
Vă cerem scuze pentru disconfortul creat și rugăm participanții la trafic, dacă au posibilitatea, să evite pentru câteva zile traficul prin această intersecție folosind rute alternative.
În contextul noilor reglementări, rugăm conducătorii auto să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222